Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Благодаря много за компетентините мнения и споделената информация. Най-големия майтап е, че работя в петролната индустрия - по-точно в Exploration and Research. Там е работата, че неминуемо съм облъчен как всичко ще е цветя и рози. Например PGS ASA миналата година бяха на рекордно ниско ниво и много си мислех да купя малко акции на 1,6 крони. Обаче като ги знам как са набълбукани с кредит се отказах. Естествено никой не ги остави да фалират, разсрочиха им дълга и после минаха 10. Това което знам е, че сега всеки гледа по-малко и във възобновяеми източници да влага. Конкретно над Equinor имам наблюдения.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Моята идея е да не продавам поне 10 години ,като прозорец ,знам че има и голямо значение дали си купил на връх ,но май при опции за инвестиране с малки суми на периоди трудно е да целиш само спадовете .
Примерно моя фонд за втора пенсия е натрупал едни 10 000 лева ,давам пример само ,моята идея е да си нпаравя нещо като още една алтернатива под формата на акции или ETF ,която реално да ми донесе повече възвръщаемост за тези години .
Това е което мисля като възможности за себе си лично ,трудно ще ми е да купувам и продавам/трейдинг/,защото се иска много четене и следене всеки ден ,не казвам че е невъзможно ето Терзиев това прави ,което не лошо
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dollarman Разгледай мнениеИде нещо страшно
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеМоята идея е да не продавам поне 10 години
Сега е най-лошия момент да се купува за 10г
Събирай кеш и чакай да изсипят хубаво и тогава
Да нямаш позиция също е позиция ! И то много силна позиция
Ако пък крастата ти е силна и искаш да я начешеш,ето ти една от мен Bitfarms ,BITF, 1.40$ в момента
Last edited by petrg5s; 22.06.2023, 11:23.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
Много хора ще ти дадат акъл какво да купиш, а много по-малко кога да продадеш. Което е особено валидно за суровинните акции. PBR расте, но не и американците. Дали не е защото Бразилия като цяло дърпа напред? Сега мога да ти кажа вземай NVDA и PLTR. но след месеци или годинка ще е добре да се ослушаш за продаване, а това никой няма да ти го каже. За малък портфейл като твоя винаги препоръчвам да започне с БФБ. Там е много по-лесно да се следи какво се случва с компаниите, лесно се четат отчетите и преценяват собствениците и CEO.
Ще трябва сам да се научиш да ловиш риба иначе кризите ще те хващат по бели гащи. Едно просто наливане в СИП500 ETF може да е най-доброто за теб, но и там ще има волатилност, не се знае ще издържиш ли на спадовете.
Примерно моя фонд за втора пенсия е натрупал едни 10 000 лева ,давам пример само ,моята идея е да си нпаравя нещо като още една алтернатива под формата на акции или ETF ,която реално да ми донесе повече възвръщаемост за тези години .
Това е което мисля като възможности за себе си лично ,трудно ще ми е да купувам и продавам/трейдинг/,защото се иска много четене и следене всеки ден ,не казвам че е невъзможно ето Терзиев това прави ,което не лошо
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Питам ,да дадете акъл какви акции дългосрочно е добре да се купят -Епъл ли,Майкрософт ли ,nvidia ли ,Кока кола ,дивидентни или не ,нещо подобно,дадох примери или SP500 вместо конкретни акции ?
Ще трябва сам да се научиш да ловиш риба иначе кризите ще те хващат по бели гащи. Едно просто наливане в СИП500 ETF може да е най-доброто за теб, но и там ще има волатилност, не се знае ще издържиш ли на спадовете.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеНяколко уточняващи въпроса:
1. Бъфет през ИБКР ли ги купува?
2. На същите цени като нас ли купува?
3. При същите условия като нас ли купува?
п.с.
Ако се беше заровил малко щеше да видиш, че Бъфет им е дал заем от 10.млрд.$ с/у което от Оху му дават варанти за закупуване на акции на по-ниска цена и отделно от това се задължават да му плащат 8% дивидент (при условие, че регулярния им дивид. е под 2%) и т.н. и т.н.
Разбрах вече каква е играта .
За нас простосмъртните това не е добра сделка.
- 1 like
Коментар
-
Няколко уточняващи въпроса:
1. Бъфет през ИБКР ли ги купува?
2. На същите цени като нас ли купува?
3. При същите условия като нас ли купува?
п.с.
Ако се беше заровил малко щеше да видиш, че Бъфет им е дал заем от 10.млрд.$ с/у което от Оху му дават варанти за закупуване на акции на по-ниска цена и отделно от това се задължават да му плащат 8% дивидент (при условие, че регулярния им дивид. е под 2%) и т.н. и т.н.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеИмам един простичък въпрос.Защо Уорън Бъфет купува като луд Oxxidential Petroleum.?Гледах акцията,тя исторически винаги се е движела на връх около сегашните нива.Дивиденти ли са,опциите и инвестициите им във улавяне на въглерод в Тексас?Не мога да разбера ?Вие купувате ли OXXy??
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеУсреднената ми доходност за миналата '22 само за петрола е 44%, но нарочно не пишех за това, беше ми забавно да чета имотните спецове как цитират само спада на СП-то, понеже те за друго не са чували... а заради факта, че във форума се толерират индивиди като байлорчо се чудя защо изобщо още пиша) Ако трябваше да ги чета всички тея малоумници,смятай.Като няма модерация,тва е спасението.
Иначе за петрола има доста да пада през 2023//4 .Рецесията още не се е развила и почнала,а и американците имат доста да пълнят резерва .Падане под 65$ ще го притегли към 50 ,а после на 34.(72.30 текущо)Last edited by petrg5s; 22.06.2023, 07:26.
Коментар
Коментар