Първоначално изпратено от ceco666
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 2 Харесвания
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Дъри, обясни на простосмъртните, ако ти купя имота и ти преведа 200к, тези 200к изчезват ли, или просто преминават от една сметка в друга?
Нали са в баланса на БНБ като пасив, или в баланса на ЕЦБ? Дори да ги изтеглиш кеш и да ги запалиш, пак няма да изчезнат!
Изчезването става, когато си платя дълга с тези пари към банката X, а банката X закупи с тях ДЦК от централните банки. Изчезването им обаче не става, ако се купуват имоти. Точно тук много хора бъркат - мислят си че тези 100 милиарда стоят и чакат да бъдат похарчени за нещо - а дефакто те вече са похарчени, защото срещу тях стоят дългове в същия размер.
Крайната станция на потока по плащанията на тези дългове е централната банка - ако тя реинвестира потоците, паричната маса се запазва. Ако не ги реинвестира - паричната маса се свива.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнениеЕдно време много колеги се хванаха с ЕйрБнб. Правиха х 6 на мен, защото аз съм само с дългосрочни. Обаче гадната пандемия им обърка сметките. Колегите пак са си на по-добра печалба от мен, но вече средно годишно съвсем не е х 6. Чудно ми е, кога най-после ще се възстанови този бизнес.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailorизтрит пост
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Дъри, обясни на простосмъртните, ако ти купя имота и ти преведа 200к, тези 200к изчезват ли, или просто преминават от една сметка в друга?
Нали са в баланса на БНБ като пасив, или в баланса на ЕЦБ? Дори да ги изтеглиш кеш и да ги запалиш, пак няма да изчезнат!
Изчезването става, когато си платя дълга с тези пари към банката X, а банката X закупи с тях ДЦК от централните банки. Изчезването им обаче не става, ако се купуват имоти. Точно тук много хора бъркат - мислят си че тези 100 милиарда стоят и чакат да бъдат похарчени за нещо - а дефакто те вече са похарчени, защото срещу тях стоят дългове в същия размер.
Крайната станция на потока по плащанията на тези дългове е централната банка - ако тя реинвестира потоците, паричната маса се запазва. Ако не ги реинвестира - паричната маса се свива.Дам ли ги на строител ,то той може и въобще да не ги депозира, а да произведе нова продукция с тях или да си плати някакви дългове. Ако взема да се объркам и да ви послушам някой хора тук мога да си купя крипто, злато или акции / което е крайно невероятно за мен ,но крайно невероятно е и да продам имот /
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Айде,чети какво пиша остави бабите си ,това е все едно да сравняваш стара Хонда с нова електричка,старият маТриал е едно качество ти друго,я се огледай около себе си и ще видиш че хората масово умират и то рано,рано,от какво ли не ,народа мре като мухите,освен това ипотечния хомот в България е такъв че няма оттърване,това не ти е Западна Европа ,фалираш и дотам,за колко години ще го избиеш тоя имот от наеми ?
Да не си шотландския боец с 19 живота ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Не съдя само по себе си ,а примерно и по теб или ти си се отказал да купуваш ? Около мен, всички се оглеждат да купуват и да си призная ,аз в момента си почивам от покупкиОгледай се и във форума колко хора мислят да купуват и ще ти стане ясно колко много пари има в банковата система и колко много бъдещи купувачи.
Крайната станция на потока по плащанията на тези дългове е централната банка - ако тя реинвестира потоците, паричната маса се запазва. Ако не ги реинвестира - паричната маса се свива.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
Може и да сгънат наемите. А ако до тогава си избил имота от наемите един, два или три пъти? Сваляш наема за времето на "сгъване" и после си пак нагореИначе си прав. Имам две баби над 90. Подвижни са и даже не знаят, какво да си правят увеличените пенсии. Но някои хора си заминават на 30 - 40. Въпросът е не колко време си стоял на тоалетната, а колко работа си свършил. Какво си оставил след себе си.
Да не си шотландския боец с 19 живота ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ВълчоМечков
синонима на МЯУ може да бъде всичко. Зависи как ще му уйдиса на берджо да извърти обяснение, само и само да не се налага да признае, че доста е сгрешил за сметка на Кольо
по едно време се бях притеснил, че бабата и бандата банкери ще девалвират еврото нацяло, но тя взе, че се стегна...
кавръчето е здраво стъпил на земята и не си мисли, че се води лесно по чужд акъл - обаче пита, говори, среща се с много хора и това се надявам в един момент да му е от полза, когато се налага да направи важни решения.
не пропускай момента, че той е 13 години назад в хубавия смисъл, че е 82-ри набор и ако не ги пропилее след 13 години може да е на едно по-високо ниво в хранителната верига, което му го пожелавам искрено.
по-добре всеки от нас да мисли как да направи така, че да е по-добре след година, две,три отколкото да върви дискусия, която модераторите да не смогват да трият.
И нещо в контекста на любимия ти начин на вглеждане - идните месеци (зависи от няколко неща) ще развия една позиция, която ако е 25К експозиция 5К ще са на кавръчето - ако излезе добре печалбата ще е за него.. ако не излезе ще му покрия на 100% загубата е така щото е рисково, но пък искам да участва, а не да остарее във форума.
хубава вечер на всички
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Ако сгънат наемите какво ще правят ?
И ако починат преди да са минали ипотеките ?
Айде ако една разбирам,ама няколко заема ,човешкия живот е крехък твърде кратък,виждаме около нас малко доживяват преклонна възраст,това са предимно хора раждани в други времена ...Иначе си прав. Имам две баби над 90. Подвижни са и даже не знаят, какво да си правят увеличените пенсии. Но някои хора си заминават на 30 - 40. Въпросът е не колко време си стоял на тоалетната, а колко работа си свършил. Какво си оставил след себе си.
- 2 Харесвания
Коментар
-
https://www.bloombergtv.bg/a/17-v-ra...da-dostigne-10
През месец март безработицата в България може да достигне 10%
Георги К. Първанов, HR експерт, управител на Cteam, член на Борда на Българска конфедерация по заетостта, във "В развитие",
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
+1
Цената няма никакво значение за инвеститора. Гледаме само Р/Е. Капиталовата се гледа само след продажба. Бъфет, който има Кока Кола я харесва, защото му носи дивиденти. Може би дори не знае, за колко я е купил преди 30-40 години, за да си брои виртуална капиталова. Сега това е глупав пример, защото Бъфет може да е заложил акциите си в Кока Кола, за да си купи с парите Епъл и съответно да знае колко струват. Но същото правят и някои колеги - ипотекират имот под наем, за да купят още един с парите.
И ако починат преди да са минали ипотеките ?
Айде ако една разбирам,ама няколко заема ,човешкия живот е крехък твърде кратък,виждаме около нас малко доживяват преклонна възраст,това са предимно хора раждани в други времена ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Не съм съгласна с теб ,че удоволствието е от калкулиране на капиталовата. За мен удоволствието е от получените наемиПовечето повишители сме такива защото виждаме ползите от имотите и реално си даваме сметка ,че този пазар независимо от флуктоациите му винаги е нагоре. При това ние сме много по-прецизни в покупките си защото имаме по няколко имота и няма защо да бързаме, парите от наемите ни увеличават непрекъснато банковите сметки. Е, вярно е ,че инфлацията ни ги хрупа ,но можем да се оглеждаме и да сме по-придирчиви от тези без имоти.
Цената няма никакво значение за инвеститора. Гледаме само Р/Е. Капиталовата се гледа само след продажба. Бъфет, който има Кока Кола я харесва, защото му носи дивиденти. Може би дори не знае, за колко я е купил преди 30-40 години, за да си брои виртуална капиталова. Сега това е глупав пример, защото Бъфет може да е заложил акциите си в Кока Кола, за да си купи с парите Епъл и съответно да знае колко струват. Но същото правят и някои колеги - ипотекират имот под наем, за да купят още един с парите.
- 1 like
Коментар
Коментар