IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Лордечето е кораво , по твоите думи 2008 г е ял някакви кожи и пак е оцелял без да продаде. Въпросът ми е как ще оцелеят изнежените миринакци? Някъде четох, че 30% от тях нямат дори 300$ по сметките си, харчат от кредитните си карти и живеят месец за месец.
    Недей ги мисли в Щатите един младеж на 20 години си купува нова кола само с работа на две места за по няколко часа,американците при криза ядят една пържола вместо две ,докато Европа минава на филия с олио и червен пипер .
    Лордчето може и да е кораво ,но и това дето идва може да се окаже по кораво и от него

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Искам пред нотариус да го обявиш в момента за 300000 лева и искам да видя кой ще го купи ?За тази цена в момента обаче .
      Аман от тъпотии...филма приключи от 2 месеца някъде с това дето брат ти е прожектирал ...свърши вече
      Ами, да го обявя, но риска е, че някой ще пожелае да го купи. После трябва пак да купувам нещо за щерката, а тя, както казва Песимиста, може да се чуди и мае дали да може да купи нещо, както някои други примери тук до 40г. възраст, което не е опция за нормален човек.

Коментар

Преди няколко седмици ви дадох прост пример....
        Имаш 100 млн дълг преди 50 години,ти си Пол Волкър ,вдигаш лихвите до 20%и чупиш пазара,постигаш стабилност...
        В момента ако слушаш речите им внимателно те ти казват ,че не знаят къде ще спрат,ще отидат и над числата от 2008 година,просто защото в момента обема на дълга в системата е огромен ,за да можеш да смажеш нивата на инфлацията ти трябва да вдигнеш лихвите доста над това което преди 10 години е било нужно,относно плащанията сам виждаш плащат и на 6%лихва,Лордчето е готово и златото да си продаде но да си плати масрафа,това какво означава?
        Означава че банката ще вдига докато Байлора не си продаде и гащите за да си плаща потребителския и едва тогава банката ще обяви че инфлацията е ок,защото тогава повярвай ми инфлация няма да има ...
        Лордечето е кораво , по твоите думи 2008 г е ял някакви кожи и пак е оцелял без да продаде. Въпросът ми е как ще оцелеят изнежените миринакци? Някъде четох, че 30% от тях нямат дори 300$ по сметките си, харчат от кредитните си карти и живеят месец за месец.

Коментар

https://www.investor.bg/a/538-pazari...zvane-na-paual

ХА ХА ХА момчета цял ден празни приказки...на финала отново стигаме там дето бяхме ръжена ще Ви го сложат не нажежен до червено ами до оранжево....

И отвъд океана и в Европа посланието е само едно ....без значение какво ...ценовата стабилност на първо място,по отношение не само на жилищата...СПАД в цените. !
          Чудесни новини! Държа малка дремеща сума във Франкфурт за покупка на сини чипове, само за проба, както ти с наполеончето.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Е,верно, прав си, балон, ако има при имотите, той се надува от тази година. Инфлацията на бързооборотните стоки със същия темп. Моя близка искаше да ми купи двустайката в София за 69 000€ през януари и това ми се струваше гуд диъл, но брат ми ме попари, че този апарт, след година-две, ще струва 300 каймета в лева, аз си помислих, че говори нарочно на ангро, щото, разбиранията ни са, че имот не се продава, но той се оказа НАЙ-ГОЛЕМИЯ пророк!!!!
            Искам пред нотариус да го обявиш в момента за 300000 лева и искам да видя кой ще го купи ?За тази цена в момента обаче .
            Аман от тъпотии...филма приключи от 2 месеца някъде с това дето брат ти е прожектирал ...свърши вече

Коментар

Добре де, някой да обясни как ще ги плащат тези огромни лихви? Доколкото знам, само лихвите са 1,5 трлн на година. Как ще ги плащат без пак да пуснат принтера?
              Преди няколко седмици ви дадох прост пример....
              Имаш 100 млн дълг преди 50 години,ти си Пол Волкър ,вдигаш лихвите до 20%и чупиш пазара,постигаш стабилност...
              В момента ако слушаш речите им внимателно те ти казват ,че не знаят къде ще спрат,ще отидат и над числата от 2008 година,просто защото в момента обема на дълга в системата е огромен ,за да можеш да смажеш нивата на инфлацията ти трябва да вдигнеш лихвите доста над това което преди 10 години е било нужно,относно плащанията сам виждаш плащат и на 6%лихва,Лордчето е готово и златото да си продаде но да си плати масрафа,това какво означава?
              Означава че банката ще вдига докато Байлора не си продаде и гащите за да си плаща потребителския и едва тогава банката ще обяви че инфлацията е ок,защото тогава повярвай ми инфлация няма да има ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                Ако върви в комплект с М. Монро - да вземем да прежалим 3 бона за някой плевник на село?!

Не си уточнил типа на имотето!

Ааа не стаа . Кафемашинката я получава тоя дет купи нормален имот - 2500 евра по бдс, или 3000 евра готов. Зелено-мелено, панелки - не минават.

Коментар

2019-2020 не го гледай, тогава купувахме на 1000 евра (на картинка) + 600 евра (хубав скъп) ремонт. В момента цените са 2500 евра + 800 евра (среден) ремонт. Кой купува? Аз не съм чул някой да е купил последните 2-3 месеца. ти чувал ли си? Някой от форума купил ли е? Който купи сега, една кафемашина от мен.
                  Е,верно, прав си, балон, ако има при имотите, той се надува от тази година. Инфлацията на бързооборотните стоки със същия темп. Моя близка искаше да ми купи двустайката в София за 69 000€ през януари и това ми се струваше гуд диъл, но брат ми ме попари, че този апарт, след година-две, ще струва 300 каймета в лева, аз си помислих, че говори нарочно на ангро, щото, разбиранията ни са, че имот не се продава, но той се оказа НАЙ-ГОЛЕМИЯ пророк!!!!

Коментар

• https://www.investor.bg/a/538-pazari...zvane-na-paual

ХА ХА ХА момчета цял ден празни приказки...на финала отново стигаме там дето бяхме ръжена ще Ви го сложат не нажежен до червено ами до оранжево....

И отвъд океана и в Европа посланието е само едно ....без значение какво ...ценовата стабилност на първо място,по отношение не само на жилищата...СПАД в цените. !

Коментар

Това видео,речта реално слага край на цялата по долу дискусия,неколкократно шефа на най голямата банка в света подчерта същото което и аз говоря нон стоп,тази инфлация от началото на годината е вредна,тя е лоша инфлация от такъв тип,че унищожава всичко ,това каза и шефа на Фед,няколко пъти рестриктивни нива,рестриктивни нива,те отиват там където просто ще счупят абсолютно всичко но ще сринат цените и търсенето от клечките за зъби до имотите,речта е на английски но който не вярва да си я преведе
                      Същото ,абсолютно същото тези дни го каза и класната от ЕЦБ,баба Ви Кристин Лагард.
                      Добре де, някой да обясни как ще ги плащат тези огромни лихви? Доколкото знам, само лихвите са 1,5 трлн на година. Как ще ги плащат без пак да пуснат принтера?

Коментар

Който купи сега, една кафемашина от мен.
                        Ако върви в комплект с М. Монро - да вземем да прежалим 3 бона за някой плевник на село?!

Не си уточнил типа на имотето!

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Тоя евро-?ейски съюз е на потъване. Времето и историята са показали, че такива "съюзи" не издържат дълго.
                          Вероятно ще се разпадне като бившия Съветски Съюз.
                          Само печатат пари като гламави, не произвеждат нищо, внасят стоки и услуги отвън... Само им вижте търговския баланс на еврозоната...

Дефицит от 50 млрд евро на фона на рекордни цени на вносната енергия е нищо. И напълно обяснимо точно затова. Рано е за водката, товарищ!

Коментар

• Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение

Нещо не сте по четенето, ли?

УниКредит:
                            Описание на референтния лихвен процент
                            Осреднен депозитен индекс (ОДИ) – представлява среднопретеглен лихвен процент по салда на целия обем депозити в лева (срочни и безсрочни) на сектори Нефинансови предприятия и Домакинства в банковата система в България
                            УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
                            Актуална стойност
                            0.01%
                            Описание на референтния лихвен процент
                            Осреднен депозитен индекс (ОДИ) – представлява среднопретеглен лихвен процент по салда на целия обем депозити в лева (срочни и безсрочни) на сектори Нефинансови предприятия и Домакинства в банковата система в България
                            ​​​​​​
                            Пощенска:
                            Актуална стойност
                            0.60%
                            Референтен лихвен процент (Прайм) по потребителски и жилищно-ипотечни кредити. Прайм се определя на база зададени относителни тегла със съответните компоненти: средно претеглен лихвен процент на депозити на сектор "Домакинства" в банковата система, минимални задължителни резерви, разход за Фонд за гарантиране на влоговете и безрисков лихвен процент (доходност на вторичния пазар на ДЦК). Освен изброените в ПРАЙМ се включва и доходност до падежа на дългосрочни бенчмаркови ДЦК, емитирани от Република България, както и Корекция за промяна в цената на новопривлечен ресурс.
                            Превод трябва ли на написаното или допълнителни разяснения?

ДСК, ОББ и КБС и те са вързани към депозитните

​​​​​​Защо пишете глупости при положение, че е лесно проверима информация не става ясно
                            Не пиша глупости,това не са индекси вързани към ОЛП на БНБ,едната банка определя лихвите от депозитните сделки,другата от сделките с ипотеките ,дето ама нищо общо няма с БНБ,относно това че банките чакат това е инфо на ниво човек дето прави целия бюджет на банка в България,името и няма да споменавам но е в топ 5 по печалби .
                            Така че вЕрвайте в каквото искате.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
                              https://youtu.be/-yiC8wZvzgQ?t=3571

Честито на ипотекарите, ахахахаха.
                              Това видео,речта реално слага край на цялата по долу дискусия,неколкократно шефа на най голямата банка в света подчерта същото което и аз говоря нон стоп,тази инфлация от началото на годината е вредна,тя е лоша инфлация от такъв тип,че унищожава всичко ,това каза и шефа на Фед,няколко пъти рестриктивни нива,рестриктивни нива,те отиват там където просто ще счупят абсолютно всичко но ще сринат цените и търсенето от клечките за зъби до имотите,речта е на английски но който не вярва да си я преведе
                              Същото ,абсолютно същото тези дни го каза и класната от ЕЦБ,баба Ви Кристин Лагард.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Ама, ти кого визираш? Кавръка ли? Той НЕ Е имотаджия. Аз купувах през 2020 малко магазинче и 2021г, маломерка . Дюри закова още една къща преди няколко месеца, а Лева купи апарти в Плевен. Бетера (ако не лъже) е купил също през 2020г. Кой не купува????
                                2019-2020 не го гледай, тогава купувахме на 1000 евра (на картинка) + 600 евра (хубав скъп) ремонт. В момента цените са 2500 евра + 800 евра (среден) ремонт. Кой купува? Аз не съм чул някой да е купил последните 2-3 месеца. ти чувал ли си? Някой от форума купил ли е? Който купи сега, една кафемашина от мен.
                                Last edited by better; 02.11.2022, 22:11.

Коментар

Working...
                                X