IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тука за фалшивото злато да ви кажа и още един интересен начин, който 95% удостоверява дали държите истинско злато в ръцете или менте.
    Става и за кюлчетата, но преди всичко за монетите!
    Поради факта, че златото е изключително тежък и плътен елемент, монетата при завъртане има много специфичен звук във въздука, който веднага се усеща като разлика спрямо монета, която не е от злато.

Слагате на палеца една златна монета и я завъртате. Слагате след това на палеца и някаква друга сходна монета, за предпочитане колкото се може по-тежка и завъртате и нея. Разликата веднага се усеща! Злато с много примеси или злато с променена сърцевина, което е сложено само за покритие отгоре ще издава звук като от завъртане на обикновенна монета.

Изключително лесен за тестване метод и колкото и странно да изглежда, доста надежден!

Коментар

• Първоначално изпратено от DELCHO SMOKA Разгледай мнение

Биткойна е с някаква смешна капитализация от 55-60 милиарда. Отделно той никога не може да навлезе като разплащателно средство масово. В тоя ред на мисли, той не е никаква заплаха за статуквото, за да се опитват да го репресират.

Самия Биткойн, поради надуващата му се цена става все по-малко приложим като разплащателно средство. Ако се цепи на по-малки единици, става досущ като фиатните пари - "безкраен"! От тук на сетне ще дойде и времето на спада в цената, когато тия факти се осъзнаят, въпросът е дали това ще е от 5000 или от 12-20 000.
      Самия Биткойн към момента е интересен с това, че показва как лесно могат да се инфлацират активи, които са различни от традиционните финансови инструменти! Инфлацията идва и само супер глупаците не могат да го осъзнаят, като вярват на някакви ти там прогнози на ФЕД-МЕД-ЕЦБ-МЦБ и прочие...

Коментар

• Първоначално изпратено от vlado9999 Разгледай мнение

Ликвидни са по номинал, но по златно съдържание са си като кюлчета. Кленовите листа са платежно средство с номинал 50 кандски долара. Нумизматизната стойност не я разбирам, но мисля е същата като на никелови монети, че и по-малка понеже златото не старее и новите са същите като от преди 50 години ако ги пазиш. Сега погледнах кленовия лист. Гледам серията от 2017 са се опитали да вкарат защити от фалшификация http://www.mint.ca/store/content/bul...About+the+Mint. Това ми се струва прилично донякъде и определено бих си купил такава монета ако намеря свестен дилър.
        Вземи си това.Оригинал е гаранция.

https://www.ebay.com/p/2011-1-oz-Gol...Fine/143668119
        Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Аз не виждам голяма разлика от криптовалутите и безкешовото плащане.Точно какво става зад завесите на тези валути можем само да гадаем...................самия факт че биткойна расте като знаем възможностите на КАРТЕЛА е показателен........................
          Биткойна е с някаква смешна капитализация от 55-60 милиарда. Отделно той никога не може да навлезе като разплащателно средство масово. В тоя ред на мисли, той не е никаква заплаха за статуквото, за да се опитват да го репресират.

Самия Биткойн, поради надуващата му се цена става все по-малко приложим като разплащателно средство. Ако се цепи на по-малки единици, става досущ като фиатните пари - "безкраен"! От тук на сетне ще дойде и времето на спада в цената, когато тия факти се осъзнаят, въпросът е дали това ще е от 5000 или от 12-20 000.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jorkata Разгледай мнение
            За тия, дето спичат от фалшификати - ако тръгнеш да фалшифицираш, какво ще правиш - банкнота от 2 лева или банкнота от 50 лева Ако успеят да си отговорят на тоя въпрос, ще си отговорят и на въпроса защо не се фалшифицират малките златни монети (и в известен смисъл и по-големите, от 1 унция), а се правят фалшиви кюлчета от 50-100 грама нагоре.
            Ще ме уморите да го поствам това видео начи. Много сте умни всичките знайте ги нищата https://www.youtube.com/watch?v=GLa0lstmJI0

и това https://www.coincommunity.com/forum/...OPIC_ID=284076

Коментар

Криптовалутите никога не могат да играят кой знае каква роля в икономиката, за да се прави подобна конспирация!
              Целта на псевдоелитите е безкешово общество. Това е голямата игра. В едно безкешово общество, банките са най-големите царе!
              Ако това се случи, би означавало тотално поробване на хората!
              Аз не виждам голяма разлика от криптовалутите и безкешовото плащане.Точно какво става зад завесите на тези валути можем само да гадаем...................самия факт че биткойна расте като знаем възможностите на КАРТЕЛА е показателен........................

Коментар

Не съм против кюлчетата.................впрочем не съм против злато под всякаква форма стига да е на добра цена.........................Смятам че малките грамажи са по-практични и затова ги купувам..................
                Аз пък съм фен на кюлчетата.... някак си тия Наполеони и други стотинки не ме възбуждат достатъчно. друго си е да видиш плосък жълт блясък, без грапави части по повърхността, така като облизвам разопакованите от мен не ми дращи на езика за разлика от стотинките....
                А бе секси от всякъде си е.

Коментар

• За тия, дето спичат от фалшификати - ако тръгнеш да фалшифицираш, какво ще правиш - банкнота от 2 лева или банкнота от 50 лева Ако успеят да си отговорят на тоя въпрос, ще си отговорят и на въпроса защо не се фалшифицират малките златни монети (и в известен смисъл и по-големите, от 1 унция), а се правят фалшиви кюлчета от 50-100 грама нагоре.

Коментар

Ликвидни са по номинал, но по златно съдържание са си като кюлчета. Кленовите листа са платежно средство с номинал 50 кандски долара. Нумизматизната стойност не я разбирам, но мисля е същата като на никелови монети, че и по-малка понеже златото не старее и новите са същите като от преди 50 години ако ги пазиш. Сега погледнах кленовия лист. Гледам серията от 2017 са се опитали да вкарат защити от фалшификация http://www.mint.ca/store/content/bul...About+the+Mint. Това ми се струва прилично донякъде и определено бих си купил такава монета ако намеря свестен дилър.
                    Ха, дубрутру, аз последните 2 такива ги взех, ама от серията с 5 деветки, че по ме кефеха, та си платих за кефа с някое левче отгоре. Иначе напАльони му е майката, пък и бащата за по-дребни суми - кюлчета фортуна си купувах веднъж, но нещо не им се накефих и ги продадох
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Творение на банкстерите и тайните служби.....................................Предтеч на бленуваната крипто-планетарна валута контролирана от елита................................
                      Криптовалутите никога не могат да играят кой знае каква роля в икономиката, за да се прави подобна конспирация!
                      Целта на псевдоелитите е безкешово общество. Това е голямата игра. В едно безкешово общество, банките са най-големите царе!
                      Ако това се случи, би означавало тотално поробване на хората!

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

За мен монетите са по-ликвидни. Кленовите листа дори са законно платежно средство. По-познати са и лесно идентифицират. Всеки е чувал за крюгерите. Монетите са подходящи за дребни инвеститори и обикновената средна класа.

Прав си да се притесняваш какво точно купуаш. Аз не купувам он лайн а само присъствено от дилър при който правя проверки на метала. Кюлчетата са ми непозната територия, признавам и ми се струва, че са по-малко ликвидни. Монетите с времето добиват и нумизматична стойност, т.е. Има повече опции за пласирането им на повече места. Ще ми е интересно едно кюлче къде ще го продадеш после.

Коментар

Междувременно 2880...
                          Творение на банкстерите и тайните служби.....................................Предтеч на бленуваната крипто-планетарна валута контролирана от елита................................

Коментар

Добре ама защо подценяваш фалшификаторите? Да не мислиш че и те нямат 20 години опит. И онези златари в манхатън са имали 20 години опит като са правили "оглед" и са го купили.
                            Защото енергията и разходите по подобен фалшификат, както ми обясни дилър от бранша не си струват усилието, което не значи да не проверяваш. Подобно обяснение получих и за малките диаманти - били естествени, а не синтетични, защото разходът на енергия за производството на малки синтетични диаманти не бил рентабилен. Божа работа дали е вярно, но навлизам в друг сегмент.

Коментар

Да бе ама аз за логиката питам. Някакво логическо обяснение имаш ли за монетите или ти по интуиция ги преценяваш?
                              За мен монетите са по-ликвидни. Кленовите листа дори са законно платежно средство. По-познати са и лесно идентифицират. Всеки е чувал за крюгерите. Монетите са подходящи за дребни инвеститори и обикновената средна класа.

Прав си да се притесняваш какво точно купуаш. Аз не купувам он лайн а само присъствено от дилър при който правя проверки на метала. Кюлчетата са ми непозната територия, признавам и ми се струва, че са по-малко ликвидни. Монетите с времето добиват и нумизматична стойност, т.е. Има повече опции за пласирането им на повече места. Ще ми е интересно едно кюлче къде ще го продадеш после.
                              Last edited by Selena; 06.06.2017, 15:17.

Коментар

Не съм против кюлчетата.................впрочем не съм против злато под всякаква форма стига да е на добра цена.........................Смятам че малките грамажи са по-практични и затова ги купувам..................
                                Тогава какво ще кажеш за това?
                                https://philoro.de/shop/goldbarren/gold-combibar-50g
                                Купуваш 50-грамка, но всъщност имаш 50 бройки по грамче.
                                Фалшификат? Много невероятно, почти изключено....
                                Златото си е в него,а надценката за изработката е минимална.

Коментар

Working...
                                X