Една по-голяма банка да натисне спусъка Sell и реши да обере печалбите първа и ако случайно или не чак толкова случайно централните банки не се намесят ще стане ти ли ме бутна сам ли паднах.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеНов ол тайм хай. Акциите нямат спирачка...
Днес излезе новина, че бизнесът на Адидас в Китай е спаднал с 85%, а ADS са 2.3% нагоре.
И Шанхай композит е само на 2-3% от върха...
Хем доларът нагоре, хем акциите на нов връх. И на никой не му пука за потенциалните последици от вируса, които е почти сигурно, че най-малкото в Китай няма да са тривиални.
Но пък си има добър наратив за следващата корекция...
Fed: easing
ECB: easing
BOE: easing
BOJ: easing
SNB: easing
Denmark: easing
Australia: easing
Brazil: easing
Russia: easing
India: easing
China: easing
Korea: easing
Indonesia: easing
Turkey: easing
Mexico: easing
Chile: easing
Philippines: easing
South Africa: easingLast edited by pipbel; 20.02.2020, 12:35.
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
Алогичен пазар, примери колкото искаш, казина в Китай, круизни линии, Бойнг, HSBC, все проблемни, нива високи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеНов ол тайм хай. Акциите нямат спирачка...
Днес излезе новина, че бизнесът на Адидас в Китай е спаднал с 85%, а ADS са 2.3% нагоре.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеХем доларът нагоре, хем акциите на нов връх. И на никой не му пука за потенциалните последици от вируса, които е почти сигурно, че най-малкото в Китай няма да са тривиални...
Май сега е моментът да се продаде още нещичко.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеНе знам, явно американските акции на големите компании са се превърнали в safe haven.
А и Шанхай е нагоре днес с цели 2%.
Investors are flocking to the largest US growth stocks as concerns rise over the global economy
The way markets have been acting this year, treating high-quality American assets as a haven, makes sense. But even a sensible move can reach extremes and create distortions.
The trick is trying to figure out when rational activity takes conditions to a riskier place. It’s unclear we’re there yet.
That’s right — even though the coronavirus outbreak upended expectations for an early-2020 economic reacceleration led by trade and manufacturing — the fact the S&P 500 is at a record high, and the manner it got there, are not illogical.
- 1 like
Коментар
-
Не знам, явно американските акции на големите компании са се превърнали в safe haven.
А и Шанхай е нагоре днес с цели 2%.
Investors are flocking to the largest US growth stocks as concerns rise over the global economy
The way markets have been acting this year, treating high-quality American assets as a haven, makes sense. But even a sensible move can reach extremes and create distortions.
The trick is trying to figure out when rational activity takes conditions to a riskier place. It’s unclear we’re there yet.
That’s right — even though the coronavirus outbreak upended expectations for an early-2020 economic reacceleration led by trade and manufacturing — the fact the S&P 500 is at a record high, and the manner it got there, are not illogical.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
Не съм сигурен ман, влиянието на вируса е непропорционално по-голямо там където се произвежда в сравнение с там където се потребява.
От там нататък нарушена логистика и откровен шортидж на някои стоки и услуги бутат цените нагоре.
Не си спомням през последните години капитал, който е паднал, докато продуктът на производството с което е свързан е поскъпвал.
Петък поне на мен ми се видя бая ирационален пазара, очаквах да падне ( след вестите от китай) - а то не му пука даже от приличие, пак нагоре.
Добавих си аз към кеша някъде към 4% - малко от лоста ( само до фиксирания %), ябълки,макар и само 2, ликвидирах и циско нацяло - разваляше ми естетиката като единствения картон на червено...
Пък и бях почнал тия дни да се чувствам леко еуфорично, регистрирах едно много приятно кръгло число в $, в левчета също ми изглеждаха много добре нещата - че чак почна да ми светва една малка жълто-червена лампичка, та викам си ей шматко - я вземи поприбери лекинко туй онуй..
Не мисля обаче че е дошло време за голямо кеширане, а и може се изпусне много - историята учи че най добрите % се правят в баш крайния стадий на мелтъпа, за броенитe месеци преди спихването. Надали и тоя път ще е различно...
ПС От китайчетата ми съм със смесени чувства YTD, от бабата не съм доволен тая година, никакъв откат след супер отчета, то верно че вируса дърпа назад форуърд погледа, ама същото важи и за джейди-тата ми, аlа те си ралят щастливо и тая година и не им пука хич. Имам и 3та дръпната позиция в chl ( уж заради 5G клъвнах там), ама тя за разлика от предните 2 е бая малка и не си заслужава особено внимание.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеХем доларът нагоре, хем акциите на нов връх. И на никой не му пука за потенциалните последици от вируса, които е почти сигурно, че най-малкото в Китай няма да са тривиални...
Май сега е моментът да се продаде още нещичко.
От там нататък нарушена логистика и откровен шортидж на някои стоки и услуги бутат цените нагоре.
Не си спомням през последните години капитал, който е паднал, докато продуктът на производството с което е свързан е поскъпвал.
- 1 like
Коментар
-
Необичайно гладичко си върви нагоре по всички асети пазаря тая година, надминава за сега очакванията ми.
Ни разни короновани вируси, ни предстоящи есенни избори и т.н. съумяват да го затруднят, катери си се по тревогите без проблем. Хубавко си е да се вози човек ...
Въпроса е докога, да не стане работата по класиката сел ин мей и беж ауей...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеКоронавирусът не е шега работа
Yardeni Research President Edward Yardeni said the U.S. economy was showing signs of improvement before the deadly pneumonia-like virus started making headlines. The longer this situation persists the more likely the event could weigh on stocks, possibly sparking a correction, Yardeni said. He said he would keep new cash on the sidelines until there is more clarity around the spread of the illness.
- 1 like
Коментар
-
Коронавирусът не е шега работа
Yardeni Research President Edward Yardeni said the U.S. economy was showing signs of improvement before the deadly pneumonia-like virus started making headlines. The longer this situation persists the more likely the event could weigh on stocks, possibly sparking a correction, Yardeni said. He said he would keep new cash on the sidelines until there is more clarity around the spread of the illness.
Коментар
Коментар