има няколко плана "В" и нито един не е в полза за НИ - важното е че накрая го разбраха , или по -скоро експериментът приключи в този му вариант
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Да, точно така. Външни и вътрешни стени. Неслучайно казвам, че средната цена за читав имот в София при правилно посочена квадратура отдавна е над 4000-5000 Евро. А постоянно излизат някакви статии за средни цени от 1500-2000 и колко било по-евтино отколкото на запад.
Когато човек ходи на огледи обикновено не гледа документите веднага. Сигурно до тях се стига чак като отиваш да подписваш предварителен. И тогава хоп-изненада.
Нищо против нямам една сграда да има огромно фоайе, широки стълбища и коридори... Но това да си е отразено в цената на квадратен метър и вече купувачът да си решава. А не да праснеш едни 50 квадрата отгоре и да тръбиш колко било евтино и достъпно.
Най-коректно би било да се посочат обща, застроена и светла квадратура. Ако бях брокер, така бих процедирал - конкурентно предимство коректност, изчерпателност и прецизност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
А то щото ние произвеждаме...Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от direkto4eto2 Разгледай мнение
Старото разводнено с 20% имаш предвид считайки вътрешни и външни стени ли?
Иначе този брокер си е просто измамник. Т
рябва да се измери целия апартамент с лазерна рулетка. Това е истинския начин - малко го правят).
Когато човек ходи на огледи обикновено не гледа документите веднага. Сигурно до тях се стига чак като отиваш да подписваш предварителен. И тогава хоп-изненада.
Нищо против нямам една сграда да има огромно фоайе, широки стълбища и коридори... Но това да си е отразено в цената на квадратен метър и вече купувачът да си решава. А не да праснеш едни 50 квадрата отгоре и да тръбиш колко било евтино и достъпно.Last edited by ejonny2376; 31.07.2024, 16:01.
- 1 like
Коментар
-
В БГ и старото е разводнено. Поне с 20% Новото с над 50%.
Отделно брокери си измислят квадратури. Когато бях в БГ веднъж на оглед на старо в Иван Вазов брокерът беше обявил една квадратура. По документи (които той с огромно нежелание ми показа) същата беше с 20 квадрата по-малко. Обяснението - ами понеже било стара сграда, тези 20 квадрата били общи части, които той бил сметнал, че се полагали. Реалната площ по немските стандарти беше с още 20 квадрата под тази по документи.
Иначе този брокер си е просто измамник. Т
рябва да се измери целия апартамент с лазерна рулетка. Това е истинския начин - малко го правят).
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
На Kавръчето не му се занимава с глупости. Човекът предпочита да си гледа живота и да рови и чете за инвестиции. Развива се.
Алтернативата е две мастики вечер и тука да се почва...това го оставяме на лорда.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
Дали има начин да върнеш колето в темата, че тукашните понижители са жалка картинка? (даже вече и ратко умира от скука)
Алтернативата е две мастики вечер и тука да се почва...това го оставяме на лорда.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Много показателно.
Това, че няма универсален стандарт за измерване при търгуване на такъв глобален пазар поне на ниво ЕС, е малко скандално.
В случая при нас това действа само в полза на брокери и инвеститори, където стойността на имота се "разрежда" в повече квадрати и спрямо старото строителство.
Надали е случайно.
Отделно брокери си измислят квадратури. Когато бях в БГ веднъж на оглед на старо в Иван Вазов брокерът беше обявил една квадратура. По документи (които той с огромно нежелание ми показа) същата беше с 20 квадрата по-малко. Обяснението - ами понеже било стара сграда, тези 20 квадрата били общи части, които той бил сметнал, че се полагали. Реалната площ по немските стандарти беше с още 20 квадрата под тази по документи.
Коментар
-
Ето как тук се смята квадратура - светло без стени и тераса наполовина. Тези 117 квадрата тук ще са 140 квадрата РЗП в България или 170 с общите части. Отделно, тук новото сртоителство се издава готово за нанасяне с естествен паркет и готови бани. За качеството на стротелството и материалите, както и за зелени площи,отстояния и пр. не искам и да мисля - разликите са фрапантни.
Аболютно несравними са номиналните цени в кв.м., тъй като получаваш съвсем различни неща - и като качество, и като количество.
Това, че няма универсален стандарт за измерване при търгуване на такъв глобален пазар поне на ниво ЕС, е малко скандално.
В случая при нас това действа само в полза на брокери и инвеститори, където стойността на имота се "разрежда" в повече квадрати и спрямо старото строителство.
Надали е случайно.
Коментар
-
Ясно е, че левът има много по-малко стойност от преди 10, 20 години. И че увеличението само номинално изглежда толкова високо.
И че който е могъл и е действал на време, се е облагодетелствал много.
Обаче виждам масово около мен как млади хора изпитват все по-големи големи трудности с живот под наем или собствена покупка.
Резултат от скрития данък: системно печатане и обезценяване на правителствените валути.
60% от доларите напечатани в последните 5 години - кражба на хегемона от другите държави чрез световната валута резерв. Тези ограбени държави пък на свой ред правят същото със собствените си граждани.
А нормалния човечец дори не осъзнава, че се случва. Натиска го бавно като преса.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
ти си гледай германията. че така сте цъфнали и вързали и домати не мое си произведете, сал на картофи ще карате
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Аз пак да питам, ти кво фана от тая работа?
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнениеИзписаха се купища понижителски простотии, а цените на имотите продължават да си се повишават https://www.imot.bg/axm2xk
===2079===
мяу, бау, това са ФАКТИТЕ, другото са понижителски полюции...
- 1 like
Коментар
Коментар