IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    То златото добре го е имало и ще го има, ама мен поне лично ме интересува как точно златото ще ми изкарва доходи. Защото от финансови пък и от реални активи активи си ми идва един приличен доход, ама от злато нъцки, нищо не идва. От желязото в дъмбелите вкъщи печеля повече от колкото от монети.
    ми са щи каа, ако беше сириец или украинец щеше да разбереш как златото щеше да те спаси , ако си мислиш, че тука ше има винаги мир, то както само ръчкат напред назад, някой път да не стане манджа с грозде .... и тогава ни евро ни долар мое те спаси.
    То тва е гарант за хартията бе как не вдевате това нещо не моа да разбера

Коментар

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
      Никога не съм казвал, че трябва да си държим всичките пари в злато, а това което съм споделял е че трябва да държим между 10-20% от "свободния си портфейла" в злато.
      Или с други думи да си намаляме доходите от инвестиции с 10 до 20% Тази доста несъвършенна застраховка от катастрофично събитие бая солена идва. на всеки десет или дори 5 години с други думи да губим една година доходи.

Коментар

То златото добре го е имало и ще го има, ама мен поне лично ме интересува как точно златото ще ми изкарва доходи. Защото от финансови пък и от реални активи активи си ми идва един приличен доход, ама от злато нъцки, нищо не идва. От желязото в дъмбелите вкъщи печеля повече от колкото от монети.
        Никога не съм казвал, че трябва да си държим всичките пари в злато, а това което съм споделял е че трябва да държим между 10-20% от "свободния си портфейла" в злато.

Коментар

Прошляците никога не са се интересували от злато, тъй като или са нямали финансова възможност за да си го позволят или не им достигна финансова грамотност и са били обременени.

Златото го е имало и ще продължи да го има след $,Евро, Йена и прочие.
          Както всяка стока, златото променя своята търговска цена, но не променя нещо много важно поради, което винаги се е залагало на него в трудни времена - неговata ликвидност и постоянно качество, поради което никога няма да загуби своето доверие и интерес.

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение

Въпросът е не ще го има или ще го няма златото (ако пренебрегнем не малкият риск да ти го откраднат), а какво ще може да си купиш с него? Исторически погледнато последното десетилетие се образува едни от най-големите балони в цената на златото и шансът цената му да продължи да пада докато се нормализира е огромен!
            1.Въпрос. Имаш 10000$, а аз имам 10 унции (нека приемем условно, че са равна сума сега).
            Хайде сега ти си задай въпроса, който си поставил по-горе "а какво ще може да си купиш с него" след време - 5,10,15,20г. Аз ли ще съм по-богат или ти за който и да е период от време?
            2.Историческите ти погледи са много правилни, но ги гледаш едностранно "последното десетилетие се образува едни от най-големите балони в цената на златото". Хайде сега ми кажи исторически погледнато за последното десетилетие, а бихме могли да се върнем по-назад, колко $, Евро и причие са се НАПЕЧАТАЛИ и тогава ми говори за БАЛОНИЗАЦИЯ в цената на златото, нима няма балонизация в цената на $, евро, франк и прочие?!??!?!!?

Коментар

• Някой търгува ли GDX или GDXJ?

Коментар

Както всяка стока, златото променя своята търговска цена, но не променя нещо много важно поради, което винаги се е залагало на него в трудни времена - неговata ликвидност и постоянно качество, поради което никога няма да загуби своето доверие и интерес.
                Има и скали които са на по няколко стотин милиона, че дори и на няколко милиарда години и въпреки това никой не ги събира като инвестиция

Въпросът е не ще го има или ще го няма златото (ако пренебрегнем не малкият риск да ти го откраднат), а какво ще може да си купиш с него? Исторически погледнато последното десетилетие се образува едни от най-големите балони в цената на златото и шансът цената му да продължи да пада докато се нормализира е огромен!

На един нормален пазар и при нормални лихви, не е глупаво човек да държи малка част от порфейла си в злато като защита срещу тотални сривове, но да се купува когато цената му е скочила 5-10 пъти е пълно безумие!
                Злато се купува преди война, криза и т.н.,а не по време на война или към края на войната! По време на война, криза и т.н. е най-добре да продаваш злато и да купуваш къщите, земята и т.н. на будалите продаващи си всичко!

Коментар

Прошляците никога не са се интересували от злато, тъй като или са нямали финансова възможност за да си го позволят или не им достигна финансова грамотност и са били обременени.
                  .
                  Да бе, как пък не, индомангалите са с най високото IQ, нале...

Коментар

общи приказки...

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                      При спад на пазарите златото почти не реагира. Долара пада а поскъпват еврото и йените. Причината е проста. Имаш керитрейд в евро заради ниските лихви. Когато стане голямо сътресение се разпродават рисковите инвестиции, после се купуват евра за да се плати дълга. Нищо кой знае колко сложно. Дори и мащабни сътресения на пазарите не могат да подкрепят златото. Вече никой не се интересува от него.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                        При спад на пазарите златото почти не реагира. Долара пада а поскъпват еврото и йените. Причината е проста. Имаш керитрейд в евро заради ниските лихви. Когато стане голямо сътресение се разпродават рисковите инвестиции, после се купуват евра за да се плати дълга. Нищо кой знае колко сложно. Дори и мащабни сътресения на пазарите не могат да подкрепят златото. Вече никой не се интересува от него.
                        Недей така бе човек, ти убиваш всичко детско в тях....

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                          Не знам кой какво печели ама ми прави впечатление,че при спад на фондовите пазари
                          вече се покачва не долара а златото.Явно долара наистина губи статута си на
                          валута убежище при криза и повечето търсят друга алтернатива.

Коментар

Загубите от вдигане на лихвите, са печалба при спад на лихвите. При 30 годишни облигации взимани на 5% към момента ако ги продават реализират печалба от над 40% върху номинала.
                            Не знам кой какво печели ама ми прави впечатление,че при спад на фондовите пазари
                            вече се покачва не долара а златото.Явно долара наистина губи статута си на
                            валута убежище при криза и повечето търсят друга алтернатива.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                              Чичо, Равновесие ти е отговорил.
                              Китай в момента продава на печалба, но тъй като още доста ще продава, то при повишени лихви вече ще е на загуба.

Дори си мисля, че почти символичната девалвация на юана, която причини толкова сътресения на пазарите, беше с цел да забави вдигането на лихвите от ФЕД и да могат китайците да продадат още 200-300 млрд. долара дълг на добри нива.
                              Да, ама не.... си мисля аз. Мандалото ще хлопне септември и китайците ще позагубят някой и друг милиард от дълга си.
                              Сега си мисля че всъщност може да си е един вид конспирация и юана да се обезценява със съгласието на САЩ, за да може да се запази конкурентноспособността на американските компании, чиито производство е аутсорснато в Китай.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                                И логоката, че китайците, щото са на зор сега и им трябват млрд- и долари, ще си продават книжата на вторичния пазар с огромни загуби, не върви.
                                Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                Те сега не ги продават на загуба - лихвите не се качват. Всъщност най-вероятно ги продават на много солидна печалба особено ако са ги купували преди години. лихвите от тогава само падаха. След няколко месеца или дори само след месец може да ги продават и на загуба.
                                Чичо, Равновесие ти е отговорил.
                                Китай в момента продава на печалба, но тъй като още доста ще продава, то при повишени лихви вече ще е на загуба.

Дори си мисля, че почти символичната девалвация на юана, която причини толкова сътресения на пазарите, беше с цел да забави вдигането на лихвите от ФЕД и да могат китайците да продадат още 200-300 млрд. долара дълг на добри нива.
                                Да, ама не.... си мисля аз. Мандалото ще хлопне септември и китайците ще позагубят някой и друг милиард от дълга си.

Коментар

X