IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
    ОСНОВНОТО опасение на ФЕД да вдигне лихвите не е пазара на акции или икономиката - това е СКЪПИЯ ДОЛАР. Този ефект ако не е в контролируеми граници ще е опасен за икономиката.
    Поредната заблуда...

САЩ отдавна нищо не произвеждат и не изнасят. Живеят само и единствено от печатането на пари! Така че за тях поскъпващ долар е най-желаното развитие. За Фед скъпият долар не е опасение, а СПАСЕНИЕ. Само скъпият долар може да им служи за оправдание да не вдигат лихвите!

Когато на света му писне да очаква вдигането на лихвите от Фед хамериканската военщина ще създаде още повече хаос по света за да може изплашените капитали да изберат сигурното "пристанище" САЩ и доларът да поскъпне спрямо другите хартишки. Играта е абсолютно ясна. Няма да има вдигане на лихвите. Ще се играе с поскъпващ долар спрямо еврото и ще се мъти водата в Нуландистан за да се притиска ЕС. Швабите и франсетата се усетиха макар и малко със закаснение... Затова и търсят компромис с Русия!
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
      Виждам нов форумен герой, който се опитва да звучи като последна инстанция и да се опитва да обяснява на другите как стоят нещата Добре дошъл и дано не станеш на подбив в скоро време..
      Имаме си нова М-зетка... рррр так так рр так.

Коментар

• Виждам нов форумен герой, който се опитва да звучи като последна инстанция и да се опитва да обяснява на другите как стоят нещата Добре дошъл и дано не станеш на подбив в скоро време..

Коментар

• Нали за Щатите говорим?

Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
          Аз не мисля че скоро ще видим покачване на лихвите, както и инфлация. Пазара вече калкулира дефлация за години напред, иначе защо ще купува държавни облигации на нулева и дори направо отрицателна доходност? То причината е ясна - технологичния напредък оказва огромен дефлационен натиск, който явно вече не може да бъде преодолян с печатане на пари. На мен ми се струва че никой не знае как ще се държи световната икономика и каква въобще е тази финансова система с постоянна и продължителна инфлация. Затова много хора са се хвърлили на злато, швейцарски франк и други подобни "safe heaven". Според мен това са големите балони за момента.
          Относно покачването на лихвите: Какво ще стане ако ФЕД покачи лихвите? Ще се опитам да кажа моето мнение - възможно най кратко. Смятам: ФЕД трябва да покачи лихвите и ще го направи постепенно. Простата приичина е че лихвите е необходимо да са малко по-високи защото при лошо развитие на икономиката да имат възможност да ги свалят отново а сега няма накъде да ги свалят и няма да имат полезен ход в бъдеще. Пазара ще има някаква корекция за кратко и после ще се въстанови. По опасно е при облигациите. Ако има някъде балон то той е там. Тъй като едва ли някой от вас търгува облигации няма да изпадам в анализи защо това е така. Акциите ще се понижат главно заради заемния ресурс който използват инвеститорите защото той ще стане по скъп но понеже промяната няма да е съществена в лихвите смятам ефекта ще е по скоро емоционален. Истината е че парите в момента най-добре стоят в акции, Ако някой се съмнява с това мога да му обесня доста нашироко защо е така. ОСНОВНОТО опасение на ФЕД да вдигне лихвите не е пазара на акции или икономиката - това е СКЪПИЯ ДОЛАР. Този ефект ако не е в контролируеми граници ще е опасен за икономиката. При ситуацията в европа и азия - вдигането на лихвите ще изтреля долара в небесата. ФЕД чака момент в който долара поевтинее т.е другите икономики се стабилизират. дали ще ги вдигне и кога - това е въпрос за 100 милиона.

Няма нищо по нормално за световната икономика - от това да има контролируема инфлация, В америка - дефлация да се очаква поне спред мен е несериозно.От целия свят сега се събират пари там което пазара го показва ясно.

Златото се купува и винаги ще се купува но няма истерия към златото - затова и цената му е такава. Условия за сериозен ръст в средносрочзен план няма, защото и за сериозна криза в Америка няма условия, което е и добра възможност много разумни инвеститори да продължат да заемат по малки позиции в злато. За Балон не е сериозно да се говори. Швейцарския франк - към моменента е с тенденция да поевтинява - няма да се впускам в подробности но той вече отдавна не е safe heven ако не си разбрал.

Американския пазар на акции се нуждае от корекция от години...просто инвеститорите е необходимо да намерят малка емоционална причина за това. Възможността Гърция да излезе от европзоната е идеална за подобна корекция. Но не бъркайте корекцията с кризата. При корекцията само трябва да се радвате а не да се страхувате, независимо колко позиции и на каква стойност ще ви бъдат на моментна загуба. Тя ще е кратка и ако държите много кеш което е най разумното в момента - ще бъде много доходоностна.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
            Аз не мисля че скоро ще видим покачване на лихвите, както и инфлация. Пазара вече калкулира дефлация за години напред, иначе защо ще купува държавни облигации на нулева и дори направо отрицателна доходност? То причината е ясна - технологичния напредък оказва огромен дефлационен натиск, който явно вече не може да бъде преодолян с печатане на пари. На мен ми се струва че никой не знае как ще се държи световната икономика и каква въобще е тази финансова система с постоянна и продължителна инфлация. Затова много хора са се хвърлили на злато, швейцарски франк и други подобни "safe heaven". Според мен това са големите балони за момента.
            Златото е НЕБАЛОН !!!

Коментар

Никъде не отиват. Там си стоят където и са сега. Индексите потъвали....

Много ти е праволинейно на тебе... щом правиш такива коментари не знам до колко въобще разбираш реалните процеси наистина..
              И недей задава подигравателни въпроси на които да очакваш задълбочен отговор. Ако разбираш...нека да чуем аргумнетите ти за изчреченията които хвърляш, ако нещо наистина искаш да попиташ мога да ти отговря разбира се...

Извинявай за тона но когато говоря с някой очаквам аргументи а не подхвърлени приказки.

Коментар

• Тая седмица ще има рипане

Коментар

• Искрено се надявам

Първоначално изпратено от Fair Разгледай мнение
                  Г-н "професоре" - това твоето не са аргументи а някакви словесни диарии. Чудя се колко ли наивника си губят времето да четат тези нищоказващи премъдрости!?
                  Искренно се надвам да чуем твоите и да ги сравним с моите.

Коментар

Много ти е праволинейно на тебе... щом правиш такива коментари не знам до колко въобще разбираш реалните процеси наистина..
                    И недей задава подигравателни въпроси на които да очакваш задълбочен отговор. Ако разбираш...нека да чуем аргумнетите ти за изчреченията които хвърляш, ако нещо наистина искаш да попиташ мога да ти отговря разбира се...

Извинявай за тона но когато говоря с някой очаквам аргументи а не подхвърлени
                    приказки.

Г-н "професоре" - това твоето не са аргументи а някакви словесни диарии. Чудя се колко ли наивника си губят времето да четат тези нищоказващи премъдрости!?

Коментар

• Къде отиват

Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                      Да кажем лихвите се вдигнат "значително". Какаво става.... долара поскъпва, индексите потъват. Къде отиват парите.... ти ми кажи...

Извинявай за тона но когато говоря с някой очаквам аргументи а не подхвърлени приказки.

Коментар

Вдигане на лихвите..."фалит".....не си много наясно ми се струва с цялата картина.
                        Да кажем лихвите се вдигнат "значително". Какаво става.... долара поскъпва, индексите потъват. Къде отиват парите.... ти ми кажи...

Коментар

• как го виждате златото тази седмица
                          http://trader-idimitrov.blogspot.com

Коментар

• Това за Щатите ли го каза...

Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                            Аз подозирам, че никакво вдигане(реално) на лихвите няма да има, защото ще фалират. Ако вдигнат нещо ще е символично и после ще има отново QE-та. И е тогава ще започне интересното. Разбира се, ако не стане някой "форсмажор" от рода на война(не дай си Боже) преди това и да разбърка картите.
                            Вдигане на лихвите..."фалит".....не си много наясно ми се струва с цялата картина.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                              Нищо спрямо долара /и другите хартишки/ не е балонирани. Доларът е най-големия балон. А индексите са ужасно балонирани спрямо златото!
                              Пак говориш едно към гъотере, както обикновено...
                              S&P сега се търгува на 52 грама злато.
                              Преди последния голям сур е бил над 70, а по предния в началото на века дори на 170 е стигал.

pipbel, а не мислиш ли че тези индекси някак си са "леко" балонирани и скоро ще има "пук"?
                              И на 1400-500 допреди 2 години слушахме подобни приказки.
                              д333, американския пазар за мене в момента си е в общи линиии честно оценен.
                              Има някои секторчета и моментумни хартии де са откровено надценени, ала има и такива дето са си подценени.
                              Освен това в $ можеш да търгуваш не само хамериканско...а там има огромни възможности за бъдещи печалби.

При всички случаи е хубаво човек да държи поне 1/3 в кеш и да се надяваме да има хубав пук покрай вдигането на лихвите.
                              Ала нещо много яко над 15% според мен би било наивно да се очаква.
                              Освен ако не цъфне някой черен лебед дето хал хабер нямаме за него сега.

Ако вдигнат нещо ще е символично и после ще има отново QE-та. И е тогава ще започне интересното
                              Не знам, може и да излезеш прав, тогава пак ще го мислим, от гадаене няма смисъл, само времето ще покаже.

Коментар

• Аз подозирам, че никакво вдигане(реално) на лихвите няма да има, защото ще фалират. Ако вдигнат нещо ще е символично и после ще има отново QE-та. И е тогава ще започне интересното. Разбира се, ако не стане някой "форсмажор" от рода на война(не дай си Боже) преди това и да разбърка картите.

Коментар

Working...
                                X