IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• НЕК е удължила спогодбата за безплатно предоставяне на почти целия дебит на река Арда на Гърция

Актуално
    12.02.2025
    Автор:Обективно

Десетки милиони кубични метра вода от река Арда се дават на Гърция безплатно, заяви в парламента лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„Националната електрическа компания е продължила до края на лятото спогодбата за предоставяне безплатно на почти целия дебит на река Арда на Гърция“, каза пред журналисти Костадинов и подчерта, че скандалът е огромен.

„Имаме много сериозен проблем, за който председателят на Народното събрание счита, че е безсмислен. Става въпрос за изтеклото миналата година споразумение за водите на река Арда, по силата на което България предоставяше почти целия дебит на реката на Гърция безплатно като репарация от времето на Втората световна война. Тъй като спогодбата изтече миналата година, разбираме с изненада, че НЕК, без да има право на това, е сключила спогодба, при това не с държавата, а с една от гръцките области и региони – Източна Македония и Тракия, за продължаване временно на тази спогодба до края на лятото. Което означава, че са дадени десетки милиони български кубични метра вода безплатно, вече не като репарации, а просто като решение на НЕК“, посочи Костадинов.

Той коментира, че са внесли предложение за изслушване на няколко министри по темата, но председателят на НС Наталия Киселова е отказала да го включи в дневния ред.

По предложение на „Възраждане“ депутатите все пак решиха да включат в седмичната програма на парламента изслушването на премиера и министрите на енергетиката, на околната среда и на земеделието, както и директора на НЕК, за текущите процедури и действия от страна на правителството за защита на българския национален интерес във връзка с намеренията на Гърция да сключи с България дългосрочно търговско споразумение за водоподаване от река Арда за нуждите на гръцките фермери. Медиите в Гърция коментираха, че без водоснабдяването от България реколтата им ще бъде застрашена.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

В България, УБИЕЦ НА ДЕТЕ НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА, ПОЛУЧИ 2 ГОД.УСЛОВНА ПРИСЪДА. Ама предполагам, и там са "разследвали" голе и "Експерти" като теб, нали. Щото, ако би било вярно, което го казваш и адвокатът не е повлиял значи, толкова са били "качествено" събрани доказателствата. Тъй излиза.
      Личи си,че си пълен невежа. Щом е осъден значи са събрани достатъчно и качествени доказателства. Не е както си го мислиш-колкото повече и качествени доказателства толкова по-висока присъда.Ако нямаше доказателства нямаше да го осъдят.
      А каква да е присъдата зависи от много обстоятелства-дали е бил осъждан ,дали има криминални прояви,дали се е разкаял за извършването, семейно положение и така нататък.

Коментар

• "Приятелю, знаеш ли оня виц - дето умрял Тодор Живков ?
        - Не, какъв е ?
        - Абе и аз не го знам, ама хубаво почва"
        Едно време човек можеше да спечели еднопосочна екскурзия до Сибир за такива "шегички".
        А днес - чета новината по - долу и си мисля реплика от друг виц :
        "Абе - не ми се вярва, ама - дай, Боже !" Готвят арест на Асен Василев

12.02.2025
        https://filternews.bg/gotvyat-arest-...uq3_Lj-hpsAEUw

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

По граждански дела може и да повлияят в известна степен, но по наказателни нищо не променят. Имал съм дела ,по които са се явявали някои от топ адвокатите в България и клиентите им бяха осъдени на дълги години затвор. Защото ако се съберат достатъчно доказателства адвокатите няма как да повлияят на присъдата. Това не е като в американските филми,където след блестяща пледоария на адвоката съдът отсъжда в полза на клиента му.То не че и в България няма такива,които могат да говорят с часове, но повечето е театър за пред клиентите-т.е направих всичко възможно.
          В България, УБИЕЦ НА ДЕТЕ НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА, ПОЛУЧИ 2 ГОД.УСЛОВНА ПРИСЪДА. Ама предполагам, и там са "разследвали" голе и "Експерти" като теб, нали. Щото, ако би било вярно, което го казваш и адвокатът не е повлиял значи, толкова са били "качествено" събрани доказателствата. Тъй излиза.
          13,5

Коментар

Грешиш. "Адвокат", произлиза от "advice ", съветник. Адвокатите СЪВЕТВАТ, как да се избягват и минимизират поражения в съда. ТЕ са грамотни хора, ПРОФЕСИОНАЛИСТИ много полезни в редица случаи. Дори да не ти харесва, в съда, те представляват страните. Питай Матеев, дали си заслужава да се плаща ба адвокат. ГАРАНТИРАМ ТИ, той има няколко и все печени.
            По граждански дела може и да повлияят в известна степен, но по наказателни нищо не променят. Имал съм дела ,по които са се явявали някои от топ адвокатите в България и клиентите им бяха осъдени на дълги години затвор. Защото ако се съберат достатъчно доказателства адвокатите няма как да повлияят на присъдата. Това не е като в американските филми,където след блестяща пледоария на адвоката съдът отсъжда в полза на клиента му.То не че и в България няма такива,които могат да говорят с часове, но повечето е театър за пред клиентите-т.е направих всичко възможно.

Коментар

• Първоначално изпратено от dmm Разгледай мнение
              Е как да не си бил на ръководен пост, нали беше началник на бариера
              Недей бе. Той 13,5, на себе си не е началник и не се владее, ти - цяла бариера.

Коментар

Бях началник на оная работа на майка ти.

Коментар

4 палета с пелети, ако са от нормалните са страшно много. Сигурно пак топлиш реката. За парите не е точно така, държавата стриже 20% при всяка сделка, така че ти си платил само веднъж 20%
                  Не са много 4 палета. За един сезон харча 9-10 палета, ако съм само на пелетна горелка. Ако ползвам и на дърва през деня в работните дни, тогава на сезон ми стигат 6 палета. За едно денонощиe горелката харчи средно по 100 кг. пелети +/- 10 кг. ако вън е по-топло или по-студено. Това са средно 500 kWh топлинна мощност на денонощие, с която отоплявам малко над 300 кв.м. добре санирана жилищна площ. Това означава средна топлинна мощност около 69 W/кв.м. Добър показател е, при положение че електрическото подово се прави с разчет от 120 W/кв.м. Имам го монтирано като авариен вариант, но никога не се е налагало да го ползвам.

ПП: Последните 2-3 денонощия температурите през нощта са -10-12 градуса и горелката гори малко над 100 кг. пелети на денонощие.

Last edited by Mateev; 12.02.2025, 20:08.

Коментар

Няма нищо общо с мен.Аз не съм бил на ръководен пост,та да ме бърка Пеевски или друг политик.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

И какво според тебе означава сива икономика? Това че хората помежду си плащат в брой и без документ? Ами че то това е масово явление на дребния бизнес. Дори вчера и аз го подкладох, като купих 4 палета пелети в брой и без документ. Но почакай малко - моите пари са с вече платени данъци, така че ще си ги харча както си искам. А щом са с платени данъци, то това означава, че вече са дали отражение на БВП и на бюджета.

Освен това когато народа започне да харчи пари, включително и този човек с пелетите, той отново ще даде ДДС на държавата. Сега разбираш ли го - сива, зелена, жълта и всякаква друга цветна икономика пак внася данъци в бюджета и пак дава отражение в БВП.

Аз вече написах къде е проблема, но както винаги ти не внимаваш - проблемът е с услугите !!! Там се правят шменти капели и фокусничества, но не от икономиката, а от тези по висините.
                      4 палета с пелети, ако са от нормалните са страшно много. Сигурно пак топлиш реката. За парите не е точно така, държавата стриже 20% при всяка сделка, така че ти си платил само веднъж 20%

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                        Много си бил евтин за подкупване
                        Габровският пчелар, който довчера те наричаше "Измамникът" ти направи стратегически комплимент и оттогава ближеш ли, ближеш
                        НЕ. Критично наблюдавам и си казвам мнението. И фактите са тези: Ако ще и в червата да се мразим с Матеев, той някакъв бизнес е развил, не ти, не и 13,5. Аз опитах нещо, провалих се, на 2 (два) пъти, ама нито се отказвам, нито обвинявам други за това. Бъди мъж и си признай, когато си в грешка. Нищо няма да ти стане.
                        Прочее, и твоите достойнства съм признал...и?
                        - Не знам. Дали отново не сгреших?

Коментар

Забавна глупост: И защо тогава, Матеев прави икономика, а ти само мрънкаш? Дали не опира до ... способности?
                          Много си бил евтин за подкупване
                          Габровският пчелар, който довчера те наричаше "Измамникът" ти направи стратегически комплимент и оттогава ближеш ли, ближеш

Коментар

• Коментар

• Нарочно е обърнал петата колона, за да се получи по-впечатляващ резултат за Кики/Асен. За жалост те продължиха с масовите убийства - два милиона квачки само за три седмици есента, така че логично и фуражките им отлетяха с патките. По римско време гражданите сами са се защитавали в съда, понеже е имало истинско правосъдие като в САЩ сега, докато при нас магистратите имат респект единствено към адвокатите, понеже всеки ден се виждат в съда, докато задържаният е фактически безпомощен без доверен адвокат. И силата на правото в САЩ предопределя благинки за тамошните адвокати. ( Данните от четвъртата колона трябва да се умножават по индекса от третата, а не да се делят когато се формира петата колона)
                              Last edited by Кисимов; 12.02.2025, 19:03.

Коментар

Едно ще ти кажа-от адвокатите НИЩО не зависи. А от прокуратурата и съда.Гешев взе да говори,след като го махнаха от поста главен прокурор. Така че там е разковничето към всичко.
                                Грешиш. "Адвокат", произлиза от "advice ", съветник. Адвокатите СЪВЕТВАТ, как да се избягват и минимизират поражения в съда. ТЕ са грамотни хора, ПРОФЕСИОНАЛИСТИ много полезни в редица случаи. Дори да не ти харесва, в съда, те представляват страните. Питай Матеев, дали си заслужава да се плаща ба адвокат. ГАРАНТИРАМ ТИ, той има няколко и все печени.

Коментар

X