Първоначално изпратено от vlado9999
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от DELCHO SMOKA Разгледай мнение
Поради физическите особености, това се отнася само за златото! Ако се прави внимателно и да не се прави 100 пъти на една и съща монета, риска от одраскване е минимален!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
И рискуваш да одраскаш монетата. А пробвал ли си за сребърни монети?
Коментар
-
Първоначално изпратено от vlado9999 Разгледай мнение
Това е цената на която фалшификаторите продават на дилърите в даркнета. Тези дилъри знаят че е фалшиво но го препродават на реалистични цени. Това са скамърите в ибей на практика.май ще ми излезе по-изгодно.
Коментар
-
И кой с всичкия си купува една унция на такава цена без да се усъмни? Иначе си прав. Закопа ни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vlado9999 Разгледай мнение
Ето ти монета с 92% волфрам https://www.coincommunity.com/forum/...OPIC_ID=284076
$266 долара ги продават и имат 33 изпълнени доставки с доволни "дилъри". Предполагам че изработката струва доста под $266.
Коментар
-
Първоначално изпратено от DELCHO SMOKA Разгледай мнение
Да вкараш волфрам в монета не е никак лесна задача. Дори и да успееш да направиш някакъв фалшификат, монетата навярно ще е дисбалансирана и това веднага ще се усети дори и по звука.
Всички сме виждали кюлчета, които са фалшифи(говорим до 50-100г.), но дори и те не са от Волфрам, а от други примески и се разчита, че в опаковката без да се отваря ще мине. Потърси клипче някъде за фалшива монета с Волфрам. Без да съм търсил съм убеден че няма. А клипчета за фалшиво злато ще има хиляди. Волфрам за фалшификация е удебен само за кюлчета и то над 250 грама до килограми си мисля. За монети абсурд. Ще ми е интересно дали от някъде ще може да изкопаеш подобен фалшификат по мрежата! Ще е интересно ако има.
$266 долара ги продават и имат 33 изпълнени доставки с доволни "дилъри". Предполагам че изработката струва доста под $266.
Коментар
-
Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнениеАко си купите просто един ЕТФ следващ златото ще ви отпаднат всичките притеснения дали е фалшификат или не, с доста по ниски разходи и ще можете по всяко време да го осребрите. Освен ако разбира се не очаквате упадък в развитието на технологиите и връщане на човечеството към среднивековието, когато разплащанията се правят в златни монети, тогава вероятно сте прави да държите монети.
Коментар
-
Ако си купите просто един ЕТФ следващ златото ще ви отпаднат всичките притеснения дали е фалшификат или не, с доста по ниски разходи и ще можете по всяко време да го осребрите. Освен ако разбира се не очаквате упадък в развитието на технологиите и връщане на човечеството към среднивековието, когато разплащанията се правят в златни монети, тогава вероятно сте прави да държите монети.
Коментар
-
Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
Аз пък съм фен на кюлчетата.... някак си тия Наполеони и други стотинки не ме възбуждат достатъчно. друго си е да видиш плосък жълт блясък, без грапави части по повърхността, така като облизвам разопакованите от мен не ми дращи на езика за разлика от стотинките....
А бе секси от всякъде си е.
Коментар
-
И рискуваш да одраскаш монетата.
В доброто старо време никой не се притестнявал от някакви си драскотини. Но сега много се разглези тоя народ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от DELCHO SMOKA Разгледай мнениеТука за фалшивото злато да ви кажа и още един интересен начин, който 95% удостоверява дали държите истинско злато в ръцете или менте.
Става и за кюлчетата, но преди всичко за монетите!
Поради факта, че златото е изключително тежък и плътен елемент, монетата при завъртане има много специфичен звук във въздука, който веднага се усеща като разлика спрямо монета, която не е от злато.
Слагате на палеца една златна монета и я завъртате. Слагате след това на палеца и някаква друга сходна монета, за предпочитане колкото се може по-тежка и завъртате и нея. Разликата веднага се усеща! Злато с много примеси или злато с променена сърцевина, което е сложено само за покритие отгоре ще издава звук като от завъртане на обикновенна монета.
Изключително лесен за тестване метод и колкото и странно да изглежда, доста надежден!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Клечо Разгледай мнениеВолфрамът е също толкова изключително тежък и плътен елемент, колкото и златото. На ръка и на око няма как да се усети разлика.
Всички сме виждали кюлчета, които са фалшифи(говорим до 50-100г.), но дори и те не са от Волфрам, а от други примески и се разчита, че в опаковката без да се отваря ще мине. Потърси клипче някъде за фалшива монета с Волфрам. Без да съм търсил съм убеден че няма. А клипчета за фалшиво злато ще има хиляди. Волфрам за фалшификация е удебен само за кюлчета и то над 250 грама до килограми си мисля. За монети абсурд. Ще ми е интересно дали от някъде ще може да изкопаеш подобен фалшификат по мрежата! Ще е интересно ако има.
Коментар
Коментар