IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Относно строежа на нова джамия в София

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ислямът е като носа на камилата, който се промушва под палатката за да откъсне стрък трева.
    Няма да мине много време и целият ислямски звяр ще се намъкне вътре.
    Не препоръчвам никому нищо.

Коментар

• Ислямски парад в Ню Йорк

Ислямски парад в Ню Йорк, забележете знамената на Босна и Албания!

Atlas Shrugs: Muslim/Islamist Day Parade NYC 10/12/08
      http://www.youtube.com/watch?v=y9nTrscmkfU

Коментар

• В София няма да се строи джамия а огромен ислямски център. Ислямски център не ни е необходим. Такъв център по обясними причини и в Анкара например не е необходим въпреки, че в Турция са 99% мюсюлмани. В случая става на въпрос за криворазбрана толерантност. Виж ако е за храм в някое село в което няма такъв нямам нищо против. На турците, които живеят в София централната джамия им е напълно достатъчна. Пък и те ходят на джамия точно толкова колкото и българите на църква. На арабите ако не им харесва да се върнат там от където са дошли. Още повче, че нашите турци са сунити а болшинството араби са шиити. Мюфтийството е филиал на ДПС и за арабски пари не само строежа на никому ненужен ислямски център ще подкрепят но и на марсиански такъв стига да им се плати. Абе публична тайна сред мюсюлманите е, че мюфтиите назначени от Доган биха продали Аллах, Мохамед и всичките им там шейтани взети накуп стига да има някой който да даде подходяща цена. От своя страна митрополитите и поповете биха продали Христос, Дева Мария и вси светий стига някой да им кихне достатъчно кинти. И поповете и ходжите са от един дол дренки. Хвани едните па удари другите. Маскари.

Коментар

• Ето истината за броя и необходимостта от джамии в България:

http://smart.freesmfhosting.com/inde...pic,212.0.html

А в София е излишна нова джамия засега поне, тъй като българските мюсюлмани там им е предостатъчна Баня Башъ - обаче тя е превзета от разни араби, които се кланят по 5 пъти на ден (за разлика от родните мюсюлмани), а голяма част от тези хора са в България по нелегален начин или пък се занимават с нелегални неща и изобщо не заслужават нова джамия. По-скоро да освободят сегашната за българските мюсюлмани. Ама те, както българските християни не са се юрнали всекидневно да висят по храмовете....

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobi75
            Първоначално изпратено от be_google
            Мюсюлманите искат нова джамия в София, общината не дава терен
            A ти се отучи да лъжеш!!! Има 10 места в София, където може да има мюсюлмански или други храмове......че даже и храмове на глупостта, ако те ръкоположат все пак ...хе хе
            Да си слуга и роб на лъжци е още по-долно!!!!!!
            А КОЙ ЛЪЖЕ ВИЖ НА ЛИНКА ДОЛУ??????????????

http://e-vestnik.bg/1955

Коментар

• Първоначално изпратено от be_google
              Мюсюлманите искат нова джамия в София, общината не дава терен
              A ти се отучи да лъжеш!!! Има 10 места в София, където може да има мюсюлмански или други храмове......че даже и храмове на глупостта, ако те ръкоположат все пак ...хе хе

Коментар

• Мюсюлманите искат нова джамия в София, общината не дава терен
                Изповядващите исляма у нас не знаят дали са сунити или шиити.
                Изповядващите исляма у нас не знаят дали са сунити или шиити

http://e-vestnik.bg/1955

Тука ни БСП ни ДПС са криви за нескопосаната политика на ГЕРБ!!!!!!!!!!!!!!!

За една карикатура Дания понесе милиарди щети. Някой с малко мозък и голям мерак иска да открадне електората на АТАКА и си вкарва автогол!!!

По-голяма издънка ГЕРБ-ерите нямат досега - тепърва ще има реакции от чужбина!

ББ - това е безумие!!!

ето и част от интервю с Главният секретар на Главно мюфтийство Хюсеин Хафъзов:

Вторият етаж в джамията. По време на молитви жените се качват там. Снимки: авторкатаХафъзов смята, че е крайно време цялата българска общественост да се отнесе с разбиране и мюсюлманите необезпокоявани от никого да изповядват своята вяра. “Ние се радваме на уважение от институциите в страната. Но често по медиите биваме критикувани, че сме гнездо на мюсюлманския фундаментализъм, или че поддържаме връзка с такива кръгове. По този начин се наслагва погрешно мнение за мюсюлманите. Има една притча, че ако на един човек 40 души му кажат, че е луд, или един човек му повтаря 40 дни, че е луд, то той наистина ще се почувства луд. Ако постоянно бъдем обвинявани в нещо, то един ден наистина можем да се почувстваме такива, каквито не сме. Всяко обвинение, едва ли не, че ние сме опасни, ни кара да се чувстваме като хора, които обезпокояват другите граждани. Ако фундаментализъм е това, че аз се моля 5 пъти на ден, то нека да е така. Но при положение, че въобще не съм показал, че съм краен, и че нещо опасно съм направил в тази страна, то е обидно”, добавя той

а така наречената ПЕТИЦИЯ прелива от лудост и шовинизъм - уверете се сами:
                псувни, простотия, изродщина.... пълно непознаване и незачитане на културата и религиозните свободи!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.bgpetition.com/anti-islamizatzia/view.html

Коментар

• Първоначално изпратено от Остап Бендер
                  Първоначално изпратено от metachrom
                  Така е. Можят род е от Кукуш. баба ми все ми говореше за манастира Свети Георги до града. била е дете като са бягали от горящия зад гърба им град. Отидох там преди година. Гръцки град. Нищо не е останало от най-българския град дето е се е съгласил да приема католицизма за да се оттърве от гръцката патриаршия. Градът на братя Миладинови, Кузман Щапкарев и Героги Пърличев в който е роден Гоце Делчев. Запазила се е църквата Свети Георги (сигурно защото е високо на хълм над града). В нея обаче българските надписи са изтрити и накакъв мазен гръцки поп се опитваше да ми обясни че била строена през 1830г. Ама аз знаех и от кого! Дедите ми сигурно и в гробовете са обръщат от мъка че в ТЯХНАТА черква се служи от гърци на гръцки. Но под окадените тавани в тъмните ъгълчета все още е стаена тяхната мъка и обич. А като седнеш на протритите столове можеш дори да почувстваш ласката им, познала своята кръв
                  В Кукуш е роден и Димитър Благоев - Дядото.
                  да не забравяме е него:

Христо Смирненски

/29.09.1898-18. 06.1923/

( Христо Димитров Измирлиев)

1. Жизнен път.

Роден в Кукуш. Завършва 4 клас в Кукуш. През Междусъюзническата война градът е опожарен и семейството му е принудено да се пресели в София. Учи в Техническото училище и едновременно с това продава вестници и помага на баща си в сладкарството. Увлича се от литература и започва рано да твори стихове. През 1917 г. постъпва във Военно училище. При Владая, където попада с юнкерите, изпратени срещу въстаналите войнишки маси, той се сблъсква с ужасите на войната. През пролетта на 1923 г. се разболява от туберкулоза и умира в София. За неговото оформяне като поет влияе брат му Тома Измирлиев и вуйчо му Владимир Попатанасов- поет хуморист.

Коментар

• Първоначално изпратено от metachrom
                    Така е. Можят род е от Кукуш. баба ми все ми говореше за манастира Свети Георги до града. била е дете като са бягали от горящия зад гърба им град. Отидох там преди година. Гръцки град. Нищо не е останало от най-българския град дето е се е съгласил да приема католицизма за да се оттърве от гръцката патриаршия. Градът на братя Миладинови, Кузман Щапкарев и Героги Пърличев в който е роден Гоце Делчев. Запазила се е църквата Свети Георги (сигурно защото е високо на хълм над града). В нея обаче българските надписи са изтрити и накакъв мазен гръцки поп се опитваше да ми обясни че била строена през 1830г. Ама аз знаех и от кого! Дедите ми сигурно и в гробовете са обръщат от мъка че в ТЯХНАТА черква се служи от гърци на гръцки. Но под окадените тавани в тъмните ъгълчета все още е стаена тяхната мъка и обич. А като седнеш на протритите столове можеш дори да почувстваш ласката им, познала своята кръв
                    В Кукуш е роден и Димитър Благоев - Дядото.

Коментар

• Първоначално изпратено от Storm
                      Първоначално изпратено от hrabar
                      Първоначално изпратено от Storm
                      Първоначално изпратено от AfterDark
                      Първоначално изпратено от Хайърсъзов
                      май не трябваше да давам за пример Русия...
                      Бате Афтър я кажи по гръцко как е с джамиите няма да питам за Атина, знаеш защо ама ще попитам за СОЛУН! Та как е в Гърция и в частност в Солун с джамиите. Или може би в Александруполис?
                      Не давай пример с Русия, че там главният мюфтия сутрин звъни на Путин да го пита на коя страна се е събудил, след което му праща специални благословии от Алах и лично от пророка Мохамед!
                      Казуса е "местен"...дето се вика да вземем пример от братята ни по вяра- гърците!
                      няма нито една официална джамия в Атина, това е единствения мегаполис от всички места на света, по които съм бил, където няма такова нещо ...

официалната политика на гръцката държава е към тотална дискриминация на мюсюлманите на практика и още не се е променила ...

нещо друго искаш ли да ме питаш?

п.п. забравих да напиша че в атина има 100ци хиляди мюцюлмани ...
                      Благодаря за отговора. Същата е ситуацията и в Солун, по-добре от мен знаеш(Бялата кула е била турски затвор, нека не забравяме), питах за Солун защото от всички (понастоящем) гръцки градове той е бил най-големият и най-важният за Османската империя, да не забравяме, че Мустафа Кемал наречен по-късно Ататюрк е родом от Солун, за Александруполис питането ми беше, понеже е някакъв своеобразен аналог на Кърджали примерно.
                      Надявам се всички да се съгласим, че сме достатъчно толерантни. От тук повече толерантност означава глупост и недалновидност, която ще ни затрие!
                      А българска църква в Солун видя ли ? Или в Атина ? Българска, където да се четат светите книги на езика на Кирил и Методи ?

В Атина построихме църква наскоро, ама я запалиха - умишлено. А от българските църкви в Солун няма и следа.

А в Одрин си има българска църква ... И в Истанбул.

Може да ни затрие не глупостта и надалновидността, а етническото и верско противопоставяне.

И какво, ако арменците искат да си построят и те нова църква, и на тях ли ще забраним ? Що не забраним и на католиците ? И на протестантите, на евангелистите ?

Те какви са ? Не са български граждани ли ? Рая ли са, без право на език и вяра ?
                      Честно...не знам в Солун дали има Българска църква...там май имаше един квартал...българският му викаха(на футболният клуб ПАОК Солун прозвището му е "българите"), ама със сигурност мога да ти кажа, че можеш да отидеш в Солун, в митрополията, казваш че искаш да отидеш до Света гора, там ще ти дадат едно картонче, тръгваш към Халкидики, най-източният ръкав, пускаш на юг, стигаш Оранопули, след това още десетина километра, и влизаш в Света гора, на влизане, питай ченгетата как да стигнеш до БЪЛГАРСКИЯТ манстир, те ще те опътят, след около 30-40 мин. ще пристигнеш в Зографският манастир, и там като кажеш "Добър ден", ще ти отговорят с "добре дошли" на чист български!
                      Рода ни е от Солун. Една малко село, сега е квартал на Солун. Селата около този град са си били български, както и в града е имало българска гимназия, български квартал, български църкви.
                      Е ... имало. Някога.
                      Първо затворили училищата и църквите. Изхвърлили поповете и даскалите, а на населението казали - който иска да е българин, да заминава за България. Който остава тука, ще има гръцко име и ще учи на гръцки.
                      Та дядовия ми род ... на каруцата и в България.
                      Веднъж дядо ходи до Гърция, за да види родната си къща, беше преди години. Тази година ходихме с майка ми. Старата къща, така, както дядо я описваше си стои в двора, а до нея голяма, бяла, нова къща. Наши роднини, останали там, падат ни се някакви далечни братовчеди. Чукахме на вратата, искахме да се снимаме в двора, до дядовата къща и да му занесем на гроба пръст от двора. Ама ... отвориха ни "роднините", говориха ни на гръцки, затвориха вратата.

Та така с Гърция. Не я хвалете. Шовинисти и от тях България нищо добро не е видяла.
                      А български църкви в Солун вече няма. Както и българско училище. Както и българи ... въпреки българския им корен, като мойте родннини, те вече са гърци и говорят само на гръцки и ходят само в гръцки църкви.
                      Но все още им викат "българите" ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Storm
                        Първоначално изпратено от Storm
                        Първоначално изпратено от AfterDark
                        Първоначално изпратено от Хайърсъзов
                        май не трябваше да давам за пример Русия...
                        Бате Афтър я кажи по гръцко как е с джамиите няма да питам за Атина, знаеш защо ама ще попитам за СОЛУН! Та как е в Гърция и в частност в Солун с джамиите. Или може би в Александруполис?
                        Не давай пример с Русия, че там главният мюфтия сутрин звъни на Путин да го пита на коя страна се е събудил, след което му праща специални благословии от Алах и лично от пророка Мохамед!
                        Казуса е "местен"...дето се вика да вземем пример от братята ни по вяра- гърците!
                        няма нито една официална джамия в Атина, това е единствения мегаполис от всички места на света, по които съм бил, където няма такова нещо ...

официалната политика на гръцката държава е към тотална дискриминация на мюсюлманите на практика и още не се е променила ...

нещо друго искаш ли да ме питаш?

п.п. забравих да напиша че в атина има 100ци хиляди мюцюлмани ...
                        Благодаря за отговора. Същата е ситуацията и в Солун, по-добре от мен знаеш(Бялата кула е била турски затвор, нека не забравяме), питах за Солун защото от всички (понастоящем) гръцки градове той е бил най-големият и най-важният за Османската империя, да не забравяме, че Мустафа Кемал наречен по-късно Ататюрк е родом от Солун, за Александруполис питането ми беше, понеже е някакъв своеобразен аналог на Кърджали примерно.
                        Надявам се всички да се съгласим, че сме достатъчно толерантни. От тук повече толерантност означава глупост и недалновидност, която ще ни затрие!
                        А българска църква в Солун видя ли ? Или в Атина ? Българска, където да се четат светите книги на езика на Кирил и Методи ?

В Атина построихме църква наскоро, ама я запалиха - умишлено. А от българските църкви в Солун няма и следа.

А в Одрин си има българска църква ... И в Истанбул.

Може да ни затрие не глупостта и надалновидността, а етническото и верско противопоставяне.

И какво, ако арменците искат да си построят и те нова църква, и на тях ли ще забраним ? Що не забраним и на католиците ? И на протестантите, на евангелистите ?

Те какви са ? Не са български граждани ли ? Рая ли са, без право на език и вяра ?
                        Честно...не знам в Солун дали има Българска църква...там май имаше един квартал...българският му викаха(на футболният клуб ПАОК Солун прозвището му е "българите"), ама със сигурност мога да ти кажа, че можеш да отидеш в Солун, в митрополията, казваш че искаш да отидеш до Света гора, там ще ти дадат едно картонче, тръгваш към Халкидики, най-източният ръкав, пускаш на юг, стигаш Оранопули, след това още десетина километра, и влизаш в Света гора, на влизане, питай ченгетата как да стигнеш до БЪЛГАРСКИЯТ манстир, те ще те опътят, след около 30-40 мин. ще пристигнеш в Зографският манастир, и там като кажеш "Добър ден", ще ти отговорят с "добре дошли" на чист български!
                        Рода ни е от Солун. Една малко село, сега е квартал на Солун. Селата около този град са си били български, както и в града е имало българска гимназия, български квартал, български църкви.
                        Е ... имало. Някога.
                        Първо затворили училищата и църквите. Изхвърлили поповете и даскалите, а на населението казали - който иска да е българин, да заминава за България. Който остава тука, ще има гръцко име и ще учи на гръцки.
                        Та дядовия ми род ... на каруцата и в България.
                        Веднъж дядо ходи до Гърция, за да види родната си къща, беше преди години. Тази година ходихме с майка ми. Старата къща, така, както дядо я описваше си стои в двора, а до нея голяма, бяла, нова къща. Наши роднини, останали там, падат ни се някакви далечни братовчеди. Чукахме на вратата, искахме да се снимаме в двора, до дядовата къща и да му занесем на гроба пръст от двора. Ама ... отвориха ни "роднините", говориха ни на гръцки, затвориха вратата.

Та така с Гърция. Не я хвалете. Шовинисти и от тях България нищо добро не е видяла.
                        А български църкви в Солун вече няма. Както и българско училище. Както и българи ... въпреки българския им корен, като мойте родннини, те вече са гърци и говорят само на гръцки и ходят само в гръцки църкви.
                        Но все още им викат "българите" ...

Коментар

• Ако на тези хора не се каже едно твърдо НЕ - тук ще стане една голяма кочина , по-голяма от сегашната.Столичани не са виджали какво е по страната в градовете по 5 джамии на глава от населението. Ако добият представа веднага ще изчезне проекта след едно твърдо НЕ. А пък ако това ще става арабски център - от сега пишете нови табели за КПП тата...

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyStrike
                            Заглавието на темата е неточно. Джамията е само черешката на тортата, никой в София няма нужда от 5 етажна джамия на 27 декара площ и не това ще бъде направено. Тук арабите искат да създадат огромен ислямски център в Европа. Българските мюсюлмани имат отношение към въпроса само доколкото мюфтийството е посредник в сделката и ще е номинален управител на арабския имот. Отделно някои депесарски политици (и не само депесарски) вероятно ще напълнят гушки.

Арабите имат големи общности в западна Европа, но никъде не са допуснати да създадат такъв център и не случайно. Доколкото държавата не се меси в религиозните дела, това ще си е много близко до суверенна арабска територия в Европа, място, от където да си организират необезпокоявани дейността. До сега не са успели, но сега българските турци им го сервират на тепсия в София.

За мен този арабски ислямски център ще е потенциален източник на проблеми за векове напред, не знам дали политиците си дават сметка. В момента вкарваме един арабски таралеж в гащите на Европа. Изобщо не става дума за място, където да се молят българските мюсюлмани, а за националната ни сигурност.
                            Аз сложих заглавие на темата - Да кажем НЕ на строежа на нова джамия в София, но инвестор го изтриха и това е заглавие е сложено от тях. Сори, това е положението.

Коментар

• храбър беше попитал Афтъра за джамия в Александропулис ?

Над 30 пъти съм бил там и такава не видях никъде...нито в града (който буквално е на турската граница) нито в селата или градовете по пътя до БГ. Просто няма...

идеята за нова джамия в София не е случайна...и ако това се реализира като проект ще е най голямата глупост сътворена някога!!!

всеки да си вярва в каквото иска...никому не пречи, но когато ми трясва вярата си пред носа помпозно и нагло да ме прощава, но не съм съгласен! И що ли си мисля че по брой глава на етиническо население има достатъчно джамии за да изповядват вярата си ? Ако се наврът в тях всички...ще останат ПРАЗНИ НЕЗАЕТИ ДЖАМИИ.
                              духът на времето...уникален филм за банкерите, изкуствените фалити и още нещо

Коментар

• Заглавието на темата е неточно. Джамията е само черешката на тортата, никой в София няма нужда от 5 етажна джамия на 27 декара площ и не това ще бъде направено. Тук арабите искат да създадат огромен ислямски център в Европа. Българските мюсюлмани имат отношение към въпроса само доколкото мюфтийството е посредник в сделката и ще е номинален управител на арабския имот. Отделно някои депесарски политици (и не само депесарски) вероятно ще напълнят гушки.

Арабите имат големи общности в западна Европа, но никъде не са допуснати да създадат такъв център и не случайно. Доколкото държавата не се меси в религиозните дела, това ще си е много близко до суверенна арабска територия в Европа, място, от където да си организират необезпокоявани дейността. До сега не са успели, но сега българските турци им го сервират на тепсия в София.

За мен този арабски ислямски център ще е потенциален източник на проблеми за векове напред, не знам дали политиците си дават сметка. В момента вкарваме един арабски таралеж в гащите на Европа. Изобщо не става дума за място, където да се молят българските мюсюлмани, а за националната ни сигурност.

Коментар

Working...
                                X