Първоначално изпратено от bota156
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът прерастна в пандемия (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
За холера даже и един случай да е се води епидемия. Поради долните причини които ти изтъкнах. Защото е висококонтагиозна, с множество пътища за инфектиране, устойчивост на холерните вибриони дори в солена морска вида, множество клинично здрави заразоносители.
За морбили се води епидемия всяко надвишаване на обичайната заболеваемост за дадена страна.
Морбилито е покрита от ваксинация, в много държави, вкл Бг беше ликвидирана де факто. Преди години беше внесена от гастарбайтери и достигна 20 хил души заболели. Ето ти епидемия. Но дори с 1% да надхвърли обичайната за даден район заболеваемост се води епидемия.
За Африка, където си я има, морбилито съществува под постоянна ендемична обстановка. Казва се ендемия.
Сега разбра ли? Благодаря!
Айде пиши ми 6 по епидемиология, не съм епидемиолог, но чаткам по нещо и съм чел когато съм учил като студент. Попийвах скромно и учех.
И да си вземат мерки и да си вършат работата.
Не виждам никаква причина да искат да се затваря държавата щото те не могат да си вършат работата.
1-2 седмици да се реорганизират, да си изготвят нови стратегии, план, процедури да, ама после да си ЛЕКУВАТ и да не пречат на другите да си вършат работата.
Щото после как ще се справим с тая пандемия.
Кризис Мангизис с остро изразена Кинтонемия, по-известна още като Паралипсия.
Нищо няма да имаме след такава кризаНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
кажи за МОРБИЛИТЕ?
че такова имахме миналата година
За морбили се води епидемия всяко надвишаване на обичайната заболеваемост за дадена страна.
Морбилито е покрита от ваксинация, в много държави, вкл Бг беше ликвидирана де факто. Преди години беше внесена от гастарбайтери и достигна 20 хил души заболели. Ето ти епидемия. Но дори с 1% да надхвърли обичайната за даден район заболеваемост се води епидемия.
За Африка, където си я има, морбилито съществува под постоянна ендемична обстановка. Казва се ендемия.
Сега разбра ли? Благодаря!
Айде пиши ми 6 по епидемиология, не съм епидемиолог, но чаткам по нещо и съм чел когато съм учил като студент. Попийвах скромно и учех.Last edited by bulgarian lev; 14.04.2020, 10:23.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от бай Стамен Тракториста Разгледай мнениеЛешоядната хроника от днес :
4 нови случая, последният в Смолян. Това са мъж на 43 години от Пещера с придружаващи заболявания диабет и хипертония, мъж на 68 г. в "Пирогов" с хронична бъбречна и мозъчно-съдова недостатъчност, мъж с хронични заболявания от Смолян на 85 години и жена на 73 години с онкологично заболяване, диабет и сърдечна недостатъчност пак там.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеМислех, че лудите ще останат в другата тема. Ама не...
Има пандемия, щото по телевизията казаха, че има пандемия. Страшна епидемия в България, нищо че регистрираните с вируса още нямат 700 човека, нямат 1 човек на 10 000 души, ама телевизията обяви пандемия.
И си съгласен да те затворят в къщи, да съсипят бизнеса и ЖИВОТА на стотици хиляди в България и стотици милиони в Света заради 0,01% заболели на 40тия ден от регистриране на заразата.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Банско от 334 изследвани има 28 положителни проби за COVID-19 или това са 8,4% от тестваните, съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев по време на брифинга на оперативния щаб във вторник.
Това означава, че не може да спрем циркулацията на вируса, но успяваме да я задържим под контрол с най-малко жертви, каза доц. Кунчев.
Досега с активна инфекция са трима, с изкарана инфекция преди няколко месеца са 17 души, а с изкаран наскоро коронавирус са 8 души.Last edited by pepe1234; 14.04.2020, 10:16.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Ботич, за всяко заболяване си има критерии. Не прави аналогия с грип и други сезонни епидемии. Появата на едно огнище и с повече хора е епидемичен локален взрив. Случаите са свързани помежду си. Поввата на няколко или множество огнища, както е в случая в различни точки на една държава или целия свят без ясно установена връзка между случаите (път на разпространение, установени механизми и начини на разпространение на заразата) се смята за епидемия/ пандемия.
При холерата има много голям процент заразоносителство без симптоми, затова 10 случая биха били епидемия. Щото хиляди други няма да ги знаеш и утре ще имаш 10 хил болни.
Не се изказвайте неподготвени, уважавайте познанието и винаги знайте че това не са прости неща.
И не го каза Кантарджиев, а епидемиолога Кунчев.
че такова имахме миналата годинаНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнениеТоку що "епидимолога" Кантарджиев
Каза че и 10 случая от холера са епидемия !?!?!?
А 100 случая на МОРБИЛИ ЕПИДЕМИЯ ЛИ Е?
ЗАЩО НЕ ЗАТВОРИХА ТОГАВА ДЪРЖАВАТА?
баси и ЛЪЖЕЦА
За генерал "годжи" няма и какво да го коментираме - 3 въпроса че само глупости говори. И оправданието и другите глупости говорят !?!?!?
При холерата има много голям процент заразоносителство без симптоми, затова 10 случая биха били епидемия. Щото хиляди други няма да ги знаеш и утре ще имаш 10 хил болни.
Не се изказвайте неподготвени, уважавайте познанието и винаги знайте че това не са прости неща.
И не го каза Кантарджиев, а епидемиолога Кунчев.Last edited by bulgarian lev; 14.04.2020, 09:52.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 2 Харесвания
Коментар
-
Лешоядната хроника от днес :
4 нови случая, последният в Смолян. Това са мъж на 43 години от Пещера с придружаващи заболявания диабет и хипертония, мъж на 68 г. в "Пирогов" с хронична бъбречна и мозъчно-съдова недостатъчност, мъж с хронични заболявания от Смолян на 85 години и жена на 73 години с онкологично заболяване, диабет и сърдечна недостатъчност пак там.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Току що "епидимолога" Кантарджиев
Каза че и 10 случая от холера са епидемия !?!?!?
А 100 случая на МОРБИЛИ ЕПИДЕМИЯ ЛИ Е?
ЗАЩО НЕ ЗАТВОРИХА ТОГАВА ДЪРЖАВАТА?
баси и ЛЪЖЕЦА
За генерал "годжи" няма и какво да го коментираме - 3 въпроса че само глупости говори. И оправданието и другите глупости говорят !?!?!?Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
thanksТова което аз построих , вие не може даже да го боядисате
Коментар
-
20 Доказателства, че ПАНДЕМИЯТА Е ИЗМАМАДнешната масирана корона-лудост, която ще влезе във всички учебници по психиатрия и психология, набира все по-големи обороти. Хората по планетата се бият за тоалетна хартия, грабят храни от супермаркетите, ходят забрадени с безполезни намордници-маски. Официалната причина за тази психоза е коронавирусът, а реалната –Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
Танкистката е може би най-тежката служба. Моите уважения.
Само дето си хванал мерцедеса на танковете в България. При това мерцедес автоматик. Дваж потрудно е управлението на Т-54/55, а пък трийсет и четворката е все едно да слезеш от Мерцедес на ГАЗ-51 Молотовка.Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.
- 1 like
Коментар
Коментар