IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 04.03.2015 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Юнкер: България е велика нация и зад нея стои цяла Европа

http://offnews.bg/news/%D0%9F%D0%BE%...B0_426397.html

България е велика нация и цяла Европа стои зад нея. Европейската комисия няма да позволи да бъде шантажирана по енергийните въпроси.

Това заяви председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер по време на съвместна пресконференция с премиера Бойко Борисов, на която присъства и българският еврокомисар и зам.-председател на ЕК Кристалина Георгиева.

Ще направя всичко, за да може България да намери своето място, което заслужава в Европа. България не е сама в тази трудна ситуация. Аз и Бойко сме приятели и заедно ще намерим решение на проблема, подчерта Юнкер.

България не е коригиращ фактор в отношенията между Русия и ЕС. Ние сме предприели всички стъпки, за да гарантираме, че отношенията ни с Русия ще бъдат подобрени, но това не зависи само от желанието ни. За танго са необходими двама, категоричен е той.

„Южен поток” може да бъде построен. Условията са ясни и то отдавна няма нищо ново. В момента топката е ръцете на Русия, ние сме готови и се работи по въпроса”, посочи Юнкер.

На въпрос за това дали България подкрепя санкциите срещу Русия Борисов заяви, че страната вече е обявила, че ги подкрепя, но за Европа трябва да бъде ясно, че България е сред най-потърпевшите, тъй като страната е сред основните ни пазари. Войната в бивша Югославия ни е остави сред най-бедните държави, а сега ние отново трябва да бъдем пресирани от санкции на нашите съседи, уточни премиерът.

ЕК пуска парите по програма "Регионално развитие" за България, каза българският еврокомисар Кристалина Георгиева.

Много работа се свърши – през последните няколко седмици видяхте колко интензивно българското правителство работи с ЕК. Още по време на служебното правителство бяха взети стъпки, за да могат да тръгнат парите по програма „Регионално развитие”. Искам да кажа сериозно и отговорно, че в особено такова трудно време, когато България се оказва притисната с изключително големи потенциални политически и икономически щети, ние чувстваме голяма отговорност за това да работим с България, за да може тя напълно да се възползва от ползите си от членството в ЕС, коментира Георгиева.

Отблокирането на европейските фондове за България е доверие в аванс. В рамките на четирите години, в които предишното правителство на ГЕРБ усвояваше, европейските фондове се усвояваха от страната ни без да имаме нито една програма с несъответствие и без нито едно спряно евро за държавата. В тази икономическа криза аз съм убеден и благодаря на председателя Жан-Клод Юнкер и на цялата ЕК, че ще ни се даде възможност да усвоим повече пари от европейската солидарност, които така или иначе са заделени за България, каза премиерът Борисов.

Last edited by chronos; 04.12.2014, 16:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
      Естествено,щом не се развиват нещата по твоя сценарий,това не е държава!!!
      Трескозъбец ти да не си новия оръженосец на Буци“Имаш ли достатъчно памук

Коментар

• И докато занимават стадото с Бинев Орхан Исмаилов ще отговаря за обучението по патриотизъм И се питам де са сега протестърите ?

04 Декември 2014 09:16
        Заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаи*лов ще отговаря за политиките, свързани с военно-патриотичното обучение, взаимодействието с военно-патриотичните съюзи, организации и сдружения. Това става ясно от заповед №ох-855/26.11.2014 г. на министър Николай Ненчев. С нея той разпределя ресорите на своите заместници.

В секторите на г-н Исмаилов попадат още информационната политика на военното ведомство и на Българската армия, опазването на класифицираната информация, кадрите, социалната политика и т.н. Основна задача на другия заместник на Ненчев - г-жа Десислава Йосифова, ще е състоянието на военния бюджет, планирането и разходването на финансите. Тя ще е ангажирана и с военното образование, научните изследвания и здравната политика на ведомството.

„Тези дни на комисията по отбрана ни предстои среща с премиера Бойко Борисов, за да търсим
        http://pressadaily.bg/publication/61...B7%D1%8A%D0%BC
        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Ще е интересно да се чуе какви ги дрънка Бацето .Чрез Европейската комисия в България ''Съвместна пресконференция на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер и министър-председателя Бойко Борисов в Брюксел.
          Следете на живо днес от 14:00 ч. българско време!
          http://ec.europa.eu/avservices/ebs/l...=2&sitelang=en
          Last edited by коки; 04.12.2014, 14:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
            Гигов аз не съм идиот.Аз не съм гласувал.И постоянно обяснявам кои хора в България гласуват.Откакто Бойко се е пръкнал на телевизора не съм спирал да пиша за този Крали Марко за този великан в културата бизнеса науката.Но никой не ме чува.Сашо Морфов изригна срещу Слави Бинев.Защо мълчи за Бойко за Рошко?Как да му повярвам?
            Естествено,щом не се развиват нещата по твоя сценарий,това не е държава!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
              http://pik.bg/%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%...ews255965.html
              режисьора Александър Морфов в сутрешния блок на Нова телевизия взриви социалните мрежи. Именитият творец се включи по телефона, за да коментира назначението на Слави Бинев като шеф на парламентарната комисия по култура и медии.

"Проблемът не е в Слави Бинев, а в цялата тази организация. Като знаем кой стои на върха – премиерът ни Бойко Борисов, за когото американското посолство каза, че е мутра, набъркан е в контрабанда с цигари, в производство на аметамини – ми всичко е от един порядък... Всички, които управляват държавата, искат да направят геноцид на България. Бедният и нещастен човек се манипулира по-лесно – управляващата политическа класа иска да доведе българина до любимия им елемент за гласуване – циганите, да е достатъчно с кебапчета и чалга да се гласува и избира", смята Морфов.

"Първото нещо – от Хитлер до Сталин, беше да се разправи с интелигенцията. За обикновения човек Бойко Борисов може да е Крали Марко, но е достатъчно всеки гимназист да му чуе две изречения, за да разбере кой е той. Сега съм сигурен, че ще започнат маневри, ще има хора от Народното събрание, които да яхнат народното недоволство. Но когато излезе решението за Слави Бинев, никой в парламента не протестира, това е истината.
              Няма демократичен път, по който да се излезе от тази ситуация. Да излезем сега на улицата и да свалим Бойко Борисов, нищо няма да се промени – ще има избори и пак същите ще дойдат. Българинът не е достатъчно интелигентен и образован, за да решава сам – умишлено се държи на ниско ниво образованието, за да е така", сигурен е Морфов

п.п....Плюенето да започне - сега Кой му плаща - Русия или Америка?

Аз не знам дали му плащат и кой му плаща.Но ми допадат думите му.Аз тези неща ги говоря откак Бойко се появи с кожения шлифер по битивиту и реши че е Батман.Един измислен при това страхлив медиен герой.Голямата част от българския народ и Бойко са си лика прилика.Затова живота в Българие е циганска любовна драма.Ту се обичат ту се бият единия напуска после другия се връща то са сълзи сополи еадост щастие и те така.Тая работа с Бойко няма да свърши така лесно аз предполагам че докато Бог не се намеси няма да има край

Коментар

• http://pik.bg/%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%...ews255965.html
                режисьора Александър Морфов в сутрешния блок на Нова телевизия взриви социалните мрежи. Именитият творец се включи по телефона, за да коментира назначението на Слави Бинев като шеф на парламентарната комисия по култура и медии.

"Проблемът не е в Слави Бинев, а в цялата тази организация. Като знаем кой стои на върха – премиерът ни Бойко Борисов, за когото американското посолство каза, че е мутра, набъркан е в контрабанда с цигари, в производство на аметамини – ми всичко е от един порядък... Всички, които управляват държавата, искат да направят геноцид на България. Бедният и нещастен човек се манипулира по-лесно – управляващата политическа класа иска да доведе българина до любимия им елемент за гласуване – циганите, да е достатъчно с кебапчета и чалга да се гласува и избира", смята Морфов.

"Първото нещо – от Хитлер до Сталин, беше да се разправи с интелигенцията. За обикновения човек Бойко Борисов може да е Крали Марко, но е достатъчно всеки гимназист да му чуе две изречения, за да разбере кой е той. Сега съм сигурен, че ще започнат маневри, ще има хора от Народното събрание, които да яхнат народното недоволство. Но когато излезе решението за Слави Бинев, никой в парламента не протестира, това е истината.
                Няма демократичен път, по който да се излезе от тази ситуация. Да излезем сега на улицата и да свалим Бойко Борисов, нищо няма да се промени – ще има избори и пак същите ще дойдат. Българинът не е достатъчно интелигентен и образован, за да решава сам – умишлено се държи на ниско ниво образованието, за да е така", сигурен е Морфов

п.п....Плюенето да започне - сега Кой му плаща - Русия или Америка?

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                  ....
                  Сашо Морфов изригна срещу Слави Бинев.Защо мълчи за Бойко за Рошко?Как да му повярвам?
                  http://www.mediapool.bg/aleksandar-m...ews227896.html
                  Режисьорът Александър Морфов обяви, че напуска Народния театър "Иван Вазов" в знак на протест срещу управлението на държавата и скандалните назначения от последните дни.

"Слави Бинев ще управлява културата и министър на културата е Вежди Рашидов – аз съм против това държавно управление, против този парламент, против министър-председателя, против министъра на културата, против председателя на комисията по култура. Не мисля, че трябва да остана въобще в държавно предприятие", заяви Морфов, цитиран от БГНЕС.

Морфов е режисьор на едни от най-известните и най-успешни театрални спектакли на Народния театър "Иван Вазов", сред които "Хъшове", "Полет над кукувиче гнездо", "Животът е прекрасен" и други.

Коментар

• Управлението на пасмината от котилото бсп, дпс, ндсв, сдс, костов, пръмова, първанов,батака , герб е все провал.Стив Ханке препоръча преразглеждане на бюджет 2015

20:08 | 03.12.2014 |
                    Предвид сегашната финансова и икономическа ситуация в България правителството да не взема нови дългове, да преразгледа новия бюджет с оглед на планирания дефицит и да не разчита сериозно на бюджет, който не осигурява реформи. Това препоръча американският финансист Стив Ханке на управляващите в рамките на гостуването си на Българския икономически форум, чието поредно издание започна в сряда и ще продължи и на следващия ден.

Докато Симеон Дянков беше финансов министър в предишното правителство на Бойко Борисов той е бил пасивен, не е предприел нищо за увеличаване на икономическия растеж, коментира проф. Ханке. Когато говорим за растеж, трябва да се предприемат действия - да се намалят бюрократичните режими например, каза експертът.

Според него ключ към по-висок икономически растеж е натрупване на по-голям запас от капитал и по-висок ръст на производителността на труда.

Така България ще повиши индекса си за правене на бизнес в икономическите класации и ще се привлекат инвеститори, смята Ханке. В областта на правосъдието също трябва да има реформи, защото там е много страшно, добави той. Всички каши и проблеми, забъркани в България са забъркани от българи и начина да се оправят е да се оправят от българи, коментира финансистът. ЕС има достатъчно проблеми на гърба си, не вярвам Брюксел да размаха вълшебна пръчица и да оправи нещата в България, добави той.

Изплащането на депозитите в КТБ е пълен провал, защото бе забавено твърде много, смята още финансистът.

Парите трябваше да бъдат изплатени много бързо, първо защото на КТБ бе наложен специален надзор и второ, защото колкото по-дълго се проточва историята, толкова по-голяма е загубата на доверие, коментира той и допълни, че цялата тази ситуация силно е разклатила доверието на хората в банковата система и регулациите.

На въпрос дали не смята, че е проблем, че всички депозити ще бъдат изплатени в лева, проф. Ханке отбеляза, че тъй като лева е вързан към еврото, това не би трябвало да представлява неудобство. Регулаторният режим на банковата система трябва да бъде прозрачен и хората трябва да възвърнат доверието си в банките в България, това е много критичен срив на доверие, заяви финансистът. Според него резултатът от фалита на КТБ ще бъде твърде бавното увеличаване на кредитирането.

http://www.mediapool.bg/stiv-hanke-p...ews227943.html

И още Не ви трябват еврозоната и банковият съюз, съветва ни Стив Ханке http://news.ibox.bg/news/id_1057445741
                    Last edited by коки; 03.12.2014, 22:45.

Коментар

• А на нас скъсаните цървули ще ни трябва ибрик за да си купиме ГАЗ!
                      На какви цени ще решава Ердоган.

----------------

толкоз можем....

Коментар

• Първоначално изпратено от vinkel Разгледай мнение
                        Стамба , кажи какво правим с Патока , че не знам кое мнение е меродавно - твоето или на Боикоборисов
                        Ехееее... Стамбата мина през инструктаж, вече е надута гайда!

Коментар

• Чуйте и това, че да се знае какви други проблеми и опасности има не толкова далеч

Накрая става дума за ............ пари разбира се!
                          Last edited by nacheff; 03.12.2014, 20:50.

Коментар

• Кой с кого и срещу кого?

Тези знаят повече и с а по-достоверни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                              Враговете на моите врагове са мои приятели http://newsline.bg/read_more.php?post=7241
                              Между другото, в последните две седмици ИД действа съвместно и координирано с армията на Асад против ССА и кюрдите на север...

Тъй като Асад е приятел на Путин, това прави Путин приятел на ИД... нещо, което отдавна твърдя...

Коментар

• Враговете на моите врагове са мои приятели http://newsline.bg/read_more.php?post=7241
                                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Working...
                                X