If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Спомена за 3 кратно надценяване , което може да означава тройна цена , или 200% отгоре , което може да се коригира лесно с 60% спад . Но според мен не включва последните пикове , както и възможността за подценяване на имота при криза , което наистина е спад над 60% . Дали ще е 70-80 , или ще нулират в края на ситуацията е трудно да се каже .
Споменавам за огромна пирамида с хелий
Нулирането вече е в вход.Неизвестно засега е дали ще бъде бързо,шоково зашеметяване на тухоглави или бавна смърт.Втория е много по-лош за тях
Ти недей да мислиш много, щото не ти се отдава този процес
70-80% са надценени
10% вече нулираха.Има още доста,но ние и тепърва започваме
Мишия капан щракна
Спомена за 3 кратно надценяване , което може да означава тройна цена , или 200% отгоре , което може да се коригира лесно с 60% спад . Но според мен не включва последните пикове , както и възможността за подценяване на имота при криза , което наистина е спад над 60% . Дали ще е 70-80 , или ще нулират в края на ситуацията е трудно да се каже .
аз първо си помислих, че той си го е внесъл отвън
както и да е, рязко ми спадна желанието за гледане.
какво вика, надценени ли са с 30% имотиту
Ти недей да мислиш много, щото не ти се отдава този процес
70-80% са надценени
10% вече нулираха.Има още доста,но ние и тепърва започваме
Мишия капан щракна
аз първо си помислих, че той си го е внесъл отвън
както и да е, рязко ми спадна желанието за гледане.
какво вика, надценени ли са с 30% имотиту
Всичко е надценено и акции и имоти ако банките продължат да затягат и са стъпили на масата за двата процента инфлация .Ако кажат ,абе може и 3,4% да е нормата вдигам бялото знаме,което както виждаш от Канада през Австралия ,САЩ до Европа мантрата е друга, това е проблема за всички нас
За това са нужни кадърни политици както в нашия парламент така и в европейския. И някаква визия.
Това е илюзия в момента - всеки иска да се набута за да краде, и това е така навсякъде на света, но поне се опитват и да вдигнат добавената стойност, ако ще и да е от части за да може да се краде още повече.
Няма как отделните хора да вдигнат конкурентноспособноста си ако държавата не им помага и няма някаква политика по въпроса. Да, има изолирани случаи с добър бизнес план и късмет които успявят, но зад тях има 1000 които не са успели. Виж какво става с розите - уникална култура само по нашите ширини с уникален продукт - и няма кой да го продаде и да го защити. Миналата година видях доста изорани розови ниви. Това с което искаш да се занимаваш не може да се самоиздържа, ако има от някъде да идват средства може би да. Виж ги големите земевладелци какво правят - отглеждат за каквото има субсидии и ако трябва продукцията се хвърля, да не говорим, че 99% от тях са натрупали активите си с чисти кражби и са купували на безценница земите. Земеделието не е бизнес на пазарен принцип и само една лоша година може да те върне 5 назад.
Поради това всякакъв вид дребно земеделие в България е обречено на неуспех ако не разчита на някакви субсидии. Ако отглеждаш нещо био или модерно има някакъв шанс да си намериш пазар. Моравско село и Земята на траките са такива бизнеси за които се сещам, като за Земята на траките не съм много запознат, но този с Моравско село е с доста добър бизнес и въможности.
Не си мисли, че визирам единствено земеделието.То е вадило България от 2 нацинални катастрофи, но си мисля, че е изтървана работата 'на цяло' в сектора (както го и описа). За нещата както си ги описал съм съгласен с по-голямата част, но е жалко в обществото масово да битува идеята, че като видиш едни пари накуп или хубав доход/кредит и купуваш няколко апарта и ще въртиш синджирчето. Да със сигурност до един момент 'номерът ще минава', но с това бурно строителство, което с удоволствие кешира този ни порив към тухли... после какво?
То вече се и вижда като сметнеш кава доходност би имал от средно статистически апартамент за отдаване под наем в даден район.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Ако един имот е стигнал от 50 до 100 единици , после е паднал отново на 50 ......... Понижителите ще кажат че има понижение 50% , докато всъщност в същото време повишителят губи 100% предшестващ ръст .
ПП считам, че залитаме да трупаме тухли, а пропускаме да вдигнем конкурентноспособността си и да използваме природни дадености, за да направим България по-добро място.
За това са нужни кадърни политици както в нашия парламент така и в европейския. И някаква визия.
Това е илюзия в момента - всеки иска да се набута за да краде, и това е така навсякъде на света, но поне се опитват и да вдигнат добавената стойност, ако ще и да е от части за да може да се краде още повече.
Няма как отделните хора да вдигнат конкурентноспособноста си ако държавата не им помага и няма някаква политика по въпроса. Да, има изолирани случаи с добър бизнес план и късмет които успявят, но зад тях има 1000 които не са успели. Виж какво става с розите - уникална култура само по нашите ширини с уникален продукт - и няма кой да го продаде и да го защити. Миналата година видях доста изорани розови ниви. Това с което искаш да се занимаваш не може да се самоиздържа, ако има от някъде да идват средства може би да. Виж ги големите земевладелци какво правят - отглеждат за каквото има субсидии и ако трябва продукцията се хвърля, да не говорим, че 99% от тях са натрупали активите си с чисти кражби и са купували на безценница земите. Земеделието не е бизнес на пазарен принцип и само една лоша година може да те върне 5 назад.
Поради това всякакъв вид дребно земеделие в България е обречено на неуспех ако не разчита на някакви субсидии. Ако отглеждаш нещо био или модерно има някакъв шанс да си намериш пазар. Моравско село и Земята на траките са такива бизнеси за които се сещам, като за Земята на траките не съм много запознат, но този с Моравско село е с доста добър бизнес и въможности.
Коментар