това злато добре ме нареди тази седмица ...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Shanghai exchange will participate in the gold fix as of March 20th.
New LBMA Gold price fix will be launched on the 20th of March with the price being set twice a day at 1030 GMT and 1500 GMT in the three main currencies, dollars euros and sterling.
"The launch of the new LBMA Gold Price on 20 March means that all four precious metal prices will be on electronic auction platforms," said Ruth Crowell, Chief Executive of the LBMA.
Sources within the Shanghai Gold Exchange (SGE) indicate there is a distinct possibility the SGE will be the platform for a Yuan controlled gold fix sometime this year (2015).
This move seem ostensibly to bring more transparency to the gold fixing market, but more likely perhaps to increase China's influence in the currency market with the yuan instead of the dollar.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеНяма значение дали са канадски, австралийски или американски.
Важно е да копаят в Южна Америка, Африка или нейде, където разходите са ниски.
Да нямат дългове или дълговете им, ако меже да са във венуцуелски рубли. Много, много да не краднат в мините и...общо взето това е
Обаче няма такива.
Най ми се доближават до таргета BVN, AU, HMY.
Понякога участвам.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнениеглей Австралията NCM.xasx там е постата с жълтеницата в Америката изцоцаха всичко Рашастания има бая, Китай не стига, че копат като луди ами и купуват като луди и там в Африката има доста. Канадата не я знам, но би трябвало да са сила в злото или поне преди бяха сила ... са са им омекнали капачките ....
в GDXJ има от вси страни нищо, че пада като камък купууййй народее ......
Важно е да копаят в Южна Америка, Африка или нейде, където разходите са ниски.
Да нямат дългове или дълговете им, ако меже да са във венуцуелски рубли. Много, много да не краднат в мините и...общо взето това е
Обаче няма такива.
Най ми се доближават до таргета BVN, AU, HMY.
Понякога участвам.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнениеВолфрам монети по унция няма. Правят такива кюлчета от 100 грама нагоре и то известните рафинерии. Иначе започват фалитите на добивни компании което е сигнал за приближаващо дъно което се очертава да се оформи до към 2016 г. Спадовете на златото са свързани с масирана разпродажба на физическо злато, но дали това са резерви разграбени по време на войните в Либия Сирия Украйна или централни банки разпродават това никой не знае. Знам само едно китайците ще се окажат накарая собственици на доста от миннодобивните компании тоест те имат най голям апетит и интрес от ниска цена при златото.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеАз също следя минъори, чийто оперативни разходи са във валути на развиващи се държави.
Обръщай oбaче внимание и на дълговете им. Уви, почти без изключение са в usd.
в GDXJ има от вси страни нищо, че пада като камък купууййй народее ......
Коментар
� -
Първоначално изпратено от benasipro Разгледай мнениеНе знам немски, но един checkup на Тавекс - от големите монети имат само 10 Кругеранда и 10 Кенгура, десетина кюлчета по 100гр, и по 50 гр
После пробвах една голяма UK компания - имат САМО няколко суверени от 8гр
Говорим за компании, които продават евтино и са големи, не говоря за компании които работят с марж от 10 и нагоре, там сигурно имат още
Изчезнало е, лека-полека, Злото.
GDXJ e 21.15, oбема е висок, незнам колко други ще фалират, но се пазарува когато е ниско, нали ?
87% от мините там са неамерикански (60% са канадски).При този адски висок долар, те не губяткъм момента. само от този артикул Canada 1 oz Gold Maple Leaf (Random Year) 2606 унции налични имат дали са силни и дали има търсене щом притежават толкова много.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от benasipro Разгледай мнениеНе знам немски, но един checkup на Тавекс - от големите монети имат само 10 Кругеранда и 10 Кенгура, десетина кюлчета по 100гр, и по 50 гр
Говорим за компании, които продават евтино и са големи, не говоря за компании които работят с марж от 10 и нагоре, там сигурно имат още
GDXJ e 21.15, oбема е висок, незнам колко други ще фалират, но се пазарува когато е ниско, нали ?
87% от мините там са неамерикански (60% са канадски).При този адски висок долар, те не губят
Обръщай oбaче внимание и на дълговете им. Уви, почти без изключение са в usd.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от benasipro Разгледай мнениеGDXJ e 21.15, oбема е висок, незнам колко други ще фалират, но се пазарува когато е ниско, нали ?
87% от мините там са неамерикански (60% са канадски).При този адски висок долар, те не губят
Не бих пипал преди признаци на капитулация...не ги виждам ясно още.
Коментар
� -
Не знам немски, но един checkup на Тавекс - от големите монети имат само 10 Кругеранда и 10 Кенгура, десетина кюлчета по 100гр, и по 50 гр
Коментар
� -
Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнениене знам аз исках Maple Leaf за 2015 и тва пишеше в момента в който съм го постнал, може да са заредили магазина ..... де да знам
но не ей погледни пак за Maple Leaf са с ограничена наличност кликни и виж
ей сега им метнах едно очо и нищо .... няма внос от Канада, от Сашшш са неограничени ама не знам дали са с Wolfram или неьт ...
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеМайкъле, Джон Поулсън обедня с милион, а това умря:
http://finviz.com/quote.ashx?t=anv&ty=c&ta=1&p=d
Младите златни минъори умират преди старите?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнениеАко човек гледа Тавекс или българските бензиностанции, не би предположил, че златото и нефта са поевтинели някъде по света.
КУПУВА 2135.00 ПРОДАВА 2272.00
Златото в момента е 1168 $ x 1.80 лева = 2102 лева + 8% = 2270... ми добре работят...
Коментар
�
Коментар