Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Ами реално е точно за висшисти. Как си представяш нискоквалифицираната работна ръка да купува с текущите доходи?
Предприемача строи, висшиста работи и купува, а останалите зяпат и коментират. Така е, откак свят светува.
и това ще стане ясно тази годинатова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
то това строителство за кой го правят - само за хора с по 2 висши?
без хора и капитали пазарът на НИ не го чака нищо добро.
или ставаме дубай или ставаме южна азия ... ама да сме най-бързо топящата се нация и капиталите ни да излизат посока оШфорки... не чакай много.
Предприемача строи, висшиста работи и купува, а останалите зяпат и коментират. Така е, откак свят светува.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от IaneSandanski Разгледай мнение
Какво е станало с Бай Пешето, кавръка за какво говори?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Повечето българи, които отидоха в Западна Европа през последното десетилетие са нискоквалифицирани, които не можаха да намерят поприще тук. Предполагам не е нужно да споменавам, че от тях лилавия цвят беше преобладаващ. Така, че в този си вид, бартера е изключително изгоден за нас.
без хора и капитали пазарът на НИ не го чака нищо добро.
или ставаме дубай или ставаме южна азия ... ама да сме най-бързо топящата се нация и капиталите ни да излизат посока оШфорки... не чакай много.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от jore123 Разгледай мнение
Напълно е логично - българите отиват да живеят в Германия, германците идват да живеят тука, изкупуват къщите по селата от англичаните, на които нещо не им понесе живота тука, ама на немците ще им хареса.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
имат доста свободни, което говори, че енергията на пазара се изчерпи
За тези боклуци в промишлената зона ще трябват едни 50% дискаунт, за да се навие някой.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
СоХоме - на мястото на БЕНАКС-а.
Там и без пари да ми предлагат, не бих взел жилище. Скандална локация.
А строителството изглежда добре само визуално, иначе е пълен боклук като всичко останало ново.
Преди няколко години искаха по 1000-1200 на зелено за там, сега нещо много са си повярвали, че някой ще им снесе над 2000 за нещо си с 20% общи части и безумна поддръжка.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alex_ Разгледай мнениеЗдравейте, пак съм аз!
Огледах хубаво СоХоме - доста добре направен комплекс. Частта която има акт 16 е без забележки по довършителните работи. Става за хора, които искат да живеят в хотел. Такса поддръжка 200лв на месец. Общо 300K евро за апарт с две спални и гараж. Акт 16 догодина.
Вчера реших да отворя няколко сайта за имоти в САЩ, където имам рода. В градчетата до Ню Йорк има готови апартаменти с 2 спални за 200 - 250k USD. Минималната заплата в щата е 14 usd на час или около 2400 usd месечно (бруто).
Рязко ми спадна желанието да купувам в нашия Мордор.
Още по-големия куриоз: Онзи ден са пуснали къщата Dune на Франк Лойд Райт за 1.2 млн. долара. Колкото струва една тъпа къща в Драгалевци. Пускам снимка https://imgur.com/XPOkDOK
Там и без пари да ми предлагат, не бих взел жилище. Скандална локация.
А строителството изглежда добре само визуално, иначе е пълен боклук като всичко останало ново.
Преди няколко години искаха по 1000-1200 на зелено за там, сега нещо много са си повярвали, че някой ще им снесе над 2000 за нещо си с 20% общи части и безумна поддръжка.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнениеНедостигът на жилища в Германия е на най-високото си ниво от 20 г. насам
https://www.investor.bg/a/113-analiz...-ot-20-g-nasam
Ако това продължи, голяма част от европейското население ще почне да се насочва към алтернативни по-евтини дестинации. И предвид човешката черта - всеки да хвали своето, то малка част от западно-европейците да се насочат насам, ще зададат такъв тренд, който няма да се обърне с десетилетия. Почнат ли да се сформират такива общности, ще имат властта да изкупят ромските къщи по селата дори и трайно да "пречистят" страната.
Коментар
-
Въпросът е, че като къртиш комин за да спечелиш 0.2 м2, е доста вероятно да къртиш и други неща за да префасонираш двустаен на "тристаен" примерно.
И какво става със съседите отдолу, ако някой иска да си ползва комина?
- 1 like
Коментар
-
Въпросът е, че като къртиш комин за да спечелиш 0.2 м2, е доста вероятно да къртиш и други неща за да префасонираш двустаен на "тристаен" примерно.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
Панелки-манелки, над 7 по Рихтер няма гаранция за нито една сграда, че ще оцелее.
През 1977-ма в Свищов са се съборили две нови панелки - също както в Турция.
https://www.dunavmost.com/novini/45-...ztochna-evropa
Кои сгради ще се съборят и кои ще оцелеят при земетресение много зависи от честотата на труса(от амплитудата на колебанията) и от височината на сградата. Тези два фактора са в пряка корелация...
В Ютуб един го беше обяснил нагледно механизма
При земетресение с една честота могат да са поразени и съборени само високи сгради, а ниските да оцелят
При друга честота на труса може само средните по височина да бъдат разрушени
При трета честота може се съборят само ниските постройки, а високите и средните да останат съвсем незасегнати...
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
За много години,
влизам и гледам, че премахнатия комин ще наруши здравината на блока. Нищо общо нямат комините с носещата част на който и да е блок, но всеки има право да си фантазира както му е удобно.
Коментар
-
Здравейте, пак съм аз!
Огледах хубаво СоХоме - доста добре направен комплекс. Частта която има акт 16 е без забележки по довършителните работи. Става за хора, които искат да живеят в хотел. Такса поддръжка 200лв на месец. Общо 300K евро за апарт с две спални и гараж. Акт 16 догодина.
Вчера реших да отворя няколко сайта за имоти в САЩ, където имам рода. В градчетата до Ню Йорк има готови апартаменти с 2 спални за 200 - 250k USD. Минималната заплата в щата е 14 usd на час или около 2400 usd месечно (бруто).
Рязко ми спадна желанието да купувам в нашия Мордор.
Още по-големия куриоз: Онзи ден са пуснали къщата Dune на Франк Лойд Райт за 1.2 млн. долара. Колкото струва една тъпа къща в Драгалевци. Пускам снимка https://imgur.com/XPOkDOK
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар