If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на ... (архив до 27.04.2013)
И тук е голяма жега. Днес изкарах летните роклите от гардероба. Бях ги прибрала, защото реших, че есента пристига
Ха, да не би да идва голямото затопляне. Аз не вярвам в голямото затопляне. И в голямото застудяване не вярвам. Гледам Вапцаров сте цитирали - за вярата. Значи според него вярата не подлежи на атака даже с бронебойни куршуми, какво остава за рационални аргументи.
Абе разкажи накъсо как стигна, къде стигна, каква е командата, къф е капитана - и такива, рииш ли.
А за Малайзия (и малайзийките?) - след това.
Защо те немá дор три деня, например?
Много ми тежи да пътувам със самолет. По тежко е само да пътувам с рейс. Командата на пръв поглед изглежда свястна. Ми нова компания, нов кораб, докато приема работата и запомня кое къде е. Вчера чак си купих карта и веднага се намесих в разговора ви.
tnm,
ако ще палиш скарата само заради саламурата, по-добре наклади неголем огън на местото ви за огън, от вейки.
По-добре вейките да са от дъб или бук. Събери ги наоколо с дебелина твоя палец до три пъти твоя палец - 20 или 30 такива.
Направи от тях куп, запали го и нека гори докато не изчезнат пламъците. След това остават горящи въглени с малко бела пепел озгор. - Там слагай вареното пиле да се препича до мирис на прегоряло.
Но ако вейките са от иглолистни - увеличи минималния им диаметър два пъти.
Напомням ти да не изтръскваш всички въглени от пилешкото - фърли го в чорбата сосе въгленчетата.
Значи:
Сваряваш пилето.
През това време опичаш пипера и лютите чушки (на жар надали ще можеш, направи го на печката или на ламарина).
Докато изстива вареното пиле, изчисти пипера от ципите, доколкото е възможно.
Нарежи пиперките на две, на три.
Извади поизстиналото, но горещо пиле от водата да изстине и да не ти пари.
Начукай пиперките и лютите чушки не много старателно, в неколко прийома, и ги фърли във водата от пилето да поврят, докато се оправиш с пилето. Сложи много сол.
Начупи с ръце поизстиналото пиле.
Слагаш направо върху жарта пилешкото и го препичаш.
Слагаш и втората порция (ако).
И подфърляш парчетата от жарта в тенджерата, след като малко си ги поотръскала от въглените. Малко.
И така го вари още 5-10 минути след като кипне.
Яжте го горещо.
Не ме слушайте, че студено е по-вкусно.
------------------ Арти, пилето беше купешко и затова бях изненадан от качеството.
Свободен във виелицата.
http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc
Мечо,ха добре дошъл
обеща документално да потвърдиш
присъствието си в Малайзия
излез навън и щракни някое фото
та дамите да се прехвърлят в
тая тема ,че взеха на абордаж кръчмата
Като тръгваше, Мечо ни остави абордажните куки. Човекът ни има доверие. Няма да е учтиво от наша страна да бездействаме.
П.П. Милом, и ти си предател!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Има да. Тук е близо до екватора и цяла година е топло и влажно. Има много красиви растения. На кея видях оня ден една зелена змия. Питах малайците каква е, но те казаха, че не са виждали такава. Казаха, че най вероятно е дошла с кораба ни от Америка. Може и така да е. Може и да послъгват.
Ти цвета не гледай!
Грим ще да е.
Но ако се е вмъкнала в неподкъсени гащи "Зара", връщай я насам.
Опасен е екземпляра.
Ще ошашавиш местните.
Да не забрайкам, както обича да казва твоят "Brother in Arms":
Има да. Тук е близо до екватора и цяла година е топло и влажно. Има много красиви растения. На кея видях оня ден една зелена змия. Питах малайците каква е, но те казаха, че не са виждали такава. Казаха, че най вероятно е дошла с кораба ни от Америка. Може и така да е. Може и да послъгват.
Мечо,ха добре дошъл
Нямам много време да излизам. Но след някоя и друга седмица може да си купя камера или съвременен джиесем.
Объркал се е света. Що щат жени у кръчмата.
И мъжете им като идват да ги търсят ко викат (жените какво викат на мъжете си дето ги търсят)???
– Махкай се бре. Въри да сготвиш !!!
А има ли хубави цветя, имам предвид сигурно са различни ? Храната не ме вълнува особено там всякакви треволяци ядат, съм чувала
Мечо,ха добре дошъл
Коментар