Първоначално изпратено от 78-10
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение
Англия. Не. Прилага. Карантина.
Щот си дваж по-умен от правителството им, от всичките заедно взети, кажи им, че много грешат.
Плюс това аргументът ти е доста...как да го кажа...глупав? Англия не прилага, Италия прилага. Аз съм дваж по-умен от Англия, ти си дваж по-умен от Италия, туй ли е безмилостната логика?
- 1 like
Коментар
-
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнениеМен ме ме съмнява мерките да спрат вируса но се надявам да го забавят че да наваксаме с маските и защитното облекло. Но ако проработят, да, ще се напълни с хора дето са "знаели" как всичко е измама.
Щот си дваж по-умен от правителството им, от всичките заедно взети, кажи им, че много грешат.
- 1 like
Коментар
-
Коронавирус: открити са нови симптоми на заболяването
В текста има една много прегледна таблица със симптоми, които се отнасят към различните инфекции.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
Ще можем да го оценим като размер след 2 години.Сега е в началото.В Италия е тревожно съотношението на излекувани спрямо умрели.В интерес на истината сигурно доста италианци го карат на крак в къщи под карантина.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Каскета вчера каза - Времето ни изтича !
Ама няма кой да го арестува за подклаждане на паника.
Явно не времето, ами разума му е изтекъл доста отдавна.
Никой не може да влиза в Банско ?Утре в Плевен, София ?
А имигрантите ни от ЕС могат да влизат в БГ ?
Той още в самолета го е заразил целия.
После у нас, автобуса, метрото, таксито, и чак после доброволната карантина.
Да, ама хората у дома и те се заразяват, а карантина за тях няма.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениене че не си го знаете, но все пак
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Германия и Великобритания тепърва ще видим какво ще се случи там. Явно има специфики (германците не се целуват и прегръщат за разлика от италианци и испанци и франсета), но поне засега нещата вървят статистически горе долу по един и същи начин. Вирусът поразява бавно и коварно, но пламне ли държавата се увеличават и смъртните случай. Прилепват го първо младите, че много щъкат и после заразяват старите. В Италия избухна бързо и мощно защото беше попаднал в болница(практика) и лекарят беше заразил сума ти народ... с времето обаче всички почват да вървят по един модел . Без особени мерки (локдаун и тн) 20-30% прираст на докладваните заразени на ден. С локдаун плавно падане на процента но след седмица, че и повече, защото инкубационният процес е дълъг.
При нас доста паника се вся от щаба (след неглижиране.. съответно)... предполагам искат да приложат народната практика "страх лозе пази", но доколко ще успеем не е ясно още.
При всички положения ще има голяма икономическа криза и голяма криза в здравеопазването и ще разберем колко години са крали системата.. по трудния начин.
Бъди Здрав!
На 12 март като имаха 2000 заразен Робърт Кох института е пуснал това и статистката казва че приблизително 85% от заразените тогава са под 59 години,
трябва да се поболедува малко онзи 38 годишния първия им случай в италия е бил 18 дни на респиратора преди да се пооправи малко и да го водят оздравял
https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/...ublicationFile
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Тошко, глей ся, теб поне те "знам" от Виртуалната, та мога да си правя някои изводи, покрай теб отговарям и на аналоговия (той беше емигрант над 50-те, доколкото съм го следил). Виждам, че сте се загрижили за мен, пишейки завоалирано, белким се "разпозная", че после да ме "сочите с пръст" тип "гузен негонен бяга". Та говоря на теб, ма все едно пиша и на аналоговия, докато вие не пишете за мен, а за имагинерния "пациент".
Тъй, без лирично отклонение повече, ми не, не обвинявам всичко и всички за конспиративни теории и т.н. Още по-малко пък ползвам клишета как японския йероглиф за криза бил същият като за възможност, не се впускам в разкази за двуликия Янус и т.н. Обикновено пиша много точно и ясно и имам още по-толкова точна и ясна позиция. Ако е грешна - признавам си грешката, посипвам си главата с пепел и си отнасям бъзика. Затова и предлагах басове наляво и надясно, щото си държа на думата. Ма може и да е поради патологичната ми хазартна зависимост, знам ли
Колкото до борсата - почти съм сигурен, че имам по-малка загуба от огромната част от трейдърите на БФБ за последните 2-3 месеца. Не съм велик, може на късмет да е, но съм научил едно основно правило - да мога да приема загубата, да мога да продам на загуба, без да изпадна в истерия. После може пак да направя грешна инвестиция - отново да кажа, че не се имам за безгрешен. И да, в момента специално преструктурирах почти изцяло портфейла си на БФБ - продадох на загуба, купих си Спиди (и химче, но за него ме е срам да си кажа), добавих още малко кеш и засега гледам мача. не ми беше особен кеф да продавам на загуба, но понякога това се води тактическо отстъпление.
Стига толкова за мен, нямам проблем да обсъждам персоната си и не бягам от нито един въпрос, но тук говорим за друго - излишна истерия, породена уж от добри намерения, която ще отнеме основни свободи и ще разбие икономиката. А стадото ще блее и ще вика - ама нали сме живи. Ма както е казал поетът - той пък един живот у Търговище - да не се бърка с велики инвеститори в мумифицирани предприятия от тази локация.
наздраве
Понякога трябва да се ходи по ръбът на бръснача за да се се запази социалната структура с вирус или без вирус. Даже в случая вируса се яви външен враг като при война и в България екстремното вътрешно политически напрежение се премести към вируса ако не беше вируса вероятно пак нещата щяха да ескалират, ако не сега на по късен етап. Обществото е тревожно и превъзбудено и си търси отдушник истинската опасност от вируса е че обществото специално в България е на границата на голяма социална трансформация. Вируса и ако самата пандемия се развие, здравните и социалните инфраструктури може да рухнат. Това да доведе обществен колапс и на повърхност да изплуват всякакви маргинали, да се варваризира и озовем в някакво мини средновековие. А това елити не само у нас го усещат и искат да го избегнат на всякаква цена. А тук нещата ще бъдат още по брутални.
ПП А относно притчата за Мечката и Думата не бих си позволил и не ми е в стилът да излагам хората пред другите. Но и аз се подавам на емоции в създалата се ситуация. Пък и ти нема спирка ,, кво толкова неколко умрели старци.,Last edited by Todor Sabev; 18.03.2020, 16:26.
- 1 like
Коментар
-
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнениеАко някой има възможност ще съм благодарен да качи таблицата с текущото състояние на заразата в света.
нещо такова ли?това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
Коментар