Първоначално изпратено от Ov4ar4eto_KaliTko
Разгледай мнение
Така или иначе парите на хората дори и сега са някакви цифри в нечий компютър. В началото банките си разменяха тези цифри, но впоследствие като преносител на тези цифри се намесиха дебитните и кредитните карти. Какъв е проблемът да се намесят и криптокартите, както и криптосметките по банки, борси, магазини и къде ли не още. Просто още една алтернатива, пък нека пазара с неговото търсене и предлагане да реши съдбата на тази алтернатива.
Предвид бързото развитие на цифровите технологии аз съм склонен да си мисля, че в едно по-далечно бъдеще всичко ще се опрости от към потребителска гледна точка. Например вашето лично богатство ще е заключено в нечий компютър, и достъпа до него ще се извършва с пръстов отпечатък, сканиране на ретината на очите, или дори бърз ДНК анализ. Така цялата сложност на двойката Private/Public Key ще бъде скрита от потребителя, и той дори няма да се досеща за тях.
Просто влиза в банката или в магазина, взема си каквото му трябва, и компютъра гледайки го през камерата учтиво му казва, че от неговата сметка са взети еди колко си пари или койни.
Коментар