Да се "купува и продава" физическо злато е малоумно. Мисля, че разговорът е как да печелим от златото. Физиката няма място тук.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Колко от хората които пишат тук че са "купили" или "продали" наистина са си купили или продали злато? Имам предвид истинско физическо злато на кюлчета, монети, скрап или самородно в суров вид?
Имам чувството че някой хора не правят разлика между реална покупка на физическо злато и спекулация с договори за разлика (CFD).
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Jorkata Разгледай мнение
Така е, но те в момента само там са фокусирани и почти нямат друг полезен ход освен вдигане на лихвите. Другите проблеми ще ги фиксират временно с вдигане на QEтата... поне за малко.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mvr0306 Разгледай мнение
Ако ФЕД е до стената; отговора е вдигане на лихвата? Съмнявам се...това ще повлече други проблеми.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
В момента изтрива всички ръстове и е пак нанадолу,това са временни лагове,важен е прозорец 6 месеца -година .
Виж долара как цепи нанагоре стабилно.
Фед,енд къмпан са до стената заради инфлацията ,отговора е само един ...
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Bingomatic2 Разгледай мнение
Значи съм по-добър от BlackRock. Взел съм му повече пари от тях. Преди един месец цената беше доста по-ниска. Спирам да се ядосвам, че днес е нагоре а пък аз продадох вчера.
Виж долара как цепи нанагоре стабилно.
Фед,енд къмпан са до стената заради инфлацията ,отговора е само един ...
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Блек рок го направиха преди месец някъде .
Разтовариха всичко .
https://www.bloomberg.com/news/artic...from-portfolio
Markets BlackRock Fund Manager Has Cut Almost All Gold From Portfolio
By
Eddie Spence
,
Tom Keene
, and
Jonathan Ferro September 16, 2021, 7:37 PM GMT+3
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеколеги, сега ли е момента да продавам?
Разтовариха всичко .
https://www.bloomberg.com/news/artic...from-portfolio
Markets BlackRock Fund Manager Has Cut Almost All Gold From Portfolio
By
Eddie Spence
,
Tom Keene
, and
Jonathan Ferro September 16, 2021, 7:37 PM GMT+3
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Bingomatic2 Разгледай мнение
Аз продадох вчера. Мисля, че другите си мислят, че като се вдигнат лихвите златото ще падне защото не носи доходност.
Не е препоръка.
С парите си купих акции защото си мисля, че другите си мислят, че като се вдигнат лихвите акциите ще паднат защото пари ще се насочат в облигации. Според мен обаче лихвите ще се вдигат много бавно и много след инфлацията т.е. реалните ще са отрицателни и тези дето произвеждат нещо ще си вдигнат цените за да останат в бизнеса и пак ще има дивиденти.
Не е препоръка.
Напрежението около лихвите е голямо защото инфлацията вече действа обратнопропорционално на ефектите когато е в здравословни граници.
От тук риска нараства и съответно натиска над Ц.банки също се увеличава.
Прозореца за добри цени на златото е 6 месеца горед долу.
Акциите са до Нова Година и то ако инфлацията не ускори още .
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеколеги, сега ли е момента да продавам?
Не е препоръка.
С парите си купих акции защото си мисля, че другите си мислят, че като се вдигнат лихвите акциите ще паднат защото пари ще се насочат в облигации. Според мен обаче лихвите ще се вдигат много бавно и много след инфлацията т.е. реалните ще са отрицателни и тези дето произвеждат нещо ще си вдигнат цените за да останат в бизнеса и пак ще има дивиденти.
Не е препоръка.
- 1 like
Коментар
�
Коментар