Първоначално изпратено от vigilant
Разгледай мнение
Според техническия ми анализ трендът при Неохим засега е категорично нагоре. Възможно е да видим корекция надолу, но не вярвам цените да паднат под SMA 60, а ако това все пак стане - тогава трендът при Неохим ще загуби блясъка си.
Лично според мен Неохим е вече изпуснат влак и последната подходяща цена за влизане е била около 36лв. преди около месец. Според техническата картинка, тогава сме имали пробив на двойния връх от юни-юли и цената от 35-36 лева се явява добро ниво на подкрепа в краткосрочен план.
В дългосрочен план нещата също изглеждат добре. Съотношението P/E е добро, а общите задължения на дружеството не са чак толкова големи, в сравнение със собствения капитал. Ако BGTR30 направи 150-200 процента ръст през следващите 2-3 години, нищо чудно Неохим да направи ръст от 50-70 процента спрямо сегашните цени. Според мен е безумие в следващите година-две да очакваме цени над 80лв (около 100% ръст от сегашните нива)., тъй като на тези нива са върховете от края на 2007г. и началото на 2008г., когато BGTR30 беше на нива от над 1000 пункта.
Казано накратко - виждам потенциал в дългосрочен план, но в краткосрочен план човек трябва да внимава, защото при по-дълбок и рязък спад на цената, трендът нагоре може да се счита за изчерпан.
Както винаги, не препоръчвам на никого нищо, освен редовно да си миете зъбите и да посещавате стоматолог два пъти в годината!
Коментар