IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vlado9999 Разгледай мнение

Това е цената на която фалшификаторите продават на дилърите в даркнета. Тези дилъри знаят че е фалшиво но го препродават на реалистични цени. Това са скамърите в ибей на практика.
    В и бей са ясни много отдавна, напиши нещо за Тавекс, само ПАМП ли не минават верискана ти или имаш и други по сериозни съмнения ?

Коментар

• Първоначално изпратено от DELCHO SMOKA Разгледай мнение

Поради физическите особености, това се отнася само за златото! Ако се прави внимателно и да не се прави 100 пъти на една и съща монета, риска от одраскване е минимален!
      Интересно. Много интересно. В сайта постнат от Владо пък говореха за блясъка при въртенето на монетата. Ще се поровя за клипчета. Не че ти е лошо описанието, но друго да се види как се прави.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

И рискуваш да одраскаш монетата. А пробвал ли си за сребърни монети?
        Поради физическите особености, това се отнася само за златото! Ако се прави внимателно и да не се прави 100 пъти на една и съща монета, риска от одраскване е минимален!

Коментар

Това е цената на която фалшификаторите продават на дилърите в даркнета. Тези дилъри знаят че е фалшиво но го препродават на реалистични цени. Това са скамърите в ибей на практика.
          И кой с всичкия си пазарува от и бей? Става параноично. По тая логика аз да си купувам бижута май ще ми излезе по-изгодно.

Коментар

И кой с всичкия си купува една унция на такава цена без да се усъмни? Иначе си прав. Закопа ни.

Коментар

Ето ти монета с 92% волфрам https://www.coincommunity.com/forum/...OPIC_ID=284076
              $266 долара ги продават и имат 33 изпълнени доставки с доволни "дилъри". Предполагам че изработката струва доста под $266.
              И кой с всичкия си купува една унция на такава цена без да се усъмни? Иначе си прав. Закопа ни.

Коментар

Да вкараш волфрам в монета не е никак лесна задача. Дори и да успееш да направиш някакъв фалшификат, монетата навярно ще е дисбалансирана и това веднага ще се усети дори и по звука.

Всички сме виждали кюлчета, които са фалшифи(говорим до 50-100г.), но дори и те не са от Волфрам, а от други примески и се разчита, че в опаковката без да се отваря ще мине. Потърси клипче някъде за фалшива монета с Волфрам. Без да съм търсил съм убеден че няма. А клипчета за фалшиво злато ще има хиляди. Волфрам за фалшификация е удебен само за кюлчета и то над 250 грама до килограми си мисля. За монети абсурд. Ще ми е интересно дали от някъде ще може да изкопаеш подобен фалшификат по мрежата! Ще е интересно ако има.
                Ето ти монета с 92% волфрам https://www.coincommunity.com/forum/...OPIC_ID=284076
                $266 долара ги продават и имат 33 изпълнени доставки с доволни "дилъри". Предполагам че изработката струва доста под $266.

Коментар

• Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение

Вземи си това.Оригинал е гаранция.

https://www.ebay.com/p/2011-1-oz-Gol...Fine/143668119
                  Най-забавното в случая е че дори да си го взема политиката на ибей позволява оспорване и връщане на стоката за сметка на продавача. За тва казвам че дори скамърите в ибей са по-добре от българиските дилъри.

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
                    Ако си купите просто един ЕТФ следващ златото ще ви отпаднат всичките притеснения дали е фалшификат или не, с доста по ниски разходи и ще можете по всяко време да го осребрите. Освен ако разбира се не очаквате упадък в развитието на технологиите и връщане на човечеството към среднивековието, когато разплащанията се правят в златни монети, тогава вероятно сте прави да държите монети.
                    Пцелютно. Ама всичките наведнъж ми отпадат. Хе хе хе

Коментар

• Ако си купите просто един ЕТФ следващ златото ще ви отпаднат всичките притеснения дали е фалшификат или не, с доста по ниски разходи и ще можете по всяко време да го осребрите. Освен ако разбира се не очаквате упадък в развитието на технологиите и връщане на човечеството към среднивековието, когато разплащанията се правят в златни монети, тогава вероятно сте прави да държите монети.

Коментар

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение

Аз пък съм фен на кюлчетата.... някак си тия Наполеони и други стотинки не ме възбуждат достатъчно. друго си е да видиш плосък жълт блясък, без грапави части по повърхността, така като облизвам разопакованите от мен не ми дращи на езика за разлика от стотинките....
                        А бе секси от всякъде си е.
                        Бе дай да ти намерим някоя мадама стига си лизал глупости. Среброто е с доказани антисептични свойства. За златото не знам. Имаше и един император тъдява и той все на глупости го избиваше. Интересно има ли медицинска база подобно поведение. Свойствата на метала визирам не бръмбарите в нечия глава

Коментар

И рискуваш да одраскаш монетата.
                          Гледал съм по филмите, че ги дъвчат и гледат дали остават следи от зъби по тях

В доброто старо време никой не се притестнявал от някакви си драскотини. Но сега много се разглези тоя народ.

Коментар

Тука за фалшивото злато да ви кажа и още един интересен начин, който 95% удостоверява дали държите истинско злато в ръцете или менте.
                            Става и за кюлчетата, но преди всичко за монетите!
                            Поради факта, че златото е изключително тежък и плътен елемент, монетата при завъртане има много специфичен звук във въздука, който веднага се усеща като разлика спрямо монета, която не е от злато.

Слагате на палеца една златна монета и я завъртате. Слагате след това на палеца и някаква друга сходна монета, за предпочитане колкото се може по-тежка и завъртате и нея. Разликата веднага се усеща! Злато с много примеси или злато с променена сърцевина, което е сложено само за покритие отгоре ще издава звук като от завъртане на обикновенна монета.

Изключително лесен за тестване метод и колкото и странно да изглежда, доста надежден!
                            И рискуваш да одраскаш монетата. А пробвал ли си за сребърни монети?

Коментар

• Първоначално изпратено от Клечо Разгледай мнение
                              Волфрамът е също толкова изключително тежък и плътен елемент, колкото и златото. На ръка и на око няма как да се усети разлика.
                              Да вкараш волфрам в монета не е никак лесна задача. Дори и да успееш да направиш някакъв фалшификат, монетата навярно ще е дисбалансирана и това веднага ще се усети дори и по звука.

Всички сме виждали кюлчета, които са фалшифи(говорим до 50-100г.), но дори и те не са от Волфрам, а от други примески и се разчита, че в опаковката без да се отваря ще мине. Потърси клипче някъде за фалшива монета с Волфрам. Без да съм търсил съм убеден че няма. А клипчета за фалшиво злато ще има хиляди. Волфрам за фалшификация е удебен само за кюлчета и то над 250 грама до килограми си мисля. За монети абсурд. Ще ми е интересно дали от някъде ще може да изкопаеш подобен фалшификат по мрежата! Ще е интересно ако има.

Коментар

• Волфрамът е също толкова изключително тежък и плътен елемент, колкото и златото. На ръка и на око няма как да се усети разлика.

Коментар

Working...
                                X