Първоначално изпратено от bota156
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Я кажи дружество с НЕОГРАНИЧЕНА ОТГОВОРНОСТ?Last edited by Специалист по всичко; 15.06.2022, 22:24.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Не знам дали наистина си юрист, но дружествата изначало носят със себе си ограничена или неограничена отговорност.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Legal Разгледай мнение
Да, за което благодаря.
НО, закона се отнася единствено за потребители, а не за дружества-корпоративни клиенти.
- 1 like
Коментар
-
Нали питаше къде е регламентирано. Двама човека ти показаха. А както вече казах, в практиката това нещо много лесно се заобикаля със значително по-неизгодни условия. И в договорите хората се подписват, че носят неограничена отговорност.
НО, закона се отнася единствено за потребители, а не за дружества-корпоративни клиенти.
Last edited by Legal; 15.06.2022, 22:06.
Коментар
-
Какво ми показваш? Да четем договори ли ?
Ако е така, съгласен съм.
Дали съм подавал или не някой, ами.няма как. При мен идват след като/ако са били подведени от банките.
Даже ще кажа, че банките не са ги подвели, а самите те не са прочели нещата с разбиране.
Все пак, правото е за бдящите, а не за спящите!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеНе е към мен въпроса, ама те такива дървени философи като тебе сигурно немалко хора са подвели!
(картинката по-долу е за теб)
Навремето (разбирай кризата след 2008 като почна да скача юрибора) и вдигнаха неправомерно първо лихвите по евровите ипотеки бях пуснал специална тема за две конкретни банки - къде и при кого каква точно молба да пуснат /текст и прочее/, за да им върнат старите нива на лихвите, защото уж Инвестор-минвестор.... и тук има бая хора с ниска фин. култура и само тихо псуваха и плащаха увеличените вноски - а като си пуснаха молбите, където трябва - им възстановиха старите нива! Единия искаше да ме води цяла седмица да ме черпи...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеНе е към мен въпроса, ама те такива дървени философи като тебе сигурно немалко хора са подвели!
Навремето (разбирай кризата след 2008 като почна да скача юрибора) и вдигнаха неправомерно първо лихвите по евровите ипотеки бях пуснал специална тема за две конкретни банки - къде и при кого каква точно молба да пуснат /текст и прочее/, за да им върнат старите нива на лихвите, защото уж Инвестор-минвестор.... и тук има бая хора с ниска фин. култура и само тихо псуваха и плащаха увеличените вноски - а като си пуснаха молбите, където трябва - им възстановиха старите нива! Единия искаше да ме води цяла седмица да ме черпи...
Ако е така, съгласен съм.
Дали съм подавал или не някой, ами.няма как. При мен идват след като/ако са били подведени от банките.
Даже ще кажа, че банките не са ги подвели, а самите те не са прочели нещата с разбиране.
Все пак, правото е за бдящите, а не за спящите!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Legal Разгледай мнениеМоля, да ми покажеш текста на тази норма!
Не, че нещо, но ми е интересно.
Last edited by Julius_BG; 08.03.2023, 14:48.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitaka7 Разгледай мнение
На мен ми спряха отстъпките от Нет1 и се принудих да мина на еон-а им. Как едностранно ми избушиха договора не е истина. Ама сега сключих за две години малко по-евтинко с допълнителни канали. После ще му мисля.
Относно жилищата, как мислиш, че ще паднат с тия бонуси от по 10 бона? Ако някой реши да продава, първо ще са тези с по две-три жилища ново, щото там яко е некачествено и няма да им се занимава течове и ремонти. Тия с по 10 и повече имоти ще държат докрай. Иначе докато дойде прогресивния данък, инфлацията вече ще си е свършила работата.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от manyyy Разгледай мнениеЕЦБ ще създаде нов инструмент в помощ на задлъжнелите държави
Превеждам на прост език
- 1 like
Коментар
-
Моля, да ми покажеш текста на тази норма!
Кредиторът е длъжен да предостави на потребителя право на избор да:
1. сключи договор за кредит, при който кредиторът се удовлетворява изцяло и окончателно до размера на обезпечението по договора след принудително изпълнение върху обезпечението по съдебен ред или след продажба от потребителя със съгласието на кредитора, или
2. сключи договор за кредит, при който при принудително изпълнение потребителят носи отговорност по чл. 133 от Закона за задълженията и договорите.
- 1 like
Коментар
-
Чисто информативно да кажа нещо, което малко хора знаят. Банките са задължени по закон да предлагат и ипотечни кредити с ограничена отговорност, т.е. получателят е отговорен само до размера на обезпечението. Но това се заобикаля, като се предлагат значително по-неизгодни условия по кредита. И на практика при повечето кредити получателят се съгласява да носи неограничена отговорност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
мани го юлката.
така и не разбраха, че банката няма за цел да им взима имотите
и това е последното нещо, което правят
Разходите по делата за да го придобият са страшни- държавни такси, експертизи, обжалвания.
След това се почва- изпълнителни дела, назначаваме и плащане на пазач, въвод във владение.
След като придобият имота- данъци, амортизация, охрана и т.н.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнениеЛеле, Джулка, ама какъв е този музикален ужас ? Направо се потресах хахахаахахаха.... нищо, нищо, по-добре така!
По-добре е сега да се потресеш (предварително), но да си прочетеш договора, за да не те изненада банката (следварително)!
И как може да не си чувала тая ретро-чалга? Нямаше себеуважаща се кръчма, която да не дънеше навремето тоя тотален хит от края на '90-те.
Коментар
Коментар