IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от cherney Разгледай мнение

Мисля, че имаш нужда от повече знания относно фашизма предвид лекотата, с която употребяваш това понятие. Умберто Еко удачно е описал фашизма с неговите четиринадесет характеристики в книгата си "Вечният фашизъм". Препоръчвам да я прочетеш
    Аз съм чел и за Хитлер - така че не ме учи.
    Новата факсинирана РАСА да ти говори нещо?
    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
      Медицинският фашизъм в действие в Медицинския университет в Плевен - заповед N 2205/02.09.2021 г. ( публикувана едва днес, 07.09.2021 г.)
      Цитирам: "Всеки студент на МУ – Плевен да представи на първия учебен ден, в съответната студентска канцелария, валиден резултат от извършено тестване за SARS-CoV-2 (COVID-19), валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация, документ, доказващ преболедуване или аналогичен документ."

Абе лев затова ли си траеш? Срам те е да си признаеш че си станал ФАШИСТ
      Israel is planning to administer FOURTH Covid shot which could be adjusted to fight new variants as country battles wave of infections despite hugely successful vaccine roll-out

От 4 път прост ЛГБТ ли си или вече старши?
      Мисля, че имаш нужда от повече знания относно фашизма предвид лекотата, с която употребяваш това понятие. Умберто Еко удачно е описал фашизма с неговите четиринадесет характеристики в книгата си "Вечният фашизъм". Препоръчвам да я прочетеш

Коментар

• Медицинският фашизъм в действие в Медицинския университет в Плевен - заповед N 2205/02.09.2021 г. ( публикувана едва днес, 07.09.2021 г.)
        Цитирам: "Всеки студент на МУ – Плевен да представи на първия учебен ден, в съответната студентска канцелария, валиден резултат от извършено тестване за SARS-CoV-2 (COVID-19), валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация, документ, доказващ преболедуване или аналогичен документ."

Абе лев затова ли си траеш? Срам те е да си признаеш че си станал ФАШИСТ
        Israel is planning to administer FOURTH Covid shot which could be adjusted to fight new variants as country battles wave of infections despite hugely successful vaccine roll-out

От 4 път прост ЛГБТ ли си или вече старши?
        Last edited by bota156; 08.09.2021, 13:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Ми решението е лесно - местиш се в Дания, вече са подминали 76% ваксинирани и всички мерки и тестове се отменят. Там няма да ти бъркат в скъпоценните нослета.
          друго си е да те боцкат отзад?
          Песимиста едва ли ще е навит да правят от децата му ЛГБТ+. И аз не съм навит

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Не го знам този случай какъв е , но аз няма да позволя да ми тестват децата / под 12 години са/. Ако е необходимо ще ги спра и отпиша от училище /бъркат в носа и гърлото дълбоко при което има сериозен риск с клечката защото децата мърдат и т.н Когато трябва да взимат кръв от вената на едното 3-ма човека го държим с всички сили...../
            Ми решението е лесно - местиш се в Дания, вече са подминали 76% ваксинирани и всички мерки и тестове се отменят. Там няма да ти бъркат в скъпоценните нослета.

Коментар

• Някой запознат ли е каква процедура се следва от смъртта на човек (от ковид) до вписването му в общата статистика. Директно отчитане на болниците към обща база данни??? Или към РЗИ(в случая с ковид)??? Въобще как се обработва информацията за да можем сутринта да я видим под формата на готова статистика? Какви са механизмите за контрол и превенция на грешки(или фалшифициране, макар че Матеев даде ясен пример как може да стане това)? Разбирам,че това са много специфични въпроси и най-вероятно една шепа хора са наясно, но все пак?

Коментар

• """Връщаме се към ситуация, в която не бихме искали да попадаме. В някои държави с високи нива на ваксинация има ръст на заболеваемостта", подчерта той. Според него, този факт означава, че вирусът продължава да бъде с голям потенциал.""

https://petel.bg/SZO-alarmira--K19-e...atsiya__417973

На калпавия космонафт вълната му пречела.
                Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Чудя се след 1 месец какви глупости ще мислят да ни карат да се бодем отзад?
                  Че абсолютно НИКОЙ няма да им повярва е абсолютно сигурно.
                  Сега ще пробват манипулацията с учениците. 500 000 не знам как и кой ще ги тества, че видиш ли "учителите" а не някакви измислени организации на КОИТО НЯМА КАК ДА ИМ СТАНЕШ ЧЛЕН искали да ги тестват 2 пъти седмично
                  Не го знам този случай какъв е , но аз няма да позволя да ми тестват децата / под 12 години са/. Ако е необходимо ще ги спра и отпиша от училище /бъркат в носа и гърлото дълбоко при което има сериозен риск с клечката защото децата мърдат и т.н Когато трябва да взимат кръв от вената на едното 3-ма човека го държим с всички сили...../

Коментар

• Първоначално изпратено от neptun266 Разгледай мнение
                    Познавам специалисти, познавам и хора на преклонна възраст. Но специалисти(в крак с най-новото) на преклонна възраст не познавам. Човекът може и да е бил специалист но е било, когато Правец 82 е бил на мода. Всяко нещо с времето си.
                    Абе има един тук който в момента пише на клавиатурата на лаптопа ми,
                    програмираше на M-220M, RC 4000 (Regnecentralen), Apple II, ..., а днес и на Raspberry
                    Започна с Algol-60, Lisp, но днес предпочита Go и Scala
                    Сигурно 70++ не е преклонна възраст
                    Или пък че тази тема се бори за първото място по глупави безсмислени реплики
                    Last edited by barbaron; 08.09.2021, 11:31.

Коментар

Боби, ако не си го изкарал още слагай трета доза и се бори за естествен имунитет след това :-)

Не зная как човек, БЕЗ три ваксини може да твърди, че ваксините работят?

За неваксинираните (които са с голям превес в ТАЯ страна) - едва ли е необходимо да експериментират по тезата, че "ваксините работят"

​​​​​​​То и по отношение на това, че "ваксините работят" - не е ясно как установиха за няколко месеца заинтересуваните (ако цяла година се колебаеха... ...), но вече могат и дисертацонни трудове да подготвят, защото теорията в това направление не достига...

Коментар

Изглежда тази вълна достигна пика си и е много по-слаба от предните 2, а делтата е много по-заразна и мерки няма никакви.
                        Трябва да е от ваксинацията.... Ваксинираните спират разпространението....:-)
                        Чудя се след 1 месец какви глупости ще мислят да ни карат да се бодем отзад?
                        Че абсолютно НИКОЙ няма да им повярва е абсолютно сигурно.
                        Сега ще пробват манипулацията с учениците. 500 000 не знам как и кой ще ги тества, че видиш ли "учителите" а не някакви измислени организации на КОИТО НЯМА КАК ДА ИМ СТАНЕШ ЧЛЕН искали да ги тестват 2 пъти седмично

Коментар

• Първоначално изпратено от neptun266 Разгледай мнение

Познавам специалисти, познавам и хора на преклонна възраст. Но специалисти(в крак с най-новото) на преклонна възраст не познавам. Човекът може и да е бил специалист но е било, когато Правец 82 е бил на мода. Всяко нещо с времето си.
                          Мисля, че не е толкова зле. Всичко му е ясно и несравнимо с нас аматьорите...., но има специфична мотивация, която го кара да приказва странни неща....
                          Да речем какво би направил , ако някой ти каже че след 6 месеца ще има седмичен медицински форум на Сейшелите и за теб и семейството ти е безплатно всичко с пътя, ако дадеш едно уклончиво интервю ? Ще откажеш ли ?
                          Last edited by pesimist4o na kvadrat; 08.09.2021, 11:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
                            Вчера:

Белгия: 69% ваксинирано население - 1 847 новозаразени, починали - 7

България: 16% ваксинирано население - 2 005 новозаразени, починали - 121

В България умират 17 пъти повече хора.

Гъстотата на населението в Белгия е 6 пъти по-висока отколкото в България.

Ваксините работят.
                            Боби, ако не си го изкарал още слагай трета доза и се бори за естествен имунитет след това :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                              Стряскащи заглавия за броя на починалите с КОВИД 19 ...Лека им пръст !
                              Бройката е ужасна в сравнение със заболелите. Сигурно вече сме световен рекордьор в статистиката...
                              Нооо, винаги при такива данни ме грабва съмнението.
                              Като Кацаров стана министър и започна проверката в Пирогов и още 12 болници, бройките изведнъж стремглаво намаляха - по спомен 3 до 10 човека, а имаше 1 ден без смъртен случай....
                              Толкова и беше на новата делта вЪлна. 2000 заразени и 50 починали. Тези 120 са за 3 дена.
                              СТАДНИЯ ИМУНИТЕТ СИ ВЪРШИ РАБОТАТА. Половината Българи са били кУронясвани, все пак сме държава на 7500 години и мноо царе имаме.
                              Без да искам пак ще позная - 2000-2500 заразени и до 100 починали. Делтата се оказа по нефелна и само 50 загубват живота си (350 седмично)

Коментар

• Първоначално изпратено от vgc Разгледай мнение
                                Тук в тази тема имаше един експерт по тангентите. Бих искал да го помоля да провери дали тази червена тангента съм я нарисувал правилно, защото не си спомням дали внимавах достатъчно в час по геометрия, а и съм забравил вече как се използваше транспортир:

п.п. Може да рисува директно върху тази картинка и нека не се притеснява - допустимо е 15.5% отклонение в точността. Това е точно толкова колкото са ваксинираните хора в България според официалните данни за страната - https://www.google.com/search?q=bulgaria+covid+cases

Държава Умряли / Заболели % Ваксинирани % Заболели Умряли Заболели / 1М Умряли / 1М
                                Bulgaria 4,15% 15.8% 464715 19270 67483 2798
                                Hungary 3,70% 58.32% 813818 30074 84497 3123
                                Poland 2,61% 50.12% 2,885,882 75,307 76,347 1,992
                                Greece 2,42% 55.06% 547,186 13,245 52,789 1,278
                                Germany 2,40% 64.05% 3,846,186 92,428 45,741 1,099
                                Belgium 2,19% 69.71% 1,156,620 25,299 99,311 2,172
                                United Kingdom 2,07% 71.49% 6,355,887 131,26 93,074 1,922
                                Canada 1,83% 73.16% 1,460,175 26,761 38,309 702
                                Spain 1,75% 75.51% 4,745,558 82,883 101,454 1,772
                                Portugal 1,74% 79.95% 1,009,571 17,601 99,337 1,732
                                France 1,73% 70.2% 6,533,383 112,976 99,843 1,726
                                USA 1,68% 52.1% 38,072,656 641,346 114,266 1,925
                                Switzerland 1,46% 56.58% 747,398 10,934 85,651 1,253
                                Sweden 1,31% 64.63% 1,115,566 14,626 109,688 1,438
                                Netherlands 0,94% 69.01% 1,909,211 17,927 111,145 1,044
                                Finland 0,85% 71.53% 119,32 1,008 21,497 182
                                Israel 0,66% 68.17% 1,055,836 6,991 113,214 751
                                Norway 0,55% 71.27% 146,373 811 26,764 148
                                Cyprus 0,42% 64.49% 110,098 467 90,446 384
                                Italy 0,29% 66.87% 4,456,765 128,579 73,835 2,13
                                Luxembourg 0,01% 65.48% 74,855 829 117,429 1,3

Коментар

Working...
                                X