IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LipGallagher
    Четох, четох и ми завря канчето барабар с кафето. Според логиката на доста потребители тук по-добре е да ви дават направо договори за заеми вместо заплати, понеже инфлацията е лоша, много лоша.

В защита на почти набора ми nkavrakov1982 ще кажа, че той не ви казва никога да не теглите заеми, а малки и перспективни заеми. Очевидно в тази тема има много гладни имотни лешояди. Апропо аз съм ИТ, ама от тея вече дъртите ИТ-та, където 90-те почнаха да програмират преди бармани и сервитьори от разни академии да дойдат заради мангизите. Трудно ще ме изпързаляте като тези новите 25-30 годишни, които още си мислят, че 5 бона заплата е супер, ще я вземат до пенсия и могат да си позволят апартаменти по 300 хиляди марки. Много съм се "набутал" понеже не съм слушал хора да тегля заем за апартамент, вместо да живея под наем. Понеже според вашата логика защитата от инфлацията е да теглиш пари за апартаменти, които струват два пъти реалната си себестойност. Чудя се какъв ще е следващият съвет на хора с подобна логика - купи си крипто ?

Когато имаш ликвиден кеш никак не е лошо - не ти пука дали тока ти този месец ще е 100 или 200 лева, нито ти пука, че наема ти се е вдигнал със 100 лева, а покупвателната ти способност за сирене е намаляла с 6.5%. Но понеже българина много го е страх да не се мине е "инвестирал" "мъдро" всичките си спестявания и раздава акъл напред назад въпреки, че яде домати със сирене на вестник докато си гледа нотариалните актове на 2 апартамента
    Айде прочети го по хубаво че явно не си чел внимателно - Кавръка отрича всякаква възможност да купи със заем

Второ - Той нямаше нужда да тегли заем - Имаше ги парите, но послуша Берти който много научно му обясняваше как следва срив и как с тия пари ще купи два апарта не един

Резулатът е ясен днес парите не му стигат

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

изглежда не ми е стигнал опита, да продам, когато всички се тресат от нерви.
      сега пост фактум установявам, че тогава беше момента за купуване.

кажи, ти имал ли си подобни моменти на просветление?
      В грешна посока тръгваш. Никога не може да се уцели абсолютният връх. Реализирал си печалбата си. Тези, които не са продали, имат само виртуална такава, т.е. никаква.
      Last edited by ejonny2376; 13.01.2022, 16:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

".... Другото е "инвестиция" и те прави "богат", ама на приятели, изживявания, спомени, херпеси...

пп Абе кви Малдиви, нали не обичаше морето? Да не си ги катерил случайно
        Бонке Бонке, гореизброените (без херпесите, но те се лекуват лесно ако стане беля) са много по-ценни от един кофтор. Дано някога го разбереш.

И дадох само прост пример с Малдивите.
        Иначе съм изхарчил големи суми по екскурзии и пътувания и не съжалявам грам за това. Със сигурност поне за 2 апартамента в Изток.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Ти като си толкова опитен ,врял и кипял и житейски и имаш имоти,даваш под наем ,защо се подаде на паниката като затвориха всичко ?
          изглежда не ми е стигнал опита, да продам, когато всички се тресат от нерви.
          сега пост фактум установявам, че тогава беше момента за купуване.

кажи, ти имал ли си подобни моменти на просветление?
          препоръка е

Коментар

Ти като си толкова опитен ,врял и кипял и житейски и имаш имоти,даваш под наем ,защо се подаде на паниката като затвориха всичко ?
            Българинът го е страх от две неща да не настине и да не се мине и ратко не прави изключение.Тогава той просто намали риска и не вярвам да е продал всичко. Вероятно комбинацията кредит + неясно бъдеще не е много приятна и това обеснява нещата. На негово място вероятно бих постъпил по сходен начин.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

И защо трябва да му стигат изобщо за апартаменти? Решил е човекът да живее под наем, т.е. жилището му е просто един месечен разход, наред със сметката за ток. Парите си ги харчи или инвестира както намери за добре.
              Защо според вас всичко трябва да се измерва в апартаменти?

Ако хипотетично съм си изхарчил парите в скъпо образование по беден ли щях да съм от някой, купил апартамент в Изток?
              Или в експедиция до осемхилядник? Или екскурзия с някоя кака до Малдивите?
              Приеми, че има хора, за които жилището е само един досаден месечен разход и нищо повече, т.е. тези хора не намират за добра идеята да предплатят 40+ годишни наема, финансирани с кредит.
              Да, когато не си инвестирал, а изхарчил парите си, ставаш по-беден. Няма значение дали е по експедиции или екскурзии, наеми или кръчми, каки или батковци, скъпи курсове или ку..ве. Инвестиция е това, което ти носи приходи или ти намалява разходите, или поне можеш да го продадеш. Другото е "инвестиция" и те прави "богат", ама на приятели, изживявания, спомени, херпеси...

пп Абе кви Малдиви, нали не обичаше морето? Да не си ги катерил случайно

Коментар

• Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
                Понеже дискутирате цени на панели в гоцето.? В този ред на мисли каква би била цената за 4-стаен панел в Лозенец, 3 етаж, 2ра линия зад метростанция? Виждал съм обяви, но дали се купуват не знам? Любопитен съм да чуя какво мислите.
                За панели в Лозенец оферти няма в момента. Лозенец ценово е малко под Вазов и малко над Изток.

Ето това е оферта за голям четиристаен в Изток. Ако квадратурата е реална, ценово е даже май под средното.
                https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...mio&f1=1&fe7=1

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

виж обаче и другия полюс на мненията
                  бертрам, ботчо и накавръчко
                  от 2017-та спасяват безумците да не купят имот и ги съветват да продължават да плащат наеми, което аз разбира се, аплодирам прав, гологлав и просълзен.

Коментар

Щом си почнал 90-те, значи си спомняш как ИТ заплатите бяха много по-ниски, наемите също. Наистина не е нормално да взимаш същата заплата до пенсия, напротив, след 10 години ще взимаш доста повече, след 20 още повече. А вноската по кредита е все същата.

Ако верно си бил само под наем от 90-те години, значи много пари си спестил. Кажи за колко апартамента в Изток ти стигат?
                    И защо трябва да му стигат изобщо за апартаменти? Решил е човекът да живее под наем, т.е. жилището му е просто един месечен разход, наред със сметката за ток. Парите си ги харчи или инвестира както намери за добре.
                    Защо според вас всичко трябва да се измерва в апартаменти?

Ако хипотетично съм си изхарчил парите в скъпо образование по беден ли щях да съм от някой, купил апартамент в Изток?
                    Или в експедиция до осемхилядник? Или екскурзия с някоя кака до Малдивите?
                    Приеми, че има хора, за които жилището е само един досаден месечен разход и нищо повече, т.е. тези хора не намират за добра идеята да предплатят 40+ годишни наема, финансирани с кредит.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Бонка, Ледосветление и Сие - това са двама (възможно е да е и един) прегладнели брокера, от тях обективна оценка не очаквай. Само хейт и закачки, ако не си на тяхното мнение (те мнение нямат де - само типичните брокерски лъжи как били достъпни имотите и колко било добре да се купува с кредит, как имотът е единствената и най-добра инвестиция и как пазел от инфлация). Лошото е, че хора четящи тук с желанието да се информират, често се заблуждават.
                      виж обаче и другия полюс на мненията
                      бертрам, ботчо и накавръчко
                      от 2017-та спасяват безумците да не купят имот и ги съветват да продължават да плащат наеми, което аз разбира се, аплодирам прав, гологлав и просълзен.
                      препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от LipGallagher
                        Четох, четох и ми завря канчето барабар с кафето. Според логиката на доста потребители тук по-добре е да ви дават направо договори за заеми вместо заплати, понеже инфлацията е лоша, много лоша.

В защита на почти набора ми nkavrakov1982 ще кажа, че той не ви казва никога да не теглите заеми, а малки и перспективни заеми. Очевидно в тази тема има много гладни имотни лешояди. Апропо аз съм ИТ, ама от тея вече дъртите ИТ-та, където 90-те почнаха да програмират преди бармани и сервитьори от разни академии да дойдат заради мангизите. Трудно ще ме изпързаляте като тези новите 25-30 годишни, които още си мислят, че 5 бона заплата е супер, ще я вземат до пенсия и могат да си позволят апартаменти по 300 хиляди марки. Много съм се "набутал" понеже не съм слушал хора да тегля заем за апартамент, вместо да живея под наем. Понеже според вашата логика защитата от инфлацията е да теглиш пари за апартаменти, които струват два пъти реалната си себестойност. Чудя се какъв ще е следващият съвет на хора с подобна логика - купи си крипто ?

Когато имаш ликвиден кеш никак не е лошо - не ти пука дали тока ти този месец ще е 100 или 200 лева, нито ти пука, че наема ти се е вдигнал със 100 лева, а покупвателната ти способност за сирене е намаляла с 6.5%. Но понеже българина много го е страх да не се мине е "инвестирал" "мъдро" всичките си спестявания и раздава акъл напред назад въпреки, че яде домати със сирене на вестник докато си гледа нотариалните актове на 2 апартамента
                        Бонка, Ледосветление и Сие - това са двама (възможно е да е и един) прегладнели брокера, от тях обективна оценка не очаквай. Само хейт и закачки, ако не си на тяхното мнение (те мнение нямат де - само типичните брокерски лъжи как били достъпни имотите и колко било добре да се купува с кредит, как имотът е единствената и най-добра инвестиция и как пазел от инфлация). Лошото е, че хора четящи тук с желанието да се информират, често се заблуждават.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение

в диапазон 160-180 съм виждал голям тристаен и то преди 5-6 месеца.
                          Това е нормална офертна за тоя район ,поне според мен .

Коментар

Я стига лъга, цитирай кога и кого попитах каква му е заплатата, дохода, вноската. Май само ти и Евго дълбаете в лични въпроси - кой къде работел, на колко е години, кви каки аресвал.
                            Евго пита такива неща,не аз ,както знаеш стоя надалеч от личните драми .
                            Въпроса беше че ги завърташ нещата все около това кредит та кредит ,еми хубаво ,лошо няма но както виждаш хората не обичат кредитите ,поне тези дето си правят сметката .

Коментар

Щом си почнал 90-те, значи си спомняш как ИТ заплатите бяха много по-ниски, наемите също. Наистина не е нормално да взимаш същата заплата до пенсия, напротив, след 10 години ще взимаш доста повече, след 20 още повече. А вноската по кредита е все същата.

Ако верно си бил само под наем от 90-те години, значи много пари си спестил. Кажи за колко апартамента в Изток ти стигат?
                              Спомняме си и как на хотел за месец през 97а струваше $6. Така че леко с вноснките по кредитите, баш с БГ банките дето променят каквото и както им скимне едностранно

Коментар

160 000 евро
                                в диапазон 160-180 съм виждал голям тристаен и то преди 5-6 месеца.

Коментар

Working...
                                X