Първоначално изпратено от Iv_max
Разгледай мнение
Това е първо - грешна логика - т.е. прекалено опростяване на реалността та чак до грешност. Това само по себе си не означава нищо - пазарите много дълго могат да се движат от грешна, но за сметка на това проста логика. Вчера вечерта написах логиката защо еврото всъщност трябва да поскъпва - да не се повтарям.
И второ еврото не поевтиняваше последните месеци. Ако има чак такъв стимул към по-скъп долар еврото щеше да си поевтинява - да има тренд надолу - независимо дали Драги ще прави малко повече или по-малко от това което си прави. Всеки тренд е точно това - поредица от новини в дадена посока. Такъв тренд нямаше.
И какво се получава когато много народ имат грешна представа настоящата реалност и грешна представа за бъдещи зависимости. Ами залагат на грешни позиции. Ако има толкова много заложили на грешната посока, то очевидно ще тръгне другата посока. Когато слухът стане новина.

Никъде в това няма предвиждане на бъдещето на пазара. Единствено очаквани човешки реакции, човешки грешки, и човешки мисли. Аз за това и не отиграх тези движения - не бях убеден в това доколко съм прав в тази преценка на човешките действия.
Коментар