IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

мога да ти обясня откъде идва изкривяването, но не знам има ли смисъл....

фирма с 100 човека персонал, които взимат нето да речем около 1500 средно + двама съдружници, които взимат по 100 000 (сто хиляди) месечено.
    та въпросът в задачата е колко е средната заплата ако се гледа тази извадка само.

и бъди сигурен много фирми са така, защото подобни практики се използват за да не се налага разпределение на печалби. над един размер на заплатата най-изгодния начин за разпредление на печалбата е именно през голяма заплата за собствениците.

та като изключим ИТ-та, малко меринжей и държавни търтей... забрави учител, полицай и тн да взимат такива пари, а те са много

не пропускайте и пенсионери и учащи, които имат малък или никакъв доход... като се разпредли става ясно, че не са толкова розови нещата

ножицата санчо...ножицата.
    За тази цел си има медиана и тя не се отчита, ама е макс 1000лв чисто ЗА СОФИЯ.
    За провинцията е под 700лв ....
    Отделно има под масата 500-1000лв някъде.
    Берти разликата може да се изчисти с осигурителния доход - там над 3к няма
    ЗАПЛАТА 1500ЛВ, осигурителен доход - 1150 а трябва да е 1293лв, чисто - 1000лв
    на 2000лв колкото е в София - излиза около 1333лв чисто
    Last edited by bota156; 03.08.2021, 17:09.
    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение

https://www.nsi.bg/bg/content/3930/%...B0%D1%81%D1%82

Добави още поне 25-30% заради сивата икономика и ще си близо до истината

Ето да не се мъчите (бруто, по официални данни):
      -София(столица) 2 068
      мога да ти обясня откъде идва изкривяването, но не знам има ли смисъл....

фирма с 100 човека персонал, които взимат нето да речем около 1500 средно + двама съдружници, които взимат по 100 000 (сто хиляди) месечено.
      та въпросът в задачата е колко е средната заплата ако се гледа тази извадка само.

и бъди сигурен много фирми са така, защото подобни практики се използват за да не се налага разпределение на печалби. над един размер на заплатата най-изгодния начин за разпредление на печалбата е именно през голяма заплата за собствениците.

та като изключим ИТ-та, малко меринжей и държавни търтей... забрави учител, полицай и тн да взимат такива пари, а те са много

не пропускайте и пенсионери и учащи, които имат малък или никакъв доход... като се разпредли става ясно, че не са толкова розови нещата

ножицата санчо...ножицата.
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSamGold Разгледай мнение
        Аз само не разбирам защо никъде не се коментира въпроса, защо въобще да се набиваш в имот на тея кретенски цени?
        Някой пресмята ли, че средната заплата в София е 1500лв, а средната цена на квадрат гони 1300евро. Какъв идиот трябва да си за да се набиеш с кредит в някаква умряла сграда в Манастирски, където няма път, нямаш никакви адекватни магазини в близост, съседа ти може да ти сменя телевизията с неговото дистанционно, че и 80% от обитателите за пръв път влизат в блок. Ще си плащам наема с кеф, защото е 1000лв за апартамент, който по сегашните цени струва около 280 000евро, пък вие тука се драпайте дали ще поскъпват още. В крайна сметка е една тъпа тухла и нищо повече. Но, мечтата на Ганя е да има апартаментче и кола, оттам нататък може да се разпищоли и да си порка и да бие жената. Толкова ниска е летвата тука, че даже не трябва да се коментира. Нека да поскъпват още, банките ви обичат. София вече стана огромно село, всичко мяука, врещи и пречи на нормалният живот. Нямам никакъв проблем да си плащам наемчето и да слагам в касичката прасенце по още 3 наема. Не, че не мога да си взема апартамент с около 80% кеш на момента, ама трябва да си претърпял лоботомия за да си купиш на тея цени. В района между стадион Васил Левски, чак може би до края на Графа, средният обитател е 75 годишен една мърдащ пенсионер, живеещ в апартамент за 200к евро, а във входа му има повече гризачи отколкото хора. Няма толкова сбъркан имотен пазар както тук. А пък тея дето взимат с цел инвестиция ... бате ...
        Тия като тебе са ми любимите на дърти години дупе за леб дават

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение

Та колко викаш, че е?
          https://www.nsi.bg/bg/content/3930/%...B0%D1%81%D1%82

Добави още поне 25-30% заради сивата икономика и ще си близо до истината

Ето да не се мъчите (бруто, по официални данни):
          -София(столица) 2 068

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение

Та колко викаш, че е?
            объркАл се е николайчо
            малко
            1500 може да взима на една негова позната братовчедка й
            но чак да е средна за софия
            лъже май пак
            прави ми впечатление че 4-5
            от вториостепенните акаунти
            много яко си приличат
            дали всички са на един глофър
            или са минали някакъв курс на зарибяване
            и много писане без нищо казване

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Перфектен спец в областта на онкогинекологията е, изгради и екип около себе си. Колко жени родиха с рак на шийката на матката и са благодарни. И колко други неща. Революционни неща на национално ниво въведе.
              томов е по добър
              просто не е толкова 'отворен'
              'ербап' и 'мачо'
              но от интернет няма как да го знаеш това
              йеменски

Коментар

Точно така се прави както го описваш. Но не са всички в твойта риза. Не забравяй това. Пък и изкопчиш ли нещо от Насдак, а то си е доходност и то сериозна след време кво те бърка цената на имота. Може и да купиш. Въпросът е само да не е с повече от 50% нагоре от сегашните цени след 4 години.
                Че продават кочини продават. Сам си избирай имотите, не чакай брокери да ти предлагат.
                Честно казано, не искам да съм тук след 5-10 години, живи и здрави след 15-20 - още повече ...
                Прекрасно е човек да има собствено жилище, но тук дискусията върви поради тази причина - заслужава ли си, на сметка ли е, ерген ли си, деца искаш ли/имаш ли .. предполагам и затова има 11 000 коментара. Всеки е с различна риза, именно поради тази причина, тука дискусиите често се въртят в кръг. Моята гледна точка е на човек на 28 години. Кредита за мен съществува само под формата на пари, които могат да се инвестират и да бият лихвата по самият кредит. Някак си ми е по-готинко на тоя етап да си свиркам с кеш в джоба, отколкото да напълня гушата на брокитата или на наследствени дупета. Когато си изкарваш парите по честен начин, някак си 2000евро за 100см на 100см не ми се връзва. Пък и скоро и тук ще има мяу, пределно ясно е това. Банките поддържат целият цирк с финансирането, рефинансирането и тн. Месец след месец всичко се обатачва в все по-малоумни кредити и харчове, та дори и 5к да взимат някои хора, свободният кеш остава 1000. Това си личи и в наемните цени на апартаментите.

Мой познат пусна под наем апартамент в Иван Вазов, около 60квадрата .. тръгна от 450евро, после 400, 3-та седмица никой не звъни и на 350 ..
                Странна е работата. Иначе мераклии да му го купят - бол.

Коментар

Ще съм платил 60к евро за 10 години? И това е много ли? Дохода ми се разпределя много елемтарно - 10% наем, 20% физическо злато, 10% акции, 15% в индекси, 10% кеш в касичката. Останалото ми е за келепир. Повярвай ми, малко хора с мойте доходи и мойте години не се хвърлят в апартаменти. Проблема е, че съм работил за банка, за кредитна институция, живея на 5м от централният офис на една от най-големите брокерски къщи (демек им слушам веселият смях, когато набутат некой балък в ебати кенефа) и имам малко над средната за страната финансова култура.

Пък нека съм балък, че живея в 140квадрата за 1000лв в центъра на София Ако ми го вдигнат на 1500, тогава може леееееееко да се замисля
                  Иначе Насдак беше 9000 Март, 2020, сега е почти на 15 000. Има и вариянти извън БГ да си изкарваш пасивни/активни доходи, ама кой да знае дейба..
                  Точно така се прави както го описваш. Но не са всички в твойта риза. Не забравяй това. Пък и изкопчиш ли нещо от Насдак, а то си е доходност и то сериозна след време кво те бърка цената на имота. Може и да купиш. Въпросът е само да не е с повече от 50% нагоре от сегашните цени след 4 години.
                  Че продават кочини продават. Сам си избирай имотите, не чакай брокери да ти предлагат.
                  Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Плащай си наемчето и си свиркай, защо си губиш времето да пишеш тук?
                    Ще му мислиш като се вдигнат и наемите

ПС: Средната заплата в София е много далеч от 1500 лв.
                    Та колко викаш, че е?

Коментар

Ще съм платил 60к евро за 10 години? И това е много ли? Дохода ми се разпределя много елемтарно - 10% наем, 20% физическо злато, 10% акции, 15% в индекси, 10% кеш в касичката. Останалото ми е за келепир. Повярвай ми, малко хора с мойте доходи и мойте години не се хвърлят в апартаменти. Проблема е, че съм работил за банка, за кредитна институция, живея на 5м от централният офис на една от най-големите брокерски къщи (демек им слушам веселият смях, когато набутат некой балък в ебати кенефа) и имам малко над средната за страната финансова култура.

Пък нека съм балък, че живея в 140квадрата за 1000лв в центъра на София Ако ми го вдигнат на 1500, тогава може леееееееко да се замисля
                      Иначе Насдак беше 9000 Март, 2020, сега е почти на 15 000. Има и вариянти извън БГ да си изкарваш пасивни/активни доходи, ама кой да знае дейба..
                      Не се хаби, в тая тема играта е следната- няколко човека с по 5 ника всеки за да изкарат някоя стотинка пишат едни и същи глупости, никовете си говорят помежду си, ходят си на гости......въобще шизофренна работа.... Та с аргументи няма да ги убедиш, а само буташ темата нагоре и им улесняваш работата Аз лично чета темата главно заради постовете на Яндокс- а, от които ме боли корема от смях

Коментар

• Първоначално изпратено от xshell Разгледай мнение

Пич е и спаси на една приятелка снахата по средата на почивката. Късмет, че разбрахме какво работи.
                        Перфектен спец в областта на онкогинекологията е, изгради и екип около себе си. Колко жени родиха с рак на шийката на матката и са благодарни. И колко други неща. Революционни неща на национално ниво въведе.

Коментар

Знам че беше на Лозенец. Разбира се, пич е той...с младата си най-нова жена и сина си Григор....има имоти и на Влас, продава един доколкото знам. Комшия ми е и в София, на ул Тулово.
                          Пич е и спаси на една приятелка снахата по средата на почивката. Късмет, че разбрахме какво работи.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Човекът ти даде пример с апарт за 280.000 Евро. Като му сложиш такси и комисионни, идват на 300к.
                            Сам сметни какви пари може да направи, ако вложи тази сума в някакъв разумен бизнес, че дори и в злато. Само от дивиденти може да изкарва двойния наем, че и отгоре.

1000 лева месечно са смешни пари. 300к Евро загробени в ненужен имот - пълно безумие.
                            ти финишира ли или пак пострада мекия глезен?
                            тоя новия колега милионер да не ти е астрален близнак
                            препоръка е

Коментар

То и тоалетни да чистиш за 10 евро печалба на ден не е песен, но той стиска зъби.

И ако всичко е наред (което рядко се случва), на 65 (в разцвета на силите си) вече ще си живее живота..

Как да не му завидиш
                              дотогава ще стиска зъби и халката и един ден, може би ще го удари на живот.
                              но не е много вероятно. ха швабите им гласят поетапно вдигане на пенсионната възраст до 73.
                              препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от xshell Разгледай мнение

Левчо твоя градски проф Горчев изкара месец при нас. Сигурно го познаваш.
                                Знам че беше на Лозенец. Разбира се, пич е той...с младата си най-нова жена и сина си Григор....има имоти и на Влас, продава един доколкото знам. Комшия ми е и в София, на ул Тулово.

Коментар

Working...
                                X