IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Е зависи как дефинираш губене. Но в общи линии ако си вземеш фонд ориентиран към инструменти във валутата, която те интересува парите са ти на доста сигурно място. Е и никаква доходност няма да правиш.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Ти изобщо имаш ли си идея какво представляват фондовете на паричния пазар.

http://www.boerse-frankfurt.de/en/et...ndexfunds#2111

Кви падания, кви загуби.
      от тез тъпотии викаш нема никога никви загуби тъй ли ??

Money Market
      Name
      ISIN Stock Exchange Last update Change
      prev. Day Date Time Bid/Ask Spread Turnover
      in € Watch- list

ComStage Commerzbank EONIA Index TR UCITS ETF
      LU0378437684 Xetra 103.09 -0.00
      0.00% 03/09 17:36 103.09
      103.09
      ComStage Commerzbank FED Funds Effective Rate TR UCITS ETF
      LU0378437767 Xetra 90.24 -0.29
      -0.32% 04/09 10:43 90.16
      90.36 17,417
      db x-trackers II Australian Dollar Cash UCITS ETF 1C
      LU0482518031 Xetra 139.33 -1.11
      -0.79% 03/09 17:36 137.89
      138.56
      db x-trackers II Canadian Dollar Cash UCITS ETF 1C
      LU0892103994 Xetra 110.70 -0.73
      -0.66% 03/09 17:35 109.72
      110.22
      db x-trackers II EONIA UCITS ETF 1C
      LU0290358497 Xetra 139.57 -0.00
      -0.01% 04/09 11:56 139.58
      139.59 952,372
      db x-trackers II EONIA UCITS ETF 1D
      LU0335044896 Xetra 134.36 -0.00
      0.00% 03/09 17:36 134.35
      134.36
      db x-trackers II Fed Funds Effective Rate UCITS ETF 1C
      LU0321465469 Xetra 153.53 -0.50
      -0.33% 03/09 17:35 152.80
      153.26
      db x-trackers II Sterling Cash UCITS ETF 1D
      LU0321464652 Xetra 254.13 -0.86
      -0.34% 03/09 17:35 252.81
      253.73
      Deka Deutsche B\xF6rse EUROGOV Germany Money Market UCITS ETF
      DE000ETFL227 Xetra 77.62 -0.00
      -0.01% 04/09 11:44 77.60
      77.62 5,355
      iShares eb.rexx Money Market UCITS ETF (DE)
      DE000A0Q4RZ9 Xetra 83.14 -0.00
      0.02% 04/09 11:43 83.10
      83.14 224,704
      Lyxor UCITS ETF Euro Cash (EONIA)
      FR0010510800 Xetra 106.93 -0.00
      0.00% 04/09 11:31 106.92
      106.93 118,047
      PowerShares EuroMTS Cash 3 Months UCITS ETF
      IE00B3BPCH51 Xetra 103.43 -0.01
      -0.01% 03/09 17:35 103.38
      103.46

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
        ае Равновесов стига с тея фантазии бре - ми просто си купуваш фонд вика. Я погледни кво стана с фондовете през 2008 и ей са тия дни, графиките как са им ? Кат падне цената и парите в канала нали тва искам да ти обясня - като всеки тегли пари какви фондове какви 5 леа къде ги виждаш тея раоти не знам ....
        Ти изобщо имаш ли си идея какво представляват фондовете на паричния пазар.

http://www.boerse-frankfurt.de/en/et...ndexfunds#2111

Кви падания, кви загуби.

Коментар

Аз ти казах - просто си купуваш фонд на паричен пазар. Не ти трябва банкова сметка, не ти трябва нищо. Директно парите си ги изнасяш в чубжина без никакви разходи освен тези за комисионната за покупка или продажба.
          ае Равновесов стига с тея фантазии бре - ми просто си купуваш фонд вика. Я погледни кво стана с фондовете през 2008 и ей са тия дни, графиките как са им ? Кат падне цената и парите в канала нали тва искам да ти обясня - като всеки тегли пари какви фондове какви 5 леа къде ги виждаш тея раоти не знам ....

Коментар

И как си отваряш ти банкова сметка в Люксембург да речем или Швейцария или Сингапур
            Нали тряя да имаш регистрация за живеене там или няква фирма нещо тва онова, то ако всеки моеше да си отваря сметки по разни такива държави - никой няма да си отваря в България, Гърция, Сирия, Укрия ала бала ... и т.н.
            Аз ти казах - просто си купуваш фонд на паричен пазар. Не ти трябва банкова сметка, не ти трябва нищо. Директно парите си ги изнасяш в чубжина без никакви разходи освен тези за комисионната за покупка или продажба.

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
              Ако търгуващите акции обърнат само 5% вместо мечтаните от теб 15-20% , то при златарите ще падне голям оборот и Тавекс ще може да си намали спреда на 10% ...
              Мечтите са безплатни
              Това да ми е проблема. Изобщо не ме интересува златарите или Тавекса какво ще правят и колко ще печелят или не - аз гледам себе си и мисля за мен.

Ти да не би да не купуваш от хранителни магазини, тъй като спреда им е над 10% или викаш ходиш директно да си купуваш хляба от хлебозавода?

Мечтите може да се безплатни, но реалността винаги излиза много скъпа!

Коментар

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
                Да не духнеш само както много Сирийци се опитват да духнат от Сирия, но малцина успяват.
                Честно казано немога да разбера защо някои хора тук не искат да разберат, че по-добре да имаш "крайна застраховка", като златото, макар и да не спечелят много пари спрямо това да ги инвестираш в нещо друго за даден период. Това го наръчам премерен, осъзнат риск - дори лукс и не смятам, че 10-20% инвестиция във физическо злато е толкова много, че да неможе всеки да си го позволи.
                Ако търгуващите акции обърнат само 5% вместо мечтаните от теб 15-20% , то при златарите ще падне голям оборот и Тавекс ще може да си намали спреда на 10% ...
                Мечтите са безплатни
                За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Нямам нито една държава в която да имам над 30% от инвестициите. Струва ми се доста по-добра застраховка от това да държа 20% в злато.

И не става дума да са борсови играчи. Всеки който се интересува може просто да си отвори сметка и да си държи фондове на паричен пазар да кажем. Това че някой не се интересува и прави това дето го е правил дядо му си е негов проблем. Само където когато дядо му го е правил златото наистина е било пари. Не е имало инфлация измерена в злато, не е имало обезценка на парите - измерени в злато - или поне е била много рядка. Пък сега си е една скъпа тенекия, която не е никакъв хедж срещу умерена инфлация, не е никакъв надежден източник на ликвидност - все пак с тази волатилност никога не знаеш на колко ще го обърнеш в истински пари. Единственото за което помага е при брутална глобална катастрофа. Ама аз и друг път съм го казвал - срещу това много повече помага запасяване с оръжия, боеприпаси и консерви от колкото със злато.
                  И как си отваряш ти банкова сметка в Люксембург да речем или Швейцария или Сингапур
                  Нали тряя да имаш регистрация за живеене там или няква фирма нещо тва онова, то ако всеки моеше да си отваря сметки по разни такива държави - никой няма да си отваря в България, Гърция, Сирия, Укрия ала бала ... и т.н.
                  Last edited by michaelis12; 04.09.2015, 15:24.

Коментар

• Навремето имаше една постапокалиптична игра Fallout, там се събираха метални капачки от кока кола (които служеха за обеменно средство), така че .... събирай народе

Коментар

Стоят си инструментите в чужбина. Ако се сгъбясат нещата с България просто духвам, без да мисля как някакви главорези могат да ми отмъкнат златото. Отивам на друго място и пак си разполагам с доходите и спестяванията в пълен размер.

Така че точно този пример ама по никакъв начин не е довод за държане на злато.
                      Да не духнеш само както много Сирийци се опитват да духнат от Сирия, но малцина успяват.
                      Честно казано немога да разбера защо някои хора тук не искат да разберат, че по-добре да имаш "крайна застраховка", като златото, макар и да не спечелят много пари спрямо това да ги инвестираш в нещо друго за даден период. Това го наръчам премерен, осъзнат риск - дори лукс и не смятам, че 10-20% инвестиция във физическо злато е толкова много, че да неможе всеки да си го позволи.

Коментар

Единственото за което помага е при брутална глобална катастрофа. Ама аз и друг път съм го казвал - срещу това много повече помага запасяване с оръжия, боеприпаси и консерви от колкото със злато.
                        Е, с тая мантра за пушките като стане глобален катаклизъм.
                        Ама тогава нали знаеш какво ще се окаже - че всички са се запасили с вода срещу глобален пожар, а то вземе , че стане наводнение.
                        Вероятно купуването на оръжие и боеприпаси ще се окаже безсмислено и дори вредно - да речем катаклизмът вземе, че се изрази в някаква зараза, която кара хората да търсят именно тия с боеприпасите и да им пият кръвчицата или от сорта. А пък това да се лекува тогава с магданоз и магданозът вземе, че пробие тавана. С какво ще се купува магданозът тогава
                        Възможно, но малко вероятно ? Да бе, ние в България поне вече имаме опит с абсурдни истории.

p.s. Иначе това с под 30% ми харесва, ама как ги следиш постоянно кое , къде и как. Доста занимавка си е.
                        Last edited by verimg; 04.09.2015, 14:16.

Коментар

а къде да ги държат на Марс ? ти кво си мислиш, че там всеки Сириец и Украинец е страшен борсов играч и разбирач тъй ли ? Ако сдаде борсата в NYSE то и твойте пари отиват да спят или както беше с MF Global взимат кинтите от акаунтите на таквиз кат нас и хои се опраай, кво ше напрайш тогава ше се хванеш за палците тва ше напрайш
                          Добре де ако се сгъбяса нещо и в чужбината тогава кво прайш те питам ??
                          Нямам нито една държава в която да имам над 30% от инвестициите. Струва ми се доста по-добра застраховка от това да държа 20% в злато.

И не става дума да са борсови играчи. Всеки който се интересува може просто да си отвори сметка и да си държи фондове на паричен пазар да кажем. Това че някой не се интересува и прави това дето го е правил дядо му си е негов проблем. Само където когато дядо му го е правил златото наистина е било пари. Не е имало инфлация измерена в злато, не е имало обезценка на парите - измерени в злато - или поне е била много рядка. Пък сега си е една скъпа тенекия, която не е никакъв хедж срещу умерена инфлация, не е никакъв надежден източник на ликвидност - все пак с тази волатилност никога не знаеш на колко ще го обърнеш в истински пари. Единственото за което помага е при брутална глобална катастрофа. Ама аз и друг път съм го казвал - срещу това много повече помага запасяване с оръжия, боеприпаси и консерви от колкото със злато.

Коментар

Ми че те моите пари не са в България. На сирийци и на украинци също никой не ги е карал да си държат парите в Сирия или в Украйна.
                            а къде да ги държат на Марс ? ти кво си мислиш, че там всеки Сириец и Украинец е страшен борсов играч и разбирач тъй ли ? Ако сдаде борсата в NYSE то и твойте пари отиват да спят или както беше с MF Global взимат кинтите от акаунтите на таквиз кат нас и хои се опраай, кво ше напрайш тогава ше се хванеш за палците тва ше напрайш
                            Добре де ако се сгъбяса нещо и в чужбината тогава кво прайш те питам ??

Коментар

• Стоят си инструментите в чужбина. Ако се сгъбясат нещата с България просто духвам, без да мисля как някакви главорези могат да ми отмъкнат златото. Отивам на друго място и пак си разполагам с доходите и спестяванията в пълен размер.

Така че точно този пример ама по никакъв начин не е довод за държане на злато.

Коментар

ми са щи каа, ако беше сириец или украинец щеше да разбереш как златото щеше да те спаси , ако си мислиш, че тука ше има винаги мир, то както само ръчкат напред назад, някой път да не стане манджа с грозде .... и тогава ни евро ни долар мое те спаси.
                                То тва е гарант за хартията бе как не вдевате това нещо не моа да разбера
                                Ми че те моите пари не са в България. На сирийци и на украинци също никой не ги е карал да си държат парите в Сирия или в Украйна.

Коментар

X