IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Когато най-накрая майсторски си овладял инфлацията и то без да счупиш нищо и БРИКС/ОПЕК отново,за N-ти път намалят производството на петрол.

Коментар

• Düsseldorf, Frankfurt Vonovia According to financial circles, has begun preparations for the partial sale of a large portfolio of apartments in Kiel and Lübeck. Germany’s largest real estate group wants to strengthen its capital base in the currently difficult environment of falling real estate valuations and rising interest rates.
      Бум!

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
        Прав си никой не може като тебе да даде 7 грешни прогнози една след друга
        Може някога преди години да си познал нещо тук таме, но тази година нямаш вярна прогноза
        Но най важното е че ти нямаш реални залози и твоето "познаване" няма никаква стойност
        Относно прогнозите нека фактите говорят ,а не лъжите на някъв празен ник

Мисля ,и че човек дал "ТОП" прогнозата по-долу ,1-2 години ПОНЕ трябва да се скрие и да не пише

https://i.imgur.com/3ifNPIo.jpg

Last edited by petrg5s; 06.09.2023, 08:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Аз съм дал стотици прогнози в този форум с познаваемост която никога не можеш и да мечатеш.
          Прав си никой не може като тебе да даде 7 грешни прогнози една след друга

Може някога преди години да си познал нещо тук таме, но тази година нямаш вярна прогноза

Но най важното е че ти нямаш реални залози и твоето "познаване" няма никаква стойност

Коментар

• В самия край на сесията гризнах малко SBLK, DHT, RIG - трите прасенца отвсякъде. Още отсега ги чувам как грухтят. На Transocean Short Interest-a e 22.12%

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
              Терзиев тези не са ли датчани или аз гледам нещо друго - танкерната компания?
              Мне, те са. Аз ги мислех за норвежци.

----

PAAS е супер, ако мислиш че сребро, злато ще рипат. Особено среброто. Ако мислиш, че ще падне на 16-17, тогава си е скъпо. Повечето от миньорите очевидно имат проблем с разходите, който трудно ще решат при тези цени.

Тука продавам путоове. Имам си позиция, плюс акциите от сделката с Ямана.

===

Що никой не рече, че нафтата мина 90. Честито на всички, дето бяха реди.
              Last edited by terziеv; 05.09.2023, 22:11.

Коментар

• Алоха!
                Има ли някой, който да мисли, че този сребро- злато- копач PAAS НЕ е добър за покупка на тази цена?
                Last edited by sunny; 05.09.2023, 21:27.

Коментар

• Терзиев тези не са ли датчани или аз гледам нещо друго - танкерната компания?

Коментар

• Мушни малко поне Hafnia или TORM. На норвежците повече може да се разчита. Отново добра юрисдикция и при двете; не са правили някакви врътки. Тука си плаче за etf в момента. Ама при положение, че няма фонд за въглища...

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

и тука почти няма как да сбъркаш според мен. въпросът е дали печалбите ще стигнат до акционерите, че в този сектор има прекалено много шмекери. имам най-много доверие на dht. Добпълнителен + отново заради юрисдикцията.

научих си урока от някои гръцки корабчета и от едни канадци. как може да печаташ пари и въпреки това на акционерите да им се разгони фамилията.

Скорпио е сякаш най-добра спекулация - много дълг, но и много подценено. Обаче не бих бил спокоен с тях.
                      Няма да спекулирам с корабни фирми, залагам на такива с голяма капитализация, малките са рискови, корабите искат доста пари и тия с най-добри условия на финансиране вероятно ще са добре, или поне вероятността при тях е по-добра да направят и разпределят печалба

Коментар

• Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение

Корабите в слаби години и замрял бизнес може да стигнат до цената си за скраб, в силна година кораб за скраб може да си вдигне цената в пъти, виж какво стана с танкерните фирми. Аз там се оглеждам, fro или eurn имат бъдеще, като се отпуши пазара на петрол, СА спре да ограничава добива и Китай да купува здраво ще се вдигнат в пъти (както бяха контейнерите по време на ковида)
                        и тука почти няма как да сбъркаш според мен. въпросът е дали печалбите ще стигнат до акционерите, че в този сектор има прекалено много шмекери. имам най-много доверие на dht. Добпълнителен + отново заради юрисдикцията.

научих си урока от някои гръцки корабчета и от едни канадци. как може да печаташ пари и въпреки това на акционерите да им се разгони фамилията.

Скорпио е сякаш най-добра спекулация - много дълг, но и много подценено. Обаче не бих бил спокоен с тях.
                        Last edited by terziеv; 05.09.2023, 19:43.

Коментар

Дам, девалвация един вид. Четох, че в случая вече било отразено. Нямам много доверие на такива анализи обаче.

Секторът според мен е почти на дъно и със супер перспектива (въглищата). Повече ми харесват gogl и sblk, заради юрисдикцията даже. Иначе колко са им стари корабите и на колко са оценени...едно към гьотере ги пишат и всеки сам си преценя.

Според мене няма да сбъркаш с никой от сериозните играчи. Генко само ми скъпее леко, изпуснах промоцията преди време.
                          Корабите в слаби години и замрял бизнес може да стигнат до цената си за скраб, в силна година кораб за скраб може да си вдигне цената в пъти, виж какво стана с танкерните фирми. Аз там се оглеждам, fro или eurn имат бъдеще, като се отпуши пазара на петрол, СА спре да ограничава добива и Китай да купува здраво ще се вдигнат в пъти (както бяха контейнерите по време на ковида)

Коментар

• Дам, девалвация един вид. Четох, че в случая вече било отразено. Нямам много доверие на такива анализи обаче.

Секторът според мен е почти на дъно и със супер перспектива (въглищата). Повече ми харесват gogl и sblk, заради юрисдикцията даже. Иначе колко са им стари корабите и на колко са оценени...едно към гьотере ги пишат и всеки сам си преценя.

Според мене няма да сбъркаш с никой от сериозните играчи. Генко само ми скъпее леко, изпуснах промоцията преди време.

Коментар

Майчице, сухите превози литнаха. А още не е съвсем отразено в цената. 2020 Bulkers може още да се вземе за без пари.
                              egle ще ги пробвам с къси пут опции. 40 държи основа последните 2 години. Сега като им разгледах сайта видях че имат convertable notes с матурите 2024 за 104 милиона. Понеже цената на превръщане е под пазарната има риск наистина този дълг да се превърне в акции и да разводни капитала, което може да натисне цената. Някой има ли наблюдения как са се развивали акциите в подобени случаи?
                              Last edited by tetris12; 05.09.2023, 15:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
                                Пипи.
                                aсенчо,не се прави на луд не мога да те цитирам,защото си редактираш старите мнения
                                Но всеки може да прочете дискусиите ти отпреди година с мен в златото и да разбере какво си очаквал и какво аз

И дал си 1 единствена прогноза и е тя е ГРЕДОРЕД !
                                И повече спря и да даваш?Защо?
                                шестака е с 5 от 5 грешни,като за Шелликойн му е ТОП прогноза.И то СВЕТОВЕН ТОП .И той спря да дава? ЗАЩО?
                                Аз съм дал стотици прогнози в този форум с познаваемост която никога не можеш и да мечатеш.

Но по-важно от прогнозите е мисловния процес зад тях,рибке.А твоя е елементарен и казва,че си аматъор и 100% губещ играч в лонг рън

Уникална глупост е да чакаш 7400 при посочените по-долу факти,които ти очевидно не разбираш

Прочети ми поста,даже си го принитирай на стената и изучавай рибо

Къв нов бичи тренд като от една година вече сме в инверсия на кривата на доходност
                                Според различните матуритети , тя е най-дълбката то 1980.М2 растежа пада с рекордни темпове,той нов бичи тренд сънувал "експерта"
                                Лихвите на ФЕД 5.5% , асенчо нов бичи тренд смятал ,че почва
                                Last edited by petrg5s; 05.09.2023, 07:36.

Коментар

X