IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

Англия. Не. Прилага. Карантина.

Щот си дваж по-умен от правителството им, от всичките заедно взети, кажи им, че много грешат.
    Не прилагат защото стария модел който следваха показваше само 20 000 умрели ама някакъв техен учен е казал онзиден че може и да са 260 000 ако не правят нищо и взеха да затягат мерките

mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

Щот си дваж по-умен от правителството им, от всичките заедно взети, кажи им, че много грешат.
      Насилствена и масова, не. Карат ги да се самозатварят за 7 дни ако са болни.
      Плюс това аргументът ти е доста...как да го кажа...глупав? Англия не прилага, Италия прилага. Аз съм дваж по-умен от Англия, ти си дваж по-умен от Италия, туй ли е безмилостната логика?

Коментар

• Това си плаче за мемета тип Downfall

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
          Мен ме ме съмнява мерките да спрат вируса но се надявам да го забавят че да наваксаме с маските и защитното облекло. Но ако проработят, да, ще се напълни с хора дето са "знаели" как всичко е измама.

Коментар

• Коронавирус: открити са нови симптоми на заболяването

В текста има една много прегледна таблица със симптоми, които се отнасят към различните инфекции.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Ще можем да го оценим като размер след 2 години.Сега е в началото.В Италия е тревожно съотношението на излекувани спрямо умрели.В интерес на истината сигурно доста италианци го карат на крак в къщи под карантина.
              вероятно 1 на 5 се репортува като болен. по-младите и децата го карат като "нищо ти няма ..сезонен вирус е това"....
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Каскета вчера каза - Времето ни изтича !
                Ама няма кой да го арестува за подклаждане на паника.
                Явно не времето, ами разума му е изтекъл доста отдавна.
                Никой не може да влиза в Банско ?Утре в Плевен, София ?
                А имигрантите ни от ЕС могат да влизат в БГ ?
                Той още в самолета го е заразил целия.
                После у нас, автобуса, метрото, таксито, и чак после доброволната карантина.
                Да, ама хората у дома и те се заразяват, а карантина за тях няма.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                  не че не си го знаете, но все пак
                  Ще можем да го оценим като размер след 2 години.Сега е в началото.В Италия е тревожно съотношението на излекувани спрямо умрели.В интерес на истината сигурно доста италианци го карат на крак в къщи под карантина.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Германия и Великобритания тепърва ще видим какво ще се случи там. Явно има специфики (германците не се целуват и прегръщат за разлика от италианци и испанци и франсета), но поне засега нещата вървят статистически горе долу по един и същи начин. Вирусът поразява бавно и коварно, но пламне ли държавата се увеличават и смъртните случай. Прилепват го първо младите, че много щъкат и после заразяват старите. В Италия избухна бързо и мощно защото беше попаднал в болница(практика) и лекарят беше заразил сума ти народ... с времето обаче всички почват да вървят по един модел . Без особени мерки (локдаун и тн) 20-30% прираст на докладваните заразени на ден. С локдаун плавно падане на процента но след седмица, че и повече, защото инкубационният процес е дълъг.

При нас доста паника се вся от щаба (след неглижиране.. съответно)... предполагам искат да приложат народната практика "страх лозе пази", но доколко ще успеем не е ясно още.

При всички положения ще има голяма икономическа криза и голяма криза в здравеопазването и ще разберем колко години са крали системата.. по трудния начин.

Бъди Здрав!

Относно германците и малкото смъртни случай там

На 12 март като имаха 2000 заразен Робърт Кох института е пуснал това и статистката казва че приблизително 85% от заразените тогава са под 59 години,

трябва да се поболедува малко онзи 38 годишния първия им случай в италия е бил 18 дни на респиратора преди да се пооправи малко и да го водят оздравял

https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/...ublicationFile

mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Тошко, глей ся, теб поне те "знам" от Виртуалната, та мога да си правя някои изводи, покрай теб отговарям и на аналоговия (той беше емигрант над 50-те, доколкото съм го следил). Виждам, че сте се загрижили за мен, пишейки завоалирано, белким се "разпозная", че после да ме "сочите с пръст" тип "гузен негонен бяга". Та говоря на теб, ма все едно пиша и на аналоговия, докато вие не пишете за мен, а за имагинерния "пациент".

Тъй, без лирично отклонение повече, ми не, не обвинявам всичко и всички за конспиративни теории и т.н. Още по-малко пък ползвам клишета как японския йероглиф за криза бил същият като за възможност, не се впускам в разкази за двуликия Янус и т.н. Обикновено пиша много точно и ясно и имам още по-толкова точна и ясна позиция. Ако е грешна - признавам си грешката, посипвам си главата с пепел и си отнасям бъзика. Затова и предлагах басове наляво и надясно, щото си държа на думата. Ма може и да е поради патологичната ми хазартна зависимост, знам ли

Колкото до борсата - почти съм сигурен, че имам по-малка загуба от огромната част от трейдърите на БФБ за последните 2-3 месеца. Не съм велик, може на късмет да е, но съм научил едно основно правило - да мога да приема загубата, да мога да продам на загуба, без да изпадна в истерия. После може пак да направя грешна инвестиция - отново да кажа, че не се имам за безгрешен. И да, в момента специално преструктурирах почти изцяло портфейла си на БФБ - продадох на загуба, купих си Спиди (и химче, но за него ме е срам да си кажа ), добавих още малко кеш и засега гледам мача. не ми беше особен кеф да продавам на загуба, но понякога това се води тактическо отстъпление.

Стига толкова за мен, нямам проблем да обсъждам персоната си и не бягам от нито един въпрос, но тук говорим за друго - излишна истерия, породена уж от добри намерения, която ще отнеме основни свободи и ще разбие икономиката. А стадото ще блее и ще вика - ама нали сме живи. Ма както е казал поетът - той пък един живот у Търговище - да не се бърка с велики инвеститори в мумифицирани предприятия от тази локация.

наздраве

Това което написах според мен е фундаментално и по някакъв начин всички сме подвластни на него Просто при някой хора който така са устроени това е много по силно освен че изразяват силни емоции могат да ги мултиплицират и даже да увличат масите за добро или лощо. Но тъй като обществото ни влиза в спирала на регрес , по вероятно е второто. Обществото се силно поляризирано Русофили - русофоби. За Европа против Европа. Баце да си ходи ама нема друг . Взимам три бона като зидаро - мазач ,ама гадните олигарси да си получат заслуженото и у затвора. За вируса ,,Всички ще умрем апокалипсис,, ,, Вируса е ташак, преекспонират се нещата,,

Понякога трябва да се ходи по ръбът на бръснача за да се се запази социалната структура с вирус или без вирус. Даже в случая вируса се яви външен враг като при война и в България екстремното вътрешно политически напрежение се премести към вируса ако не беше вируса вероятно пак нещата щяха да ескалират, ако не сега на по късен етап. Обществото е тревожно и превъзбудено и си търси отдушник истинската опасност от вируса е че обществото специално в България е на границата на голяма социална трансформация. Вируса и ако самата пандемия се развие, здравните и социалните инфраструктури може да рухнат. Това да доведе обществен колапс и на повърхност да изплуват всякакви маргинали, да се варваризира и озовем в някакво мини средновековие. А това елити не само у нас го усещат и искат да го избегнат на всякаква цена. А тук нещата ще бъдат още по брутални.

ПП А относно притчата за Мечката и Думата не бих си позволил и не ми е в стилът да излагам хората пред другите. Но и аз се подавам на емоции в създалата се ситуация. Пък и ти нема спирка ,, кво толкова неколко умрели старци.,
                      Last edited by Todor Sabev; 18.03.2020, 16:26.

Коментар

• не че не си го знаете, но все пак
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

https://www.worldometers.info/coronavirus/

нещо такова ли?
                          Да.Благодаря.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
                            Ако някой има възможност ще съм благодарен да качи таблицата с текущото състояние на заразата в света.
                            https://www.worldometers.info/coronavirus/

нещо такова ли?
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Важно изявление от щаба към народа

Коментар

• Ако някой има възможност ще съм благодарен да качи таблицата с текущото състояние на заразата в света.

Коментар

Working...
                                X