Vergil1975, не е нападала никакви съседи Русия, преди да изпратят тази армия от 60км. колона ВСУ цяла седмица стрелят свадбарски с артилерията в Донбас. Който е отцепила се от Украйна територия. Украйна не иска да си върне Донбас и Луганск, те много пъти са им казвали че не ги искат и ще ги избият обаче. Ти не знаеш че Донбас е бил заложник на Украйна много преди да се появи Зеленски и Русия е изнудвана да им дава пари под формата на суровини за да не ги тормозят. Тези в Киев така я разбират политика на държавните взаимотношения, и сега понеже тази работа се осира ще изкарат виновни САЩ, никой в ЕС наистина не ги иска, ако ги няма американците биха ги напъдили веднага.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
Тъпако-ВИНАГИ с логика ти разбивам тъпите опорки. И резултата ВИНАГИ е един и същ,почваш да обиждаш като нямаш аргументи.
Путин се осра в Украйна и сега търси начин да излезе с престиж от ситуацията.Last edited by Pyramid; 30.10.2024, 19:51.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеVergil1975, така както влязоха в Нато, така и ще излязат при това много по лесно.
- 6 Харесвания
Коментар
� -
Vergil1975, така както влязоха в Нато, така и ще излязат при това много по лесно. Защото ЕС в един момент ще намерят сили и ще кажат на САЩ - не сме ви боксова круша. Заради Украйна в Европа страдат и не само икономически или финансово. Колко време ще стискат зъби ?Last edited by supertrader; 30.10.2024, 19:05.D.Y.F-091066
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Ти наистина не се правиш на глупак.
Путин се осра в Украйна и сега търси начин да излезе с престиж от ситуацията.
- 5 Харесвания
Коментар
� -
Хахаха-в НАТО междувременно влязоха Швеция и Финландия. А разстоянието от Финландия до Санкт Петербург е по-малко от 100 км. Ама викаш голяма победа ще е ако Украйна не влезе в НАТО.Да не говорим колко пък е разстоянието от Латвия до Москва. Ама Украйна била проблем, която е доста отдалечена от Москва и Санкт Петербург.
Коментар
� -
Сега ще те изненадам: Както всяко едно нещо, оказва се, и целите на войните се менят. Ми има, има една официално обявена, друга - при прехода от етап към етап, трета - при преговорите и т.н. Има т.нар. програма минимум, програма максимум и междинни положения.
Последно, говореха за приемане на географските реалности такива, каквито са в момента, неутрална и нечленуваща в НАТО Украйна и т.н. И тук има един Голям Номер: В НАТО, според нейния устав, НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ПРИЕТИ ДЪРЖАВИ С ТЕРИТОРИАЛНИ ПРЕТЕНЦИИ КЪМ СЪСЕДИТЕ, НИТО ВОЮВАЩИ В МОМЕНТА СТРАНИ. Така, ако Украйна толкова държи да я приемат, или побеждава на бойното поле, или приема, каквото И предложат И СЕ ОТКАЗВА ОТ БЪДЕЩИ ТЕРИТОРИАЛНИ ПРЕТЕНЦИИ.
Победа, над Русия, там може само да сънуват, остава им второто... Е, ако ТОВА не е стратегическа победа на Кремъл, то, кое е? Хайде, думай да видим.Last edited by Vergil1975; 30.10.2024, 18:33.
- 5 Харесвания
Коментар
� -
Старшинка ако не знаеш руски да ти преведа какви цели обяви Путин на 24.02.2022г-денацификация и демилитаризация на Украйна. Т.е сваляне на украинските власти,замяната им с руски пионки и разоръжаване на армията. Нищо от това не се случи, а сега искат ЕДИНСТВЕНО запазване на завзетите територии.
Последно, говореха за приемане на географските реалности такива, каквито са в момента, неутрална и нечленуваща в НАТО Украйна и т.н. И тук има един Голям Номер: В НАТО, според нейния устав, НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ПРИЕТИ ДЪРЖАВИ С ТЕРИТОРИАЛНИ ПРЕТЕНЦИИ КЪМ СЪСЕДИТЕ, НИТО ВОЮВАЩИ В МОМЕНТА СТРАНИ. Така, ако Украйна толкова държи да я приемат, или побеждава на бойното поле, или приема, каквото И предложат И СЕ ОТКАЗВА ОТ БЪДЕЩИ ТЕРИТОРИАЛНИ ПРЕТЕНЦИИ.
Победа, над Русия, там може само да сънуват, остава им второто... Е, ако ТОВА не е стратегическа победа на Кремъл, то, кое е? Хайде, думай да видим.Last edited by Pyramid; 30.10.2024, 18:12.
Коментар
� -
Аз винаги съм защитавал тезата,че в България трябва да има по-високи заплати и пенсии,щото икономическото развитие е по-добро от на съседните държави пък заплатите са сходни. Но дори и при настоящата ситуация нещата постоянно се подобряват и дума и не може са става за сравнение с комунизма, когато всички бяха еднакво бедни.
А идол нямам.С изключение на един....руснак.И това е напълно сериозно и го казвам,за да видиш,че не съм против руснаците, а против руската имперска политика.
България е пазар на продавача на работната сила, малкия. Поне за 2/3 от работещите. Не идат ли да работят, просто няма кой. Затова, работодателите на около 1/3 от тях са се усетили и заплатите им да, пълзят нагоре. Другата 1/3 лапат мухите. Ама ти и от производство толкова "разбираш", т.к.живееш в свой си, собствен свят. И идол си имаш, дето все опяваш, че съм го бил "измамил", докато него - И МЕН, В Т.Ч. - ни прецака фирмата Белком ЕООД. Него го навърви с 601 лв, а мен - мен ме злепостави пред Матейко а после, мен ме съкратиха тогава, когато им приключвах сделка за 1,2 млн.лв. (компенсиращи кондензатори за ККУ към индукционните леяески пещи за чугун на з-д "Осъм"-Ловеч за която, би трябвало (така си бяхме стискали ръцете при наемането ми) би трябвало да ми платят 5[%] комисионна от...познай, колко лв. Ами ЕСТЕСТВЕНО, че е по-добре е да изгониш човек за такива пари. Само за справка, основата на заплатата тогава беше 510 лв и това отгоре - когато и към колкото продадеш. Споменавах ли ти че, цените се надуваха от Бургас 3÷5 ПЪТИ? Толкова с информацията за размисъл.Last edited by Pyramid; 30.10.2024, 17:44.
Коментар
� -
Русия глоби Google с 2 500 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 долара
Няма грешка - сумата е вярна. И защо са глобили Гугъл - ами защото пречи на лъжливата руска пропаганда в You Tube ....
Тези руснаци наистина са големи олигофрени ...
https://nova.bg/news/view/2024/10/30...0%D1%80%D0%B0/
- 6 Харесвания
Коментар
� -
Пак си се напикал. Стига сънува старшинки, че се изпускаш. И какво "само" иска Русия, ясно е дефинирано от Кремъл. А Украйна - аз защо поставям въпроса, според теб - няма легитимен държавен глава, който да я представлява. Въпросът е, кого ще изберат за целта?Last edited by Vergil1975; 30.10.2024, 17:27.
- 5 Харесвания
Коментар
� -
Не опитвай от болната на здравата глава да прехвърляш. Нямаш квалификацията за това, пък и не разбираш (въпреки многократните разяднения), че,
1.Едни пари, натрупани на едно място поради КРАЙНОТО неравенство, вече не се въртят в икономиката при размяна на стокиминуслуги. Поне, не така бързо, както ако биха били по-равномерно разпределени между хората. Защо? - Защото,.един човек, това е едно тяло, една уста, едни крака, един анус, в крайна сметка. И, средно претеглено, един човек консумира едно количество храна, дрехи, обувки и т.н. Така, парите не се разменят равностойно и се обезсвижват, което снижава икономическия растеж. ТОВА ти обяснявам, малкия:
2.КРАЙНОТО неравенство пречи на растежа и по още една причина: Хората с пределно МАЛКО пари, освен дето гладуват, мръзнат, нямат адекватни здравни грижи и страдат от това, те още, ПО-МАЛКО КУПУВАТ а това, забавя също растежа.
НЕ Е ДО "КОМУНИЗЪМ", малкия. До здрава икономическа логика е: По-платежоспособният пазар (а това, е сумата от всички потенциални клие ти И търговци), генерира повече БВП.
3. За "преуспяващите": Хубаво е да има и такива. АЗ НЕ СЪМ ПРОТИВ. Само не приемам да ме учат на морал и да мрънкат такива като твоя идол, т.к.ТОЙ САМИЯТ, ПО НЕГОВИ ДУМИ, е започнал с измама.
А идол нямам.С изключение на един....руснак.И това е напълно сериозно и го казвам,за да видиш,че не съм против руснаците, а против руската имперска политика.
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Старшинка-никога няма да си надскочиш нивото.Капитулация има ЕДИНСТВЕНО, когато едната страна се предаде и напълно се съгласи с условията на другата. В случаят Русия иска само да запази завзетите територии.За каква капитулация става въпрос
Коментар
� -
Все неравенството те бърка.Затова и тачиш комунизма, щото е идеология на завистта. И аз не съм богат ,ама никога не съм завиждал на по-богатите.Щом могат нека печелят. Ама теб те яде отвътре, че някой е преуспяващ,а ти не.
1.Едни пари, натрупани на едно място поради КРАЙНОТО неравенство, вече не се въртят в икономиката при размяна на стокиминуслуги. Поне, не така бързо, както ако биха били по-равномерно разпределени между хората. Защо? - Защото,.един човек, това е едно тяло, една уста, едни крака, един анус, в крайна сметка. И, средно претеглено, един човек консумира едно количество храна, дрехи, обувки и т.н. Така, парите не се разменят равностойно и се обезсвижват, което снижава икономическия растеж. ТОВА ти обяснявам, малкия:
2.КРАЙНОТО неравенство пречи на растежа и по още една причина: Хората с пределно МАЛКО пари, освен дето гладуват, мръзнат, нямат адекватни здравни грижи и страдат от това, те още, ПО-МАЛКО КУПУВАТ а това, забавя също растежа.
НЕ Е ДО "КОМУНИЗЪМ", малкия. До здрава икономическа логика е: По-платежоспособният пазар (а това, е сумата от всички потенциални клие ти И търговци), генерира повече БВП.
3. За "преуспяващите": Хубаво е да има и такива. АЗ НЕ СЪМ ПРОТИВ. Само не приемам да ме учат на морал и да мрънкат такива като твоя идол, т.к.ТОЙ САМИЯТ, ПО НЕГОВИ ДУМИ, е започнал с измама.
Last edited by Pyramid; 30.10.2024, 16:33.
Коментар
�
Коментар