Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
Не, продължителността у нас намалява. Отново - липса на спорт и здравословна диета, калпаво здравеопазване, злоупотреба с алкохол и цигари, мръсен въздух. Докторите ги интересува лечението, а не излекуването - горе-долу като при дилърите. И забележете - дълголетието няма нищо общо с пари или имоти.
Чудно тогава, защо постоянно искат да ни вдигат пенсионната възраст. Чувам, че я гласят за 74 след време. С колегите се шегуваме, че че ще умираме на работа с памперси при някоя ескалация, причинена от голям бъг. Че няма достатъчно превенция - няма. Много от колегите обаче спортуват и си купуват само био шитни. Но явно и това не е достатъчно, защото доста умряха за тези години. Иначе си прав, че парите не гарантират дълголетие
- 2 Харесвания
Коментар
-
Keep calm, няма лични нападки и завждания. Ако сте водили бизнес разговор понякога има ирония, мотивиране чрез доводи. Или демотивиране. Това е среща форум за недвижими имоти. Много хора останаха без дом четейки как ще ги раздават на пролетариата. Нищо подобно. Ще има след време социално напрежение в страни по света за дом и нуждаещи се. Ще им строят лефтерни жилища или политика за наем някаква. Но никой няма да позволи имоти да се раздават на кило.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
Може и да си прав, но стъкмистите от НСИ твърдят, че се била увеличавала продължителността на живота. Иначе сме събирали пари за колеги във фирмата, за операции в чужбина. Много хора вече ги няма. Жалко е, защото бяха добри колеги и ми липсват. А и много от тях имаха деца. Там липсата не искам да знам каква е...
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Дъри, обясни на простосмъртните, ако ти купя имота и ти преведа 200к, тези 200к изчезват ли, или просто преминават от една сметка в друга?
Нали са в баланса на БНБ като пасив, или в баланса на ЕЦБ? Дори да ги изтеглиш кеш и да ги запалиш, пак няма да изчезнат!
Изчезването става, когато си платя дълга с тези пари към банката X, а банката X закупи с тях ДЦК от централните банки. Изчезването им обаче не става, ако се купуват имоти. Точно тук много хора бъркат - мислят си че тези 100 милиарда стоят и чакат да бъдат похарчени за нещо - а дефакто те вече са похарчени, защото срещу тях стоят дългове в същия размер.
Крайната станция на потока по плащанията на тези дългове е централната банка - ако тя реинвестира потоците, паричната маса се запазва. Ако не ги реинвестира - паричната маса се свива.
или ги бъркаш с търговските банки
трябва също и да разбереш връзката риск-премия и ще си обясниш мистерията, как така правителствата взимат дълг на 5,5% примерно
а аз и четника на под 3%препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Прав/а е модератор keep_calm, тук не сме за забавление, на работа сме. Та да кажа другояче това за което ме изтри: Двама мъдри и опитни инвеститори , да не пиша за и най опитната между нас Дюри, посъветвахме един "млад" прохождащ кандидат-новодомец, през вече далечната 2017г., че трябва да си закупи мечтаното от него жилище, представляващо ЕПК с 7655, обитатели. Той, обаче предпочете съветите на други инвеститори, дължащи всичките си активи на родителите.Last edited by Bailor; 19.11.2022, 23:03.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Може и да си прав, но стъкмистите от НСИ твърдят, че се била увеличавала продължителността на живота. Иначе сме събирали пари за колеги във фирмата, за операции в чужбина. Много хора вече ги няма. Жалко е, защото бяха добри колеги и ми липсват. А и много от тях имаха деца. Там липсата не искам да знам каква е...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Дъри, обясни на простосмъртните, ако ти купя имота и ти преведа 200к, тези 200к изчезват ли, или просто преминават от една сметка в друга?
Нали са в баланса на БНБ като пасив, или в баланса на ЕЦБ? Дори да ги изтеглиш кеш и да ги запалиш, пак няма да изчезнат!
Изчезването става, когато си платя дълга с тези пари към банката X, а банката X закупи с тях ДЦК от централните банки. Изчезването им обаче не става, ако се купуват имоти. Точно тук много хора бъркат - мислят си че тези 100 милиарда стоят и чакат да бъдат похарчени за нещо - а дефакто те вече са похарчени, защото срещу тях стоят дългове в същия размер.
Крайната станция на потока по плащанията на тези дългове е централната банка - ако тя реинвестира потоците, паричната маса се запазва. Ако не ги реинвестира - паричната маса се свива.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнениеЕдно време много колеги се хванаха с ЕйрБнб. Правиха х 6 на мен, защото аз съм само с дългосрочни. Обаче гадната пандемия им обърка сметките. Колегите пак са си на по-добра печалба от мен, но вече средно годишно съвсем не е х 6. Чудно ми е, кога най-после ще се възстанови този бизнес.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailorизтрит пост
- 1 like
Коментар
-
Крайната станция на потока по плащанията на тези дългове е централната банка - ако тя реинвестира потоците, паричната маса се запазва. Ако не ги реинвестира - паричната маса се свива.Дам ли ги на строител ,то той може и въобще да не ги депозира, а да произведе нова продукция с тях или да си плати някакви дългове. Ако взема да се объркам и да ви послушам някой хора тук мога да си купя крипто, злато или акции / което е крайно невероятно за мен ,но крайно невероятно е и да продам имот /
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Айде,чети какво пиша остави бабите си ,това е все едно да сравняваш стара Хонда с нова електричка,старият маТриал е едно качество ти друго,я се огледай около себе си и ще видиш че хората масово умират и то рано,рано,от какво ли не ,народа мре като мухите,освен това ипотечния хомот в България е такъв че няма оттърване,това не ти е Западна Европа ,фалираш и дотам,за колко години ще го избиеш тоя имот от наеми ?
Да не си шотландския боец с 19 живота ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Не съдя само по себе си ,а примерно и по теб или ти си се отказал да купуваш ? Около мен, всички се оглеждат да купуват и да си призная ,аз в момента си почивам от покупкиОгледай се и във форума колко хора мислят да купуват и ще ти стане ясно колко много пари има в банковата система и колко много бъдещи купувачи.
Коментар
-
Може и да сгънат наемите. А ако до тогава си избил имота от наемите един, два или три пъти? Сваляш наема за времето на "сгъване" и после си пак нагореИначе си прав. Имам две баби над 90. Подвижни са и даже не знаят, какво да си правят увеличените пенсии. Но някои хора си заминават на 30 - 40. Въпросът е не колко време си стоял на тоалетната, а колко работа си свършил. Какво си оставил след себе си.
Да не си шотландския боец с 19 живота ?
Коментар
Коментар