Ето ТУК да се следи как се развива в България.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Човек обзет от силни емоции няма как да разсъждава трезво и търпеливо да дебне изгодни ситуации за възможни големи печалби . За да намери баланс с себе си, винаги ще търси външна причина за създалата се ситуация и в батака в който е попаднал. И много често попада капана на конспиративни теории. В създалата се ситуация в момента е много трудно да се дистанцираш от заемането на крайна позиция.
Тъй, без лирично отклонение повече, ми не, не обвинявам всичко и всички за конспиративни теории и т.н. Още по-малко пък ползвам клишета как японския йероглиф за криза бил същият като за възможност, не се впускам в разкази за двуликия Янус и т.н. Обикновено пиша много точно и ясно и имам още по-толкова точна и ясна позиция. Ако е грешна - признавам си грешката, посипвам си главата с пепел и си отнасям бъзика. Затова и предлагах басове наляво и надясно, щото си държа на думата. Ма може и да е поради патологичната ми хазартна зависимост, знам ли
Колкото до борсата - почти съм сигурен, че имам по-малка загуба от огромната част от трейдърите на БФБ за последните 2-3 месеца. Не съм велик, може на късмет да е, но съм научил едно основно правило - да мога да приема загубата, да мога да продам на загуба, без да изпадна в истерия. После може пак да направя грешна инвестиция - отново да кажа, че не се имам за безгрешен. И да, в момента специално преструктурирах почти изцяло портфейла си на БФБ - продадох на загуба, купих си Спиди (и химче, но за него ме е срам да си кажа), добавих още малко кеш и засега гледам мача. не ми беше особен кеф да продавам на загуба, но понякога това се води тактическо отстъпление.
Стига толкова за мен, нямам проблем да обсъждам персоната си и не бягам от нито един въпрос, но тук говорим за друго - излишна истерия, породена уж от добри намерения, която ще отнеме основни свободи и ще разбие икономиката. А стадото ще блее и ще вика - ама нали сме живи. Ма както е казал поетът - той пък един живот у Търговище - да не се бърка с велики инвеститори в мумифицирани предприятия от тази локация.
наздраве
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Човек обзет от силни емоции няма как да разсъждава трезво и търпеливо да дебне изгодни ситуации за възможни големи печалби . За да намери баланс с себе си, винаги ще търси външна причина за създалата се ситуация и в батака в който е попаднал. И много често попада капана на конспиративни теории. В създалата се ситуация в момента е много трудно да се дистанцираш от заемането на крайна позиция
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
Дългия латентен период и неизвестността са в основата,
но друго което се сетих,
предвид, че покосява най вече над 50год. За колко притежатели на медии и властимащи се сещаш да са под 50 годишниNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнениеНякои май обещаваха много секс и бебета
Коментар
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
Не е само до мислене. Някои психологически типажи, веднъж приели погрешна позиция след това си я защитават до последна капка кръв. Колкото и иначе да са разумни, гордостта не им позволява да признаят че са направили грешка. В настоящите времена същите типажи, вместо да изкарват пари ще си държат до последно портфолиото отпреди ковида като същевременно винят целия останал свят за загубите си.
Под една или друга форма Дарвин винаги намира да каже нещо уместно. Особено в критични периоди като сегашния.Last edited by Todor Sabev; 18.03.2020, 14:58.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнениеБанско ми е като Ухан
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеНякой да му обясни на тоя че става дума за икономиката на една държава, не за вируса
И си пригответе няколко милиарда за спасяване на българската икономика (ако има още такава).
а да може да се използва като буфер за бюджета, защото ще паднат много приходите...това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
Мислете, мислете!
Не е само до мислене. Някои психологически типажи, веднъж приели погрешна позиция след това си я защитават до последна капка кръв. Колкото и иначе да са разумни, гордостта не им позволява да признаят че са направили грешка. В настоящите времена същите типажи, вместо да изкарват пари ще си държат до последно портфолиото отпреди ковида като същевременно винят целия останал свят за загубите си.
Под една или друга форма Дарвин винаги намира да каже нещо уместно. Особено в критични периоди като сегашния.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Гледаме починали, не заболели - заболелите просто не ги ловят на 90%+, това всички го казват. Т.е. заболелите като минимум са 10 пъти повече (лично мнение, няма как да го подкрепя с каквито и да е факти). И все още заболелите са смешна цифра и не разбирам паниката - 8-10-20-50-100К заразени в държава от 60 милиона население е нищо, ама абсолютно нищо. А и човекът ти го каза в интервюто - създава се психоза, че едва ли не, щом си заразен, това значи сигурна смърт - ми не, не значи, значи, че на 99,8% (поне от регистрираните случаи, а те са 1/10 от всички случаи на заболели, според мен - нямам данни, говоря на ангро, не мога да приведа доказателства) ще оцелееш. Затова и цитирах доцента - прочетете го, важно е
Та гледаме Англия, там е ключът за бараката, а че заразените ще растат - ще растат, логично е, ако ги тестват, ако не ги тестват - няма да растат.
но друго което се сетих,
предвид, че покосява най вече над 50год. За колко притежатели на медии и властимащи се сещаш да са под 50 годишни
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеНякой да му обясни на тоя че става дума за икономиката на една държава, не за вируса
И си пригответе няколко милиарда за спасяване на българската икономика (ако има още такава).
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнениеИ 100000000 да налее вирусът не се впечатлява
Коментар
-
Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
С конспирация всичко може да се обясни. "Боен" вирус, пуснат от САЩ, удрящ Иран, "пропускащ" Германия (с 10К заразени) иии без да иска някой изпуснал епруветката с вируса и в самия САЩ. Как тъй пък не се намери един с микроскоп да каже, ей кво става тука, в Иран и Италия вируса с 2 опашки пък в Германия само с една!
Мен ме ме съмнява мерките да спрат вируса но се надявам да го забавят че да наваксаме с маските и защитното облекло. Но ако проработят, да, ще се напълни с хора дето са "знаели" как всичко е измама. Също както сега има антиваксъри които смятат ваксините за конспирация. Що слагаме ваксини за дребна шарка като сигурно 100 човека на година умират от нея? Колко хора умират от рак и никой не им обръща внимание пък ние пълним гушите на фармите заради некви 100 малки диви негърчета. Мислете, мислете!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеКогато кьщата гори кофите с вода не се броят
Макрон налива 45 милиарда евро в икономиката
Коментар
Коментар