Първоначално изпратено от Pringles
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pringles Разгледай мнение
За ПДЧ ми беое най-чудно защо да е проблем. Мисля че е всеизвестно, че се ползва защото е трайно и позволява прецизно сглобяване на мебелите. Масивното дърво иска поддръжка и може да се деформира с годините. И освен ако не се търси интериор с естесвено дърво, което е рядко сполучливо, използването на масив е пари на вятъра.
Но дискусията тръгна от друго - ако кредитополучателите се фокусират на вноските за притежание на собтвеността и не се изхвърлят за обзавеждане, което не им е по джоба, няма и да имат финансови проблеми. Защото банката може и да я интересува цената на имота при отпускане на заема, но не и за това че поредният прошляк купува с потребителски ири кредитна карта обзавеждане на стойност половината имот. Оттам и не могат до купят имот без значение от момента - калкулират безумна цифра за дивани, кресла, осветления, уреди...ами за тях имота ще е химера, защота са непрактичне мечтатели.
Да се заробиш с кредит за безумно надценен имот и да компенсираш с диван от Виденов, модулна кухня от ПДЧ и уреди Беко - това е големият абсурд. Ако не можеш да дадеш пари за прилично обзавеждане, значи не можеш изобщо да си позволиш имота. Точно тук е проблемът - когато теглиш заем за апартамент трябва да калкулираш поне едни 100-150к лева за обзавеждане и довършителни, т.е. освен едни 20% самоучастие по самата ипотека трябва да имаш и въпросната сума за обзавеждане кеш. Нямаш ли толкова, значи изобщо това жилище не ти е по джоба.
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
Това си е чист потребителски кредит, при ипотечния нямаш такава свобода.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Това е или печатна грешка или набирателна обява- по 20 000 евра вървят гаражите там
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...65968216346250
Прав си
Продава 3-СТАЕН
град София, Света Троица
Виж карта
19 999 EUR !!!!!!!!!!!!
( EUR/267m2)
Коментар
-
https://www.infostock.bg/infostock/c...oki-i-povisoki
Ел-Ериан: Рисковете за рецесия стават все по-високи и по-високи !!!!!!
„Пазарът на труда е твърде силен. Потребителските разходи са твърде големи. Бизнес балансите са твърде силни. Ние просто не сме в рецесия. Голям ли е рискът от рецесия? Да, високо е и става все по-високо“, каза Ел-Ериан в Yahoo Finance „Influencers with Andy Serwer“.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Пухче$ Разгледай мнениеГледам един познат,от известно време се опитва да си продаде къщата на село, иска само 25 к лева,ама не му се случват нещата. Пуска обяви къде ли не, голям хубав двор,селото хубава,само българи,ама никакъв интерес
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...65968216346250
Прав си
Продава 3-СТАЕН
град София, Света Троица
Виж карта
19 999 EUR !!!!!!!!!!!!
( EUR/267m2)Last edited by bulgarian lev; 05.08.2022, 11:01.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
И аз подозирам, че това е идеята, но ако сме в инфлация не виждам голям смисъл, имаш си ги парите за вноски за години напред, не дай си боже да стане нещо, ще оцелеш с тези пари 5-6 години и ще си плащаш вноските. Предпочитам да съм взел 100,000 евро от банката и да ги имам настрана в долари, злато и по сметка. Аз така и правя де. Едно голямо благодарско изказвам на спестителите и банките, които ми дадоха този ресурс.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеКольовия бенчмарк пада до 1762. Положението е сериозно, вратата за продажби отесня. За етажа от къща в Карлово вече се замислям дали бих платил повече от 35хил. лв
От дърво до стомана - срив на цените на много суровини:: Investor.bg
Суровините се сриват, имотите се сриват, всичко се срива.
Прав си
Продава 3-СТАЕН
град София, Света Троица
Виж карта
19 999 EUR !!!!!!!!!!!!
( EUR/267m2)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Пухче$ Разгледай мнениеГледам един познат,от известно време се опитва да си продаде къщата на село, иска само 25 к лева,ама не му се случват нещата. Пуска обяви къде ли не, голям хубав двор,селото хубава,само българи,ама никакъв интересОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Пухче$ Разгледай мнениеГледам един познат,от известно време се опитва да си продаде къщата на село, иска само 25 к лева,ама не му се случват нещата. Пуска обяви къде ли не, голям хубав двор,селото хубава,само българи,ама никакъв интерес
Коментар
-
Първоначално изпратено от Пухче$ Разгледай мнение
Клекнаха...ама някои все още искат много.
Коментар
-
Кольовия бенчмарк пада до 1762. Положението е сериозно, вратата за продажби отесня. За етажа от къща в Карлово вече се замислям дали бих платил повече от 35хил. лв
От дърво до стомана - срив на цените на много суровини:: Investor.bg
Суровините се сриват, имотите се сриват, всичко се срива.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
Коментар