If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
И тук бъркаш, защото не си запознат с толеранса на мюсюлманите към християнските общности в <...> Турция и т.н.
Арменците ли имаш пред вид? Или българите, гонени и клани в началото на миналия век? В Турция е имало огромна българска общност, гръцка общност, за арменци да не говорим. "Толеранса" е довел до там, че тези общности на практика са се "изпарили". За разлика от турската общност в България.
Не ти говоря за началото на миналия век а за сега! Ако говорим за миналия век и турците в България имат какво да разкажат :-(
Не вади от контекста само една държава! Какво ще кажеш например за коптите в Египет? От 2000 години си живеят в мир с другите религии около тях!
Ако си гледал филмчетата на СКАТ по Родопите ще видиш сам, че не е неусетно прехвърлена омразата. Питат го ти какъв си - мюсюлманин, ама по етнос какъв си - турчин, е защо си турчин - а не арабин, е такъв съм, такава ми е религията.
Нищо към никое изповедание, но не считам че има чак толкова мюсюлмани от какъвто и да е етнос на територията на София та да се вдига втора. Отделно, че къде е Симеон, къде Малинова долина. Играта според мен е да се направи тоя ислямски център и наливат уахабитски кинти. Вижте само Ст. град на какво прилича вече...
да разбирам ли че мразиш мюсюлманите в българия само защото имат джамии
Всики вие, които пишете по-долу, не живеете в смесени райони с мюсюлманско население и не знаете за какво промиване става въпрос.... Вие само ТЕОРЕТИЗИРАТЕ отстрани.... А това е най-лесното, най-безопасното в личен план и най-безотговорното!!!!!
И тук бъркаш, защото не си запознат с толеранса на мюсюлманите към християнските общности в <...> Турция и т.н.
Арменците ли имаш пред вид? Или българите, гонени и клани в началото на миналия век? В Турция е имало огромна българска общност, гръцка общност, за арменци да не говорим. "Толеранса" е довел до там, че тези общности на практика са се "изпарили". За разлика от турската общност в България.
Поведението на арабите е доста неадекватно на фона на толеранса с който ги посреща белия свят - изключвайки САЩ. Арабите не желаят да се ограмотяват и осъвременяват.Те са лесни за манипулация.Това е проблем , защото е предизвикан умишлено и умишлено се използва за най различни цели. Строенето на нови джамии у нас е част от тези цели.
И тук ли бъркам?
И тук бъркаш, защото не си запознат с толеранса на мюсюлманите към християнските общности в Египет, Ливан, Индонезия, Малайзия, Турция и т.н.
не желаят да се ограмотяват и осъвременяват.Те са лесни за манипулация.
това е също толкова верно и за българите и за руснаците и за французите ... само виж как минават изборите и ми кажи, че не е така или накарай някой БГ младеж на улицата да ти напише по-сериозен текст ...
не може да слагаш проста общовалидна истина, която ваши за масата по принцип и да защитаваш конкретна теза особено пък религиозна ...
не мога да се съглася че сме еднакво промити.
даваш пример с избори - ония ги учат в килийното училище как да ни наказват нас неверниците...
за нашите затъпели деца си прав и проблема е много сериозен..
вече започнаха да се оплакват различни работодатели че новото поколение е изключително негодно...
съдейки по програмата по БГ история в училищата и БГ телевизиите сте горе-долу еднакво промити ... просто те са по-религиозни и чужди и това ви плаши, аз познавам доста араби, които не са религиозни или са християни и нямам комуникационен проблем с тях, с другите имам много голям проблем, защото имаме различни ценности, но предполагам, че това и за тях е така, т.е. проблемът е дустранен, а не едностранен както го представяш ...
Има какво да се поспори още , но отивам да пия с приятели - беше ми приятно ...
Коментар
AfterDark
Първоначално изпратено от Хайърсъзов
Първоначално изпратено от AfterDark
това е също толкова верно и за българите и за руснаците и за французите ... само виж как минават изборите и ми кажи, че не е така или накарай някой БГ младеж на улицата да ти напише по-сериозен текст ...
не може да слагаш проста общовалидна истина, която ваши за масата по принцип и да защитаваш конкретна теза особено пък религиозна ...
даваш пример с избори - ония ги учат в килийното училище как да ни наказват нас неверниците...
вече започнаха да се оплакват различни работодатели че новото поколение е изключително негодно...
съдейки по програмата по БГ история в училищата и БГ телевизиите сте горе-долу еднакво промити ... просто те са по-религиозни и чужди и това ви плаши, аз познавам доста араби, които не са религиозни или са християни и нямам комуникационен проблем с тях, с другите имам много голям проблем, защото имаме различни ценности, но предполагам, че това и за тях е така, т.е. проблемът е дустранен, а не едностранен както го представяш ...
"Действия на "Атака" отложиха строежа на ислямския център
Атака - Избори
Лидерът на „Атака" Волен Сидеров и депутатът Павел Шопов се срещнаха днес с главния архитект на София Петър Диков.
На срещата те предявиха искания да им се предостави цялата история по закупуването на имота в кв. „Малинова долина", отреден за ислямски център за образователна, социална и административна дейност.
Заради това искане на народните представители проектът за изграждане на ислямския център ще се забави и отложи на този етап. Националистите се запознаха още на място с част от документите и изразиха съмнения относно тяхната редовност."
Коментар
AfterDark
да си сторят и без това уволняват строители
Всеки има право на веропизповедание . Не си спомням някъде да е забраняван строеж на религиозен храм в демократична страна ? Що за щуротия да се забранява строеж на джамия ??? Това да не е някоя нова инициатива на а-така и болния лидер ?
Поведението на арабите е доста неадекватно на фона на толеранса с който ги посреща белия свят - изключвайки САЩ. Арабите не желаят да се ограмотяват и осъвременяват.Те са лесни за манипулация.Това е проблем , защото е предизвикан умишлено и умишлено се използва за най различни цели. Строенето на нови джамии у нас е част от тези цели.
И тук ли бъркам?
Коментар
AfterDark
Първоначално изпратено от Хайърсъзов
май не трябваше да давам за пример Русия...
избери си друго място само внимавай да не се натресеш пак, защото вероятността е много голяма ... в интерес на истината аз знам само за един мегаполис без джамии и според мен насоката ти на разсъждения е много грешна ...
Коментар