If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Хехехе, вие ме правите на луд тука. ПАМП е производителя на кюлчето. Щом ПАМП казват че може да се използва за проверка на автентичност (http://www.pamp.com/veriscan), аз на ПАМП ли да имам доверие или на Тавекс?
Купувай Валкамби, на мен поне ми изглеждат по изчистени
При изкупуването те не провериха верискан. Напротив настояваха че верискан кода нямал сериен номер и не проверявал повърхността на кюлчето. При което аз загубих интерес да споря. Търговска хватка или некомпетентност, за мен крайния резултат е един и същ.
ок, значи, има вероятност кюлчето да е златно, но да не съответства на кюлче произведено от памп. Сега те разбирам. Извини ме, постепенно научавам детайли. На теория ако това е така би имал проблем при бъдеща продажба.
При изкупуването те не провериха верискан. Напротив настояваха че верискан кода нямал сериен номер и не проверявал повърхността на кюлчето. При което аз загубих интерес да споря. Търговска хватка или некомпетентност, за мен крайния резултат е един и същ.
Именно. Т.е. било е злато. Тогава къде е драмата, че не е памп?
Хехехе, вие ме правите на луд тука. ПАМП е производителя на кюлчето. Щом ПАМП казват че може да се използва за проверка на автентичност (http://www.pamp.com/veriscan), аз на ПАМП ли да имам доверие или на Тавекс?
Твърде вероятно е да не ни съобщава всички факти, а щом са си го купили обратно означава, че има Хепи енд за всички, а цената е естествено да е и по-ниска.Все пак и те бял хляб ядат. Убеден съм,че са си го проверили при обратното изкупуване, защото купуват всякакъв златен материал.
Твърде вероятно е да не ни съобщава всички факти, а щом са си го купили обратно означава, че има Хепи енд за всички, а цената е естествено да е и по-ниска.Все пак и те бял хляб ядат. Убеден съм,че са си го проверили при обратното изкупуване, защото купуват всякакъв златен материал.
Именно. Т.е. било е злато. Тогава къде е драмата, че не е памп?
Сега им чета на тези сайта - и те не позволяват refund на инвестиционното злато, като тавекс, така че май не са добър вариант.
Но позволяват проверка на място на чистотата на метала в магазините им. И претегляне. Жалко, че в България все още няма такъв тип дилър. А и не вярвам да ти доставят боклук он лайн. Репутацията отива на кино.
Аз по случая на Владо си мислех и друго нещо. Ако са го изкупили обратно, все пак е злато. А ако е злато пука ли ни дали е баш памп? Или има тънък момент, който пропускам?
Аз по случая на Владо си мислех и друго нещо. Ако са го изкупили обратно, все пак е злато. А ако е злато пука ли ни дали е баш памп? Или има тънък момент, който пропускам?
Тънкия момент е че след някоя друга година на Тавекс ще им дойде акъла в главата и ще искат да купуват само кюлчета с валиден верискан както правят всички сериозни дилъри по света и особено оторизираните дилъри на ПАМП. Или това или ще трябва да го тестват деструктвно което му намалява цената. Съответно едно такова кюлче е дефектно и просто не струва колкото едно нормално кюлче минаващо верискан. Това е в най-добрия случай - ако е истинско изобщо.
А ти абсолютно сигурен ли си,че ветропоказателя ти е верен и ти показва точно ,че артикула не е автентичен, защо не го занесе на експертиза, така или иначе са ти го купили като материал Ако ги хванат ,че продават ментаци ще стане голям скандал. Не ми се вярва да си плюят на добрата репутация така лекомислено и лесно
А ти абсолютно сигурен ли си,че ветропоказателя ти е верен и ти показва точно ,че артикула не е автентичен, защо не го занесе на експертиза, така или иначе са ти го купили като материал Ако ги хванат ,че продават ментаци ще стане голям скандал. Не ми се вярва да си плюят на добрата репутация така лекомислено и лесно
Не съм сигурен и дори ПАМП казват че не е 100% сигурно. Обаче аз това кюлче никъде после не мога да го продам без верискан. А тестването на златото струва колкото и спреда на тавекс. Нали съм ти го обяснявал точно на тебе и преди това.
Знам че имат цени на купуване. Аз съм им продавал собственото им кюлче защото отказаха да ми върнат парите като не мина верискан.
Иначе не съм пробвал още да купувам от интернет. Аз сигурно ще купувам от чужбина. Но ето тези ми изглеждат добре https://www.mdm.de/. А ако купуваш от ибей например там можеш оспорваш стоката да ти върнат парите дори продавача да отказва. Да не говорим че има репутация за продавачите и е по-трудно да те измамят. Само Тавекс се правят на умни и не приемат стока обратно.
Немската degussa e също ок. Сериозни, с он лайн магазини и клонове по цял свят. Мързи ме да търся линк, ама ако ги натракаш в гугъл излизат.
Коментар