IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Въпрос към Forex Master, моля да споделиш между две до три възможности за инвестиране този месец, 1oz американски бизон, 1oz крюгеранд или за около два бона акции в BSO?
    Моля да се абстрахираш от скептицизма ти относно борсата и да ми дадеш най-добрия съвет за момента!

Коментар

• It's Official: Austria Repatriates Gold, Confirms Loss Of Faith In Bank Of England
      http://www.talkmarkets.com/content/g...edium=referral

Коментар

• аааа недейте така. според някои ще става 0

Коментар

• Първоначално изпратено от Vladi666 Разгледай мнение
          Загрява загрява
          Очаквам с нетърпение следващата среща на ФЕД, когато може да видим вече сериозен северен тренд.

Коментар

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
            Много слабо
            Загрява загрява

Коментар

• Първоначално изпратено от Vladi666 Разгледай мнение
              Мърда мърда
              Много слабо

Коментар

Честно казано немога да ви разбера.
                И едното си има предимство и другото си има предимство. Въпрос на личен избор.
                Когато говорим за риск, то такъв има и в двата случая. За това най-добре е човек да притежава различни финансови инструменти, които раздели %, както следва:

За количество до 100 000 лева, както следва:

30%, Лева - винаги на разположение в различни банки в стрaната
                20%, Евро;
                20%, Долари;
                10%, Швейцарски франкове;
                20%, XAU/Физическо злато

За количество над 100 000 лева
                За сумата до 100 000 лева бих използвал горната схема, а от 100 000 лв до Х, както следва:
                50% в недвижими имоти (в зависимост колко е Х - бих инвестирал до 30% от тях в земеделска земя);
                10%, Евро;
                10%, Долари;
                20%, XAU/Физическо злато.

Ще ми бъде интесно да разбера и вашата гледна точка.
                Много близко и до моето виждане.Само това с 30%левове не ми харесва ,колкото до недвижимите за съжаление за земеделската позакъснях.Но пък това,че винаги съм купувал такава която става за вкарване в регулация до някъде компенсира.Имаше и хубави моменти за влагане в промишлени помещения но и там вече е късно
                За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Мърда мърда

Коментар

Честно казано немога да ви разбера.
                    Когато говорим за риск, то такъв има и в двата случая. За това най-добре е човек да притежава различни финансови инструменти, които раздели %, както следва:

20%, Евро;
                    20%, Долари;
                    20%, XAU/Физическо злато

За сумата до 100 000 лева бих използвал горната схема, а от 100 000 лв до Х, както следва:
                    50% в недвижими имоти (в зависимост колко е Х - бих инвестирал до 30% от тях в земеделска земя);
                    10%, Евро;
                    10%, Долари;

Аз съм така:
                    55% в недвижими имоти включително земеделска земя;
                    5%, Евро;
                    20%, Лева
                    Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

• Честно казано немога да ви разбера.

20%, Евро;
                      20%, Долари;
                      20%, XAU/Физическо злато

10%, Евро;
                      10%, Долари;

Коментар

• Първоначално изпратено от gabarduk Разгледай мнение
                        не знам какви книги четеш ама не са верните
                        Хехе, книги...единственото което четат буболечките е зерохедж дот цом

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                          Но ако ти обещая да ти доставя злато, а впоследствие се разбере, че по една или друга причина няма как да ти доставя злато? Колко е цената на т.нар. "хартиено" злато или по-точно цената на моето обещание? Нула, разбира се. Моето обещание нищо не струва. Хайде сега си представи, че в световен мащаб се разбере, че злато има, но не и на свободния пазар. Би ли си купил обещание от някого, че след месец ще може да ти достави нещо, което не може да се намери?
                          не знам какви книги четеш ама не са верните

Коментар

• Явно е,че пазара се движи в рейндж - затова има място за философии

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                              Не твърдя, че не знаеш какво е един фючърс и как функционира дериватната пирамида в самата си същност, но не разбирам защо е трудно да си го представиш. Стока не е равно на фючърс. Докато ти ми даваш пет пари, а аз стока насреща, то стоката струва пет пари и няма как да е нула. Дотук добре. Фючърсите обаче са обещания за бъдещи периоди. Ти ми даваш сега пет пари, а аз се ангажирам да ти доставя нещо след определен период от време. Ако то тогава струва шест пари ти продаваш и печелиш. Само че ти сега ще ми дадеш пари само ако си сигурен, че след този определен период ти или можеш да получиш нещо за парите си или че ще можеш да продадеш обещанието на пазара. Ако аз ти обещая да ти доставя кафе, ти ми вярваш и купиш опция за кафе, то цената на обещанието не е нула. Няма да е нула докато мога да ти доставя кафе и кафето не е дефицит на световния пазар. Но ако ти обещая да ти доставя злато, а впоследствие се разбере, че по една или друга причина няма как да ти доставя злато? Колко е цената на т.нар. "хартиено" злато или по-точно цената на моето обещание? Нула, разбира се. Моето обещание нищо не струва. Хайде сега си представи, че в световен мащаб се разбере, че злато има, но не и на свободния пазар. Би ли си купил обещание от някого, че след месец ще може да ти достави нещо, което не може да се намери?
                              виж в книгите откакто съществува този тип търговия кога са се разминавали цените на физическо и хартиено. мислиш ли че фючърсната търговия ще изчезне? дълбоко се съмнявам
                              Last edited by gabarduk; 25.05.2015, 13:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от gabarduk Разгледай мнение
                                може пък да е обратното. щом продавача не продаде по цена на дериватната сделка то е че мисли че цената е по висока затова не иска да изпълни ангажимента си.така че цената ще скоче
                                Напротив, без да се обиждаш, но вече твърдя, че не знаеш как функционира дериватния пазар. Сега пожелавам лек ден, защото нямам време за безплатни уроци. Има си книги.

Коментар

Working...
                                X