IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Относно строежа на нова джамия в София

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Остап Бендер
    Първоначално изпратено от thehun
    :P за депутатска пенсия ли се готвиш и ти. Ако Атака станат първа политическа сила, аз ще имигрирам, не за друго, а просто няма да понеса толкоа простотия на куп.
    Емигрирай бе профан. Тука невежи простаци като теб си имаме достатъчно.

ПП. За твое сведение, малоумен питекантропус между думите "емиграция" и
    " имиграция" има много съществена разлика.
    Г-н бъдещ депутат, нещо много се засегнахте. До колкото до моята правописна грешка, да леко съм объркал посоките. И "имигрант", и "емигрант" са правилни думи, това е една и съща дума от латински произход с различни представки. Разликата е в гледната точка - страната на произход и страната на заселване. Човекът, който е напуснал България, за да отиде в Сингапур, е Емигрант от гледна точка на България, и Имигрант от гледна точка на Сингапур.

ПП Пазете си нервите за тежките държавни дела, които Ви очакват
    Това си е мое лично мнение не се заяждам с никой. Просто се мъча да разсъждавам, колкото и да е труд

Коментар

• Нова година в Турция? Нема смисъл, ела в Асеновград...

Дааа, да, знам! Имам много приятели мюсюлмани. Ама като казвам приятели - имам в предвид истински приятели. Имам и калеко, който е арабин, ама не е превърнал Пловдив в Сирия...
      Излизаш на площада в малкия си град и не чуваш българска реч. Какво ми рекламират нощи в Истанбул? Та тук са сбрани всички! И не личи по нищо, че си другаде. Продавачи, сервитьори, клиенти. Кой от кой по-лъскав, по-натруфен. Сервират ти,обслужват те, а ланците им стържат по масата. Туркините без коси остават от буйни прически за да засенчат неугледните черти в лицата си.Всички общуват бурно и оглушително на турски. Само на български мисълта тече бавно и мънкащо...Всички българи пляскаха с ръчички на Герб, че дойдоха и седнаха върху властта. Сега тези ръце се кършат в притеснение пред гледката на огромната, най-голямата на Балканите джамия, строяща се за наша радост леко в края на града. Преди нашето гробище.Така, че успокоение е, че екота се чува към онзи край улици с имена на цветя и плодове...
      Мечтаете за пътуване до Турция?Качете се на градски автобус...
      Искате да си купите нещо за спомен от Турция?Просто посетете който и да е магазин.
      А за по-претенциозните, които не са отделили много за пазаруване имаме и китайски шопове.
      Ей така за колорит.
      Скоро една начална учителка ме помоли да разпечатам списък симената на учениците в класа и. От 25, 18 имена не бяха български. Кабелната телевизия съобщава, че този месец в градчето са се родили 48 деца! Тъкмо да се зарадваш и научаваш, че едва 5 са българчета.
      Някога беше колорит в този град да си турчин.
      По-красивите се считаха за екзотични и наистина бяха такива.
      Беше ни интересно да се научим да броим, или да научим превода на някоя турска балада.
      Сега интересно ли ви е?
      http://doaiva.blog.bg/viewpost.php?id=259689

Коментар

• Уморих се да съм толерантен

Непрекъснато ме убеждават, че трябва да съм толерантен. Непрекъснато някой с мазна физиономия ми казва, че нарушавам нечии права и че ако не харесвам нещо, било проява на расизъм. Трябва да съм културен и по “европейски” възпитан, да давам непрекъснато шанс и да съм снизходителен, да си мълча и да се усмихвам. Доброволно да се интегрирам и омешвам с неща, за които никой не ме е питал, дали изобщо искам. Трябва да съм смирен, да давам всичко от мен колкото и когато поискат и във никакъв случай не трябва да съм агресивен. Защото трябва да съм толерантен.

1. Когато някой новодошъл комшия ми надува чалга до 4 сутринта, трябва да си трая и да се поклащам в ритъм, защото това е основата на добросъседството и признак на толерантност. Ако след второто предупреждение отида и му разбия муцуната, ще спя в пълна тишина, но вече не е толерантно.

2. Когато цял катун цигани се самонастанят в изоставена сграда на твоята улица, трябва да организирам мило тържество заедно със съкварталците и лично да ги прикача със жица към собствения си електромер, защото това е интеграция и съпричастност. Ако заедно със съкварталците ги изринем с шутове, кражбите и мръсотията ще изчезнат от нашата улица, но това е нарушение на човешки права, проява на расизъм и не е толерантност.

3. Когато гледам новини на турски по Българската национална телевизия, трябва да организирам подписка с предложение, повече предавания да са на турски, а субтитрите да са на български. Защото това е толерантност. Ако кажа, че това е пълна простотия и настоявам да се махне – това вече не е проява на толерантност.

4. Когато таксиджията ми включи помпа на апарата и ми дъни кючеци от колоните на макс, трябва да му кажа, че това ми е любимата певачица. Да отворя прозореца за да чуят всички и да му лепя десетолевки на челото на всеки километър от брояча. Защото това е приятелско и много толерантно. Ако му дръпна шнура на помпата и му спра радиото, ако му кажа че а-гъкне до края на маршрута, а-съм го удушил със шнура – това е просташко и много нетолерантно.

5. Когато разбера,че искат да строят ислямистки център край София, да се зарадвам неимоверно и да предложа като кореняк софиянец, да направят и храма “Александър Невски” на джамия. Ако се противопоставя – това ама хич не е по европейски толерантно.

6. Когато се правят гей-паради, да сложа чорапогащника и сутиена на жена ми, да се включа и да дам пример на подрастващите за разбиране и подражание. Ако съм против цялата тая показна педерастия – това е морална закостенелост, селяния и пълна нетолерантност.

7. Когато ходя в Южна България и разбера, че ако не знам турски няма да мога и дъвка да си купя, веднага да си взема речник. Това е благодарение на голямата ни толерантност. Ако се заинтересувам, защо там няма нито една построена църква а е гъмжило от джамии, защо говорят че българските възрожденци и войводи са престъпници и сменят имена на улици, това ще е национализъм, възродителен процес и нетолерантност.

8. Когато виждам как всяка зелена площ се превръща в поредния панелен блок, да изпадам в див възторг и да се включа в изкореняването на дървета, пъзалки, катерушки и саморасляци. Ако се опитам да се противопоставя, това е градска парвенющина от селски тип.

9. Когато разбера, че плащам луди сметки и пари за некачествени услуги, трябва да мълча. Защото управляващите и те са хора и имат нужда от скъпи коли, яхти и къщи в чужбина. За тяхната задоволеност и добро управление, е редно да си плащам без да питам. Ако някой от тях се е поувлякъл в краденето, да простя и да дам нов мандат, защото това е признак на човещина и толерантност. Ако искам да ги вкарат в затвора, това е неблагодарност.

Ако вместо да подминавам, спретна тексаското клане на мургавите наркодилъри пред входа на съседното училище. Ако спра да вярвам на институции и политици. Ако спра да пускам есемеси и да давам пари за мними благотворителности. Ако вместо да си замълча, тегля една цветиста псувня на всеки който я заслужава. Ако проумея горчивата истина, че когато си добър-всички те мислят за будала, а когато си лош - те гледат в очите. Ако започна да казвам по често “Не ми харесва” от колкото “Не ме засяга”. Ако стана агресивен срещу всичко уродливо което ме заобикаля. Ако си отстоявам правата и територията и не чакам някой друг да го направи. Ако вместо мълчаливото възпитание и статична любезност вляза в открита война с цялата тази простотия която ни удави – ще ме обвинят, че съм нетолерантен.

10. Уморих се да съм толерантен.
        http://joropentagram.blogspot.com/20...tolerance.html

Коментар

• Първоначално изпратено от Storm
          Първоначално изпратено от hrabar
          Първоначално изпратено от Storm
          Първоначално изпратено от AfterDark
          Първоначално изпратено от Хайърсъзов
          май не трябваше да давам за пример Русия...
          Бате Афтър я кажи по гръцко как е с джамиите няма да питам за Атина, знаеш защо ама ще попитам за СОЛУН! Та как е в Гърция и в частност в Солун с джамиите. Или може би в Александруполис?
          Не давай пример с Русия, че там главният мюфтия сутрин звъни на Путин да го пита на коя страна се е събудил, след което му праща специални благословии от Алах и лично от пророка Мохамед!
          Казуса е "местен"...дето се вика да вземем пример от братята ни по вяра- гърците!
          няма нито една официална джамия в Атина, това е единствения мегаполис от всички места на света, по които съм бил, където няма такова нещо ...

официалната политика на гръцката държава е към тотална дискриминация на мюсюлманите на практика и още не се е променила ...

нещо друго искаш ли да ме питаш?

п.п. забравих да напиша че в атина има 100ци хиляди мюцюлмани ...
          Благодаря за отговора. Същата е ситуацията и в Солун, по-добре от мен знаеш(Бялата кула е била турски затвор, нека не забравяме), питах за Солун защото от всички (понастоящем) гръцки градове той е бил най-големият и най-важният за Османската империя, да не забравяме, че Мустафа Кемал наречен по-късно Ататюрк е родом от Солун, за Александруполис питането ми беше, понеже е някакъв своеобразен аналог на Кърджали примерно.
          Надявам се всички да се съгласим, че сме достатъчно толерантни. От тук повече толерантност означава глупост и недалновидност, която ще ни затрие!
          А българска църква в Солун видя ли ? Или в Атина ? Българска, където да се четат светите книги на езика на Кирил и Методи ?

В Атина построихме църква наскоро, ама я запалиха - умишлено. А от българските църкви в Солун няма и следа.

А в Одрин си има българска църква ... И в Истанбул.

Може да ни затрие не глупостта и надалновидността, а етническото и верско противопоставяне.

И какво, ако арменците искат да си построят и те нова църква, и на тях ли ще забраним ? Що не забраним и на католиците ? И на протестантите, на евангелистите ?

Те какви са ? Не са български граждани ли ? Рая ли са, без право на език и вяра ?
          Честно...не знам в Солун дали има Българска църква...там май имаше един квартал...българският му викаха(на футболният клуб ПАОК Солун прозвището му е "българите"), ама със сигурност мога да ти кажа, че можеш да отидеш в Солун, в митрополията, казваш че искаш да отидеш до Света гора, там ще ти дадат едно картонче, тръгваш към Халкидики, най-източният ръкав, пускаш на юг, стигаш Оранопули, след това още десетина километра, и влизаш в Света гора, на влизане, питай ченгетата как да стигнеш до БЪЛГАРСКИЯТ манстир, те ще те опътят, след около 30-40 мин. ще пристигнеш в Зографският манастир, и там като кажеш "Добър ден", ще ти отговорят с "добре дошли" на чист български!
          Рода ни е от Солун. Една малко село, сега е квартал на Солун. Селата около този град са си били български, както и в града е имало българска гимназия, български квартал, български църкви.
          Е ... имало. Някога.
          Първо затворили училищата и църквите. Изхвърлили поповете и даскалите, а на населението казали - който иска да е българин, да заминава за България. Който остава тука, ще има гръцко име и ще учи на гръцки.
          Та дядовия ми род ... на каруцата и в България.
          Веднъж дядо ходи до Гърция, за да види родната си къща, беше преди години. Тази година ходихме с майка ми. Старата къща, така, както дядо я описваше си стои в двора, а до нея голяма, бяла, нова къща. Наши роднини, останали там, падат ни се някакви далечни братовчеди. Чукахме на вратата, искахме да се снимаме в двора, до дядовата къща и да му занесем на гроба пръст от двора. Ама ... отвориха ни "роднините", говориха ни на гръцки, затвориха вратата.

Та така с Гърция. Не я хвалете. Шовинисти и от тях България нищо добро не е видяла.
          А български църкви в Солун вече няма. Както и българско училище. Както и българи ... въпреки българския им корен, като мойте родннини, те вече са гърци и говорят само на гръцки и ходят само в гръцки църкви.
          Но все още им викат "българите" ...
          Абе що ме предизвикаваш? Аре като си казал А аз ще кажа Б! Родът на баба ми по майчина линия е от Лозенград...занеш ли къде ?. Тръгват двама братя(единият е дядото на моята баба, лека и пръст почина на 18-ти миналият месец, на 86 години). Там, оставят третия брат и една сестра(омъжена с деца). Та баба ми е разправяла много интересни неща от онова време. Между другото, след балканската война, няколко години след това имат кореспонденция със сестрата и брата от Лозенград, дето осатват там, и от един момент нататък нищо! Никакви писма нищо. Голяма къща, двор, ниви покрай Лозенград, лозя няколко декара...Не ми говори, просто не си хванал правилният човек! В гръцка църква можеш да отидеш да се ожениш, да си кръстиш детето и т.н....ама нещо в джамията не ми е ясно как ще стане тая работа!
          Аре лека вечер на всички, че една жена има нужда от внимание!

Коментар

• Първоначално изпратено от hrabar
            Първоначално изпратено от Storm
            Бате Афтър я кажи по гръцко как е с джамиите няма да питам за Атина, знаеш защо ама ще попитам за СОЛУН! Та как е в Гърция и в частност в Солун с джамиите. Или може би в Александруполис?
            Не давай пример с Русия, че там главният мюфтия сутрин звъни на Путин да го пита на коя страна се е събудил, след което му праща специални благословии от Алах и лично от пророка Мохамед!
            Казуса е "местен"...дето се вика да вземем пример от братята ни по вяра- гърците!
            няма нито една официална джамия в Атина, това е единствения мегаполис от всички места на света, по които съм бил, където няма такова нещо ...

официалната политика на гръцката държава е към тотална дискриминация на мюсюлманите на практика и още не се е променила ...

Благодаря за отговора. Същата е ситуацията и в Солун, по-добре от мен знаеш(Бялата кула е била турски затвор, нека не забравяме), питах за Солун защото от всички (понастоящем) гръцки градове той е бил най-големият и най-важният за Османската империя, да не забравяме, че Мустафа Кемал наречен по-късно Ататюрк е родом от Солун, за Александруполис питането ми беше, понеже е някакъв своеобразен аналог на Кърджали примерно.
            Надявам се всички да се съгласим, че сме достатъчно толерантни. От тук повече толерантност означава глупост и недалновидност, която ще ни затрие!
            А българска църква в Солун видя ли ? Или в Атина ? Българска, където да се четат светите книги на езика на Кирил и Методи ?

В Атина построихме църква наскоро, ама я запалиха - умишлено. А от българските църкви в Солун няма и следа.

Може да ни затрие не глупостта и надалновидността, а етническото и верско противопоставяне.

И какво, ако арменците искат да си построят и те нова църква, и на тях ли ще забраним ? Що не забраним и на католиците ? И на протестантите, на евангелистите ?

Те какви са ? Не са български граждани ли ? Рая ли са, без право на език и вяра ?
            Честно...не знам в Солун дали има Българска църква...там май имаше един квартал...българският му викаха(на футболният клуб ПАОК Солун прозвището му е "българите"), ама със сигурност мога да ти кажа, че можеш да отидеш в Солун, в митрополията, казваш че искаш да отидеш до Света гора, там ще ти дадат едно картонче, тръгваш към Халкидики, най-източният ръкав, пускаш на юг, стигаш Оранопули, след това още десетина километра, и влизаш в Света гора, на влизане, питай ченгетата как да стигнеш до БЪЛГАРСКИЯТ манстир, те ще те опътят, след около 30-40 мин. ще пристигнеш в Зографският манастир, и там като кажеш "Добър ден", ще ти отговорят с "добре дошли" на чист български!
            Рода ни е от Солун. Една малко село, сега е квартал на Солун. Селата около този град са си били български, както и в града е имало българска гимназия, български квартал, български църкви.
            Е ... имало. Някога.
            Първо затворили училищата и църквите. Изхвърлили поповете и даскалите, а на населението казали - който иска да е българин, да заминава за България. Който остава тука, ще има гръцко име и ще учи на гръцки.
            Та дядовия ми род ... на каруцата и в България.
            Веднъж дядо ходи до Гърция, за да види родната си къща, беше преди години. Тази година ходихме с майка ми. Старата къща, така, както дядо я описваше си стои в двора, а до нея голяма, бяла, нова къща. Наши роднини, останали там, падат ни се някакви далечни братовчеди. Чукахме на вратата, искахме да се снимаме в двора, до дядовата къща и да му занесем на гроба пръст от двора. Ама ... отвориха ни "роднините", говориха ни на гръцки, затвориха вратата.

Та така с Гърция. Не я хвалете. Шовинисти и от тях България нищо добро не е видяла.
            А български църкви в Солун вече няма. Както и българско училище. Както и българи ... въпреки българския им корен, като мойте родннини, те вече са гърци и говорят само на гръцки и ходят само в гръцки църкви.
            Но все още им викат "българите" ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Storm

Коментар

• Първоначално изпратено от Остап Бендер
                Първоначално изпратено от Грую Груев
                много изказвания, много нещо и една част от тях в подкрепа на манафите - лошо "братя",много лошо, за съжаление май ще се затрием като нация. Та сега малко история, че повечето сте доста незапознати с нея, за съжаление:
                Да се говори за нетолерантност точно от страна на българите е меко казано смехотворно - ще дам няколко примера:
                1. Ахмед Ага Барутанлията (Тамръшлията) - за незапознатите, тоша е извергът на когото се дължат кланетата на башибозука в Батак - умира в леглото си, от естествена смърт, в пределите на свободната вече Източна Румелия. Абе кръвожадни и нетолерантни хора сме
                Ти си невежо и неуко говедо. Тази "история" къде си я учил?
                1. Ахмед Барутанлията е българомохамеданин /помак/ от село Барутин и е човекът изклал Батак. Турците са се опитали да предотвратят клането но не са успяли. Оцелелите българи са се изпокрили в съседните турски села. Ятаганът на Ахмед Барутанлията се пази в музея в Батак.
                2. Пещера също е изклана от българи под ръководствота на Ахмед Тамръшлията - от село Тамръш.
                3. Васил Петлешков е изгорен жив на кладата в Брацигово не от турци а от българи християни. Турчин /забравил съм му името/ спасява Брацигово от палеж и погром.
                Остапе, бе недей така се изказва неподготвен, че ще ти вземат членската карта от атака. Тъпан (чорбар) казах, че башибозука е изклал Батак, ти башибозук знаеш ли какво е? Това е нередовна армия събрана от секви селяни, обикновено от областта и тъй като в областта са българомохамедани, то такъв е и башибозука, невежо свинска,недоклатена.
                За Петлешков си в тотално неведение, ама в тотално, иначе да, българи го предават, той не предава никого - Сам съм, други няма, да ти говори нещо. За Тамръшлията си прав, посмесил съм ги двамата изверги в бързината. А около Батак няма турски села, а само помашки и да "скрили" са се като роби, а задобрите турци попрочети малко Макгахан и зловещите огърлици от ушите на убитите...
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев
                  много изказвания, много нещо и една част от тях в подкрепа на манафите - лошо "братя",много лошо, за съжаление май ще се затрием като нация. Та сега малко история, че повечето сте доста незапознати с нея, за съжаление:
                  Да се говори за нетолерантност точно от страна на българите е меко казано смехотворно - ще дам няколко примера:
                  1. Ахмед Ага Барутанлията (Тамръшлията) - за незапознатите, тоша е извергът на когото се дължат кланетата на башибозука в Батак - умира в леглото си, от естествена смърт, в пределите на свободната вече Източна Румелия. Абе кръвожадни и нетолерантни хора сме
                  Ти си невежо и неуко говедо. Тази "история" къде си я учил?
                  1. Ахмед Барутанлията е българомохамеданин /помак/ от село Барутин и е човекът изклал Батак. Турците са се опитали да предотвратят клането но не са успяли. Оцелелите българи са се изпокрили в съседните турски села. Ятаганът на Ахмед Барутанлията се пази в музея в Батак.
                  2. Пещера също е изклана от българи под ръководствота на Ахмед Тамръшлията - от село Тамръш.
                  3. Васил Петлешков е изгорен жив на кладата в Брацигово не от турци а от българи християни. Турчин /забравил съм му името/ спасява Брацигово от палеж и погром.

Коментар

• ами те не могат да схванат, че всяко нещо има 2 страни и ако за мен не е проблем да ходя на гръцка или руска църква, нищо че има БГ поп и църква и в Атина и в Рим и на други места, за тях може би ще бъде проблем ...

аз посещавам 3 църкви и никога не съм имал проблем с това - руски, български и гръцки и на мен ми е все едно, в коя от тях ще отида ... и смятам, че всеки може да си прави каквото иска без да пречи на другите ... дори и да няма официални джамии в атина, там има доста неофициални и всичко пак си върви в тях, просто хората се чувстват по-дискриминирани и това може да създаде проблем ... може и да не създаде, де да знам ... според мен да се строят джамии под път и над път е също толкова голяма крайност, колкото и да се забрани строителството им ...

Коментар

• Първоначално изпратено от hrabar

Коментар

• "...милионите хора изповядващи тяхната вяра" финансират тези "слабоумни, фанатизирани идиоти..."
                        Това е най-младата и най-агресивна религия, която не носи никакво послание за прогрес, каквото и да значи това.
                        Всеки ход е грешен!

Коментар

• много изказвания, много нещо и една част от тях в подкрепа на манафите - лошо "братя",много лошо, за съжаление май ще се затрием като нация. Та сега малко история, че повечето сте доста незапознати с нея, за съжаление:
                          2. След Балканските войни - имаме изселване на повече от 1 млн. българи от Тракия - реакцията на българската страна - турците в България не са подложени на никакви гонения
                          3. След Втората Световна - Сталин категорично заявява на др. Димитров, че по границата на България с Турция, както и по основните проходи, не може да има турци - реакциятана България - никакви репресии срещу турското население. Действия на другаря Сталин в подобна ситуация - изселване на чеченците и татарите от Крим и Кавказ в Сибир
                          4. Действия на БГ армия в новоосвободените земи в Тракия през Балканската - единични опити за покръстване, в повечето случаи наказвани от началството, никаква държавна политика по асимилация. Действия на турската армия след на навлзането в Одринско през Междусъюзническата - зверско избиване по особено жесток начин на свещенниците, Илиева нива, клането на прословутото кърваво мостче - преминалите стават мюсюлмани - останалит се избиват (малко като Време разделно, на на живо)
                          Още примери искате ли? Специално за Афтъра мога да му постна пак за зверствата на любимите му маляки и то според Карнегиевата комисия, а не от прстрастни драскачи.
                          Турците в София не се нуждаят от джамия, още по-малко пък 5-етажна и това е политически, а не етнически въпрос. И к'во сега и аз ли да гласува за Атака?
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Hacko11
                            Първоначално изпратено от Юнак
                            Пресен пример за толерантност Мумбай.
                            Юнак, това е банда слабоумни, фанатизирани идиоти... Какво общо имат с милионите хора изповядващи тяхната вяра?
                            Хората трябва да се ценят по идеите им, по желанията им, не по вярата, която изповядват.
                            Омразата не води до нищо добро...
                            Относно толерантността в съседна Гърция - освен в Гърция, в коя друга държава в Европа, да не казвам в света няма джамии? А?
                            В Литва, Латвия и Естония няма джамии. В Унгария също няма джамии. В Чехия и Полша също не съм виждал джамии.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hacko11
                              Първоначално изпратено от Юнак
                              Юнак, това е банда слабоумни, фанатизирани идиоти... Какво общо имат с милионите хора изповядващи тяхната вяра?
                              Хората трябва да се ценят по идеите им, по желанията им, не по вярата, която изповядват.
                              Относно толерантността в съседна Гърция - освен в Гърция, в коя друга държава в Европа, да не казвам в света няма джамии? А?
                              +1
                              Фанатиците от която и да е религия са опасни!
                              А когато в религията са замесени политика и разузнаване - още по-лошо!

Коментар

• Първоначално изпратено от Юнак
                                Мненията ми не са препоръка за взимане на инвестиционно решение

И още нещо:
                                човешката глупост е

Коментар

Working...
                                X