IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от neptun266 Разгледай мнение
    Барбарон, похвално е, че си забелязал, че Fantasy е мислещ човек .. . Но отчитам и други - старт, балониада, тъпича (които рядко се включват, но си личат, че са умни момчета )....
    В този ред на мисли по-напред в темата приложи интегрално смятане(което много ми хареса и дори те допълних леко) за оценка смъртността по време на различните вълни

На база това, което Фентъзи е преценил, че ще използва за оценка на смъртността, виждам си съгласен, че примерно при 100% увеличение на умрелите и 500% увеличение на заразените съответната вълна има по-малка смъртност от предходната.
    Интересно ми е как това 100% увеличение на умрелите се вписва в интегралния подход избран от теб и в съответствие с по-горната формула- смъртността намалява или се увеличава?
    Благодаря ти за тази реплика Да, умни момчета сте, но рядко се включвате и оставяте нискочели дебеловрати шкембести да си дрънкат ежеминутно глупостите
    Аз съм прагматик със солидни теоретически фундаменти, затова не си губя времето в безполезни дефиниции за смъртност (каквито се излюпиха напоследък безброй), затова само търся графични и таблични демонстрации на трайни закономерности, позволяващи да се погледне малко в бъдещото развитие на тази пандемия.

Коментар

• всеки лекар има пинкод
      който се въвежда в регистъра на НЗОК на 3 стъпки
      Ако лицeто признае, че е с фалшив сертификат, трябва да посочи кой лекар е издал документите
      Какъв е тоя "регистър" , в който не се знае КОЙ С ПИНКОД на три стъпки въвежда данни ?
      И да трябва "лицето" да го посочва...

Коментар

• Първоначално изпратено от COVID-19 Разгледай мнение
        Ботов, ти си духовен нещастник.
        BTW, как вървят плановите операции, че преди година и половина бе оревал орталъка от ника ми...
        ваксаните малоумници тръгнали да обиждат умните че са бездуховни !?!?!!?
        ха ха ха - направи ми деня, такава духовна чикия скоро НИКОЙ не ми е правил
        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Още нещо - всяко опиянение, в един момент престава. После се изтрезнява, да, има махмурлук, но той е здравословен. Човечеството неминуемо ще изтрезнее и ще зададе въпросите си. По-добре рано, отколкото късно.

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Време е да обявят амнистия

А поне бустерче за разкайващите се не може ли? Докато излизат подобни зарибяващи статии предназначени за пълни олигофрени, шансът да се ваксинирам е нулев. По ме притеснява че скоро ще трябва да ъпдейтвам сертификата, а мизата вместо да пада расте.
            е, кво му е на бустерчето.
            нали и то е ваксина /да се чете експериментален продукт/

ама как па точно омикроня им взе акъла на тия покаяли се грешници, а
            препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от drakkar Разгледай мнение

Кой ще го организира ? Аз съм скептичен , докторите са в играта , журналистите също . А ще трябват свидетели , ключови ...
              Ще го организират здравите сили. Не всички доктори са в играта, има почтени съдии, има много повече здрави сили, отколкото си мислим.

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                Скоро ще има нов Нюрнбергски процес за престъпления срещу човечеството.
                Кой ще го организира ? Аз съм скептичен , докторите са в играта , журналистите също . А ще трябват свидетели , ключови ...

Коментар

• Скоро ще има нов Нюрнбергски процес за престъпления срещу човечеството.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Как,бе?!Аз, на тия пичове-трансваксинираните ,шапка и свалям./трансваксиниран - ваксиниран,който не приема ваксините,бел.авт./
                    Как умело яхнаха създала се временна конюнктура и се намърдалясаха у парламента..
                    Виж,ако трябва да изкажа мнението си за техните избиратели - в по-мекия вариант ,модераторите ще ми изтрият поста и ще ме баннат за неизвестно време,а в по-хард варианта - сигурно ще получа вечен бан.....
                    Може и без бан - не е луд този, който е изял зелника.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zaki Разгледай мнение

Вярвай си. Те и антиваксърите от "Възраждане" се оказаха ваксани в същия процент като на цялата държава.
                      А в интервюта по въпроса "що така бе Миме" въртят очите точно както казваш, като "пълни олигофрени", съчиняват си обяснения и сричат като първолаци
                      Та нищо чудно - подобното привлича подобно, а и те са част от народа, не са дошли от Марс
                      Преди време в Швеция техния главен антиваксър се усети каква е медицинската истина и после се самопорица, та в следствие Швеция е имунизирана и звучи вече абсурдно да имат сбирщина от антиваксъри в партия, а антиваксърството да е единствена причина за влизане в парламента
                      Как,бе?!Аз, на тия пичове-трансваксинираните ,шапка и свалям./трансваксиниран - ваксиниран,който не приема ваксините,бел.авт./
                      Как умело яхнаха създала се временна конюнктура и се намърдалясаха у парламента..
                      Виж,ако трябва да изкажа мнението си за техните избиратели - в по-мекия вариант ,модераторите ще ми изтрият поста и ще ме баннат за неизвестно време,а в по-хард варианта - сигурно ще получа вечен бан.....

Коментар

• Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение

Ами с Омикрон смъртността очевидно се понижава - грубо 500% ръст на знаменателя и само 100% ръст на числителя ще дадат по-ниска стойност от преди.
                        Фентъзи,

тъй като си мислещ човек, специално за теб направих графика за изчисляване на смъртността в Европа (вкл. Русия) по двата начина: починали/заразени и починали/1М. Данните са за последните 2 месеца.
                        Click image for larger version

Name:	MRCovid-2-EUR-110122.jpg
Views:	1
Size:	70.4 КБ
ID:	3853758

Използвам логаритмична ордината, щото има разлика в порядъците при двете величини.
                        Тъй като в тази графика се засичат две вълни (делта и о-микрон), ще направим сметките общо и месец за месец.

1. Починали/заразени в промили (‰).
                        13.11.21г.: 13.48‰
                        12.12.21г.: 10.78‰
                        11.01.22г.: 2.62‰

Процентна промяна на смъртността:
                        13.11.21 - 12.12.21: -20.03% (още сме в делта-вълната)
                        12.12.21 - 11.01.22: -75.70% (о-микрон вълна)
                        13.11.21 - 11.01.22: -80.56% (общо намаление на смъртността за 2 месеца).

2. Починали на 1 милион население в промили (‰).
                        13.11.21г.: 0.034‰
                        12.12.21г.: 0.036‰
                        11.01.22г.: 0.026‰

Процентна промяна на смъртността:
                        13.11.21 - 12.12.21: +5.88% (още сме в делта-вълната)
                        12.12.21 - 11.01.22: -27.78% (о-микрон вълна)
                        13.11.21 - 11.01.22: -23.53% (общо намаление на смъртността за 2 месеца).

Тъй като държавата се интересува много повече колко точно са наличните данъкоплатци, а не чак толкова колко от тях са се разболели и колко от разболелите се са починали, то в статистическите таблици за нея е по-важен вторият метод на изчисление на смъртността.

Между другото, общото намаление на смъртността в Европа се дължи на Русия и държавите от Източна Европа, а не на силно ваксинираните държави от западна Европа, както вече си видял вчера от таблицата, дето публикувах. В западна Европа растат както заразените, така и починалите.

Според теб защо се получават такива огромни разминавания в резултатите при двата метода?
                        Last edited by Kildirim_Bei; 11.01.2022, 07:09.
                        Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                        ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

А поне бустерче за разкайващите се не може ли? Докато излизат подобни зарибяващи статии предназначени за пълни олигофрени, шансът да се ваксинирам е нулев. По ме притеснява че скоро ще трябва да ъпдейтвам сертификата, а мизата вместо да пада расте.
                          Боже, наричаш другите олигофрен, а ти се оказваш от умниците платили си за фалшив зелен сертификат.

Коментар

Вярвай си. Те и антиваксърите от "Възраждане" се оказаха ваксани в същия процент като на цялата държава.
                            А в интервюта по въпроса "що така бе Миме" въртят очите точно както казваш, като "пълни олигофрени", съчиняват си обяснения и сричат като първолаци
                            Та нищо чудно - подобното привлича подобно, а и те са част от народа, не са дошли от Марс
                            Преди време в Швеция техния главен антиваксър се усети каква е медицинската истина и после се самопорица, та в следствие Швеция е имунизирана и звучи вече абсурдно да имат сбирщина от антиваксъри в партия, а антиваксърството да е единствена причина за влизане в парламента
                            Last edited by Zaki; 11.01.2022, 06:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
                              Който има фалшив сертификат не може да се ваксинира, колкото и да се разкайва.
                              https://www.24chasa.bg/novini/article/10616699

Last edited by analog; 11.01.2022, 00:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

Барби,

Макарона кога ще ви затваря? Намбър уан сте в класацията за нарастване на смъртността на милион от ковид и големите глави вече обмислят сериозно този вариант. Болниците ви се задръстват, информация от вчера.
                                4-тата игла (2-рия супер-бустер) от кога ще става задължителна у френско? От следващата седмица или от 1-ви февруари? Виж в нета да си запишеш ден и час да си един от първите, че си в много рисковия профил. Притесняваме се за теб, не можем да спим....

Ти Барбарела не го мисли! Още е на ски в Алпите, посещава претъпкани ресторанти и се развява без маска, от никакви мерки не се пУаши и не ги спазва...

Коментар

X