Вход

Потребителско име:

 Запомни ме на това устройство
Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
 • Филтър
 • Време
 • Покажи
Clear All
new posts

 • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

  Боко ще дава 10 милиарда. За толкова пари колко и какви болници може да има?
  Ние сгради имаме, легла имаме. Нямаме апаратура и лекари/сестри.
  Ние и сега сме приключили - ако ми се случи някакво усложнение и НЯМА КОЙ ДА МЕ ПОГЛЕДНЕ
  За тези неща се мисли когато имаш стратегия, визия и мислиш за държавата. Избори, избори, калинки малинки от десетилетия. Съсипаното не може да се изгради с един замах щото се наложило видиш ли. Изборът си е наш. Оказа се в цял свят има слабости, виж в Америка, ако нямаш застраховка си заминал. Другите държави също шортидж на персонал, не е атрактивно да инвестираш в здраве. А ние сме оголени отсекъде.
  Аз затова казах още като тръгна кризата. Колкото е опасен вируса, толкова ще умрат от техните си болести, защото всичко се оряза. Уж се поддържат хронично болни и със сериозни заболявания, но аз не вярвам да е поне както преди. Мижи да те лажем. Това е ситуацията. Пази се и се моли на Господ.
  Всички трябва да се пазим и да се надяваме поне да се овладеят нещата на едно приемливо ниво. Кризата няма да затихне както се появи. Ще бъде тежичко, за сметка на това дълго време.
  Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

  Коментар


  • Едно разследване на журналистката Валя Ахчиева: СКАНДАЛНО РАЗСЛЕДВАНЕ НА ВАЛЯ АХЧИЕВА! ЗДРАВИ ГИ ОТЧИТАТ КАТО БОЛНИ! ИЗСЛЕДВАНЕТО НА 1000 ПОЛИЦАИ В ПРОТИВОРЕЧИЕ С ЛАБОРАТОРНИТЕ ДАННИ! ЛЕКАР: НЕКА МЕ АРЕСТУВАТ, ЧЕ ГОВОРЯ ИСТИНАТА!

   На една ИСТИНСКА журналистка, а не мисирка като останалите!
   Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

   Коментар


   • Тоя говорител - генерала - освен всеки ден да ни съобщава с изкривено от мъка лице колко нови души са се заразили и колко са умрели нещо работи ли, с какво се занимава по цял ден ?? Тоя човек почна вече да омръзва на много хора, всеки ден едно и също. Ей, вие там управляващите овчето стадо, имате назначени на щат хора, където четат форумите да видят какви са настроенията на народа, тенджерата под налягане скоро ще избухне и народа ще излезе с тоягите по площадите, аман от проститутки политици, олабвайте синджира щото тоя път гладния озверен народ живи ще ви одере и нито извънредно положение ще го уплаши, нито полиция, нито разни там послушни генерали със заешки сърца

    Коментар


    • Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

     Ботич, за всяко заболяване си има критерии. Не прави аналогия с грип и други сезонни епидемии. Появата на едно огнище и с повече хора е епидемичен локален взрив. Случаите са свързани помежду си. Поввата на няколко или множество огнища, както е в случая в различни точки на една държава или целия свят без ясно установена връзка между случаите (път на разпространение, установени механизми и начини на разпространение на заразата) се смята за епидемия/ пандемия.
     При холерата има много голям процент заразоносителство без симптоми, затова 10 случая биха били епидемия. Щото хиляди други няма да ги знаеш и утре ще имаш 10 хил болни.
     Не се изказвайте неподготвени, уважавайте познанието и винаги знайте че това не са прости неща.
     И не го каза Кантарджиев, а епидемиолога Кунчев.
     Излиза, че понятието "епидемия" няма законово, административно или поне някакво малко от малко по-точно определение и е оставено в ръцете на медиците, които го определят от 3 случая в цяла страна до стотици хиляди?
     Да, и в този медицински текст е същото https://youtu.be/dQ5BAupEKvw?t=196 , PDF от 2002 година, Израел, "When is an Epidemic an Epidemic?".
     Количествата варират направо диво, определенията понякога си противоречат. Малки откъси:
     Under what circumstances should the health authorities formally declare an epidemic? Firstly it should be clear that the use of the term ``epidemic'' by health authorities is primarily intended in the professional sense.

     The variety of definitions of ``epidemic'' highlights the problems associated with risk communication and the need for consistency in terminology. This is particularly important, since epidemics tend to be emotionally charged events.

     The word ``epidemic'' is an emotionally charged term. It means different things to different people, and professionals using the term may have an intended meaning quite different from the public's perception of the word. It may also imply different things when translated into other languages. We believe there is a need to define a more understandable official lexicon for ``epidemics,'' particularly when attempting to communicate risk to the population. While recognizing that epidemiologists will continue to use the words ``outbreak'' and ``epidemic'' interchangeably, for risk communication the term ``outbreak'' should be used according to its standard general dictionary definition as being a more limited type of epidemic
     Особено обръщам внимание на този текст, който ще преведа малко свободно:
     The definition does not specify a minimum number of cases. The area covered by an epidemic may be limited to a small area such as a school classroom, or it may extend to include many countries. Epidemics may also last from a few hours to many years.
     "Определението не дава минимално число случаите. Площта на епидемия може да е ограничена до толкова малка, като училищна класна стая, или може да се разпростира в много страни. Епидемията може да продължи от няколко часа до много години."

     От класна стая до целия свят??
     От няколко часа до много години???
     По този начин вие просто изпразвате от съдържание думите епидемия и пандемия, които означават "въздействие върху народ, народи".
     Ако дядо беше жив, със сигурност щеше да каже "Да ви пикая на епидемиологията!"


     Но да управляваш държава с такива "данни", "принципи" и "знания" си е просто волунтаризъм или, казано на народен език, своеволие, "правят каквото си щат". Ще се получи че медицинокрацията и медицинските власти са най-лошият вариант на власт?

     Държавата, оставена във ваши ръце, вече подава сигнали за тежко заболяване с възможен смъртен изход, и на каква цена? - само за да му е по-лесно на болничния състав?
     Новата управляваща класа ли ставате? Прочел съм доста научно-фантастични книги, описващи бъдещето, но такава идея не съм срещал.
     Last edited by Николайко Перник; 14.04.2020, 09:13.

     Коментар


     • Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
      И Ботич, как предлагаш да организират работата си докторите, а ние да щъкаме по улиците? Даваш ли си сметка при 5 хил болни че няма къде да ги сложат? Даваш ли си сметка че в Пирогов и ВМА е едно, но ако си в Павликени, Никопол, който и да е малък град и да има вентилатор си заминал. Щото няма кой да работи. Няма квалифициран персонал, даже да има доктор, той е кмет, той е в някой общински съвет и отдавна е приключил с медицината...той изобщо не е започвал. Кой, джипито ли ще те оправи?
      А даваш ли си сметка че мед персонал не е от желязо. Ако изпопадат наполовина и се изпозарязят дори и в големите оборудвани болници? Колко муслиш е капацитета на една окръжна болница? 50-80 човека и дотам. Ми другите? Ще ги настанят по училища, стадиони, поляни, в палаткови болници и ще мрат като мухи. Как си представяш висок брой заболели?
      Един сценарий по италиански модел и ние сме приключили, завинаги.
      Боко ще дава 10 милиарда. За толкова пари колко и какви болници може да има?
      Ние сгради имаме, легла имаме. Нямаме апаратура и лекари/сестри.
      Ние и сега сме приключили - ако ми се случи някакво усложнение и НЯМА КОЙ ДА МЕ ПОГЛЕДНЕ.
      90% от работата е нискоквалифицирана - разнасяне на банки, системи и други материали, почистване, дефинфекциране. 1 лекар, една сестра и 10 помагачи сменящи се (може и доброволци).
      Няма да са перфектни ама ще са на 90% ефективни. Хиляди пъти по добре от нищо
      Last edited by bota156; 14.04.2020, 08:52.
      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

      Коментар


      • "Досега с активна инфекция са трима, с изкарана инфекция преди няколко месеца са 17 души, а с изкаран наскоро коронавирус са 8 души."

       Интересно, какво точно означава "преди няколко месеца"?
       Преди Ухан ли?

       Коментар


       • И Ботич, как предлагаш да организират работата си докторите, а ние да щъкаме по улиците? Даваш ли си сметка при 5 хил болни че няма къде да ги сложат? Даваш ли си сметка че в Пирогов и ВМА е едно, но ако си в Павликени, Никопол, който и да е малък град и да има вентилатор си заминал. Щото няма кой да работи. Няма квалифициран персонал, даже да има доктор, той е кмет, той е в някой общински съвет и отдавна е приключил с медицината...той изобщо не е започвал. Кой, джипито ли ще те оправи?
        А даваш ли си сметка че мед персонал не е от желязо. Ако изпопадат наполовина и се изпозарязят дори и в големите оборудвани болници? Колко муслиш е капацитета на една окръжна болница? 50-80 човека и дотам. Ми другите? Ще ги настанят по училища, стадиони, поляни, в палаткови болници и ще мрат като мухи. Как си представяш висок брой заболели?
        Един сценарий по италиански модел и ние сме приключили, завинаги.
        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

        Коментар


        • По-до̀бър съм в конспиративните теории от всички форумни конспиратори взети заедно

         Още на 3 февруари проумях и написах в другата тема, че КОВИД-19 е създаден от китайците , за да могат да притиснат Тайван

         With the world distracted, China intimidates Taiwan

         Chinese warships and fighter jets are testing Taiwan’s defences

         https://www.economist.com/asia/2020/...midates-taiwan
         03.02.2020, 02:29
         Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
         Като се има предвид, че вирусът е създаден от китайци както казва авторитетният Зиро Хедж

         Идеята е ККП да въведе извънредно положение и в суматохата да окупира/присъедини Тайван. Мисля, че това е достатъчно конспиративно

         https://www.zerohedge.com/health/man...virus-pandemic

         Коментар


         • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

          Лев докторите да си ги определят епидемиите по каквито искат критерии.
          И да си вземат мерки и да си вършат работата.
          Не виждам никаква причина да искат да се затваря държавата щото те не могат да си вършат работата.
          1-2 седмици да се реорганизират, да си изготвят нови стратегии, план, процедури да, ама после да си ЛЕКУВАТ и да не пречат на другите да си вършат работата.
          Щото после как ще се справим с тая пандемия.
          Кризис Мангизис с остро изразена Кинтонемия, по-известна още като Паралипсия.
          Нищо няма да имаме след такава криза
          Съгласен съм. Да е мислило човечеството преди да върши безобразия. Сега ще си плати. Ако трябва ще се върне в пещерната ера където му е мястото.
          Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

          Коментар


          • Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

           За холера даже и един случай да е се води епидемия. Поради долните причини които ти изтъкнах. Защото е висококонтагиозна, с множество пътища за инфектиране, устойчивост на холерните вибриони дори в солена морска вида, множество клинично здрави заразоносители.
           За морбили се води епидемия всяко надвишаване на обичайната заболеваемост за дадена страна.
           Морбилито е покрита от ваксинация, в много държави, вкл Бг беше ликвидирана де факто. Преди години беше внесена от гастарбайтери и достигна 20 хил души заболели. Ето ти епидемия. Но дори с 1% да надхвърли обичайната за даден район заболеваемост се води епидемия.
           За Африка, където си я има, морбилито съществува под постоянна ендемична обстановка. Казва се ендемия.
           Сега разбра ли? Благодаря!
           Айде пиши ми 6 по епидемиология, не съм епидемиолог, но чаткам по нещо и съм чел когато съм учил като студент. Попийвах скромно и учех.
           Лев докторите да си ги определят епидемиите по каквито искат критерии.
           И да си вземат мерки и да си вършат работата.
           Не виждам никаква причина да искат да се затваря държавата щото те не могат да си вършат работата.
           1-2 седмици да се реорганизират, да си изготвят нови стратегии, план, процедури да, ама после да си ЛЕКУВАТ и да не пречат на другите да си вършат работата.
           Щото после как ще се справим с тая пандемия.
           Кризис Мангизис с остро изразена Кинтонемия, по-известна още като Паралипсия.
           Нищо няма да имаме след такава криза
           Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

           Коментар


           • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

            кажи за МОРБИЛИТЕ?
            че такова имахме миналата година
            За холера даже и един случай да е се води епидемия. Поради долните причини които ти изтъкнах. Защото е висококонтагиозна, с множество пътища за инфектиране, устойчивост на холерните вибриони дори в солена морска вода, множество клинично здрави заразоносители.
            За морбили се води епидемия всяко надвишаване на обичайната заболеваемост за дадена страна.
            Морбилито е покрита от ваксинация, в много държави, вкл Бг беше ликвидирана де факто. Преди години беше внесена от гастарбайтери и достигна 20 хил души заболели. Ето ти епидемия. Но дори с 1% да надхвърли обичайната за даден район заболеваемост се води епидемия.
            За Африка, където си я има, морбилито съществува под постоянна ендемична обстановка. Казва се ендемия.
            Сега разбра ли? Благодаря!
            Айде пиши ми 6 по епидемиология, не съм епидемиолог, но чаткам по нещо и съм чел когато съм учил като студент. Попийвах скромно и учех.
            Last edited by bulgarian lev; 14.04.2020, 08:23.
            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

            Коментар


            • Първоначално изпратено от бай Стамен Тракториста Разгледай мнение
             Лешоядната хроника от днес :

             4 нови случая, последният в Смолян. Това са мъж на 43 години от Пещера с придружаващи заболявания диабет и хипертония, мъж на 68 г. в "Пирогов" с хронична бъбречна и мозъчно-съдова недостатъчност, мъж с хронични заболявания от Смолян на 85 години и жена на 73 години с онкологично заболяване, диабет и сърдечна недостатъчност пак там.
             И всичките ги слагат в графата Ковид 19. За да допълнят световната стъкмистика.
             Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

             Коментар


             • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
              Мислех, че лудите ще останат в другата тема. Ама не...
              Ти разбира се "такива" неща не четеш. Просто ги отричаш.
              Има пандемия, щото по телевизията казаха, че има пандемия. Страшна епидемия в България, нищо че регистрираните с вируса още нямат 700 човека, нямат 1 човек на 10 000 души, ама телевизията обяви пандемия.
              И си съгласен да те затворят в къщи, да съсипят бизнеса и ЖИВОТА на стотици хиляди в България и стотици милиони в Света заради 0,01% заболели на 40тия ден от регистриране на заразата.
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

              Коментар


              • Банско от 334 изследвани има 28 положителни проби за COVID-19 или това са 8,4% от тестваните, съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев по време на брифинга на оперативния щаб във вторник.

               Това означава, че не може да спрем циркулацията на вируса, но успяваме да я задържим под контрол с най-малко жертви, каза доц. Кунчев.

               Досега с активна инфекция са трима, с изкарана инфекция преди няколко месеца са 17 души, а с изкаран наскоро коронавирус са 8 души.
               Last edited by pepe1234; 14.04.2020, 08:16.

               Коментар


               • Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

                Ботич, за всяко заболяване си има критерии. Не прави аналогия с грип и други сезонни епидемии. Появата на едно огнище и с повече хора е епидемичен локален взрив. Случаите са свързани помежду си. Поввата на няколко или множество огнища, както е в случая в различни точки на една държава или целия свят без ясно установена връзка между случаите (път на разпространение, установени механизми и начини на разпространение на заразата) се смята за епидемия/ пандемия.
                При холерата има много голям процент заразоносителство без симптоми, затова 10 случая биха били епидемия. Щото хиляди други няма да ги знаеш и утре ще имаш 10 хил болни.
                Не се изказвайте неподготвени, уважавайте познанието и винаги знайте че това не са прости неща.
                И не го каза Кантарджиев, а епидемиолога Кунчев.
                кажи за МОРБИЛИТЕ?
                че такова имахме миналата година
                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                Коментар

                Working...
                X