If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
:P за депутатска пенсия ли се готвиш и ти. Ако Атака станат първа политическа сила, аз ще имигрирам, не за друго, а просто няма да понеса толкоа простотия на куп.
Емигрирай бе профан. Тука невежи простаци като теб си имаме достатъчно.
ПП. За твое сведение, малоумен питекантропус между думите "емиграция" и
" имиграция" има много съществена разлика.
Г-н бъдещ депутат, нещо много се засегнахте. До колкото до моята правописна грешка, да леко съм объркал посоките. И "имигрант", и "емигрант" са правилни думи, това е една и съща дума от латински произход с различни представки. Разликата е в гледната точка - страната на произход и страната на заселване. Човекът, който е напуснал България, за да отиде в Сингапур, е Емигрант от гледна точка на България, и Имигрант от гледна точка на Сингапур.
ПП Пазете си нервите за тежките държавни дела, които Ви очакват
Това си е мое лично мнение не се заяждам с никой. Просто се мъча да разсъждавам, колкото и да е труд
Нова година в Турция? Нема смисъл, ела в Асеновград...
Дааа, да, знам! Имам много приятели мюсюлмани. Ама като казвам приятели - имам в предвид истински приятели. Имам и калеко, който е арабин, ама не е превърнал Пловдив в Сирия...
Излизаш на площада в малкия си град и не чуваш българска реч. Какво ми рекламират нощи в Истанбул? Та тук са сбрани всички! И не личи по нищо, че си другаде. Продавачи, сервитьори, клиенти. Кой от кой по-лъскав, по-натруфен. Сервират ти,обслужват те, а ланците им стържат по масата. Туркините без коси остават от буйни прически за да засенчат неугледните черти в лицата си.Всички общуват бурно и оглушително на турски. Само на български мисълта тече бавно и мънкащо...Всички българи пляскаха с ръчички на Герб, че дойдоха и седнаха върху властта. Сега тези ръце се кършат в притеснение пред гледката на огромната, най-голямата на Балканите джамия, строяща се за наша радост леко в края на града. Преди нашето гробище.Така, че успокоение е, че екота се чува към онзи край улици с имена на цветя и плодове...
Мечтаете за пътуване до Турция?Качете се на градски автобус...
Искате да си купите нещо за спомен от Турция?Просто посетете който и да е магазин.
А за по-претенциозните, които не са отделили много за пазаруване имаме и китайски шопове.
Ей така за колорит.
Скоро една начална учителка ме помоли да разпечатам списък симената на учениците в класа и. От 25, 18 имена не бяха български. Кабелната телевизия съобщава, че този месец в градчето са се родили 48 деца! Тъкмо да се зарадваш и научаваш, че едва 5 са българчета.
Някога беше колорит в този град да си турчин.
По-красивите се считаха за екзотични и наистина бяха такива.
Беше ни интересно да се научим да броим, или да научим превода на някоя турска балада.
Сега интересно ли ви е? http://doaiva.blog.bg/viewpost.php?id=259689
Непрекъснато ме убеждават, че трябва да съм толерантен. Непрекъснато някой с мазна физиономия ми казва, че нарушавам нечии права и че ако не харесвам нещо, било проява на расизъм. Трябва да съм културен и по “европейски” възпитан, да давам непрекъснато шанс и да съм снизходителен, да си мълча и да се усмихвам. Доброволно да се интегрирам и омешвам с неща, за които никой не ме е питал, дали изобщо искам. Трябва да съм смирен, да давам всичко от мен колкото и когато поискат и във никакъв случай не трябва да съм агресивен. Защото трябва да съм толерантен.
1. Когато някой новодошъл комшия ми надува чалга до 4 сутринта, трябва да си трая и да се поклащам в ритъм, защото това е основата на добросъседството и признак на толерантност. Ако след второто предупреждение отида и му разбия муцуната, ще спя в пълна тишина, но вече не е толерантно.
2. Когато цял катун цигани се самонастанят в изоставена сграда на твоята улица, трябва да организирам мило тържество заедно със съкварталците и лично да ги прикача със жица към собствения си електромер, защото това е интеграция и съпричастност. Ако заедно със съкварталците ги изринем с шутове, кражбите и мръсотията ще изчезнат от нашата улица, но това е нарушение на човешки права, проява на расизъм и не е толерантност.
3. Когато гледам новини на турски по Българската национална телевизия, трябва да организирам подписка с предложение, повече предавания да са на турски, а субтитрите да са на български. Защото това е толерантност. Ако кажа, че това е пълна простотия и настоявам да се махне – това вече не е проява на толерантност.
4. Когато таксиджията ми включи помпа на апарата и ми дъни кючеци от колоните на макс, трябва да му кажа, че това ми е любимата певачица. Да отворя прозореца за да чуят всички и да му лепя десетолевки на челото на всеки километър от брояча. Защото това е приятелско и много толерантно. Ако му дръпна шнура на помпата и му спра радиото, ако му кажа че а-гъкне до края на маршрута, а-съм го удушил със шнура – това е просташко и много нетолерантно.
5. Когато разбера,че искат да строят ислямистки център край София, да се зарадвам неимоверно и да предложа като кореняк софиянец, да направят и храма “Александър Невски” на джамия. Ако се противопоставя – това ама хич не е по европейски толерантно.
6. Когато се правят гей-паради, да сложа чорапогащника и сутиена на жена ми, да се включа и да дам пример на подрастващите за разбиране и подражание. Ако съм против цялата тая показна педерастия – това е морална закостенелост, селяния и пълна нетолерантност.
7. Когато ходя в Южна България и разбера, че ако не знам турски няма да мога и дъвка да си купя, веднага да си взема речник. Това е благодарение на голямата ни толерантност. Ако се заинтересувам, защо там няма нито една построена църква а е гъмжило от джамии, защо говорят че българските възрожденци и войводи са престъпници и сменят имена на улици, това ще е национализъм, възродителен процес и нетолерантност.
8. Когато виждам как всяка зелена площ се превръща в поредния панелен блок, да изпадам в див възторг и да се включа в изкореняването на дървета, пъзалки, катерушки и саморасляци. Ако се опитам да се противопоставя, това е градска парвенющина от селски тип.
9. Когато разбера, че плащам луди сметки и пари за некачествени услуги, трябва да мълча. Защото управляващите и те са хора и имат нужда от скъпи коли, яхти и къщи в чужбина. За тяхната задоволеност и добро управление, е редно да си плащам без да питам. Ако някой от тях се е поувлякъл в краденето, да простя и да дам нов мандат, защото това е признак на човещина и толерантност. Ако искам да ги вкарат в затвора, това е неблагодарност.
Ако вместо да подминавам, спретна тексаското клане на мургавите наркодилъри пред входа на съседното училище. Ако спра да вярвам на институции и политици. Ако спра да пускам есемеси и да давам пари за мними благотворителности. Ако вместо да си замълча, тегля една цветиста псувня на всеки който я заслужава. Ако проумея горчивата истина, че когато си добър-всички те мислят за будала, а когато си лош - те гледат в очите. Ако започна да казвам по често “Не ми харесва” от колкото “Не ме засяга”. Ако стана агресивен срещу всичко уродливо което ме заобикаля. Ако си отстоявам правата и територията и не чакам някой друг да го направи. Ако вместо мълчаливото възпитание и статична любезност вляза в открита война с цялата тази простотия която ни удави – ще ме обвинят, че съм нетолерантен.
Бате Афтър я кажи по гръцко как е с джамиите няма да питам за Атина, знаеш защо ама ще попитам за СОЛУН! Та как е в Гърция и в частност в Солун с джамиите. Или може би в Александруполис?
Не давай пример с Русия, че там главният мюфтия сутрин звъни на Путин да го пита на коя страна се е събудил, след което му праща специални благословии от Алах и лично от пророка Мохамед!
Казуса е "местен"...дето се вика да вземем пример от братята ни по вяра- гърците!
няма нито една официална джамия в Атина, това е единствения мегаполис от всички места на света, по които съм бил, където няма такова нещо ...
официалната политика на гръцката държава е към тотална дискриминация на мюсюлманите на практика и още не се е променила ...
нещо друго искаш ли да ме питаш?
п.п. забравих да напиша че в атина има 100ци хиляди мюцюлмани ...
Благодаря за отговора. Същата е ситуацията и в Солун, по-добре от мен знаеш(Бялата кула е била турски затвор, нека не забравяме), питах за Солун защото от всички (понастоящем) гръцки градове той е бил най-големият и най-важният за Османската империя, да не забравяме, че Мустафа Кемал наречен по-късно Ататюрк е родом от Солун, за Александруполис питането ми беше, понеже е някакъв своеобразен аналог на Кърджали примерно.
Надявам се всички да се съгласим, че сме достатъчно толерантни. От тук повече толерантност означава глупост и недалновидност, която ще ни затрие!
А българска църква в Солун видя ли ? Или в Атина ? Българска, където да се четат светите книги на езика на Кирил и Методи ?
В Атина построихме църква наскоро, ама я запалиха - умишлено. А от българските църкви в Солун няма и следа.
А в Одрин си има българска църква ... И в Истанбул.
Може да ни затрие не глупостта и надалновидността, а етническото и верско противопоставяне.
И какво, ако арменците искат да си построят и те нова църква, и на тях ли ще забраним ? Що не забраним и на католиците ? И на протестантите, на евангелистите ?
Те какви са ? Не са български граждани ли ? Рая ли са, без право на език и вяра ?
Честно...не знам в Солун дали има Българска църква...там май имаше един квартал...българският му викаха(на футболният клуб ПАОК Солун прозвището му е "българите"), ама със сигурност мога да ти кажа, че можеш да отидеш в Солун, в митрополията, казваш че искаш да отидеш до Света гора, там ще ти дадат едно картонче, тръгваш към Халкидики, най-източният ръкав, пускаш на юг, стигаш Оранопули, след това още десетина километра, и влизаш в Света гора, на влизане, питай ченгетата как да стигнеш до БЪЛГАРСКИЯТ манстир, те ще те опътят, след около 30-40 мин. ще пристигнеш в Зографският манастир, и там като кажеш "Добър ден", ще ти отговорят с "добре дошли" на чист български!
Рода ни е от Солун. Една малко село, сега е квартал на Солун. Селата около този град са си били български, както и в града е имало българска гимназия, български квартал, български църкви.
Е ... имало. Някога.
Първо затворили училищата и църквите. Изхвърлили поповете и даскалите, а на населението казали - който иска да е българин, да заминава за България. Който остава тука, ще има гръцко име и ще учи на гръцки.
Та дядовия ми род ... на каруцата и в България.
Веднъж дядо ходи до Гърция, за да види родната си къща, беше преди години. Тази година ходихме с майка ми. Старата къща, така, както дядо я описваше си стои в двора, а до нея голяма, бяла, нова къща. Наши роднини, останали там, падат ни се някакви далечни братовчеди. Чукахме на вратата, искахме да се снимаме в двора, до дядовата къща и да му занесем на гроба пръст от двора. Ама ... отвориха ни "роднините", говориха ни на гръцки, затвориха вратата.
Та така с Гърция. Не я хвалете. Шовинисти и от тях България нищо добро не е видяла.
А български църкви в Солун вече няма. Както и българско училище. Както и българи ... въпреки българския им корен, като мойте родннини, те вече са гърци и говорят само на гръцки и ходят само в гръцки църкви.
Но все още им викат "българите" ...
Абе що ме предизвикаваш? Аре като си казал А аз ще кажа Б! Родът на баба ми по майчина линия е от Лозенград...занеш ли къде ?. Тръгват двама братя(единият е дядото на моята баба, лека и пръст почина на 18-ти миналият месец, на 86 години). Там, оставят третия брат и една сестра(омъжена с деца). Та баба ми е разправяла много интересни неща от онова време. Между другото, след балканската война, няколко години след това имат кореспонденция със сестрата и брата от Лозенград, дето осатват там, и от един момент нататък нищо! Никакви писма нищо. Голяма къща, двор, ниви покрай Лозенград, лозя няколко декара...Не ми говори, просто не си хванал правилният човек! В гръцка църква можеш да отидеш да се ожениш, да си кръстиш детето и т.н....ама нещо в джамията не ми е ясно как ще стане тая работа!
Аре лека вечер на всички, че една жена има нужда от внимание!
Бате Афтър я кажи по гръцко как е с джамиите няма да питам за Атина, знаеш защо ама ще попитам за СОЛУН! Та как е в Гърция и в частност в Солун с джамиите. Или може би в Александруполис?
Не давай пример с Русия, че там главният мюфтия сутрин звъни на Путин да го пита на коя страна се е събудил, след което му праща специални благословии от Алах и лично от пророка Мохамед!
Казуса е "местен"...дето се вика да вземем пример от братята ни по вяра- гърците!
няма нито една официална джамия в Атина, това е единствения мегаполис от всички места на света, по които съм бил, където няма такова нещо ...
официалната политика на гръцката държава е към тотална дискриминация на мюсюлманите на практика и още не се е променила ...
Благодаря за отговора. Същата е ситуацията и в Солун, по-добре от мен знаеш(Бялата кула е била турски затвор, нека не забравяме), питах за Солун защото от всички (понастоящем) гръцки градове той е бил най-големият и най-важният за Османската империя, да не забравяме, че Мустафа Кемал наречен по-късно Ататюрк е родом от Солун, за Александруполис питането ми беше, понеже е някакъв своеобразен аналог на Кърджали примерно.
Надявам се всички да се съгласим, че сме достатъчно толерантни. От тук повече толерантност означава глупост и недалновидност, която ще ни затрие!
А българска църква в Солун видя ли ? Или в Атина ? Българска, където да се четат светите книги на езика на Кирил и Методи ?
В Атина построихме църква наскоро, ама я запалиха - умишлено. А от българските църкви в Солун няма и следа.
Може да ни затрие не глупостта и надалновидността, а етническото и верско противопоставяне.
И какво, ако арменците искат да си построят и те нова църква, и на тях ли ще забраним ? Що не забраним и на католиците ? И на протестантите, на евангелистите ?
Те какви са ? Не са български граждани ли ? Рая ли са, без право на език и вяра ?
Честно...не знам в Солун дали има Българска църква...там май имаше един квартал...българският му викаха(на футболният клуб ПАОК Солун прозвището му е "българите"), ама със сигурност мога да ти кажа, че можеш да отидеш в Солун, в митрополията, казваш че искаш да отидеш до Света гора, там ще ти дадат едно картонче, тръгваш към Халкидики, най-източният ръкав, пускаш на юг, стигаш Оранопули, след това още десетина километра, и влизаш в Света гора, на влизане, питай ченгетата как да стигнеш до БЪЛГАРСКИЯТ манстир, те ще те опътят, след около 30-40 мин. ще пристигнеш в Зографският манастир, и там като кажеш "Добър ден", ще ти отговорят с "добре дошли" на чист български!
Рода ни е от Солун. Една малко село, сега е квартал на Солун. Селата около този град са си били български, както и в града е имало българска гимназия, български квартал, български църкви.
Е ... имало. Някога.
Първо затворили училищата и църквите. Изхвърлили поповете и даскалите, а на населението казали - който иска да е българин, да заминава за България. Който остава тука, ще има гръцко име и ще учи на гръцки.
Та дядовия ми род ... на каруцата и в България.
Веднъж дядо ходи до Гърция, за да види родната си къща, беше преди години. Тази година ходихме с майка ми. Старата къща, така, както дядо я описваше си стои в двора, а до нея голяма, бяла, нова къща. Наши роднини, останали там, падат ни се някакви далечни братовчеди. Чукахме на вратата, искахме да се снимаме в двора, до дядовата къща и да му занесем на гроба пръст от двора. Ама ... отвориха ни "роднините", говориха ни на гръцки, затвориха вратата.
Та така с Гърция. Не я хвалете. Шовинисти и от тях България нищо добро не е видяла.
А български църкви в Солун вече няма. Както и българско училище. Както и българи ... въпреки българския им корен, като мойте родннини, те вече са гърци и говорят само на гръцки и ходят само в гръцки църкви.
Но все още им викат "българите" ...
много изказвания, много нещо и една част от тях в подкрепа на манафите - лошо "братя",много лошо, за съжаление май ще се затрием като нация. Та сега малко история, че повечето сте доста незапознати с нея, за съжаление:
Да се говори за нетолерантност точно от страна на българите е меко казано смехотворно - ще дам няколко примера:
1. Ахмед Ага Барутанлията (Тамръшлията) - за незапознатите, тоша е извергът на когото се дължат кланетата на башибозука в Батак - умира в леглото си, от естествена смърт, в пределите на свободната вече Източна Румелия. Абе кръвожадни и нетолерантни хора сме
Ти си невежо и неуко говедо. Тази "история" къде си я учил?
1. Ахмед Барутанлията е българомохамеданин /помак/ от село Барутин и е човекът изклал Батак. Турците са се опитали да предотвратят клането но не са успяли. Оцелелите българи са се изпокрили в съседните турски села. Ятаганът на Ахмед Барутанлията се пази в музея в Батак.
2. Пещера също е изклана от българи под ръководствота на Ахмед Тамръшлията - от село Тамръш.
3. Васил Петлешков е изгорен жив на кладата в Брацигово не от турци а от българи християни. Турчин /забравил съм му името/ спасява Брацигово от палеж и погром.
Остапе, бе недей така се изказва неподготвен, че ще ти вземат членската карта от атака. Тъпан (чорбар) казах, че башибозука е изклал Батак, ти башибозук знаеш ли какво е? Това е нередовна армия събрана от секви селяни, обикновено от областта и тъй като в областта са българомохамедани, то такъв е и башибозука, невежо свинска,недоклатена.
За Петлешков си в тотално неведение, ама в тотално, иначе да, българи го предават, той не предава никого - Сам съм, други няма, да ти говори нещо. За Тамръшлията си прав, посмесил съм ги двамата изверги в бързината. А около Батак няма турски села, а само помашки и да "скрили" са се като роби, а задобрите турци попрочети малко Макгахан и зловещите огърлици от ушите на убитите...
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
много изказвания, много нещо и една част от тях в подкрепа на манафите - лошо "братя",много лошо, за съжаление май ще се затрием като нация. Та сега малко история, че повечето сте доста незапознати с нея, за съжаление:
Да се говори за нетолерантност точно от страна на българите е меко казано смехотворно - ще дам няколко примера:
1. Ахмед Ага Барутанлията (Тамръшлията) - за незапознатите, тоша е извергът на когото се дължат кланетата на башибозука в Батак - умира в леглото си, от естествена смърт, в пределите на свободната вече Източна Румелия. Абе кръвожадни и нетолерантни хора сме
Ти си невежо и неуко говедо. Тази "история" къде си я учил?
1. Ахмед Барутанлията е българомохамеданин /помак/ от село Барутин и е човекът изклал Батак. Турците са се опитали да предотвратят клането но не са успяли. Оцелелите българи са се изпокрили в съседните турски села. Ятаганът на Ахмед Барутанлията се пази в музея в Батак.
2. Пещера също е изклана от българи под ръководствота на Ахмед Тамръшлията - от село Тамръш.
3. Васил Петлешков е изгорен жив на кладата в Брацигово не от турци а от българи християни. Турчин /забравил съм му името/ спасява Брацигово от палеж и погром.
Коментар
AfterDark
ами те не могат да схванат, че всяко нещо има 2 страни и ако за мен не е проблем да ходя на гръцка или руска църква, нищо че има БГ поп и църква и в Атина и в Рим и на други места, за тях може би ще бъде проблем ...
аз посещавам 3 църкви и никога не съм имал проблем с това - руски, български и гръцки и на мен ми е все едно, в коя от тях ще отида ... и смятам, че всеки може да си прави каквото иска без да пречи на другите ... дори и да няма официални джамии в атина, там има доста неофициални и всичко пак си върви в тях, просто хората се чувстват по-дискриминирани и това може да създаде проблем ... може и да не създаде, де да знам ... според мен да се строят джамии под път и над път е също толкова голяма крайност, колкото и да се забрани строителството им ...
"...милионите хора изповядващи тяхната вяра" финансират тези "слабоумни, фанатизирани идиоти..."
Това е най-младата и най-агресивна религия, която не носи никакво послание за прогрес, каквото и да значи това.
2. След Балканските войни - имаме изселване на повече от 1 млн. българи от Тракия - реакцията на българската страна - турците в България не са подложени на никакви гонения
3. След Втората Световна - Сталин категорично заявява на др. Димитров, че по границата на България с Турция, както и по основните проходи, не може да има турци - реакциятана България - никакви репресии срещу турското население. Действия на другаря Сталин в подобна ситуация - изселване на чеченците и татарите от Крим и Кавказ в Сибир
4. Действия на БГ армия в новоосвободените земи в Тракия през Балканската - единични опити за покръстване, в повечето случаи наказвани от началството, никаква държавна политика по асимилация. Действия на турската армия след на навлзането в Одринско през Междусъюзническата - зверско избиване по особено жесток начин на свещенниците, Илиева нива, клането на прословутото кърваво мостче - преминалите стават мюсюлмани - останалит се избиват (малко като Време разделно, на на живо)
Още примери искате ли? Специално за Афтъра мога да му постна пак за зверствата на любимите му маляки и то според Карнегиевата комисия, а не от прстрастни драскачи.
Турците в София не се нуждаят от джамия, още по-малко пък 5-етажна и това е политически, а не етнически въпрос. И к'во сега и аз ли да гласува за Атака?
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Юнак, това е банда слабоумни, фанатизирани идиоти... Какво общо имат с милионите хора изповядващи тяхната вяра?
Хората трябва да се ценят по идеите им, по желанията им, не по вярата, която изповядват.
Омразата не води до нищо добро...
Относно толерантността в съседна Гърция - освен в Гърция, в коя друга държава в Европа, да не казвам в света няма джамии? А?
В Литва, Латвия и Естония няма джамии. В Унгария също няма джамии. В Чехия и Полша също не съм виждал джамии.
Юнак, това е банда слабоумни, фанатизирани идиоти... Какво общо имат с милионите хора изповядващи тяхната вяра?
Хората трябва да се ценят по идеите им, по желанията им, не по вярата, която изповядват.
Относно толерантността в съседна Гърция - освен в Гърция, в коя друга държава в Европа, да не казвам в света няма джамии? А?
+1
Фанатиците от която и да е религия са опасни!
А когато в религията са замесени политика и разузнаване - още по-лошо!
Мненията ми не са препоръка за взимане на инвестиционно решение
Коментар