IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение

И аз мисля, че историята този път ще бъде доста по-различна. Интересно е кои страни няма да въведат забрана върху притежанието и обмяната на злато. Швейцария според мен няма да бъде убежище.
    Едва ли някоя страна би си позволила да забранява притежание и обмяна на физическо злато от хората, напротив, по скоро биха го направили още по трудно достъпно от към цена, заради доверието във валутите си.
    Last edited by Дядо Коледа; 22.06.2017, 20:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
      Дядо Коледа, спокойно сега не живеем през комунизма. Първите години след руската окупация на България са го направили описаното от теб. При това няколко пъти. Сега времената са други. Тогава една гладна пасмина чрез руски щикове са грабили. Сега очакваш богатите хора сами да си откраднат собствените пари и да ги разпилеят в нищото. Няма как да стане. Според крайните левичари описаното от теб е добро решение. За наша радост те са социални маргинали от които не зависи нищо.
      абе дддддд ти гледал ли си икономическите показатели на България през Комунизма ?!? Не се свенете дееее има Американска Википедия, данни от World Bank не от Масква Банк, и там сичко си пише кви сме били, що сме били, на 26 място в света по развитие са по Деморазградацията от 1990те насам сме на 60то и прочее за непрестанно намаляващо население без война и т.н. за двайските дет незнаят на кой свят се намират кат тебе ....

P.S. а най големия парадокс е, че комунягите които изградиха България за 50г. от селска в индустриална държава с робовладелски труд, техните деца всичките учили на Запад и ебаха путката лелина само за нема и 30г. явно така са ги възпитали и дома и на запад, да преебеш собственото да хвалиш и градиш западното ....
      Last edited by michaelis12; 22.06.2017, 20:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
        За балонясали, не са жилищата. В момента ръста е здравословен и банките не финансират слаболиквидни имоти. И аз харесвам жълтото, ама като не ми носи текущ доход, а се окаже балон?
        кви здравословни ръстове ве пиле особено в Булгаристан?! то хора нема в държавата на него ръстове му се привиждат...... ти да не си от онея с платените статии тука през 5 мин. " Айдеее на имотите, жилища, апартаменти, парат не се барат, айде на балъцитеее...."
        Жълтото е балон да балон, балон колко да е тоя балон само на 6000 години ....

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
          За балонясали, не са жилищата. В момента ръста е здравословен и банките не финансират слаболиквидни имоти. И аз харесвам жълтото, ама като не ми носи текущ доход, а се окаже балон?
          В качество на единствени истински пари за съхранение на стойност няма как да се окаже балон в дългосрочен план.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дядо Коледа Разгледай мнение

Веднага ти давам пример с 1929г., когато забраняват на гражданите на САЩ да притежават физическо злато и ги задължават да го продадат на ФЕД по 25$ за унция, веднага след това го пускат свободно по 35$ за унция , но това е вече само история. Едва ли ще го повторят, пък камо ли някой да им върже
            И аз мисля, че историята този път ще бъде доста по-различна. Интересно е кои страни няма да въведат забрана върху притежанието и обмяната на злато. Швейцария според мен няма да бъде убежище.

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis21 Разгледай мнение
              Може да има и сериозно пресъхване в банките.
              Видиш ли лихви няма, не се знае кога друга банка ще фалира и хората се втурнаха да взимат балонясали жилища.
              От друга страна, банки дават повече кредити, пак за балонясани жилища.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Има ли шанс континентална Европа да се измъкне от ръцете на англосаксонците?
                Не мисля.
                За съжаление и алтернативните световни елити са не по-малко мракобесни от англосаксите.

Коментар

Съмнява ме при плаващ курс да задържи ниво 1. 1.95583
                  Видяхме на живо 2014 година курс лева евро 2,10 - 2,30 лева за евро, и то при изконтрулирана ситуация.
                  Най-късно до февруари или може би още края на тази година ситуацията ще се изясни съгласно новите параметри.
                  Не вярвам да смъкната кешовите разплащания под праг от 5000,00 лева, а вече веднъж имаше подобен прецедент.
                  Интересно е когато златото бъде забранено в редица страни и дори конфискувано, а това неминуемо ще се случи, каква ще бъде цената му.
                  Веднага ти давам пример с 1929г., когато забраняват на гражданите на САЩ да притежават физическо злато и ги задължават да го продадат на ФЕД по 25$ за унция, веднага след това го пускат свободно по 35$ за унция , но това е вече само история. Едва ли ще го повторят, пък камо ли някой да им върже

Коментар

Видяхме на живо 2014 година курс лева евро 2,10 - 2,30 лева за евро, и то при изконтрулирана ситуация.
                    Най-късно до февруари или може би още края на тази година ситуацията ще се изясни съгласно новите параметри.
                    Не вярвам да смъкната кешовите разплащания под праг от 5000,00 лева, а вече веднъж имаше подобен прецедент.
                    Интересно е когато златото бъде забранено в редица страни и дори конфискувано, а това неминуемо ще се случи, каква ще бъде цената му.
                    В Индия цената докосна 3000 долара.

Коментар

Тя тече от 2001 година до днес. Просто все още не сме навлезли в най-горещата и фаза.
                      Има ли шанс континентална Европа да се измъкне от ръцете на англосаксонците?

Коментар

Освен ако всички са се наговорили и искат да съберат парите по банките, щото май скоро ще ни приемат в Еврозоната.
                        Та банките да си оправят ликвидността или други причини.
                        И дано с 1.98лв/еуро курс, а не с друг да е гимнастиката

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                          Дядо Коледа, спокойно сега не живеем през комунизма. Първите години след руската окупация на България са го направили описаното от теб. При това няколко пъти. Сега времената са други. Тогава една гладна пасмина чрез руски щикове са грабили. Сега очакваш богатите хора сами да си откраднат собствените пари и да ги разпилеят в нищото. Няма как да стане. Според крайните левичари описаното от теб е добро решение. За наша радост те са социални маргинали от които не зависи нищо.
                          В по новите времена при обединението на източна и западна Германия също имаше скала при обмяна на двете валути, не е до комунизъм , тук става въпрос, че по голямата риба изяжда по малката, защото в аквариума е станало тясно , тъй като по-малката е започнала да има повече притенции за храна и пространство, защото си мисли ,че и тя е достатъчно едра.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

И кога във времето виждаш началото на голямата война за ресурсите? Знам, че е труден въпрос, но как го виждаш?
                            Тя тече от 2001 година до днес. Просто все още не сме навлезли в най-горещата и фаза.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дядо Коледа Разгледай мнение

И в двата случея няма да свърши тази работа добре. Ако искат да приберат парите заради преминаване към еврото, значи са намислили някоя скала ,примерно 1 към 1,98лв до 50хил.лв, от 50 до 100хил.лв. 1 към 4лв. и т.н.т, въпрос на сметки в последния момент, в зависимост от това какво е състоянието на наличните левове и валутни резерви на БНБ. Ако пък наистина се купуват в момента набалончени апартаменти и недай си Боже стане мяу ...и банките и хората пак гризват кочана до гърлото. Според мен вече са си стартирали замислена от тях сценарий, но не ни предоставят достатъчно информация за да стоплим какво са ни намислили.

Коментар

Може да има и сериозно пресъхване в банките.
                                Видиш ли лихви няма, не се знае кога друга банка ще фалира и хората се втурнаха да взимат балонясали жилища.
                                От друга страна, банки дават повече кредити, пак за балонясани жилища.
                                Според мен идеята е по-скоро да готвят за прогресивен данък след някоя друга година. Да посвикнат малко хората с електронните разплащания. Германия от много време натиска за изравняване на данъците в ЕС за да не се случват ирландските сценарии. Обаче в България няма как да стане. Ето вече 5 години нито Апъл, нито Микрософт са дошли тука. Не че нямаше да им е по-евтино. Много по-евтино щеше да им излезе обаче знаят че при едно съдебно дело както в Ирландия при такъв натиск и неясни закони всичко може да стане. Или пък да им замразят парите за 6 месеца в някое КТБ. Това са си един вид данъци за българия които не си струват.

Коментар

Working...
                                X