IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

Може и да си прав, но стъкмистите от НСИ твърдят, че се била увеличавала продължителността на живота. Иначе сме събирали пари за колеги във фирмата, за операции в чужбина. Много хора вече ги няма. Жалко е, защото бяха добри колеги и ми липсват. А и много от тях имаха деца. Там липсата не искам да знам каква е...
    Не, продължителността у нас намалява. Отново - липса на спорт и здравословна диета, калпаво здравеопазване, злоупотреба с алкохол и цигари, мръсен въздух. Докторите ги интересува лечението, а не излекуването - горе-долу като при дилърите. И забележете - дълголетието няма нищо общо с пари или имоти.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Дъри, обясни на простосмъртните, ако ти купя имота и ти преведа 200к, тези 200к изчезват ли, или просто преминават от една сметка в друга?
      Нали са в баланса на БНБ като пасив, или в баланса на ЕЦБ? Дори да ги изтеглиш кеш и да ги запалиш, пак няма да изчезнат!
      Изчезването става, когато си платя дълга с тези пари към банката X, а банката X закупи с тях ДЦК от централните банки. Изчезването им обаче не става, ако се купуват имоти. Точно тук много хора бъркат - мислят си че тези 100 милиарда стоят и чакат да бъдат похарчени за нещо - а дефакто те вече са похарчени, защото срещу тях стоят дългове в същия размер.
      Крайната станция на потока по плащанията на тези дългове е централната банка - ако тя реинвестира потоците, паричната маса се запазва. Ако не ги реинвестира - паричната маса се свива.
      Точно проблема на банките в България е, че дълговете са в същия, дори по-малък размер, а трябва да са поне в пет пъти по-голям за да бумти икономиката. Докато банките са свръхликвидни с депозити, лихвите им ще лазят по дъното. Затова и за момента предпочитам да съм в кредит, отколкото в депозит, ама пусто не мога да намеря гараж и лодка, която да си заслужава съотношението качество/цена. Ще чакам рецесията

Коментар

Едно време много колеги се хванаха с ЕйрБнб. Правиха х 6 на мен, защото аз съм само с дългосрочни. Обаче гадната пандемия им обърка сметките. Колегите пак са си на по-добра печалба от мен, но вече средно годишно съвсем не е х 6. Чудно ми е, кога най-после ще се възстанови този бизнес.
        В центъра се чуват много чужденци напоследък, тенденцията е само нагоре. Поне прави впечатление по жълтите павета, Графа, Докторската, Орлов, дори по Иван Асен и Борисовата. Забележимо повече чужденци

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor
          изтрит пост
          Ако някой на 20 е нямал и 5 лева в джоба, го разбирам. Мога да разбера и човек на 20, който не е можел да докаже доходи за ипотека или просто не искал да има дълг. Останалите не ги разбирам и ми е интересно да чуя гледната им точка. Защото човек се учи докато е жив и винаги, от всеки може да научи нещо ново и полезно. Евентуално.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Дъри, обясни на простосмъртните, ако ти купя имота и ти преведа 200к, тези 200к изчезват ли, или просто преминават от една сметка в друга?
            Нали са в баланса на БНБ като пасив, или в баланса на ЕЦБ? Дори да ги изтеглиш кеш и да ги запалиш, пак няма да изчезнат!
            Изчезването става, когато си платя дълга с тези пари към банката X, а банката X закупи с тях ДЦК от централните банки. Изчезването им обаче не става, ако се купуват имоти. Точно тук много хора бъркат - мислят си че тези 100 милиарда стоят и чакат да бъдат похарчени за нещо - а дефакто те вече са похарчени, защото срещу тях стоят дългове в същия размер.
            Крайната станция на потока по плащанията на тези дългове е централната банка - ако тя реинвестира потоците, паричната маса се запазва. Ако не ги реинвестира - паричната маса се свива.
            За да продам имот ,аз вече съм избрала друг такъв и тези пари ще престоят в банковата система колкото се може по-малко Дам ли ги на строител ,то той може и въобще да не ги депозира, а да произведе нова продукция с тях или да си плати някакви дългове. Ако взема да се объркам и да ви послушам някой хора тук мога да си купя крипто, злато или акции / което е крайно невероятно за мен ,но крайно невероятно е и да продам имот /

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Айде,чети какво пиша остави бабите си ,това е все едно да сравняваш стара Хонда с нова електричка,старият маТриал е едно качество ти друго,я се огледай около себе си и ще видиш че хората масово умират и то рано,рано,от какво ли не ,народа мре като мухите,освен това ипотечния хомот в България е такъв че няма оттърване,това не ти е Западна Европа ,фалираш и дотам,за колко години ще го избиеш тоя имот от наеми ?
              Да не си шотландския боец с 19 живота ?
              Може и да си прав, но стъкмистите от НСИ твърдят, че се била увеличавала продължителността на живота. Иначе сме събирали пари за колеги във фирмата, за операции в чужбина. Много хора вече ги няма. Жалко е, защото бяха добри колеги и ми липсват. А и много от тях имаха деца. Там липсата не искам да знам каква е...

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

Не съдя само по себе си ,а примерно и по теб или ти си се отказал да купуваш ? Около мен, всички се оглеждат да купуват и да си призная ,аз в момента си почивам от покупки Огледай се и във форума колко хора мислят да купуват и ще ти стане ясно колко много пари има в банковата система и колко много бъдещи купувачи.

Коментар

Може и да сгънат наемите. А ако до тогава си избил имота от наемите един, два или три пъти? Сваляш наема за времето на "сгъване" и после си пак нагоре Иначе си прав. Имам две баби над 90. Подвижни са и даже не знаят, какво да си правят увеличените пенсии. Но някои хора си заминават на 30 - 40. Въпросът е не колко време си стоял на тоалетната, а колко работа си свършил. Какво си оставил след себе си.
                  Айде,чети какво пиша остави бабите си ,това е все едно да сравняваш стара Хонда с нова електричка,старият маТриал е едно качество ти друго,я се огледай около себе си и ще видиш че хората масово умират и то рано,рано,от какво ли не ,народа мре като мухите,освен това ипотечния хомот в България е такъв че няма оттърване,това не ти е Западна Европа ,фалираш и дотам,за колко години ще го избиеш тоя имот от наеми ?
                  Да не си шотландския боец с 19 живота ?

Коментар

• Едно време много колеги се хванаха с ЕйрБнб. Правиха х 6 на мен, защото аз съм само с дългосрочни. Обаче гадната пандемия им обърка сметките. Колегите пак са си на по-добра печалба от мен, но вече средно годишно съвсем не е х 6. Чудно ми е, кога най-после ще се възстанови този бизнес.
                    Това показват данните на летище "София" за октомври.

Коментар

• Първоначално изпратено от ВълчоМечков

синонима на МЯУ може да бъде всичко. Зависи как ще му уйдиса на берджо да извърти обяснение, само и само да не се налага да признае, че доста е сгрешил за сметка на Кольо
                      ще поживеем ще видим
                      по едно време се бях притеснил, че бабата и бандата банкери ще девалвират еврото нацяло, но тя взе, че се стегна...

кавръчето е здраво стъпил на земята и не си мисли, че се води лесно по чужд акъл - обаче пита, говори, среща се с много хора и това се надявам в един момент да му е от полза, когато се налага да направи важни решения.

не пропускай момента, че той е 13 години назад в хубавия смисъл, че е 82-ри набор и ако не ги пропилее след 13 години може да е на едно по-високо ниво в хранителната верига, което му го пожелавам искрено.

по-добре всеки от нас да мисли как да направи така, че да е по-добре след година, две,три отколкото да върви дискусия, която модераторите да не смогват да трият.

И нещо в контекста на любимия ти начин на вглеждане - идните месеци (зависи от няколко неща) ще развия една позиция, която ако е 25К експозиция 5К ще са на кавръчето - ако излезе добре печалбата ще е за него.. ако не излезе ще му покрия на 100% загубата е така щото е рисково, но пък искам да участва, а не да остарее във форума.

хубава вечер на всички

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Ако сгънат наемите какво ще правят ?
                        И ако починат преди да са минали ипотеките ?
                        Айде ако една разбирам,ама няколко заема ,човешкия живот е крехък твърде кратък,виждаме около нас малко доживяват преклонна възраст,това са предимно хора раждани в други времена ...
                        Може и да сгънат наемите. А ако до тогава си избил имота от наемите един, два или три пъти? Сваляш наема за времето на "сгъване" и после си пак нагоре Иначе си прав. Имам две баби над 90. Подвижни са и даже не знаят, какво да си правят увеличените пенсии. Но някои хора си заминават на 30 - 40. Въпросът е не колко време си стоял на тоалетната, а колко работа си свършил. Какво си оставил след себе си.

Коментар

• https://www.bloombergtv.bg/a/17-v-ra...da-dostigne-10

През месец март безработицата в България може да достигне 10%
                          Георги К. Първанов, HR експерт, управител на Cteam, член на Борда на Българска конфедерация по заетостта, във "В развитие",

Коментар

+1

Цената няма никакво значение за инвеститора. Гледаме само Р/Е. Капиталовата се гледа само след продажба. Бъфет, който има Кока Кола я харесва, защото му носи дивиденти. Може би дори не знае, за колко я е купил преди 30-40 години, за да си брои виртуална капиталова. Сега това е глупав пример, защото Бъфет може да е заложил акциите си в Кока Кола, за да си купи с парите Епъл и съответно да знае колко струват. Но същото правят и някои колеги - ипотекират имот под наем, за да купят още един с парите.
                            Ако сгънат наемите какво ще правят ?
                            И ако починат преди да са минали ипотеките ?
                            Айде ако една разбирам,ама няколко заема ,човешкия живот е крехък твърде кратък,виждаме около нас малко доживяват преклонна възраст,това са предимно хора раждани в други времена ...

Коментар

• започвам да си мисля, че синонима на мяу не е "криза" а "утре"
                              вечерта го доближим, почти да го видим
                              и на следващия ден пак го няма
                              препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

Не съм съгласна с теб ,че удоволствието е от калкулиране на капиталовата. За мен удоволствието е от получените наеми Повечето повишители сме такива защото виждаме ползите от имотите и реално си даваме сметка ,че този пазар независимо от флуктоациите му винаги е нагоре. При това ние сме много по-прецизни в покупките си защото имаме по няколко имота и няма защо да бързаме, парите от наемите ни увеличават непрекъснато банковите сметки. Е, вярно е ,че инфлацията ни ги хрупа ,но можем да се оглеждаме и да сме по-придирчиви от тези без имоти.
                                +1

Цената няма никакво значение за инвеститора. Гледаме само Р/Е. Капиталовата се гледа само след продажба. Бъфет, който има Кока Кола я харесва, защото му носи дивиденти. Може би дори не знае, за колко я е купил преди 30-40 години, за да си брои виртуална капиталова. Сега това е глупав пример, защото Бъфет може да е заложил акциите си в Кока Кола, за да си купи с парите Епъл и съответно да знае колко струват. Но същото правят и някои колеги - ипотекират имот под наем, за да купят още един с парите.

Коментар

Working...
                                X