If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
За Чирен, не знам какво да кажа...
При всичките приказки за енергийна зависимост и НЕ....вече трябваше Държава да намери пари и да го разработи, за да се провери.
НЕ Частна фирма, НЕ Концесионер!
... А у нас повя страх.
Никой не ще да се повтори 2008 г., а се усетиха, че в настоящата обстановка е изключително лесно да се стигне до много по-грозни картини. Дори не е необходимо да се правят нарочни постановки.
Страната ни е на течение и никой извън границите на тази страна не го е еня.
Пък и се говори, че в Чирен има едни теоретични количества газ, които било добре да не се изпробва на практика, има ли ги, няма ли ги.
Мисля, че е по-лошо от страх.
Страх имаше в края на 90-те, при онези с лепенките...после като че ли имаше пак повей в средата на управлението на Борисов...
Но сега, като че ли е Апатия, безверие, неусещане на пулса и оставяне по течението.
А постановки се правят Какво, мислиш е историята с КТБ.
Докато тук не се извадят всички кредитни досиета, договори и плащания на политици, и няма подвеждане под наказателна отговорност - всичко ще е само Имитация на желания за Реформи и продължаване на Усвояването - онова проклето присвояване, от което са обвързани политиците и за това, независимо от приказките - никой на никого не търси отговорност.
И всички вкупом си гласуват закони, които да ги пазят.
Онзи ден четох Менда Стоянова да обяснява как 8 милиарда заем не били 8 за следващата година, щото 4.5 от тях били гласувани за тази, щото бюджета искал актуализация. Не казва кой ги е гласувал. Накрая стигна до заключението, че всъщност заема, който истински щял да вземе правителството бил само 2 млрд ))
Майстори на еквалибристиката!
Но това е било казано от екрана, стига до всякъде и някой друг е виновен...
И тъжно, но няма журналисти, които да противоречат - масово някаква амнезия е налегнала националните медии.
Така - коктейл от Страх, Апатия и мълчаливо съгласие НИ довършва!
Не Путин, не американците.
Нашите Политици и ние, които им гласуваме безмълвно правото.
............Във вътрешен план България ще загуби много от това, че няма да се изгради тръбопровода. Няма да могат да се влеят свежи пари, които да съживят пазара на труда и инвестициите, като няма да има и пари и за държавната хазна, която печели от данъци и други, каза още Дончев...............
.....
тоз пасаж, верно е уникален ))
прилича на олиото в тигана и рибката в морето
За президента, май...ако плачка няма да е за пускане
те, така се оплели лагерите, ама все пак....пък и кой ли го пита него, не е сложен там, за да го питат
Майтап, нали Щеше да е наистина много смешно, ако това не беше характеристика на цялостното управление - всичко зад кулисите ... а ние ръкопляскаме или освиркваме, но от ... столчето пред сцената
За реакцията днес на ГЕРБ - няма как да не е очаквана.
Само трябва да си махне човек клапите или капаците - било то медийни, партийни или собствени, заради идеята на течението...
Да има някаква промяна в основния игрален състав? Аз не виждам
Циркаджилъкът на Борисов е основното му качество, май.
Което за срам на обществото, дори се неглижира до степен да се толерира лъжата в политиката като дребен детайл.
Между другото, не съм нито за ЮП и Белене, нито съм против, писала съм го.
Досега не съм видяла някакви разчети. Дори за ЮП за транзитни такси още не са решили какво, как и колко? Това са икономически проекти!
Как може да знае човек дали е ефективен, като липсват важни параметри.
За Белене, както се радвах, че най-накрая се дава шанс за публично обсъждане и обществено решение с Референдума, така и не гласувах.
Беше някаква гавра - едната страна говореше за офериране за 10 мрлд лева, другата - двойно 10 млрд евро.
И никаква отговорност!
За подобни проекти от национално значение трябва да се премахнат всякакви клаузи за търговски тайни. Или пък, безсъдържателното - в интерес на Националната сигурност.
За да не се превръщат в политическо блато!
А и който плаща накрая, трябва да знае всичко.
Съни, едно към едно съм съгласен!
Всеки да си защитава интересите, да преговярат до скъсване и да не робуват на безумни стереотипи.
Не ме интересува никакъв Путин, дори имам основания да мисля, че вероятно в личен план е един не особено приятен човек, но не мога да намеря основание да му се бъркам в работите или да им казвам, как да защитава техния си интерес.
А у нас повя страх.
Никой не ще да се повтори 2008 г., а се усетиха, че в настоящата обстановка е изключително лесно да се стигне до много по-грозни картини. Дори не е необходимо да се правят нарочни постановки.
Страната ни е на течение и никой извън границите на тази страна не го е еня.
Пък и се говори, че в Чирен има едни теоретични количества газ, които било добре да не се изпробва на практика, има ли ги, няма ли ги.
Аз пък искам да чуя мнението на Стамболов какво за правим оттук нататък с Патока !?
Остави го сега човека, че е в затруднено положение.
След няколко чаши превъзходно червено и малко напрягане на междуушния мазол, намерих генерално решение.
Солидарният ЕС напряга мощни европейски мишци и за два месеца спряга огромно пристанище с терминали за втечнен газ на Бяло море. Солидарните братя гърци и те напрагят сетни сили и вместо след няколко години за два месеца докарват интерконектора до пускови проби.
Солидарните задокеански братя леко се напъват и правят едно познато тям упражнение, на коет ому се вика "надуване на пасива на фед" и с прясно отпечатани "газодолари" (обърнете внимание, че са газодолари и да не се бърка с петродолари), привикват на тайни разговори идил чрез посредничеството на ердоган и им казват, че ще купят от тях газ, която трябва спешно да се достави на потенциално заплашените бг братя. Имало едно условие, със спечелените пари да бъде набит Путин. Междувременно по тяхна мусулманска линия да вземат стоков кредит за три-четири месеца от когото намерят за добре - Алжир, Египет, Либия и да доставят по любезно подготвения от гърците интерконектор до бг.
Технологично операцията за набиване на Путин е отнела известно време, но е завършила с пълен успех, след което вземаме газта на Путин и си връщаме стоковия кредит на алжирците.
Дори остават пари и понеже вече Путин го няма, нищо не пречи да се построи Патока, а с генерираните пари от продажби в ит и ав. закриваме отворените позиции в балнаса на фед.
Обърка ги съвсем хората!
Шефа се обърна и оставя последователите си в неловко положение.
Ще ми липсват ошлайфани и омастилени мнения, където се тръби за ужасяващата неизгодност за Бг.
Е, може пък някой да се осмели и да напише нещо.
Ама, ти си трудна работа!
Особено ако мисленето не се поощрява.
На Минчев му е лесно.
Той много добре го може това: музика свири всякаква, според поръчката. Доста е чел човекът, ерудит е. Но, сиренето е с пари, а тези които дават парите са му наредили да изпълнява радостни фанфари за нещо, което няма да го бъде.
Пък газ за Бг може да има, а може и да няма, него (тях) кво ги боли.
Бързо докарвайте евтина, сигурна газ в Бг. Казвайте как, откъде и за колко и тогава няма да е необходимо да се занимаваме с Путин.
Майтап, нали Щеше да е наистина много смешно, ако това не беше характеристика на цялостното управление - всичко зад кулисите ... а ние ръкопляскаме или освиркваме, но от ... столчето пред сцената
За реакцията днес на ГЕРБ - няма как да не е очаквана.
Само трябва да си махне човек клапите или капаците - било то медийни, партийни или собствени, заради идеята на течението...
Да има някаква промяна в основния игрален състав? Аз не виждам
Циркаджилъкът на Борисов е основното му качество, май.
Което за срам на обществото, дори се неглижира до степен да се толерира лъжата в политиката като дребен детайл.
Между другото, не съм нито за ЮП и Белене, нито съм против, писала съм го.
Досега не съм видяла някакви разчети. Дори за ЮП за транзитни такси още не са решили какво, как и колко? Това са икономически проекти!
Как може да знае човек дали е ефективен, като липсват важни параметри.
За Белене, както се радвах, че най-накрая се дава шанс за публично обсъждане и обществено решение с Референдума, така и не гласувах.
Беше някаква гавра - едната страна говореше за офериране за 10 мрлд лева, другата - двойно 10 млрд евро.
И никаква отговорност!
За подобни проекти от национално значение трябва да се премахнат всякакви клаузи за търговски тайни. Или пък, безсъдържателното - в интерес на Националната сигурност.
За да не се превръщат в политическо блато!
А и който плаща накрая, трябва да знае всичко.
............Във вътрешен план България ще загуби много от това, че няма да се изгради тръбопровода. Няма да могат да се влеят свежи пари, които да съживят пазара на труда и инвестициите, като няма да има и пари и за държавната хазна, която печели от данъци и други, каза още Дончев...............
Стамбулета и чунчовци ( във всичките форми на гниди ), какво ще пишете сега..???
Определено не ви е лесно.....
Сега очаквам и президентчето, да изплаче....Със закъснение, но сърцераздирателно.... Но ще бъде оборотно.....
Когато чух вчера Новината за Южен поток, казана от Путин ... обаче в Истанбул при Ердоган, ...
нямах търпение да чуя коментара на Борисов
Е, не съвсем от него дойде, но
Обърка ги съвсем хората!
Шефа се обърна и оставя последователите си в неловко положение.
Ще ми липсват ошлайфани и омастилени мнения, където се тръби за ужасяващата неизгодност за Бг.
Е, може пък някой да се осмели и да напише нещо.
Ама, ти си трудна работа!
Особено ако мисленето не се поощрява.
На Минчев му е лесно.
Той много добре го може това: музика свири всякаква, според поръчката. Доста е чел човекът, ерудит е. Но, сиренето е с пари, а тези които дават парите са му наредили да изпълнява радостни фанфари за нещо, което няма да го бъде.
Пък газ за Бг може да има, а може и да няма, него (тях) кво ги боли.
Бързо докарвайте евтина, сигурна газ в Бг. Казвайте как, откъде и за колко и тогава няма да е необходимо да се занимаваме с Путин.
Коментар