IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Винаги ще се намерят примери и мнения в двете посоки. NVD направиха двойно в размер на има няма половин година. Мета преди време точно тук четохкак са монополист и изобщо само напреди нагоре.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

А никога? я виж Боинг,него съм го търгувал,търгувал навремето

Отделно,кога икономическите показатели са били толкова лоши? Кога кривата по доходноста е била такава?
      Кога са воювали двете големи сили и някой да иска влиза дългосрочно ?

Винаги едно нещо има и край ! Както го виждаш AAPL,може да пада с десетилетия от 2024.И да си купил на билото ,както казва един участник тук
      Отделно 2007/8 е имала 60% спад,а сега нещата с пъти по-зле !
      Я да видим Бойнг - 41 долара кризата 2008 ,кризата ковид 95 долара -две големи кризи дубъл във времето и идваме сега колко е цената вече днес 209 долара и какво излиза ,че пак цената е колко 5 пъти по висока ,въпреки кризите ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение

Това НО го има във всеки един бизнес, просто ти дадох пример и опровергах мнението ти с факт ! Ако търсиш сигурност на борсата няма такава !
        Така е на борсата няма нищо сигурно,така че винаги трябва да хвърляш по едно око
        Все пак има доста фондове с добра доходност

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

"А спада може да е и 70% близките 4-5г,гаранция няма за нищо"

Кога топ 5 или 10 компании за имали 70% срив на акциите ,но говорим не за срив от седмица или месец ,а дългосрочен такъв ?
          При коя криза и кога ?Не говоря за коя да е компания ,а за топ 5 или 10 по капитализации ?
          Никога ,просто защото имат планини ликвидност .
          Корекции имаше миналата година ,ще има и сега но аз даже и не говоря конкретно за дадената Епъл,при стабилни бизнеси корекцията ще е нещо краткотрайно ,после пак нагоре .
          Добър ден.Принципно само чета форума,но тука реших да си напища мнението.Личи си,че не си учил историята на пазарите.Вземи и се разрови 30-40-50 години назад и ще откриеш интересна иформация.Компания която в сегашния цикъл е TML(true market leader),като нищо може, през следващия да се превърне в laggard.Годината е 2000 - Нокия,Генерал Електрик и Сиско са истински лидери,носейки огормни печалби на инвеститорите.Следва брутален беър маркет,придружен с корекция от над (въпросните) 70 %.Лошото обаче тепърва предстой,тези компании никога не се възстановяват и остават в миманса.На финансовите пазари това ,което ни се струва невъзможно,много често се случва.

Коментар

Съгласен съм,но виж бизнеса на Мета ,той е нестабилен като цяло ,социални мрежи реклама ,и други.Има голям процент на риск в самия тип бизнес неустойчив е .Не харесвам Мета.Риска за акциите да голям е напълно съм съгласен,даже най голям
            Това НО го има във всеки един бизнес, просто ти дадох пример и опровергах мнението ти с факт ! Ако търсиш сигурност на борсата няма такава !

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение

Извинявам се, че се намесвам в разговора ви, казвам ти веднага такава компания съвсем пресен пример от топ компаниите както ги наричаш. Виж спада на Мета от върха, който беше на 378 долара и дъното и на 90 долара. Та сигурност на капиталовите пазари не търси, човек трябва да е наясно с рисковете при всяка една инвестиция.
              Съгласен съм,но виж бизнеса на Мета ,той е нестабилен като цяло ,социални мрежи реклама ,и други.Има голям процент на риск в самия тип бизнес неустойчив е .Не харесвам Мета.Риска за акциите да голям е напълно съм съгласен,даже най голям

Коментар

Отделно,кога икономическите показатели са били толкова лоши? Кога кривата по доходноста е била такава?

Винаги едно нещо има и край ! Както го виждаш AAPL,може да пада с десетилетия от 2024.И да си купил на билото ,както казва един участник тук
                Мен ме вълнува какво ще загубя процентно и за какъв период ,най общо казано сега влизаме в сценарии на фалит вече ами то ако такива компании фалират какво остава за останалите ?Разсъждаваме ,казваш падала е с 60%,да но за колко време месец,два 5 месеца а после ?

Коментар

Кога топ 5 или 10 компании за имали 70% срив на акциите ,но говорим не за срив от седмица или месец ,а дългосрочен такъв ?
                  При коя криза и кога ?Не говоря за коя да е компания ,а за топ 5 или 10 по капитализации ?
                  Корекции имаше миналата година ,ще има и сега но аз даже и не говоря конкретно за дадената Епъл,при стабилни бизнеси корекцията ще е нещо краткотрайно ,после пак нагоре .
                  Извинявам се, че се намесвам в разговора ви, казвам ти веднага такава компания съвсем пресен пример от топ компаниите както ги наричаш. Виж спада на Мета от върха, който беше на 378 долара и дъното и на 90 долара. Та сигурност на капиталовите пазари не търси, човек трябва да е наясно с рисковете при всяка една инвестиция.

Коментар

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение

Хвърли едно око на NEM
                      Според мен сега AAPL сега е за продаване ,но парите са твои имаш си пари угаждаш си
                      А ей това е дискусия сега ,а не да си избиваме комплекси.Благодаря.Епъла коментирах не по повод дали ще падне то е ясно че ще има неравности по рренда но говорим колко и за какъв период?
                      Навремето Нокия замина защото нямаше софтуер.Докато в момента компании като Епъл развиват бизнеса в няколко посоки като вдигат процента на печалба през разришение на услугите през софтуерни разработки
                      И да допълня ,един от първите хора съм в България които бяха сертифицирани изобщо да продават Епъл навремето

Коментар

Всеки сам си преценя ,е доста непрофесионално изказване .
                        Когато купуваш акции ,гледаш бизнеса ,компания пълна с кеш ,може би една от малкото в света с такива възможности ,гледах им целевите нива ,за до 3 години почти дубъл,за до 5 трипъл,и най-важното гледаме ккак се държи при спад и периода-виж за последните няколко години ,срива да е с 20%, за месец два прави 40%.
                        Сега да купиш и какво след 3 месеца ще се срине с гокемите 10,%20%,е и ?
                        Ак прозореца ти е 5 години или 10?Това няма значение
                        Хвърли едно око на NEM
                        Според мен сега AAPL сега е за продаване ,но парите са твои имаш си пари угаждаш си

Коментар

Непрофесионално е да питаш в анонимен форум какво да купуваш !
                          Непрофесионално е и да НЕ приемаш съветите на професионалистите !
                          Непрофесионално е и да не уважаваш техните мнения и това, че някой е си е отделил от времето да ти погледне акцията и да ти даде съвет.
                          Аз ти казах моето мнение,не те карам да се съгласяваш или каквото и да е
                          Като искаш, чупи си главата ,парите са си твой
                          А спада може да е и 70% близките 4-5г,гаранция няма за нищо
                          НЯМА вечно растящи или ВЕЧНО печеливши компании !
                          Отделно тайминга ти е гола вода отвсякъде
                          Кой купува дългосрочно когато лихвите са +5% ?
                          Кой купува нещо което е +50% без никаква корекция?
                          Повече съвети на теб няма да ти давам,нито ме питай (влизам в отбора на Юлката)

Коментар

Непрофесионално е да питаш в анонимен форум какво да купуваш !
                            Непрофесионално е и да НЕ приемаш съветите на професионалистите !
                            Непрофесионално е и да не уважаваш техните мнения и това, че някой е си е отделил от времето да ти погледне акцията и да ти даде съвет.
                            Аз ти казах моето мнение,не те карам да се съгласяваш или каквото и да е
                            Като искаш, чупи си главата ,парите са си твой
                            А спада може да е и 70% близките 4-5г,гаранция няма за нищо
                            НЯМА вечно растящи или ВЕЧНО печеливши компании !
                            Отделно тайминга ти е гола вода отвсякъде
                            Кой купува дългосрочно когато лихвите са +5% ?
                            Кой купува нещо което е +50% без никаква корекция?
                            Повече съвети на теб няма да ти давам,нито ме питай (влизам в отбора на Юлката)
                            Last edited by petrg5s; 28.06.2023, 13:04.

Коментар

ВССП (всеки сам си преценя)
                              Аз не бих си вкарал парите там дългосрочно сега
                              Когато купуваш акции ,гледаш бизнеса ,компания пълна с кеш ,може би една от малкото в света с такива възможности ,гледах им целевите нива ,за до 3 години почти дубъл,за до 5 трипъл,и най-важното гледаме ккак се държи при спад и периода-виж за последните няколко години ,срива да е с 20%, за месец два прави 40%.
                              Сега да купиш и какво след 3 месеца ще се срине с гокемите 10,%20%,е и ?
                              Ак прозореца ти е 5 години или 10?Това няма значение

Коментар

Мисля да купя Епъл аз ,всичко там ще сложа
                                ВССП (всеки сам си преценя)
                                Аз не бих си вкарал парите там дългосрочно сега

Коментар

Working...
                                X