Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
В момента на теб не ти достигат едни 10-20к евра - Това е умерен дълг на фона че имаш актив за 100к
Вноската на 20к евро за 10г ти е по около 400лв на месец ако тези пари могат да те бутнат в краен случай продаваш апарта дори и на загуба и поне няма да загубиш всичко
Другият вариант седиш и чакаш още 20г избора е изцяло твой
много зависи как големите ЦБ ще се борят с инфлацията. Визирам ФЕД, а след това и ЕЦБ.
ако поемат 'кръстоносен поход' срещу високите цени - кешовата позиция на Кавръчето може и да излезе на плюс
ако поемат по пътя на много приказки малко действие и инфлация 10% на година... тогава кешовата позиция ще е на загуба.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Ипотеката какво е умнико ?
Какъв дъл е -умерен или прекомерен ?
Можеш ли да фалираш или не можеш по българските закони ?
Колко процента от населението в момента може да изплаща ипотека и да я изплати по сегашните цени спрямо сегашните заплати и РАЗХОДИТЕ в момента ,а и занапред ?
Не ми говори за неписаните правила за ипотеките защото те важат в икономики които имат ценова стаблност и леки отклонения в поскъпването на живота за период от 10 години ,но ние не сме от тях .При на ЦЕНОВА СТАБИЛНОСТ НЯМА !Защо ?Защото няма производство ,има само внос .
И,не бизнеса не работи 2 години в тези условия ,а 12 месеца ,защото ръста в цените на енергията започна от 2021 година ,и нивата в момента са такива че заводи,всичко спира.
Ако не си запознат днес Арсенал в Казанлък пусна всички в отпуск за 1 месец,защото не могат да произвеждат по сегашните цени на тока .
Яжте ,пийте и преяждайте ,защото утре може и да няма,да прав си,нищо ново под слънцето не ми казваш.
Знам че няма нито един дето е взел ипотека ,даже не последните 18,а последните 24 месеца тука списващите .
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Ипотеката какво е умнико ?
Колко процента от населението в момента може да изплаща ипотека и да я изплати по сегашните цени спрямо сегашните заплати и РАЗХОДИТЕ в момента ,а и занапред ?
Не ми говори за неписаните правила за ипотеките защото те важат в икономики които имат ценова стаблност и леки отклонения в поскъпването на живота за период от 10 години ,но ние не сме от тях .При на ЦЕНОВА СТАБИЛНОСТ НЯМА !Защо ?Защото няма производство ,има само внос .
И,не бизнеса не работи 2 години в тези условия ,а 12 месеца ,защото ръста в цените на енергията започна от 2021 година ,и нивата в момента са такива че заводи,всичко спира.
Ако не си запознат днес Арсенал в Казанлък пусна всички в отпуск за 1 месец,защото не могат да произвеждат по сегашните цени на тока .
Яжте ,пийте и преяждайте ,защото утре може и да няма,да прав си,нищо ново под слънцето не ми казваш.
Знам че няма нито един дето е взел ипотека ,даже не последните 18,а последните 24 месеца тука списващите .
Вноската на 20к евро за 10г ти е по около 400лв на месец ако тези пари могат да те бутнат в краен случай продаваш апарта дори и на загуба и поне няма да загубиш всичко
Другият вариант седиш и чакаш още 20г избора е изцяло твой
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Тука ги закопа празноглавците. За една комисионна са склонни да окачат вЪжето на нещастния ипотекар
Точно същото си заклал и ти парите от два апарта са колкото за един
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеМоже ли една справка ,колко от Вас инвестираха в ипотека за последните да кажем 18 месеца ?
Нали е пример за добра инвестиция и защита от инфлацията ,я да видим
Отговора е : НИКОЛКО!
Освен това обърни внимание какво казва - Не взимай ПРЕКОМЕРЕН дълг - А не да не взимаш дълг
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от cecostef Разгледай мнениеКавръков пак е изпляскал три поредни поста за да ни обяснява, че бялото е черно.
По пост №1: Има си неписани и писани правила, какъв % от доходите ти трябва да е дългът (заема, ипотеката). Ханке казва "Не взимайте ПРЕКОМЕРЕН дълг", а не казва не вземайте никога заем.
Пост №2: Вече две години бизнесът работи в такива условия. Какво ще стане в бъдеще никой не знае. Може утре и метеорит да се удари в Земята и всички да сме мъртви. Това означава ли, че довечера не трябва да пием и ядем и да си лягаме гладни?
Пост №3: Хората не инвестира в ипотека, а в жилища. И не всяко жилище е с цел инвестиция, а понякога е и необходимост за едно семейство - било, че искат да живеят в по-голям дом или искат да са самостоятелни и отделно от родителите си. И по какъв начин ти се информира, че през последните 18 месеца няма сключени ипотеки?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Кавръков пак е изпляскал три поредни поста за да ни обяснява, че бялото е черно.
По пост №1: Има си неписани и писани правила, какъв % от доходите ти трябва да е дългът (заема, ипотеката). Ханке казва "Не взимайте ПРЕКОМЕРЕН дълг", а не казва не вземайте никога заем.
Пост №2: Вече две години бизнесът работи в такива условия. Какво ще стане в бъдеще никой не знае. Може утре и метеорит да се удари в Земята и всички да сме мъртви. Това означава ли, че довечера не трябва да пием и ядем и да си лягаме гладни?
Пост №3: Хората не инвестира в ипотека, а в жилища. И не всяко жилище е с цел инвестиция, а понякога е и необходимост за едно семейство - било, че искат да живеят в по-голям дом или искат да са самостоятелни и отделно от родителите си. И по какъв начин ти се информира, че през последните 18 месеца няма сключени ипотеки?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеМоже ли една справка ,колко от Вас инвестираха в ипотека за последните да кажем 18 месеца ?
Нали е пример за добра инвестиция и защита от инфлацията ,я да видим
Отговора е : НИКОЛКО!Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 2 Харесвания
Коментар
-
https://www.banker.bg/upravlenie-i-b...produlji-dulgo
Над 40% от бизнеса планира съкращения, ако кризата продължи дълго
Ето ги инвеститорите в ипотеки,задават се
74% от респондентите посочват, че не могат да планират цените на предлаганите от тях стоки и услуги поради динамиката в цените на ел.енергия, която в края на 2021г. достигна пикови равнища на пазара „Ден напред“ до нива от 824,55 лв./MWh. По този начин предприятията пропускат поръчки и изпълняват само вече поетите ангажименти, защото динамиката не позволява нормално планиране – посочват 34% от предприятията.
В момента България ще работи до почти 1/4 от годината с миналогодишния бюдже,по закон ще се отпускат 1/12 част от парите по миналия вече бюджет от 2021 година
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от cecostef Разгледай мнение
И аз го чух, ама Кавръков май го е прослушал, защото в края на интервюто Ханке казва: "Инвестирайте в недвижимо имущетсво. Теглете ипотека и инвестирайте дори в малък апартамент, но избягвайте инвестиции в облигации".
Точно обратното което проповявадва Кавръков.
Та втози ред на мисли мислиш ли че Ханке ще те мисли как ще изплащаш ипотека в България ,а ?
Ипотеката в България не е като ипотеката в САЩ и в този контекст ипотеката за Ханке е ипотека но в САЩ в България той не знае какво е да плащаш ипотека ,та ние дори нямаме закон по който длъжника да има прави да фалира ,най -малкото което е и така нататък,та това с ипотеката не в нашия случай а по принцип и не е генерално
Коментар
-
Първоначално изпратено от cecostef Разгледай мнение
И аз го чух, ама Кавръков май го е прослушал, защото в края на интервюто Ханке казва: "Инвестирайте в недвижимо имущетсво. Теглете ипотека и инвестирайте дори в малък апартамент, но избягвайте инвестиции в облигации".
Точно обратното което проповявадва Кавръков.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Ми чухме го....Твоите 75000 евро ще станат 30000...
Точно обратното което проповявадва Кавръков.
- 3 Харесвания
Коментар
-
ledosvetlenie и power grid,
Придържайте се към темата. За обсъждане на други потребители и уточнения моля използвайте системата за лични съобщения.
- 1 like
Коментар
Коментар