If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Новата доктрина на "запада" е НЯМА ДА ПРИТЕЖАВАШ НИЩО и ще си щастлив. Ака ще си овца в кошара, говедо в обор или прасе в кочина. Ти ако искаш да си някво чифтокопитно аз искам да съм ЧОВЕК при това СВОБОДЕН, а не да мога да се движа само до 15-40км от отредената ми кочина.
Купи си Биткойн - хем ще притежаваш нещо(което няма да могат да ти отменат), хем ще си щастлив след 1 год.
Всичко това почти сигурно ще доведе до вдигане на лихвите в следващите седмици и месеци. Всъщност клиентите с ипотеки в евро вече усещат промяната. Данните на БНБ показват, че лихвите за всички отпуснати жилищни кредити в евро в банковата ни система са се увеличили с близо един процентен пункт. Преди година кредитополучателите са плащали средна лихва от 3,80-3,90%, докато през април това ниво вече е 4,80%. Така че си правете добре сметката, когато планирате да теглите жилищен кредит. И не поемайте излишни рискове, от които може да загубите много.
Статистиката на БНБ показва, че през април т.г. новите ипотечни кредити в левове са отпускани при 2,54 процента средна лихва.
ФЕД, ЕЦБ могат да орежат банковите резерви с 90% !
Федералният резерв и Европейската централна банка могат да изтеглят до 90% от парите, които напомпаха в кредитните институции през последното десетилетие в хода на битката си срещу високата инфлация и на възходящия лихвен цикъл, които правят ненужна допълнителната ликвидност. Двете най-големи централни банки в света качват ударно лихвените проценти, за да овладеят инфлационния натиск и да ликвидират част от купените огромни количества облигации, които наводниха банковия сектор с кеш в условията на хилав ценови растеж и на нулеви кредитни разходи.
Това става ясно от разработка на Федералния резерв, която ще бъде представена на лидерите на централни банки през идната седмица на годишната им среща в Синтра, Португалия, организирана от ЕЦБ. В документа се разсъждава по въпроса колко високоликвидни средства трябва да държат американските и европейските централни банкери в банковата система, за да задоволят търсенето на резерви в сегашния момент, когато вече не са нужни парични стимули.
Новата доктрина на "запада" е НЯМА ДА ПРИТЕЖАВАШ НИЩО и ще си щастлив. Ака ще си овца в кошара, говедо в обор или прасе в кочина. Ти ако искаш да си някво чифтокопитно аз искам да съм ЧОВЕК при това СВОБОДЕН, а не да мога да се движа само до 15-40км от отредената ми кочина.
не пиши глупости
това с притежанието или не си е соц реалността, по която въздишат късите копейки
там собствеността беше илюзорна и дадена от държавата...
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Всичко това почти сигурно ще доведе до вдигане на лихвите в следващите седмици и месеци. Всъщност клиентите с ипотеки в евро вече усещат промяната. Данните на БНБ показват, че лихвите за всички отпуснати жилищни кредити в евро в банковата ни система са се увеличили с близо един процентен пункт. Преди година кредитополучателите са плащали средна лихва от 3,80-3,90%, докато през април това ниво вече е 4,80%. Така че си правете добре сметката, когато планирате да теглите жилищен кредит. И не поемайте излишни рискове, от които може да загубите много.
Е сега кой те спира да се движиш където и да било. За разлика от соца не те стрелят на границата и можеш да пътуваш, живееш и работиш където ти душа иска. С какво ще ти се подобри положението ако се върне соца или станем диктатура от европейски тип като Беларус примерно?
Това най- много ме е озадачавало във форума- човек който изкарва пари и отдава имоти под наем( или поне така пишат) да е фен на соца и диктатурата( където нито бизнеса, нито собствеността му са достатъчно защитени)ми се струва меко казано странно
Остави икономическата катастрофа,ами джуджето е минирал и 6-те реактора на Аец Запорожие.След взривяването на "Нова Каховка" е ясно,че могат да го направят.Иронията е ,че половината повдигачи са му фенове на путин,а той може да ги върне в 1 клас за нула време
Това най- много ме е озадачавало във форума- човек който изкарва пари и отдава имоти под наем( или поне така пишат) да е фен на соца и диктатурата( където нито бизнеса, нито собствеността му са достатъчно защитени)ми се струва меко казано странно
Остави икономическата катастрофа,ами джуджето е минирал и 6-те реактора на Аец Запорожие.След взривяването на "Нова Каховка" е ясно,че могат да го направят.Иронията е ,че половината повдигачи са му фенове на путин,а той може да ги върне в 1 клас за нула време
A защо цената трябва да е над себестойност?Задължително ли е?
В това спор няма , как банковия депозит е яден откъм себестойност - защо пазарът да не изяде и имотната , още повече - след надуване . И то точно натам са тръгнали нещата ......
Ставаше въпрос , че самата себестойност е куха - обезщетения за полята край София , загуби заради европейски цени на нискоквалифициран труд в строителството , надписани скъпи материали , кредити за строителя . Тлъста печалба също я смятат към себестойност , въпреки че много предприятия и бизнеси в България работят без да формират печалби .
Коментар