IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
    pipbel, а не мислиш ли че тези индекси някак си са "леко" балонирани и скоро ще има "пук"?
    Нищо спрямо долара /и другите хартишки/ не е балонирани. Доларът е най-големия балон. А индексите са ужасно балонирани спрямо златото!

Фед няма да позволи никаква дори и малка корекция на фондовия пазар. Нито пък някой да почне да продава съкровищните им бонове! Причината е, че не могат да си го позволят. Страшно много деривати има които да крепят равновесието на пирамидата! Не може да става въпрос за никаква обезценка на който и да е "актив", който влиза в баланса на банките като залог за раздадени кредити! Ще печатат и ще купуват докъдето може! Краят му се вижда вече.... Затова е и това чудовищно преследване на война с Русия. Трябва им военно положение под една или друга форма! Не трябва да има възможност за никакъв финансов пазар за да не може пазара да покаже фалита им!
    Last edited by Forex Master; 01.03.2015, 00:28.
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• pipbel, а не мислиш ли че тези индекси някак си са "леко" балонирани и скоро ще има "пук"?

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
        кастро баце .....
        Бе мишок за...и ги тия политики бе, се натам те тегли...
        Играй си играта и толкова.

Аз на тебе рекох ли ти нещо преди годинка ?
        Да напомня пак : GILD >>>>>>>>> GLD

GILD 1Y + 23.77 % YTD + 9.83%
        GLD 1 Y - 9.4 % YTD +2.27%

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
          Разбира се, че няма никакъв пролем. Просто не трябва да се прави бизнес, който зависи от благоволението на богатите... хаха... Затова обратно към истинските пари! В подписа са....
          Тия "истинските" са си истински мъртви пари.
          Златото за мен има ценност само като хедж в контекста на балансирания подход споменат по долу.

Всичко друго е ала бала, света няма да го оправиш ти, само езика си можеш да чешеш до безкрай и междувременно да си изпуснал огромни профити.

Коментар

• Първоначално изпратено от FxProST Разгледай мнение
            Е, не... няма проблем
            Разбира се, че няма никакъв пролем. Просто не трябва да се прави бизнес, който зависи от благоволението на богатите... хаха... Затова обратно към истинските пари! В подписа са....
            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Нещо не разбирам тезата ти?... Тоест проблемът е в мен, че не мога да преодолея бариерата така ли?... хаха
              Е, не... няма проблем
              Парите не ме вълнуват. Те ме успокояват!

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                За последните 30 години 1$ вложен в кюлче струва 4$ днес.
                И да кажем че долу горе покрива инфлацията както твърдят злобулите.

За същото време 1$ вложен в S&P е донесъл почти 21$, а в трежърита - 16.

А $ в комбинацията от 3-те балансирана годишно ( перманентно портфолио) в момента дава над 14$ - т.е. над 9% годишна доходност.

Не виждам и следващите 20-30 години да се случи нещо кардинално различно.
                Успех на ония с капаците инвестиращи само в жълто тенеке.
                кастро баце доларот съвсем скоро кат гледам няма да е повече световен резерв, ланеца ше остане както искаш го разбирай ......... Аз продължавам да си разцъквам на борсата, но като потъне кораба не искам съвсем да съм капо, да остане нещо поне, че тея дългове нещо започнаха много експоненциално да стават не само на САЩа а и на целия запад и ненам, нещо ше има съвсем скоро, ама кво ненам. Кат мине глобалния ресет тогава ше видим .....
                Ти кво си мислиш, че тва ше си продължава вечно ли? За 100 години тея САЩ са имали дълг 5 трилиона и за 5 години 18 трилиона ?!? Еба му мамата нещо не е наред в цялата раота и няма да продължи така, тва си е мое мнение аз не карам никой да вярва в него...... Иначе след още 5 години 50 трилиона после 100 трилиона 200 коприлиона ........ е тея Американци са царе ве само с обещания, че икономиката им е толко развита и няя проблем така може още 50 години.....
                Свърши там мача в тоя САЩ да не са печатили толкоз, да си бяха остайли банките да фалират кат в Исландия ей я са Исландия цъфти, а САЩа преебан и обеднял .....
                Last edited by michaelis; 28.02.2015, 23:13.

Коментар

Бариери?

Като срещнеш бариера и се връщаш обратно, а не намираш начин да я преодолееш, е проблем на сложилият бариерата ли?
                  Нещо не разбирам тезата ти?... Тоест проблемът е в мен, че не мога да преодолея бариерата така ли?... хаха

Коментар

Какво те интересуват избирателно последните 20 ?
                    хаха... пипбелка... Забавен си, както винаги. Последните 20 години било избирателно, а последните 30 не... хаха

Коментар

А за последните 20 години как е? А за последните 200? А как е за последните 2000 години?!..
                      Е, златото бе отвързано преди 30 и кусур години.
                      Какво те интересуват избирателно последните 20 ?
                      Чи аз да питам тогава ...а последните 2 години ?

Ма да отговоря де: 1$ вложен 1995 носи съответно 3.1$ в кюлче, 6$ в спай и почти 5$ от трежърита
                      При това с включени 2 огромни маркет срива от началото на века и 2008 де не са толкова чести....

Коментар

Не богатството на богатите е проблема. Проблемът е в бариерите, които създават богатите пред останалите да станат богати!
                        Бариери?

Като срещнеш бариера и се връщаш обратно, а не намираш начин да я преодолееш, е проблем на сложилият бариерата ли?

Коментар

А за последните 20 години как е? А за последните 200? А как е за последните 2000 години?!..

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
                            аз си го имам ..... и продължавам да си купувам .... а Щатите скоро време никой няма да ги пита кво искат и на кой ше се надуват още малко им остана
                            .....

А $ в комбинацията от 3-те балансирана годишно ( перманентно портфолио) в момента дава над 14$ - т.е. над 9% годишна доходност.

Не виждам и следващите 20-30 години да се случи нещо кардинално различно.
                            Успех на ония с капаците инвестиращи само в жълто тенеке.

Коментар

Странно ми е защо мразите богатите, след като правите всичко възможно да сте богати?
                              Не богатството на богатите е проблема. Проблемът е в бариерите, които създават богатите пред останалите да станат богати!

Коментар

• Странно ми е защо мразите богатите, след като правите всичко възможно да сте богати?

Коментар

Working...
                                X