IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
    И злато да купиш....трябва да има с какво да го купиш. С това мислене...и със заплата на инжинер...колкото и да искаш...и злато няма да имаш. А тези дето ги "ненавиждаш" и пари ще имат и злато ще имат. КОй добър кой лош...честно или не...справедливо или не....някой ще имат...други ще приказват.
    аз си го имам ..... и продължавам да си купувам .... а Щатите скоро време никой няма да ги пита кво искат и на кой ше се надуват още малко им остана
    ше ги еба в парцалите и тях, тука ми се изживяват като Римската империя .....

Коментар

ИА тези дето ги "ненавиждаш" и пари ще имат и злато ще имат. КОй добър кой лош...честно или не...справедливо или не....някой ще имат...други ще приказват.
      За повечето хора думи като "честност" и "справедливост" не са празни и безсмислени думи особено в едно съвременно общество. Ето ти една графика в която ясно се вижда, защо най-богатиje 1% ненавиждат златото! Ясно се вижда, че след 1971 г. когато отпада златният стандарт най-богатите 1% започват бясно да забогатяват за сметка на останалите 99% за да се стигне до сега 2015 г. Когато най-багатите 1% притежават повече от останалите 99% и тъй наречената средна класа бързо се стопява! Този 1% са печатарите на пари, техните роднини и приближени, както и техния слугинаж, които обслужват пирамидите наречени фондови борси!

Why The "1%" Hates The Gold Standard

Which should also clarify just why to the "1%", including their protectors in the "developed market" central banking system, their tenured economist lackeys, their purchased politicians and their captured media outlets, the topic of a return to a gold standard is the biggest threat conceivable.

http://www.zerohedge.com/news/2015-0...-gold-standard

Last edited by Forex Master; 28.02.2015, 21:40.
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Ахам

Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
        то сега каква инвестиционна култура тряя да имаш, че не мога да се сетя и аз FEDa и ECB си печааати баце некви въздушни акции летят там и тва тряя да ми каже, че аз трябва да се чувствам ок ли кво ? пффффф в момента си е комар тва няма нищо общо с икономиката, а за мене като инженер икономиката си е алхимия ..... нищо не правещи идиоти само прецакват живота на хората, тва са икономистите и финансистите
        И най-накрая тея същите ше ми кажат, че златото не е пари
        И злато да купиш....трябва да има с какво да го купиш. С това мислене...и със заплата на инжинер...колкото и да искаш...и злато няма да имаш. А тези дето ги "ненавиждаш" и пари ще имат и злато ще имат. КОй добър кой лош...честно или не...справедливо или не....някой ще имат...други ще приказват.

Коментар

• Да ти призная...

Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
          Аз си мислех че Николай Генков Петко Нотов Стефан Етърски и Кирчо Захаринов са те научили нещо.На това дето му викаш инвестиционна култура аз му викам промиване на мозъци с цел кражба на пари.Така че пикая на англо саксонската финансова култура.Пари от мен няма да видят.Не са ми на нивото.
          ...вече не помня какво са ме научили. Определено това което знам сега не го знам от тях за добро или лошо. Те от твоите пари предполагам не се и нуждаят...защото най верятно са много малко ако вобще ги има с този начин на мислене. Кой на кое ниво е - нали знаеш...пилците се броят на есен.

Коментар

• ....

Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
            ей го тука човека го е казал много ясно на съвсем прост език барем такива елемнти кат MZтката и другите таласъми да го разберат .....

Gold: Independent Money. Fiat Money
            https://www.youtube.com/watch?v=RvL_Dm2d99A

Fiat Money
            https://www.youtube.com/watch?v=hx16a72j__8
            Човека добре е разказл историята. И казва нещо...ако било злато нямало да има войни и т.н така ама какво правим когато "хората искат войни" или по специално Щатите. Разбирам "несправедливостта" на това което се случва, разбирам и нормалното мислене че трябва да се върнем към златото обаче разбирам и реалността че в тези условия това е невъзможно да се случи. Поради елементарния факт че никой от хората които взимат решения не го иска. А дали народа го иска...на кой му пука...за съжаление или не. Докарали сме го до там че народа какво иска...няма значение...вече и правителствата на повечето страни какво искат - няма значение и както е тръгнало каквото искат Щатите - ей това има значение. Дали е за добро или не? Това оставям на по умните от мен да преценят. Аз си гледам интереса и гледам да играя играта каквот е към момента.
            Last edited by Iv_max; 28.02.2015, 20:27.

Коментар

• ей го тука човека го е казал много ясно на съвсем прост език барем такива елемнти кат MZтката и другите таласъми да го разберат .....

Gold: Independent Money. Fiat Money
              https://www.youtube.com/watch?v=RvL_Dm2d99A

Fiat Money
              https://www.youtube.com/watch?v=hx16a72j__8

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                Аз си мислех че Николай Генков Петко Нотов Стефан Етърски и Кирчо Захаринов са те научили нещо.На това дето му викаш инвестиционна култура аз му викам промиване на мозъци с цел кражба на пари.Така че пикая на англо саксонската финансова култура.Пари от мен няма да видят.Не са ми на нивото.
                Браво добре си го казал

Коментар

Искаш ли да ти призная нещо? Точно едно подобно мнение преди година относно пазарите ме накара да започна да пиша книга на тема инвестиции. Едно от хилядите неща които не са наред в България е това - липса на инвестиционна култура повсеместно. Хората мислят като теб защото са далеч от реалността.

Коментар

Искаш ли да ти призная нещо? Точно едно подобно мнение преди година относно пазарите ме накара да започна да пиша книга на тема инвестиции. Едно от хилядите неща които не са наред в България е това - липса на инвестиционна култура повсеместно. Хората мислят като теб защото са далеч от реалността.
                    то сега каква инвестиционна култура тряя да имаш, че не мога да се сетя и аз FEDa и ECB си печааати баце некви въздушни акции летят там и тва тряя да ми каже, че аз трябва да се чувствам ок ли кво ? пффффф в момента си е комар тва няма нищо общо с икономиката, а за мене като инженер икономиката си е алхимия ..... нищо не правещи идиоти само прецакват живота на хората, тва са икономистите и финансистите
                    И най-накрая тея същите ше ми кажат, че златото не е пари

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
                      Да си забелязал, че НИЩО е думата подходяща както за този комуняга с лика на масовия убиец Че,

както и за останалите путинофили в този форум? Затова си ми много странен, много интелект, обаче Русия трябвало да е опонент на САЩ? В този си вид, с една върхушка олигарси крадци, които си крият парите в Швейцария и насъскваст овчия си народ срещу цял свят, само и само да не изпуснат кокала? Това ли е опонента???

Малко да се ограмотиш, че ми писна от литературните Ти съчинения!

""""""""""""""
                      От наша гледна точка, угрозата за Русия от страна на петата колона днес е по-реална и опасна, отколкото угрозите от преки военни интервенции, икономически санкций и действия на западните спецслужби. Бих искал да обърна внимание, че нашите СМИ употребяват термина «пета колона» в единствено число. Всъщност у нас вече има много такива пети колони. Фактически, петата колона е многоглава хидра. Темата за петата колона е много сложна и разнопланова. В тази публикация аз само искам да проведа инвентаризация на главите на «хидрата». По мои оценки, такива глави са не по-малко от седем. Накратко ще ги изброя.

1. Офшорна аристокрация (ОА) – тясна група хора, които формално се считат граждани на Руската Федерация, а фактически са нерезиденти, тъй като техните капитали, активи и имущество са извън пределите на страната. ОА присъства в правителството, бизнеса, СМИ, армията и спецслужбите. Примерът на Украйна показва, че ради съхранението на своите активи зад граница офшорната аристокрация е готова да изпълнява всички команди «оттам», включая организация и финансиране на граждански войни, преврати, «антитерористически операции». Разбира се, ние сме далеч от илюзията, че цялата подривна работа и цялата въоръжена дейност в зоните на интереси на Вашингтон може да се профинансира от местната офшорна аристокрация, но тя може да работи също в качество на посредник, с помощта на който за Вашингтон е удобно да осъществява такова финансиране. В частност, съществува подозрение, че украинският олигарх Коломойски финансира създадените от него военизирани отряди, хвърлени за подавяне на ДНР и ЛНР, не от собствения джоб. Този олигарх е само «прозорче», чрез което парите на Вашингтон се предават на частните военни структури. Отначало Вашингтон превежда пари на офшорните сметки на Коломойски, а после те вече постъпват на сметките на олигарха в Украйна. Имаме определеная уверенност, че и в Русия днес има свои коломойски, които по същия начин получават пари от Вашингтон чрез своите офшорни структури и така участват в подривна дейност против Русия.

2. Чуждестранният капитал във страната. Първо, чуждестранните компании и банки са идеално «портмоне» за финансиране на всякакви подривни акций във страната. Второ, чуждестранните компании и банки по команда на финансовият интернационал могат да дестабилизират икономическата, политическата и социалната ситуация в страната. Достатъчно е да си спомним такъв «дребен» случай, като блокирането на операциите с картите на руските «дъщери» на международните корпорации Visa и MasterCard. Тук няма нищо удивително, тъй като тези корпорации са тясно свързани с американските спецслужби. Не трябва да храним иллюзии, че западните банки и компании от други сектори нямат такива връзки. На Запад вече отдавна е построен много солиден вертикал на властта, за който нашите учебници по «пазарна икономика» пазят пълно мълчание.

3. СМИ, финансирани иззад граница или от вътрешни източници, подконтролни на Запада. За съжаление, до сега нашите власти даже не са започвали сериозно обсъждане за поставяне под ефективен контрол на намиращите се в руска юрисдикция СМИ. Събитията в Украйна «отсветиха» тези антируски СМИ, но те продължават да действат.

4. Част от многомилионната армия имигранти. Сред тях има немалко хора, дошли в Русия не само и не толкова за заработка, колкото за изпълнение на специална мисия. Множество от тях имат военна подготовка и са готови по команда да участват в бойни действия. (Този фактор вероятно не е от значение за България, като пренебрегнем американските бази и изпращаните в тях за "тренировка" либийски "военни" - бел.пр.)

5. Неправителствени организации (НПО). Даже след приемане в Руската Федерация на закона за чуждестранните агенти много от НПО продължават да остават чуждестранни агенти без да го декларират. Съществуват множество финансови схеми за да се обхождат изискванията на посочения закон.

6. Централната банка на Руската Федерация (Банк России) като особено екстериториално образование, контролирано от Федералната резервна система на САЩ. В закона за ЦБ РФ, който на свое време се разработваше не без участие и влияние от страна на западните «експерти», се уговаря особен статус на Банка Русия, който фактически го прави неподконтролен на руската държава.

7. Руските банки, които от тази година, съгласно американският закон ФАТКА, подпадат под пряк административен контрол от страна на данъчната служба на САЩ. Те даже официално ще се именуват данъчни агенти на САЩ. Всеки агент, в това число данъчен, се намира «на къс повод» у своя куратор. Вече не се налага да говорим за това, че докато нашите банки осъществяват разчети в долари, те ще остават «на кукичката» на Вашингтон, защото всички доларови операции преминават през банковата система на САЩ. Последният ярък пример, че за руските банки Вашингтон е по-близо от Москва е историята с «дъщерите» на руските банки «Сбербанк» и ВТБ в Украйна. Те се оказаха в групата на тези избрани банки, на които Киев поръча търгуването със специални облигации, пуснати от Министерство на финансите на Украйна за финансиране на военните операции на Юго-Изтока на Украйна.
                      Разбира се, аз изброявам само най-главните «глави» на хидрата под название «пета колона». Има и други. Всички те са се затаили, но никъде не са изчезнали. """"""""""""

Коментар

• Знаеш ли....

Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                        Блаженни са вярващите... че фондовият пазар е нещо различно от рулетка за обикновения донор на пирамидата нарекъл себе си инвеститор... Печелят само вътрещарите... хаха

"If you're not insider, you're outsider"...
                        Gordon Gekko - "Wallstreet"

Коментар

• Ако се опиташ...

Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
                          Да си забелязал, че НИЩО е думата подходяща както за този комуняга с лика на масовия убиец Че, както и за останалите путинофили в този форум? Затова си ми много странен, много интелект, обаче Русия трябвало да е опонент на САЩ? В този си вид, с една върхушка олигарси крадци, които си крият парите в Швейцария и насъскваст овчия си народ срещу цял свят, само и само да не изпуснат кокала? Това ли е опонента???
                          Благодаря за комплимента относно интелекта.

Ако се опиташ да помислиш и да бъдеш безпристрастен дори без да казваш на никого нищо - просто за пред себе си, и нямаш някаква лична обремененост ( казвам го с добро чуство ) относно Русия или Америка т.е имам пред вид нямаш някаква лична причина да обичаш едните и да мразиш другите които и да са те..., в действията си изхождаш само от личния си интерес, а в мненията си по дадени теми се опитваш да бъдеш обективен, ако притежаваш известна доза любопитство и амбиция и съответно да положиш известни усилия да получиш достатъчно информация за двете страни на монентата ( имам пред вид за Русия и Америка ) , ако се абстрахираш от средствата за масова информация като единствен източник на информация и помислиш върху реалната ситуация....ако се опиташ да погледнеш от гледната точка на едните и другите....и да не продължавам ...в подобен дух има вероятност да промениш мнението си и да помислиш върху възможността за някой моменти да не си достатъчно обективен тъй като твърде много си емоционален например.
                          Аз принципно се старая да не влагам много емоция в моментите в които трябва да оценя обективно ситуацията и да действам според тази преценка.
                          Не можеш да не видиш....че американската външна политика чрез военноприсътвие, чрез МВФ, чрез ЦРУ и т.н оказват пряка намеса във вътрешните дела на почти всички страни по света с малки изключения защото не могат - Русия и Китай. Не можем да не признаем че Америка прави това което всяка страна трябва да прави - защитава си собствения интерес и собственбите си компании и т.н Но това че разбираме Америка не означава че трябва да сме съгласни с политиката и. Когато имаш ред примери какво се е случило след намесата на МВФ и на Американската армия в редица страни по света Не можеш да обвиниш някой друг който може и защитава собствените си национални интереси. Не трябва да бъдем експерти за да видим очевадното че Америка се опитва да подчини и постави във зависимост всяка държава, Дори виждаме американското влияние в уж демократична Европа което няма как да се оправдае ако да кажем можеш да оправдаеш по някакъв начин същото в Ирак. Няма как аз като човек да съм ОК с това някой който се смята за номер 1 в света да ми налага ценностна система или правила на поведение или работа. Като обвиняваш Русия спомни си каква беше Русия по времето на Горбачов и основно при Елцин...Руснаците помнят, тогава имаше "мир" т.е Америка беше ОК с Русия и защо? Защото я контролираше изцяло. Русия се превърна в развалина на която и взимаха ресурсите без пари. И Америка бак беше ОК. В момента в който Русия каза - стига толкова - Америка превърна Русия във враг. Колко е трудно да прозреш всички събития които се случиха за какво се случиха ако си обективен? Случайно да наблюдаваш какво се случва сега в Унгария...когато Унгария върна целия заем на МВФ и спря да играе по свирката на САЩ? АКо искаш по ярък пример -= живей и наблюдавай какво ще стане с България и какво става когато сме ОК с Америка. Аз мога да призная много много предимства на Америка, но външната и политика ме отвращава. Опитвай се да гледаш мащабно на нещата, и дори да не може да променим ние ситуацията не означава че аз като човек който се уважава ще кажа на черното бяло защото правя да кажем пари в америка или където и да е другъде.
                          Това е моето мнение - ааз мога да си променя мнението и съм го правил много пъти когато чуя достатъчно силни аргументи които да ме накарат да се замисля.
                          Но аргументи от типа...заради Русия сме на това дередже значи по презумция ще я мразим, Русия е лоша, Америка - добра....и т.н Америка ще ни помогне щото там живеят като в рая а в Русия като в ада,.,,,и подобни...съжелявам аз не съм в първи клас и смятам че мога да мисля и да отразявам действителността колкото ми позволяват възможностите обективно и ако някой могат да му промиват мозъка с филми, обещания и т.н при мен ще е по трудно защото аз се смятам за независим,запознат и трудно манипулеруем.
                          Аз не мога да променя нищо и в личен план гледам само интереса си и след като задоволя интереса си се опитвам да помогна на който мога да помогна по какъвто начин мога. От тук натам мнението ми се крепи на това което виждам безпристрастно.
                          Темата е наистина дълга и не мога да кажа всичко което мисля....
                          Last edited by Iv_max; 28.02.2015, 00:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                            Казваш, че колкото по-голямо предлагане има на нещо, толкова то става по-скъпо ли

П.П. Не харесвам златото и не бих купувал такова с цел дългосрочни инвестиции.
                            Не, просто бъркаш двата пазара! Когато има инфлация на пазара на стоки срещу пари има повече пари и затова тяхната стойност се обезценява.

В същото време обаче на пазара за заем на пари има малко предлагане и притежателите на пари са склонни да ги дадат на заем само ако получат лихва равна или по висока от инфлацията. Ако не получат такава лихва за тях е по изгодно да купят стоки, имоти и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                              дечко... Не се напъвай. Виж там порови в гуглето колко пъти се е увеличил темпа на печатане на шарени хартишки през изминалите години? Дали е 5 пъти или е 50 пъти или е 500 пъти?! Така кат гледам е над 2000 /две хиляди/ пъти!

Хич не е хубава графиката дето си я постнал. Като свърши играта икономическто цунами ще бъде колосално и страшно централните банки гасят пожара който сами създадоха с бензин и накарая всичко ще изгори

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                                А Българска роза- Карлово е с 23% напред днес, а някъде по света камикадзе-форксдия е 7000% напред днес...
                                Тия от темата за БФБ ще дигнат банкет по случая. То ще са едни софри оркестър. МЗ ката ще го праснат фолк певица да събира долари нали им е фен.

Коментар

Working...
                                X