IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Калимера )

Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
    Баш не баш ... това е.
    После тази девойка се омъжва за единия от пълководците на брат си и когато той реша да създаде града, го кръщава на обичната си съпруга. Ама не помня името на пълководеца
    пълководецυτ е Касандър и кръщава града на съпругата му, която е полу сестра на Александър Велики и дъщеря на Филип от петата му съпруга
    другото си го написала -> ТесалоНики
    турското му име е било - СелАник
    а местното славянско население му е дало името - Солун
    Last edited by съни(тя); 24.10.2013, 10:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
      Тесалоники е било името на една от дъщерите на Филип Македонски. А тя е кръстена така, защото се е родила в годината когато баща й завладява Тесалия.
      Името й е съставено от "Тесалия" и "победа".

По това - спор няма, но думата ми беше за интонацията в НАЛОЖИЛОТО СЕ през годините "кратичко" произношение - "тсалоники", или дори "тцсалоники" - моЕ си изкълча езика, а то е далеч от нашенското твърдо - "Солун"..., но поне се опитах да го запомня...

Иначе - думата ми беше за оная спорна думичка - след Солун - "Македония", дето гърците - вярвам - без кръв няма да я дадат, но ЕС-то /НИ - нашенското, де/ - ги постави на колене - и ги вкара в спорове с една друга /вече/ - Македония, разположена по-западно от гръцката, т.е. - в ЕС-то /НИ/ - настана една обърквация - кой - точно какви позиции защитава в днешно време, АМА гърците си държат на историята, а ЕС сега /един вид/ - се опитва да им я пренапише.../вероятно гърците така разсъждават, но нямат голям избор, защото са затънали до не знам къде и позабравиха да ритат в тая посока, при силната си икономическа зависимост.../...
      Last edited by зарата; 24.10.2013, 10:30.
      If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

• Добро утро , банда
        http://www.youtube.com/watch?v=ArjA43GOgqE

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          Баш !!!
          Баш не баш ... това е.
          После тази девойка се омъжва за единия от пълководците на брат си и когато той реша да създаде града, го кръщава на обичната си съпруга. Ама не помня името на пълководеца
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

Коментар

Тесалоники е било името на една от дъщерите на Филип Македонски. А тя е кръстена така, защото се е родила в годината когато баща й завладява Тесалия.
            Добро утро на всички !

Изпуснахме момента, световната информационна мрежа да се казва ТеНеТеМЕ, а Гугъл щеше да се дави в прах и сълзи...

Коментар

Баш !!!
              Баба ме научи на много неща.
              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                Няма свободни хора, нямааааа
                Нищо друго не е сигурно освен моето собствено съществуване. Пък аз съм свободен.
                tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнение
                  Абе . все нещо "националистическо" - ми се привижда на мен /не споря и не вземам никаква страна, де....../

...поглеждайки в първото линкче...

И - кВо, там?

Ми - кВо: Солун - хубаво е човек да се докосне до "Тсалоники" /все си мисля, че - побългареното произношение - е едно много нежно умалително, ама не зная, дали гърците точно това влагат, когато си го изписват точно така, а ние сме възприели една не толкова "лигава" форма на произнасяне на конкретната дислокация...

До тук - добре, но по линкчето - след Тсалоники има и: "Солун, Македония"...

Ей това не проумявам, защото - наистина гърците са по-големи националисти и от папата... /ако перефразирам едни там сентенции......, защото...

От едната страна на залива /противоположно разположен на Бялата /знакова/ кула - на портА им - с еййййй такива Клъсти букви /сигурно буквите са над метър всяка от тях/ - е написано "МАКЕДОНИЯ"...

Точно това не разбирам - Тсалоники - в "ТАЯ" Македония ли имат предвид, или една друга "Македония", пръкнала се наскоро в Съюзите?

Не, че нещо ме притеснява - със сигурност такива екскурзийки се запомнят, хеле пък, ако човек вземе - точно в района на тия "Кккклъсти" букви - Па се метне на една голяма, бяла яхта, от акостиралите наоколо, Па да си развее шлифера на едно круиСССче /щом го е досърбяло около кредитната карта, или - по-надолу - около коляното, например...
                  Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнение
                    Абе . все нещо "националистическо" - ми се привижда на мен /не споря и не вземам никаква страна, де....../

И - кВо, там?

Ми - кВо: Солун - хубаво е човек да се докосне до "Тсалоники" /все си мисля, че - побългареното произношение - е едно много нежно умалително, ама не зная, дали гърците точно това влагат, когато си го изписват точно така, а ние сме възприели една не толкова "лигава" форма на произнасяне на конкретната дислокация...

Ей това не проумявам, защото - наистина гърците са по-големи националисти и от папата... /ако перефразирам едни там сентенции......, защото...

От едната страна на залива /противоположно разположен на Бялата /знакова/ кула - на портА им - с еййййй такива Клъсти букви /сигурно буквите са над метър всяка от тях/ - е написано "МАКЕДОНИЯ"...

Точно това не разбирам - Тсалоники - в "ТАЯ" Македония ли имат предвид, или една друга "Македония", пръкнала се наскоро в Съюзите?

Не, че нещо ме притеснява - със сигурност такива екскурзийки се запомнят, хеле пък, ако човек вземе - точно в района на тия "Кккклъсти" букви - Па се метне на една голяма, бяла яхта, от акостиралите наоколо, Па да си развее шлифера на едно круиСССче /щом го е досърбяло около кредитната карта, или - по-надолу - около коляното, например...
                    Няма свободни хора, нямааааа

Коментар

Нещо за свободни хора... Как ме сърби кредитната карта Успешен ден на всички!!!!
                      http://www.esky.bg/flights/select/0/...3XBr7F4vDQz2ww
                      http://sinoptik.bg/rodos-greece-100400666/10-days
                      http://www.booking.com/hotel/gr/athi...4cf1e0568bc4X4

И - кВо, там?

If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

Добрутро!!!
                        Какво временце се заформя и днееес
                        Чак ми се доходи на пляж
                        Баси, не сме свободни хора
                        Щото не почитаме героите !!!
                        http://www.youtube.com/watch?v=vLqOt9JeMKA
                        tnm

Коментар

• Нещо за свободни хора... Как ме сърби кредитната карта Успешен ден на всички!!!!
                          http://www.esky.bg/flights/select/0/...3XBr7F4vDQz2ww
                          http://sinoptik.bg/rodos-greece-100400666/10-days
                          http://www.booking.com/hotel/gr/athi...4cf1e0568bc4X4

Коментар

• Добрутро!!!
                            Какво временце се заформя и днееес
                            Чак ми се доходи на пляж
                            Баси, не сме свободни хора

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                              Добдо утро tnm
                              Добро утро на всички

Мдаааааааааааааааааа
                              Добро утро, Мечо!
                              Добро утро, тайфата!

Башшшш!

Хубав ден на младежите и девойките!
                              Мечо

Коментар

• ДОБРО УТРО ЛЪВОВЕ И ЛЪВИЦИ- УСПЕШЕН ДЕН

Коментар

Working...
                                X