IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• И един екстра съвет...ако някой е имал "неблагоразумието" да купува през Декември, когато говорих за идващото дъно 20-30 долара преди да се случи, през Март когато пак предупреждавах за наближаващо дъно отново 20 долара преди то да удари, или пък 9ти Май когато дъното се случи половин час след като писах, че го очаквам всеки момент, то този "неблагоразумник" може да обмисли варианта да хеджира прилична част от позицията си. Хеджиране на 60, та дори и 70% от позицията смятам, че е доста добра идея? Защо? Ами просто защото сме само на 15-20 долара от върха на Април. Ако го пробием, сметката ще е нараснала и твърде вероятно най-вероятно зрелището тепърва предстои...няма за какво да се съжалява. Но ако последва корекцията преди пробива /което смятам за по-вероятен вариант към момента/, защо пък да не се изкара нещо и от обратната посока - например 2/3 от хеджа могат да се затворят, ако се достигне 1240, а останалата 1/3 да се остава ако случайно върне при дъното от 1214 или отново след пробива на върха от Април.

Коментар

• Случайно или не този следобед се получи една мини демонстрация на това, което обяснявах час-два по-рано. Дали това не е генерална репитиция за това, което предстои? Съвсем скоро ще знаем, но твърде вероятно да е точно това.

Относно въпроса за базата, на която почиват виждания ми, това е изцяло 100% Технически Анализ. В един от постовете съм обяснил основните методите, които използвам, но като цяло не е нищо, което не се знае от широката общественост. Истината е, че повечето от хората, които оплюват ТА не са положили труд да прочетат дори една книга, а какво остава дълбоко проникнване в материята, което може да стане само с доста четене и пресяване на информацията. Ако трябва да определя нещо специфично, това е че игнорирам новините и външните фактори напълно по отношение посоката на движение. Само понякога смятам, че могат да дадат ориентир за това кога може да се отключи волатилността, която да катализира очакваното движение, но дотам!

Коментар

• Някой сеща ли се ЗАЩО се спука Балона на акциите през 2000 ?
        ​​​​​​Без да е фалирала някоя банка, както през 2007.
        Просто тогава и бабите спряха да купуват Yahoo.
        А тогава всичко растеше, не беше само Дот Балон.
        „Нямам да предложа нищо друго освен кръв, тежък труд, сълзи и пот”

Коментар

• Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение
          Бидейки човек, който явно не се интересува, от търгуване, да кажем, че те разбирам. Спокойно можеш да игнорираш това, което пиша просто защото очевидно смяташ, че не те касае. Казвам го добронамерено, ако не се е разбрало.

Причините, за които си купил злато, обаче, са доста, ще ги нарека, присадени. Не знам защо си мислиш, че балонът трябва да се спука, за да може твоята инвестиция да е успешна? Предната година не ти ли показа, че не е нужно? Ако съм на прав път, смятам, че и тази година ще го направи по още по-безапелационен начин. И нещо повече - ако наистина се развият така нещата, най-вероятно, когато следващата криза удари финансовите пазари, златото няма да е пощадено АМА ВЪОБЩЕ! Не знам само защо се чувствам като еретик като ги пиша тези неща, при положение че са се случавали...и то не чак толкова отдавна.

А за 50те долара...ако знаеш на мен само колко са ми важни точно следващите 50 долара от текущи нива...Казвам за пореден път, че в момента наистина имаме редкия шанс да станем свидетели не зашеметяващо рали, което за по-малко от година да изтрие почти напълно щетите от изтощителен дългогодишен мечи пазар. И това на фона на стабилност при индексите, вдигане на лихви и това, което тук наричате "спокойствие" на арената.
          А най-готината част е, че дори да се случи, отново всичко ще се замаскира и обясни по перфектния начин, защото илюзията трябва да бъда подържана. Наистина е тъжно колко лесно манипулируеми могат да бъдат хората, но просто явно сега така трябва да бъде..
          На мен също са ми интересни анализите и частично ги подкрепям, тези касаещи жълтото. За съжаление обаче, всички тези фючърси и мючърси било то в злато, Нассссссссдая и т.н. си е чисто и просто ХАЗАРТ. Всеки си прави анализи и подкрепя това което сметне за удобно спрямо своите виждания и разбирания, но някак си във всички виртуални ИГРАЧИ/КОМАРДЖИИ, липсва основен фундамент, спрямо тези като мен, които инвестират основно във физически/реални активи. Когато човек се опитва да съхрани било то богатство, чест, достойнство или друго, то той трябва да бъде малко по-умерен, но не по-малко консервативен към технологиите и заобикалящата го финансова среда.

По-назад в темата бях си загубил веднъж около 20мин., от времето да ровя статистики за цената на физическото жълто по години по данни на БНБ (за последните 10г. горе долу), където добре се вижда, че когато и да влезеш във физическа покупка на жълто, то ако не си на печалба то поне ще си на нива близки до "0" загуби за близко бъдеще, а за далечно е 100% сигурно, че ще си "напред".

Коментар

Бидейки човек, който явно не се интересува, от търгуване, да кажем, че те разбирам. Спокойно можеш да игнорираш това, което пиша просто защото очевидно смяташ, че не те касае. Казвам го добронамерено, ако не се е разбрало.

Причините, за които си купил злато, обаче, са доста, ще ги нарека, присадени. Не знам защо си мислиш, че балонът трябва да се спука, за да може твоята инвестиция да е успешна? Предната година не ти ли показа, че не е нужно? Ако съм на прав път, смятам, че и тази година ще го направи по още по-безапелационен начин. И нещо повече - ако наистина се развият така нещата, най-вероятно, когато следващата криза удари финансовите пазари, златото няма да е пощадено АМА ВЪОБЩЕ! Не знам само защо се чувствам като еретик като ги пиша тези неща, при положение че са се случавали...и то не чак толкова отдавна.

А за 50те долара...ако знаеш на мен само колко са ми важни точно следващите 50 долара от текущи нива...Казвам за пореден път, че в момента наистина имаме редкия шанс да станем свидетели не зашеметяващо рали, което за по-малко от година да изтрие почти напълно щетите от изтощителен дългогодишен мечи пазар. И това на фона на стабилност при индексите, вдигане на лихви и това, което тук наричате "спокойствие" на арената.
            А най-готината част е, че дори да се случи, отново всичко ще се замаскира и обясни по перфектния начин, защото илюзията трябва да бъда подържана. Наистина е тъжно колко лесно манипулируеми могат да бъдат хората, но просто явно сега така трябва да бъде..
            Чета с интерес анализите ти и прогнозите, които правиш, но би ли споделил и например защо така мислиш, че ще се случат нещата, като споделиш изходни/опорни точки, от които тръгваш да развиваш хипотезите си .

Коментар

• Бидейки човек, който явно не се интересува, от търгуване, да кажем, че те разбирам. Спокойно можеш да игнорираш това, което пиша просто защото очевидно смяташ, че не те касае. Казвам го добронамерено, ако не се е разбрало.

Коментар

• exxx, лично мен, като притежател на физическо злато, честно казано не се влияя и не обръщам някакво вниманиев тези краткосрочни корекции в цената на златото от по 50-100$ рейнд север/юг. Моето мнение е че истинското северно рали ще се случи след около 2-3г., тъй като все още виждам потенциал за надуване на дерижабалите както в Сашово, така и в ЕС, но в един момент (2-3г.) ще свърши LPG за дерижабала и балоните ще спихнат изведнъж.

Коментар

• Не говорех за златото...

Имаме нов връх при Дау. И освен ако днес не се случи някакво сериозно изсулване, в което вече дълбоко се съмнявам, не ми остава нищо друг освен до кажа: по пътя към минимум 22000 сме идните месеци, с подкрепа към момента 20950-21000. Не мога да кажа, че не ме изненада, особено с този спад вчера. Наистина много, много коварни движения се случваха. Но това беше един практически урок защо е нужно търпение с отварянето на позиции. За съжаление, ако днес или в Понеделник не се случи нещо извънредно /в което, пак казвам, вече силно се съмнявам/, идните месеци за перма мечките едва ли ще се различават особено от изминалите..

А относно урокът с търпението...смятам, че бива преподаван и от златото. Намира се дълбоко в покоите си в средата между дъното от 9ти Май и върха от Април. Изглежда като да му е уютно там, но не смятам, че това е случаят...вече има няколко много жестоки дивергенции и когато моментът дойде, ралито ще бъде зрелищно. А новината ли? Новината е любопитна и за мен....не ми се вярва златото да може да изчака Дау няколко месеца да си стигне таргета от поне 22000 и едва тогава да започне ралите с последвалата корекция при индекса.

Това означава, че е твърде вероятно да станем свидетели на успоредно рали и при двете идните месеци - трудно се нагажда новината в такава ситуация, но ще успят - сигурен съм! Интересното е, че само преди 2 или 3 години, ако споменеш, че златото и индекс могат да поскъпват заедно, щяха да те обявят за луд /нищо че 10 години по-рано се е случвало/. Не смятам, че ще мине много време и корелацията между долар и злато ще се изпари така бързо и неусетно, както Аралско море.

Коментар

Еха, какъв екшън! Някъде тук се и намира последният шанс на мечките да вземат контрол. Ако не успеят, на мечките изглежда ще им предстои дълбок летен сън и спонтанно събуждане за зимата т.е. след няколко месеца. Но какво да се прави - природа!
                    Още няколко дни и картината ще се доизясни съвсем - все още в режим на изчакване за агресивни позиции.
                    Страшен екшън нищо и половина
                    Вся Власть Советам

Коментар

• Еха, какъв екшън! Някъде тук се и намира последният шанс на мечките да вземат контрол. Ако не успеят, на мечките изглежда ще им предстои дълбок летен сън и спонтанно събуждане за зимата т.е. след няколко месеца. Но какво да се прави - природа!
                      Още няколко дни и картината ще се доизясни съвсем - все още в режим на изчакване за агресивни позиции.
                      Last edited by exxs; 01.06.2017, 20:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                        Има и КриптоВалута на негово име:
                        http://www.ronpaulcoin.com/
                        Той едва ли има нещо общо с това!
                        Рон Пол е представител на типичните и изгубени вече ценности на либералната икономическа школа! Не само това, той е и представител на реалната либерална идея на конструкция на социума, изградена на базата на личната свобода и ограничената държава!
                        Това е истински либерал! Както икономически, така и социален! Нищо общо с аналните извратеняци от Еврогейския съюз, които се пишат за някакви либерали!

Реално те са една шайка от левичаро-комунисти, които са яхнати от глобалистите, за да им обслужат дневния ред! Няма нищо либерално в техния фашистки дневен ред и комунистическо-интернационално-сектантските им псевдоценностти!

Коментар

• Има и КриптоВалута на негово име:
                          http://www.ronpaulcoin.com/
                          Той едва ли има нещо общо с това!
                          remember remember the fifth of november

Коментар

• The Message...

https://www.youtube.com/watch?v=96VBt3idogU

Коментар

• Хубаво интервю на Рон Пол

https://www.youtube.com/watch?v=p3CA9LXDIQ0

Злато и независимост, независимост и свобода!

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
                                жоркааааааааааа. кажи ръст на злото уеееееееееееееееее. хяхяхяхяхяхяхяхях
                                знаеш ли за мен колко е важно злото
                                ръъъъъъъъст да го ева и злото да го ева дай да бутаме и индексите че ми омръзна да ги чакам да ги ева и тях

Коментар

Working...
                                X