If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Напротив, все още има такава лихва, но не задълго. Дава се на хора с големи доходи. Преди 1 месец мой познат ме пита за мнение каква оферта да избере за ипотечен кредит. Единия вариант беше променлива лихва за 2.10%, а другия вариант беше фиксирана лихва от 2.99% за 3 г.
Точно така, такива лихви ИМА. Мой познат (8К чист доход) му оферираха 2.4% променлива в левове. Не е 2.1%, but still... безплатни пари са при 20% инфлация за годината и тенденция за 10%+ следващите няколко. В моя случай доходът ми покрива към 12 пъти вноската и затова условията са такива.
Забравете подема на финансовите пазари в края на годината. Посланието на големите централни банки е силно и ясно: битката за укротяване на инфлацията далеч не е приключила.
Централните банки тушират всякакви надежди за пик на лихвените нива
Бони ?
Къде е пика на лихвите ?Не се виждал казват,а у нас ТЕПЪРВА СЕ ПОЧВА !?
На последните си срещи централните банки в САЩ, еврозоната, Великобритания и Швейцария забавиха темпото на агресивните повишения на лихвите, пише Ройтерс. Техните сигнали обаче не са това, което пазарите – които се повишават в последните седмици заради прогнозите за пикова инфлация и пикови лихвени проценти, искат да чуят.
Президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард коментира, че очаква нови увеличения на лихвените проценти с 50 базисни пункта за определен период от време и че ЕЦБ все още няма да обръща курса на паричната си политика.
Обикалях Европата да се оплаквам от ниските лихви по кредитите у нас
Еми така сте на държавната хранилка ,толкоз радости всеки път свързани с бюджета ,с все държавни благинки ,ние Ви храним и поим а Вие си обикаляте из Европата .
Въс всички страни има такива планове ,но навсякъде имотните пазари ПАДАТ , Понеже доста време се ската ,я кажи какво стана с лихвените проценти ?
Нали щяха да са ниски за дълго ?
А те не са ли ниски като миналата година? Или по-ниски?
Въс всички страни има такива планове ,но навсякъде имотните пазари ПАДАТ ,
Понеже доста време се ската ,я кажи какво стана с лихвените проценти ?
Нали щяха да са ниски за дълго ?
Със сигурност има някаква уловка, няма как да има 3% лихва вече.
Офертите, които коментирам бяха от началото на ноември. Сега незнам дали са акуални. Приятел от пощенска ми каза тогава, че всеки момент ще ги акуализират над 5%, но не съм се интересувал дали има промяна.
Коментар