Първоначално изпратено от Muller
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ?
Collapse
X
-
Last edited by Дядо Коледа; 22.06.2017, 20:42.
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеДядо Коледа, спокойно сега не живеем през комунизма. Първите години след руската окупация на България са го направили описаното от теб. При това няколко пъти. Сега времената са други. Тогава една гладна пасмина чрез руски щикове са грабили. Сега очакваш богатите хора сами да си откраднат собствените пари и да ги разпилеят в нищото. Няма как да стане. Според крайните левичари описаното от теб е добро решение. За наша радост те са социални маргинали от които не зависи нищо.
P.S. а най големия парадокс е, че комунягите които изградиха България за 50г. от селска в индустриална държава с робовладелски труд, техните деца всичките учили на Запад и ебаха путката лелина само за нема и 30г. явно така са ги възпитали и дома и на запад, да преебеш собственото да хвалиш и градиш западното ....Last edited by michaelis12; 22.06.2017, 20:39.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнениеЗа балонясали, не са жилищата. В момента ръста е здравословен и банките не финансират слаболиквидни имоти. И аз харесвам жълтото, ама като не ми носи текущ доход, а се окаже балон?
Жълтото е балон да балон, балон колко да е тоя балон само на 6000 години ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнениеЗа балонясали, не са жилищата. В момента ръста е здравословен и банките не финансират слаболиквидни имоти. И аз харесвам жълтото, ама като не ми носи текущ доход, а се окаже балон?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дядо Коледа Разгледай мнение
Веднага ти давам пример с 1929г., когато забраняват на гражданите на САЩ да притежават физическо злато и ги задължават да го продадат на ФЕД по 25$ за унция, веднага след това го пускат свободно по 35$ за унция , но това е вече само история. Едва ли ще го повторят, пък камо ли някой да им върже
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis21 Разгледай мнениеМоже да има и сериозно пресъхване в банките.
Видиш ли лихви няма, не се знае кога друга банка ще фалира и хората се втурнаха да взимат балонясали жилища.
От друга страна, банки дават повече кредити, пак за балонясани жилища.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
Има ли шанс континентална Европа да се измъкне от ръцете на англосаксонците?
За съжаление и алтернативните световни елити са не по-малко мракобесни от англосаксите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
Съмнява ме при плаващ курс да задържи ниво 1. 1.95583
Видяхме на живо 2014 година курс лева евро 2,10 - 2,30 лева за евро, и то при изконтрулирана ситуация.
Най-късно до февруари или може би още края на тази година ситуацията ще се изясни съгласно новите параметри.
Не вярвам да смъкната кешовите разплащания под праг от 5000,00 лева, а вече веднъж имаше подобен прецедент.
Интересно е когато златото бъде забранено в редица страни и дори конфискувано, а това неминуемо ще се случи, каква ще бъде цената му.
Коментар
-
Съмнява ме при плаващ курс да задържи ниво 1. 1.95583
Видяхме на живо 2014 година курс лева евро 2,10 - 2,30 лева за евро, и то при изконтрулирана ситуация.
Най-късно до февруари или може би още края на тази година ситуацията ще се изясни съгласно новите параметри.
Не вярвам да смъкната кешовите разплащания под праг от 5000,00 лева, а вече веднъж имаше подобен прецедент.
Интересно е когато златото бъде забранено в редица страни и дори конфискувано, а това неминуемо ще се случи, каква ще бъде цената му.
Коментар
-
Тя тече от 2001 година до днес. Просто все още не сме навлезли в най-горещата и фаза.
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis21 Разгледай мнениеОсвен ако всички са се наговорили и искат да съберат парите по банките, щото май скоро ще ни приемат в Еврозоната.
Та банките да си оправят ликвидността или други причини.
И дано с 1.98лв/еуро курс, а не с друг да е гимнастиката
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеДядо Коледа, спокойно сега не живеем през комунизма. Първите години след руската окупация на България са го направили описаното от теб. При това няколко пъти. Сега времената са други. Тогава една гладна пасмина чрез руски щикове са грабили. Сега очакваш богатите хора сами да си откраднат собствените пари и да ги разпилеят в нищото. Няма как да стане. Според крайните левичари описаното от теб е добро решение. За наша радост те са социални маргинали от които не зависи нищо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
И кога във времето виждаш началото на голямата война за ресурсите? Знам, че е труден въпрос, но как го виждаш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дядо Коледа Разгледай мнение
И в двата случея няма да свърши тази работа добре. Ако искат да приберат парите заради преминаване към еврото, значи са намислили някоя скала ,примерно 1 към 1,98лв до 50хил.лв, от 50 до 100хил.лв. 1 към 4лв. и т.н.т, въпрос на сметки в последния момент, в зависимост от това какво е състоянието на наличните левове и валутни резерви на БНБ. Ако пък наистина се купуват в момента набалончени апартаменти и недай си Боже стане мяу ...и банките и хората пак гризват кочана до гърлото. Според мен вече са си стартирали замислена от тях сценарий, но не ни предоставят достатъчно информация за да стоплим какво са ни намислили.
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis21 Разгледай мнениеМоже да има и сериозно пресъхване в банките.
Видиш ли лихви няма, не се знае кога друга банка ще фалира и хората се втурнаха да взимат балонясали жилища.
От друга страна, банки дават повече кредити, пак за балонясани жилища.
Коментар
Коментар